Omklädningsrum På Vinden (51 Bilder): Ligger På En Sluttning I Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrum På Vinden (51 Bilder): Ligger På En Sluttning I Ett Privat Hus

Video: Omklädningsrum På Vinden (51 Bilder): Ligger På En Sluttning I Ett Privat Hus
Video: NÅGON BYGGDE EN FEJKAFFÄR (och vi åkte dit...) 2024, April
Omklädningsrum På Vinden (51 Bilder): Ligger På En Sluttning I Ett Privat Hus
Omklädningsrum På Vinden (51 Bilder): Ligger På En Sluttning I Ett Privat Hus
Anonim

Ett separat omklädningsrum hjälper till att städa förvaringen av saker, skapa bekväma levnadsförhållanden och öka ditt utrymme i ett privat hus. Och placeringen av ett sådant rum, som ingenting annat, är lämpligt för ett bostadsutrymme på vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Fördelen med ett omklädningsrum på vinden är naturligtvis att spara utrymme och utöka bostadsytan genom att ersätta skrymmande möbler med ett sådant rum . Den innehåller trots allt mycket fler saker, förutsatt att dess inre utrymme är rationaliserat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I omklädningsrummet kan du samla alla saker och kläder på ett ställe och därmed spara tid för att leta efter det attribut som krävs . Det är ett mycket praktiskt sätt att organisera och organisera alla saker i huset som vi behöver dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess tydliga fördel jämfört med konventionella skåpmöbler är möjligheten att skapa en bekväm och tyst plats för klädbyte med bra belysning och speglar

Bild
Bild

I detta rum finns en plats för alla nödvändiga typer av saker, som hjälper till att bevara deras form och skick. Allt detta gör att kläderna kan tjäna sina ägare längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Omklädningsrummets placering beror på storlek och typ av rum . På vinden med en sluttning kan omklädningsrummet placeras antingen längs den lägsta eller längs den höga väggen. I det senare kan du bygga ett omklädningsrum, kombinerat med ett sovrum, och detta kommer att vara det mest kompletta omklädningsrummet som ligger mot en låg vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller deras struktur är vindarna indelade i följande: rektangulära, triangulära och asymmetriska . Baserat på de strukturella egenskaperna på din vind, bör du närma dig utvecklingen av ett omklädningsrum i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett omklädningsrum av hörntyp hjälper till att rationellt använda vinden. Men det är svårt att designa och installera.

Bild
Bild

Lagringssystem och rymdorganisation

Nu finns det många kriterier för omklädningsrummen. Om vi tar kriteriet för lagringssystemet som grund, skiljer sig följande typer:

Panel . För tillverkning av sådana system används dekorativa paneler, till vilka hyllor, stavar och lådor är fästa. Det finns inga vertikala partitioner här.

Bild
Bild

Skrov (med eller utan dörrar). Ett klassiskt statiskt lagringssystem baserat på en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådram . De använder en kombination av metallkonstruktioner och träelement (hyllor och lådor), och det finns ingen bakvägg.

Bild
Bild

Lagringssystemet är också uppdelat i typer som: stationära strukturer och stångställ . Det första innebär installation av möbler, beroende på storleken på ditt omklädningsrum. Den andra är vertikala eller horisontella stavar och styrningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett nätlagringssystem bör markeras. Numera har den blivit särskilt populär. Dess fördelar inkluderar kompakthet och ergonomi.

Bild
Bild

På vinden används vanligtvis ett omklädningsrum av öppen typ, eller skjut- eller svängdörrar görs, beroende på rummets yta . När du organiserar omklädningsrummets inre utrymme installeras stavar för varje typ av kläder (byxor, skjortor, klänningar etc.)

Bild
Bild

Det rekommenderas att placera lådor, stativ och hyllor för skor nedanför. För handskar, hattar och andra små kläder kan du välja en separat låda eller byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrummet, om det är tillräckligt stort, är uppdelat i flera zoner: till exempel man och kvinna . Var och en av zonerna har sina egna funktionella funktioner. Den manliga delen av omklädningsrummet kommer att skilja sig från kvinnan i valet av färg, material och arrangemang av saker.

Bild
Bild

Arrangemangstips

Skapandet av ett omklädningsrum bör börja med att göra en ritning och en plan för placeringen av alla dess zoner. Du bör ta hand om isolering, vattentätning, belysning och ventilation.

Bild
Bild

Omklädningsrummet på vinden ska ha ett utmärkt ventilations- och ventilationssystem , för att eliminera smaklös och obehaglig lukt som kan förstöra dina kläder. Men även öppna fönster genom vilka solljus tränger in kommer inte att gynna ett sådant rum, så de bör vara tätt gardinerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid taklutningar används öppna hyllor . Lutande takfickor är idealiska för skåp. För små rum används dörrar med skjutmekanism. Den mest korrekta och korrekta lösningen för att ordna detta rum är tillverkning av alla möbler på beställning i enlighet med de individuella egenskaperna hos arkitekturen på din vind.

Bild
Bild

En av huvuduppgifterna för arrangemanget är belysning av hög kvalitet . Konstgjorda ljuskällor bör komplettera naturlig belysning. Speciellt god belysning krävs på speglarnas platser. Det är att föredra att installera speglar i full längd på väggar och dörrar.

Bild
Bild

Omklädningsrummets inredning kan varieras. Använd tapeter, färg, plastpaneler, kakel eller annat material för det . Rummet bör inredas i ljusa nyanser, vilket visuellt ger det mer volym och inte överbelastas med onödiga inredningsdetaljer.

Bild
Bild

Om omklädningsrummet upptar rummets hela höjd behöver du för din bekvämlighet en liten stol eller trappstege. Det rekommenderas att förhållandet mellan slutna och öppna ytor är lika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet bord är bäst placerat nära vindrutan.

Bild
Bild

Ett omklädningsrum på vinden i ett privat hus kommer mycket att underlätta en del av ditt liv och spara ditt bostadsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar

Detta omklädningsrum kan placeras på vinden i en rektangulär struktur . Den är gjord i grå-mörka toner, och hyllor används som det huvudsakliga strukturella elementet. Det finns också stavar och flera lådor i mitten. I allmänhet är designen kall och strikt, lämplig för affärsmän. Rummet är upplyst av naturligt ljus från ett sidofönster och artificiellt ljus från lampor inbäddade i taket.

Bild
Bild

Nästa omklädningsrum är lämpligt för en trekantig vindsstruktur . Ljusfärgad spånskiva används som material. Den centrala delen av den främre väggen är upptagen av stavar, under vilka lådor är placerade. Hälften av väggytan till vänster är upptagen av hyllor. Hela rummet är upplyst med naturligt ljus från ett helväggsfönster.

Rekommenderad: