Diskmaskinanslutning: Installationssteg. Hur Ansluter Man Det Till Vattenförsörjning Och Avloppssystem Med Egna Händer? Hur Installerar Man Diskmaskinen Själv Under Bänkskivan?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinanslutning: Installationssteg. Hur Ansluter Man Det Till Vattenförsörjning Och Avloppssystem Med Egna Händer? Hur Installerar Man Diskmaskinen Själv Under Bänkskivan?

Video: Diskmaskinanslutning: Installationssteg. Hur Ansluter Man Det Till Vattenförsörjning Och Avloppssystem Med Egna Händer? Hur Installerar Man Diskmaskinen Själv Under Bänkskivan?
Video: The Parts Needed for a Dishwasher Installation : Home Sweet Home Repair 2024, April
Diskmaskinanslutning: Installationssteg. Hur Ansluter Man Det Till Vattenförsörjning Och Avloppssystem Med Egna Händer? Hur Installerar Man Diskmaskinen Själv Under Bänkskivan?
Diskmaskinanslutning: Installationssteg. Hur Ansluter Man Det Till Vattenförsörjning Och Avloppssystem Med Egna Händer? Hur Installerar Man Diskmaskinen Själv Under Bänkskivan?
Anonim

Användningen av moderna diskmaskiner kan avsevärt förenkla livet och spara tid på att diska. Det är fullt möjligt att installera det i din lägenhet utan hjälp av specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna regler och krav

Först måste du känna till de grundläggande reglerna för installation av diskmaskiner

  • Anslut bara enheten direkt till uttaget . Diskmaskiner förbrukar mycket elektrisk energi. Därför kan användning av förlängningssladdar skada apparaten.
  • På väg att ansluta maskinen Det är viktigt att se till att alla delar är säkert anslutna till varandra .
  • När du installerar diskmaskinen är det viktigt att se till att så att avståndet mellan apparatens baksida och köksväggen är inom 5–6 centimeter .
  • Det är bättre att välja en plats för montering av maskinen i förväg .… I det här fallet är det möjligt att välja en enhet av lämplig storlek. Dessutom passar diskmaskinen bättre in i ett modernt kök.

Lita inte på att den anslutna enheten inte behöver demonteras med tiden. Diskmaskinens installation måste utföras så att den vid maskinhaveri lätt kan demonteras.

Bild
Bild

Verktyg och material

Innan arbetet påbörjas måste du förbereda alla nödvändiga verktyg. Arbetet kommer att behöva en grundläggande uppsättning saker:

  • tätningsmedel och en pistol till honom;
  • FUM -tejp;
  • tång;
  • slangklämmor;
  • skiftnyckel;
  • uppsättning skruvmejslar;
  • tre-kärns kabel och uttag;
  • en hammare;
  • vass kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild

För din egen säkerhet måste du välja kvalitetshandskar för arbete, samt ett skyddande gummiförkläde. Följande VVS -element kommer också till nytta när du installerar maskinen:

  • filtrera;
  • kontakter med lämplig diameter;
  • kulventil;
  • rör eller slangar.

Det är också viktigt att kontrollera innehållet i diskmaskinen själv innan installationen. Det är bäst att göra detta i närvaro av anställda i butiken där köpet gjordes. Om inte alla delar ingår är det omöjligt att ansluta diskmaskinen.

När du planerar att montera en produkt med egna händer är det också viktigt att se till att instruktionerna som följer med maskinen översätts till ryska. Annars kan en nybörjare få problem med att installera och ansluta diskmaskinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Det finns flera alternativ för installation av diskmaskiner.

På bordet

Diskmaskiner är små. De är enklaste att installera. Anslut helt enkelt avloppsslangen från maskinen till diskbänken och anslut den till elnätet. Detta installationsalternativ passar bäst för ett litet kök. Det bör förstås att sådana diskmaskiner är utformade för att betjäna små familjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köksuppsättningen

Du kan också installera bilen i det färdiga köket . Men installationsprocessen är den svåraste. Innan arbetet påbörjas måste en nybörjarmästare förbereda en nisch för en skrivmaskin. I processen är det viktigt att ta hänsyn till måtten på den valda modellen.

I förväg måste du borra små hål för ledningarna, liksom för slangens utlopp. Diskmaskinen får aldrig installeras bredvid en ugn eller gasspis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skilt från headsetet

Det är dessa enheter som är de mest populära bland köpare. Sådana diskmaskiner kan installeras på vilken lämplig plats som helst. Huvudsaken är att den ligger bredvid avloppet. Det är också viktigt att ett separat fuktresistent utlopp är fritt tillgängligt. Du kan inte ansluta diskmaskinen via adaptrar och förlängningssladdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetar med elektriska ledningar

En av de svåraste delarna av att installera en maskin är att arbeta med elektriska ledningar. Det är med honom som processen för att ansluta enheten börjar.

Jordning

Det första steget är att jorda diskmaskinen. Detta kan göras även när du bor i ett höghus. Denna process har tre steg.

  • Först måste du förbereda en trekärnig koppartråd . Det måste placeras på en väggkonstruktion och försiktigt förs till den elektriska panelen, som ligger på platsen. Denna del måste fixeras med självgängande skruvar.
  • Trådens kanter måste avlägsnas noggrant . Med självgängande skruvar och bultar måste den fästas på skärmen.
  • Fäst sedan den andra änden av tråden på diskmaskinens baksida . Tillverkare anger önskad plats med hjälp av en särskild skylt, som finns på panelen.

Om en person inte har erfarenhet av att arbeta med elektriska apparater, bör du inte ägna dig åt jordning själv. Denna procedur är bäst anförtros åt proffs.

Bild
Bild

Val av ledningar

Vid anslutning av maskinen till elnätet rekommenderas att använda en högkvalitativ flerkärnig kabel med koppartrådar. Sådana ledningar tål exakt kraften i en modern diskmaskin. Dessutom deformeras den inte med tiden och håller lätt önskad form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera uttaget

För att använda diskmaskinen utan risk för hälsan måste du ansluta den till ett speciellt fuktbeständigt uttag. Det är ganska enkelt att installera det själv.

  • Först måste du hitta en lämplig plats för utloppet. Ett hål av rätt storlek måste göras i väggen.
  • Därefter måste du bestämma spårets placering.
  • Med en kitt av vatten och gips måste plastbasen fixeras i väggen.
  • Du måste lägga en kabel i stroben. Ledningarna måste fästas på väggen.
  • Vidare måste kabelns ändar skyddas mot isolering, och trekärnstråden måste delas upp i delar.
  • Du kan bara gå vidare till nästa steg genom att först stänga av elen i huset.
  • Ledningarna måste vara försiktigt anslutna till kontakterna.
  • Därefter måste alla ledningar som är strömförsörjning döljas inuti uttaget.
  • Vidare är dess arbetsdel fäst vid basen. Den är fixerad med självgängande skruvar.
  • Efter att ha utfört allt detta måste du skruva in locket till basen. Det måste vara säkert fixat.

I processen är det viktigt att följa alla säkerhetsregler. I det här fallet blir det inga problem med att installera uttaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man vattnet?

Efter att ha arbetat med el kan du fortsätta processen med att ansluta maskinen till vattenförsörjningen. Först och främst måste befälhavaren stänga av det kalla vattnet. Först då kan du börja ansluta diskmaskinen.

Som regel är enheten ansluten till vattenförsörjningen via mixern. Diskmaskinens anslutningsdiagram är följande.

  • Koppla försiktigt bort mixerslangen från rörutloppet.
  • Därefter måste du fixa mässingströjan där. Först måste du linda FUM -tejpen på tråden.
  • En mixer måste anslutas till ett av hålen, ett filter och inloppsslangens kant till det andra. Det rekommenderas att täcka fogen med ett lager tätningsmedel.

Denna process tar väldigt lite tid. Det är fullt möjligt att klara en sådan uppgift på egen hand. Efter avslutat arbete är det viktigt att kontrollera alla anslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning för avfall till avlopp

Människor som bor i moderna byggnader kommer inte att ha problem med att ansluta en diskmaskin . Avloppsrören under diskbänken i sådana hus är utrustade med ett standarduttag som avloppsledningen är ansluten till. Vid installation av maskinen måste denna del demonteras. I stället måste du fästa en tee. Du kan köpa en lämplig del i alla järnaffärer. Tees säljs med gummipackningar.

Installation av en sådan del är mycket enkel. Tröjan skjuts helt enkelt in i önskad kontakt. Direkt efter det kan du sätta in slangen från diskbänken och slangen från diskmaskinen i den. Om den senare har en plastplugg är det viktigt att inte glömma bort den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schemat för anslutning av diskmaskinens avlopp i en gammal byggnad ser mer komplicerat ut, eftersom avloppsrören i sådana hus är gjorda av gjutjärn . Det blir svårt för en vanlig person att demontera fästelementen i ett sådant avloppssystem. Dessutom är det värt att komma ihåg att gjutjärn är ett sprött material. Det betyder att du måste arbeta med det särskilt noggrant och försöka att inte bryta något i processen.

Mycket ofta är det inte möjligt att direkt ansluta avloppsslangen till gjutjärnskonstruktionen. I det här fallet måste befälhavaren installera en plastadapter på en sådan bas. Det är mycket viktigt att välja rätt storlek för en sådan del .… Innan du installerar den måste gjutjärnsbasen rengöras väl från smuts och torkas. Därefter sätts adaptern in i den inre flänsen och täcks med ett tjockt lager silikonlim. En dräneringsslang kan sättas in i basen förberedd på detta sätt.

Om gjutjärnsrören i huset är för gamla kan du försöka ersätta dem med nya. Men du bör inte göra det själv - det är bättre att överlåta detta arbete till en specialist.

Bild
Bild

Justering och första start

Som regel beskrivs steg-för-steg-processen för att starta diskmaskinen för första gången i instruktionerna. Den består av fem etapper.

  • Först måste bilen vara ansluten till nätverket .
  • Därefter måste du öppna vattenkranen . Det finns ett litet hål på enhetens undersida. Den är tätt stängd med en kork. Detta hål måste öppnas. Inuti måste du fylla i ett speciellt salt för att mjuka upp vattnet. Hålet måste vara helt fyllt med denna produkt.
  • Efter det behöver du slå på diskmaskinen .
  • Pulver måste hällas i ett separat fack . Istället kan du lägga ett speciellt piller där.
  • Efter att ha avslutat förberedelsen, det är nödvändigt att stänga luckan till maskinen ordentligt och ställa den i kort driftsläge .
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har stängt av maskinen måste du noggrant inspektera alla skarvar. Det ska inte finnas några vattendroppar på dem. Det är också viktigt att röra ledningarna. Det ska vara något varmt . Om den första uppstarten gick utan problem kan maskinen redan användas för diskning. Testkörningen av enheten hjälper inte bara att kontrollera tillförlitligheten för fastsättning av slangarna på sifonen och vattenröret, utan också att skölja enheten inifrån.

Separat är det värt att prata om att justera diskmaskinens höjd. Att höja eller sänka frambenen med egna händer är mycket lätt att uppnå rätt plats för maskinen. Det är viktigt att det är stabilt. Det beror på hur länge enheten kommer att fungera. Dessutom producerar en säkert fast enhet mindre brus.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Råd från experter hjälper en nybörjare att installera en diskmaskin på egen hand

  • Diskmaskinen sitter bredvid diskbänken . Om det görs korrekt blir enheten lättare att ansluta till avloppet och vattenförsörjningen. Dessutom blir det också mer bekvämt att använda maskinen i det här fallet.
  • Bädda in en diskmaskin i ett pennfodral eller andra möbler , måste en metallplatta installeras under bänkskivan. Detta förhindrar deformation av golvbeläggningen och skyddar det också mot ånga.
  • En liten skrivmaskin kan placeras på en gummimatta . Detta kommer att minska buller och vibrationsnivåer på enheten.
  • För att skydda din diskmaskin är det viktigt att installera ett kvalitetsvattenfilter . Om möjligt är det också värt att överväga ett vattenmjukgörande system. Detta förhindrar kalkavlagringar på maskinens väggar.
  • Under installationen av diskmaskinen är det viktigt att följa instruktionerna steg för steg , trots allt kan olika enheter ha sina egna installationsfunktioner.
  • Det rekommenderas inte att ansluta maskinen till pannan . Varmvattenberedaren slås fortfarande på när enheten slås på. Därför kommer du inte att kunna spara på detta sätt.
  • Om den installeras felaktigt eller efter en tid efter användning kan maskinen börja läcka . Detta leder till att mögel uppträder i rummet, såväl som att karossen och köksmöblerna ruttnar. Lösningen på detta problem är ganska enkel. Det räcker med att bestämma läckageplatsen och försiktigt försegla den med ett transparent tätningsmedel.

Genom att följa dessa enkla tips kan du snabbt sätta upp din diskmaskin.

Rekommenderad: