Bädda In En Diskmaskin: Installationssteg I Ett Färdigt Kök. Självmontering Av Den Inbyggda Diskmaskinen Och Anslutning Till Vattenförsörjningen

Innehållsförteckning:

Video: Bädda In En Diskmaskin: Installationssteg I Ett Färdigt Kök. Självmontering Av Den Inbyggda Diskmaskinen Och Anslutning Till Vattenförsörjningen

Video: Bädda In En Diskmaskin: Installationssteg I Ett Färdigt Kök. Självmontering Av Den Inbyggda Diskmaskinen Och Anslutning Till Vattenförsörjningen
Video: Видео инструкция по установке встраиваемой посудомоечной машины Bosch 2024, Mars
Bädda In En Diskmaskin: Installationssteg I Ett Färdigt Kök. Självmontering Av Den Inbyggda Diskmaskinen Och Anslutning Till Vattenförsörjningen
Bädda In En Diskmaskin: Installationssteg I Ett Färdigt Kök. Självmontering Av Den Inbyggda Diskmaskinen Och Anslutning Till Vattenförsörjningen
Anonim

Även om installation av diskmaskin inte kräver några speciella yrkeskunskaper, har processen ett antal särdrag. Alla nyanser måste observeras vid inbäddning för att utrustningen ska få rätt kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsförhållanden

Det viktigaste när du installerar en diskmaskin är att välja en lämplig plats. Om vi pratar om inbyggda apparater måste dess mått matcha enhetens dimensioner . Det är nödvändigt att ta hänsyn till närheten till kommunikationsplatsen: vattenförsörjning och el. Annars kommer själva processen att ta mycket tid och ansträngning, och du kan behöva hjälp av specialister - en elektriker och en rörmokare - för att flytta rör och uttag.

Här är de grundläggande förutsättningarna för att korrekt bädda in PMM

Närvaron av ett 220 V -uttag i närheten, vattenledningar, en dräneringsslang med en maximal längd på 1,5 m. Att tömma mer än dessa parametrar ger en ökad belastning på enhetens pump. Detta kommer att innebära en minskning av dess livslängd.

Kommer att påverka diskmaskinens funktion och närheten till värmeenheter negativt: radiatorer, batterier, elektriska spisar. Om de senare är av en modern modell och deras fodral inte värms upp, är en nära installation möjlig.

Bygg inte PMM bredvid tvättmaskinen. Vibrationer kommer att skada apparater och redskap i den.

När du bygger bilen till en köksuppsättning måste du se till att det finns skiljeväggar på sidorna

Således är det bästa installationsalternativet bredvid diskbänken. Detta kommer att ge en bekväm kabeldragning av kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bädda in metoder

PMM kan byggas in i alla skåp som uppfyller kraven. Om det inte finns någon kommunikation i närheten, bör du tänka på att köpa icke-inbyggda apparater eller utrusta köket igen . Diskmaskinen kan installeras i köksenheten. Skåp, nischer kan användas som plats för utrustning. De är inbyggda under bordsskivan, i pennfodralet.

Bild
Bild

In i en nisch

En nisch kan tillhandahållas i köksenheten för inbyggnad av vitvaror. Den är lämplig för montering av diskmaskin . Vanligtvis är dess dimensioner små, så kompakta modeller av utrustning installeras i en nisch. Detta boendealternativ är lämpligt för daglig diskning för en liten familj.

Om nischen är långt från vattenförsörjningen kommer flexibla slangar att rädda . De kan användas för att tillföra kallt vatten eller som avlopp.

När du köper fristående utrustning behöver du inte leta efter en lämplig plats för det i headsetet. När det inte passar in i kökets designlösning kan det döljas med ett dekorativt överlägg som matchar headsetfasadernas färg.

För att korrekt välja plats för att bygga diskmaskinen finns det ritningar i instruktionerna, där måtten anges . Nischens rekommenderade dimensioner beskrivs också i detalj där.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i skåpet

Det är önskvärt att skåpets bredd för utrustning är minst 45 cm. Vi rekommenderar att du installerar diskmaskinen i en vanlig enhet bredvid diskbänken . Detta kommer att förenkla anslutningsprocessen, eftersom PMM kan anslutas till det tidigare utrustade vattentillförselsystemet under diskbänken.

Innan inbäddning tas den bakre fasaden och hyllorna bort från skåpet . Det är nödvändigt att säkerställa en perfekt nivå av diskmaskinen. För utjämning används speciella gängade ben som kan justeras i höjdled. Vid behov görs hål i sidoväggen för anslutning av kommunikation.

Utrustningen är ansluten till kommunikation i denna ordning: dräneringsslang, vattentillförsel och el. Det kommer inte vara överflödigt att installera en vattentätning utrustad med ett avloppsrör.

Efter installationen kan du montera dekorationsluckan på maskinens lock

Bild
Bild
Bild
Bild

I en fristående modul

När köksuppsättningen är begränsad i det lediga utrymmet inuti skåpen och det inte finns plats för PMM, kan du köpa ett separat skåp för utrustning. Samtidigt är installationen nödvändig nära huvudnoderna.

Det är nödvändigt att säkerställa högkvalitativ fastsättning av PMM, annars kommer vibrationerna att flytta skåpet . Slangarna läggs längs väggen och ut från skåpets baksida. Fördelen med denna metod är att i händelse av ett rörläckage finns det ingen anledning att demontera skåpet och själva enheten; det är tillräckligt att flytta modulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggstadier

Vanligtvis beskrivs hela algoritmen för att bädda in en diskmaskin i en färdig köksuppsättning i instruktionerna från tillverkaren. Arbetsordningen bör studeras i förväg, eftersom felaktiga åtgärder kan leda till fel på enheten och förlust av garantiservice . Instruktionerna beskriver steg för steg hur du installerar diskmaskinen korrekt i ett modulärt kök själv. Gör-det-själv-inbäddning kommer betydligt att spara familjens budget. Det är viktigt att förstå hur tekniken är kopplad och hur man säkra kommunikation.

Bild
Bild

Träning

Innan arbetet påbörjas måste du köpa: FUM-tejp, dubbelsidig tejp, tätningsmedel, justerbar skiftnyckel, skruvmejsel, skruvmejsel och hammare.

Den kompletta uppsättningen PMM, förutom själva enheten, måste innehålla ett installationspaket, slangar och själva fästelementen . Du kan kontrollera satsen och frånvaron av element enligt utrustningslistan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

När du påbörjar installationen måste du se till att nischens eller skåpets dimensioner är lämpliga för diskmaskinens dimensioner, och det finns också hål för kommunikation.

Steg för steg guide

  • Först måste du sätta PMM motsatt platsen där den ska byggas.
  • Dra slangarna till anslutningspunkterna och led elsladden i utloppets riktning.
  • Kontrollera längden på slangarna efter att enheten har placerats i nischen.
  • Dra PMM ur nischen igen och utför följande manipulationer: fixera en film som skyddar från ånga på insidan av bordsskivan. Tejpa kanterna med tejp för tätning. Därefter monteras spjället och monteringselementen.
  • Observera alla nödvändiga dimensioner av luckorna mellan maskinens väggar och skåpet, montera benen på ett sådant sätt att enheten är helt jämn.
  • Fäst bullerskyddselement om PMM är utrustad med dem.
  • Installera dekorativa överlägg och anpassa dem till lockets storlek. För att de ska stå jämnt kan de limmas med dubbelsidig tejp och sedan fästas med självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Avloppsanslutning

För att ansluta diskmaskinen till avloppet måste du välja lämpligt alternativ

  • För in avloppsslangen i avloppsrörets krage.
  • Anslut slangen till avloppssystemet under diskbänken.

Om avloppsröret är utrustat med ett extra hål i förväg kan du ansluta PMM direkt utan ytterligare manipulationer. I det andra fallet krävs en 3/4 tee. För installation i en sifon krävs en modell med böjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenanslutning

Eftersom det i byggnader i flera våningar inte finns någon möjlighet att reglera vattentillförselens temperatur och det inte finns några speciella filter, rekommenderas det att endast tillföra kallt vatten till diskmaskinen.

Vid tillförsel av kallvatten till enheten är det absolut nödvändigt att installera ett rengöringsfilter . Detta förlänger diskmaskinens livslängd.

Det rekommenderas att täta gängade anslutningar med FUM -tejp för att skydda mot läckage. Användning av tätningsmedel är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk koppling

Eftersom den ursprungliga längden på diskmaskinens elsladd är 1,5 m måste uttaget ligga inom dessa gränser för att inte använda förlängningssladdar. Användning av dem rekommenderas inte på grund av det faktum att separata strömförsörjningsledningar måste användas för hushållsapparater enligt reglerna . För att lägga en separat elledning behöver du en koppartråd upp till 2,5 meter lång, en 16 A -maskin och själva uttaget.

När du installerar, tar bort eller reparerar diskmaskinen, koppla från strömförsörjningen. För att göra detta stängs en strömbrytare av i panelen, till vilken köksmatningsledningarna är anslutna.

Efter att ha installerat enheten är det nödvändigt att kontrollera dess funktion och kommunikation . Det är för detta ändamål som en testkörning tillhandahålls i tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Närvaron av instruktionerna förutsätter självinstallation av diskmaskinen. Om detta inte är möjligt rekommenderas det att kontakta specialisterna som tillhandahåller tjänsten för anslutning av utrustningen.

Bortse inte från rekommendationerna från tillverkaren av hushållsapparater . Vissa till synes obetydliga ögonblick kan bli ödesdigra: garantiservicen kan upphöra och själva maskinen blir ur funktion.

Det räcker inte att bara använda maskinen och torka av den. Det är nödvändigt att använda speciella medel under drift, liksom salt och sköljmedel. Detta gör att filtren kan rengöra sig själv, vilket innebär att maskinens livslängd kommer att förlängas.

Även en person utan erfarenhet klarar installationen av maskinen och dess anslutning . Det är viktigt att följa alla riktlinjer i denna process och använda tillverkarens instruktioner.

Rekommenderad: