Tål Maskindisk: Alternativ För Godkännandemärkning På Plast Och Andra Diskmedel För Diskmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Tål Maskindisk: Alternativ För Godkännandemärkning På Plast Och Andra Diskmedel För Diskmaskin

Video: Tål Maskindisk: Alternativ För Godkännandemärkning På Plast Och Andra Diskmedel För Diskmaskin
Video: Hur tar jag bort blockeringar i pumpen till diskmaskinen 2024, April
Tål Maskindisk: Alternativ För Godkännandemärkning På Plast Och Andra Diskmedel För Diskmaskin
Tål Maskindisk: Alternativ För Godkännandemärkning På Plast Och Andra Diskmedel För Diskmaskin
Anonim

Efter att ha installerat en ny diskmaskin vill alla testa den så snart som möjligt, utan att tänka på vilken typ av disk som kan tvättas i den, och vad som inte rekommenderas eller i allmänhet är strängt förbjudet. För att inte förstöra disken och inte skada diskmaskinen är det nödvändigt att bekanta dig med de typer av redskap för vilka tvätt i maskinen är kontraindicerat. Dessutom bör du studera de speciella symbolerna som anger hur man tvättar en viss typ av maträtt.

Bild
Bild

Varianter av tecken

Diskmaskinen gör livet enklare. Många incidenter uppstår dock under drift, varav de flesta är förknippade med det faktum att användaren inte vet om alla typer av disk är föremål för automatisk tvätt. I regel, om disken kan tvättas i diskmaskinen, visas ett speciellt tecken på den. Tillverkare från olika länder använder sina egna beteckningar som liknar varandra. De vanligaste konventionerna är följande:

  • två identiska tallrikar i en diskmaskinbehållare;
  • tre tallrikar i rad med vattendroppar;
  • två tallrikar av olika storlekar under rinnande vatten;
  • en uppsättning rätter som ligger i bunkern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är alla redskap indelade i tre grupper:

  • kan tvättas i diskmaskin i alla lägen;

  • villkorligt föremål för tvätt;
  • förbjudet för nedsänkning i bunkern.

Det är de villkorade ikonerna på disken som hjälper till att bestämma typen av tvätt, vilket bevarar produkternas integritet.

Bild
Bild

Vad händer om det inte finns några markeringar på disken?

Nu är nästan alla typer av redskap märkta. Men saker är mycket mer komplicerade med rätter som gjordes för 20-30 år sedan, när diskmaskinen bara var en dröm och det inte var nödvändigt att använda några ikoner. I det här fallet är det tillräckligt att förstå från vilken råvara produkten är tillverkad. Nedan finns en lista över material som perfekt tål diskmaskinens cykel.

Silat glas . Alla köksredskap i härdat glas tål diskmaskin. Dessa kan vara glasögon, olika salladsskålar, bakfat och mer.

Bild
Bild

Porslin . Alla porslinsservisar får tvättas i diskmaskinen.

Bild
Bild

Keramik . Alla keramiska föremål kan tvättas i maskinen. Undantaget är produkter med guldmönster eller kanter, som helt enkelt kan försvinna helt eller delvis.

Bild
Bild

Värmebeständig plast . Dessa kan vara matbrickor eller smörgåsar, mikrovågsugnar, flaskor. Den högsta tillåtna temperaturen måste anges på plastskålarna.

Bild
Bild

Silikon . Dessa är olika bakplåtar av silikon för desserter, liksom porslin (skedar, skopor). Du kan också tvätta nappar, leksaker och tillbehör för husdjur i diskmaskinen.

Bild
Bild

Rostfritt stål . Det här är grytor, kastruller, bestick och andra tillbehör som placeras i behållaren.

Bild
Bild

Tillsammans med de material som kan tvättas i diskmaskinen finns det de som bäst rengörs eller tvättas för hand . Dessa inkluderar servis och tillbehör av silver, trä, koppar, aluminium, gjutjärn och teflon. Dessutom är det värt att komma ihåg att rivjärn och knivar kan bli tråkiga under tvätt i diskmaskinen. När det gäller små hushållsapparater (mixer, juicer, termos, vattenkokare) kan några av dess komponenter tvättas i diskmaskinen, till exempel glasflaskor, lock.

Trots att det finns ett känsligt läge i varje diskmaskin, rekommenderas det inte att tvätta kristall i det, eftersom det kan bli grumligt och repigt.

Bild
Bild

Barns plastleksaker har ingen diskmaskinskylt, men detta är inte förbjudet . Dessutom är gummiskor som tidigare rengjorts för skräp och sand, grönsaker och frukt under konserveringsperioden, liksom lock och basebollkepsar också diskmaskinssäkra. Det viktigaste är att välja de optimala lägena och tvättmedlen, samt att utföra en preliminär rengöring från smuts.

Det är nödvändigt att studera markeringarna på disken, eftersom du inte bara kan förstöra porslin eller tillbehör , men också skada din egen hälsa, eftersom det finns typer av material som, under påverkan av höga temperaturer eller varmt vatten, kan släppa ut ämnen som är skadliga för människor.

Rekommenderad: