Omklädningsrum 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiöridéer

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrum 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiöridéer

Video: Omklädningsrum 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiöridéer
Video: KVM 2024, Mars
Omklädningsrum 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiöridéer
Omklädningsrum 2 Kvm. M (57 Bilder): Interiöridéer
Anonim

På senare tid kunde man bara drömma om ett separat omklädningsrum. Idag håller den här drömmen på att bli verklighet. Nästan allt kan lagras i den - från kläder och skor till smycken, accessoarer och hushållsartiklar.

Ju större rummet, desto mer funktionell kan en garderob vara. Men även i en liten Khrushchev-lägenhet kan ett 2 kvm hörn särskiljas. och förvandla det till ett komplett, bekvämt och praktiskt omklädningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Innan man utvecklar ett designprojekt för framtida bostäder överväger ägarna ofta möjligheten att använda ett separat omklädningsrum i rummet. Detta rum har flera funktioner:

  • optimal sortering och högkvalitativ förvaring av kläder, skor, hattar och annat;
  • lagring av allt du behöver på ett ställe och i en fri åtkomstzon;
  • alla saker som ligger inuti är dolda för nyfikna ögon vid en dörr, skärm, gardin (en stor fördel jämfört med öppna hyllor);
  • för att utrusta omklädningsrummet kan du använda ett tidigare oanvänt utrymme (under trappan eller till och med ett skafferi);
  • en garderob hjälper till att dölja oegentligheter eller andra brister i väggen.

En stor spegel installerad i omklädningsrummet gör den omedelbart till en bekväm plats för klädbyte och prov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionerna i ett litet omklädningsrum inkluderar följande punkter:

  • omöjligheten att installera ett överdimensionerat skåp i rummet. Det bästa alternativet skulle vara hyllor eller ett öppet ställ;
  • rummet kan stängas med gångjärn eller skjutdörrar eller klara sig utan dem;
  • layouten bör tänkas särskilt noga så att en person som kommer in i rummet enkelt kan hitta allt han behöver;
  • belysningen ska vara tillräcklig så att rummet inte är mörkt;
  • ett sådant rum kommer inte att rymma många saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Ett litet rum, förutom sådana funktioner och nackdelar, har också ett antal märkbara fördelar jämfört med stora omklädningsrum. Bland dem:

  1. Budget. Att skapa och inreda ett litet rum kommer att kosta mycket mindre än att ordna ett stort utrymme.
  2. Bra kapacitet. Allt beror på en kompetent layout och optimal användning av ledigt utrymme.
  3. Sparar utrymme i andra rum. Att skapa ett omklädningsrum kommer att spara på köp av en separat garderob, byrå, sängbord.
  4. Prydligt klädd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av layout och plats

När det gäller layouten bör omklädningsrummet inte ha en alltför komplex geometrisk form. De mest optimala alternativen:

  1. Hörnrum. Denna layout är perfekt även för små lokaler. Rack, hyllor och andra möbler kan ordnas i form av en triangel, trapetsformad eller i form av bokstaven "L".
  2. U-format rum. Perfekt för rektangulära, långsträckta rum. Hyllor och hyllor är placerade på båda sidor av rummet, och det finns också plats för en stor spegel.
  3. Linjärt rum. Möbler ligger längs en vägg. I det här fallet är det nödvändigt att använda det användbara området så kompetent som möjligt så att rummet inte visar sig vara för långsträckt. Detta kommer att skapa vissa svårigheter att hitta rätt saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt rum på 2 kvm. m ger inte ett stort antal alternativ för att placera möbler och alternativ för att ordna ett omklädningsrum. Vanligtvis används det mest lämpliga hörnet i lägenheten för detta.

Omklädningsrummet kan placeras i korridoren, sovrummet, vardagsrummet, barnrummet eller till och med på balkongen. Ett idealiskt alternativ är förvaringsrummet i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en lämplig plats måste följande rumskrav beaktas:

  1. Dess bredd bör vara minst 1 meter, längd - minst 5 meter. Dessa är minimimåtten för det utrymme där du kan ordna nödvändiga ställningar och hänga hyllor.
  2. Ett rum med en yta på 2 kvm. bäst specifikt för förvaring av kläder, saker och accessoarer. Verktyg, inventarier, hushållsapparater kommer bara att göra ett redan litet utrymme och göra det till ett vanligt skafferi.
  3. Problemet med ventilationsanordningen måste vara genomtänkt. Ansamling av stora mängder kläder i ett litet utrymme (särskilt stängt och oventilerat) kan leda till obehaglig lukt.
  4. En spegel krävs. Det kommer att ge ljus till rummet och göra det till ett riktigt omklädningsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Nu kan du gå vidare direkt med att utarbeta ett designprojekt för framtida lokaler

  1. På en schematisk ritning, skissera platsen för rack, hyllor, lådor. Glöm inte kommunikation, belysning och ventilation.
  2. Villkorligt dela in rummet i 3 zoner (kläder, skor, hattar och tillbehör). De ska alla ha olika bredder och djup.
  3. Skissera spegelns placering och ytterligare ljuskällor, om det behövs.
Bild
Bild

Hur organiserar man utrymmet?

För den mest optimala organisationen av ett litet utrymme är det nödvändigt att vara särskilt försiktig när du väljer möbler för att ordna ett rum. Bland sådana funktionella föremål finns:

  1. Skivstänger (en eller flera på olika nivåer för snygg och kompakt placering av skjortor, klänningar och andra kläder).
  2. Hyllor (används för förvaring av säng och underkläder, T-shirts, skor, väskor).
  3. Meshkorgar.
  4. Spegel.
  5. Specialtillbehör (kjol, byxa, sko).
  6. En puff eller en liten soffa för enkelhets skull.

Mittzonen är upptagen av öppna hyllor, nätkorgar, stavar. Översta hyllan är lämplig för förvaring av hattar eller föremål som sällan används. Den nedre delen är idealisk för förvaring av skor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och belysning

En viktig roll i arrangemanget av omklädningsrummet spelas av dess design . För inredning väljs främst praktiska, hållbara material som inte "äter upp" ett redan litet utrymme, till exempel plast, glas tapeter, färg. Ljusa, ljusa färger ger rummet ljus, lätthet och luftighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativ belysning gör att du inte bara snabbt kan hitta önskad klädsel utan också göra rummet mer rymligt. Små klädkammare har oftast inga naturliga ljuskällor, så du måste tillgripa artificiellt ljus. Bulkiga ljuskronor eller tunga lampor rekommenderas inte för användning i omklädningsrum. Det är bättre att överväga alternativet med LED -remsor . Om garderoben ska ha slutna lådor kan lokala belysningssystem också användas.

Huvudljuskällan ska vara placerad i takets mitt, och rummets omkrets kan dekoreras med strålkastare eller LED -remsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

För att komprimera och vackert placera många saker behöver du inte alltid mycket utrymme. Detta miniatyromklädningsrum är ett perfekt bevis på det! Med fyra staplar kan du sortera herr- och damkläder. Hyllorna är lämpliga för förvaring av skor. Stängda lådor i olika storlekar är en idealisk lösning för förvaring av sängkläder, strumpor, underkläder, T-shirts, T-shirts. Flera korgar med olika kapacitet är lämpliga för förvaring av andra saker.

Bild
Bild

I det U-formade omklädningsrummet kan du tilldela ett separat ställ för förvaring av skor och sätta åt sidan två väggar för att placera kläder för hela familjen. Flera barer klarar enkelt hushållskläder. Öppna hyllor är idealiska för förvaring av sängkläder eller handdukar. Stängda lådor kan användas för att förvara underkläder och strumpor. Den övre delen av strukturen används som mezzanin för lagring av skrymmande föremål. Hyllorna kan användas för att förvara smyckes- och tillbehörslådor.

Bild
Bild

Så att ett litet rum inte verkar ännu mindre är det bäst att använda metallstrukturer för att ordna det. De tar inte mycket plats, är hållbara, pålitliga och mycket graciösa. Transparenta behållare används för att förvara tvätt. Flera små barer på olika nivåer gör att du kan sortera kläder efter typ (klänningar, skjortor och kjolar separat).

I de öppna sektionerna är skor perfekt placerade och handväskor ligger på den översta hyllan. Resväskor och resväskor "gömde sig" på mezzaninen. Snyggt och smakfullt! Från nyfikna ögon "gömmer sig" omklädningsrummet bakom en tjock textilridå.

Rekommenderad: