Möbler För Omklädningsrummet (55 Bilder): Metallgarderober

Innehållsförteckning:

Video: Möbler För Omklädningsrummet (55 Bilder): Metallgarderober

Video: Möbler För Omklädningsrummet (55 Bilder): Metallgarderober
Video: Dressing Room Design Ideas | Modern Dressing Room For Bedroom 2024, Mars
Möbler För Omklädningsrummet (55 Bilder): Metallgarderober
Möbler För Omklädningsrummet (55 Bilder): Metallgarderober
Anonim

Att välja möbler för ett omklädningsrum är inte en lätt uppgift. Det skiljer sig väsentligt i sin design, material som det är tillverkat av, samt invändig fyllning. Egenskaperna hos en viss typ av lagringssystem kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Bland funktionerna i omklädningsrumsmöbler finns det flera:

  1. Med rätt organisation kommer den att ha bättre ergonomi än en garderob. Detta hjälper till att spara utrymme och inte överbelasta rummet med onödiga garderober och byråer - individuellt stjäl de utrymme, särskilt när du öppnar dörrar eller lådor.
  2. Närvaron av stängda sektioner för att skydda innehållet från damm och öppna, vilket ger den nödvändiga luftcirkulationen. Öppna fack är nödvändiga för produkter tillverkade av päls, läder och andra naturmaterial som behöver luft för att bibehålla sitt utseende. De förbättrar också synligheten och användbarheten.
  3. Alla sektioner, hållare och hyllor kan vara av metall. Inne i omklädningsrummet är de dolda för nyfikna ögon och därför är det möjligt att inte följa estetiska krav och överensstämmelse med den övergripande designen av en lägenhet eller ett hus.

Du kan också passa in omklädningsrummet i interiören med hjälp av en gardin, vilket kommer att kosta mindre än en garderob, vilket måste ha ett lämpligt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således är alla funktioner också fördelar samtidigt. Det är ett modernt och bekvämt sätt att lagra en mängd olika saker.

Olika sorter

Det finns tre huvudtyper av garderobsmöbler, de kan också kombineras med varandra:

Skrov är den vanligaste. Består av många kroppselement, fästa ihop. Resultatet är en garderobliknande struktur. Den är som regel tillverkad av spånskiva. I sällsynta fall - från tonat trä

En av fördelarna jämfört med andra typer av strukturer är möjligheten att använda sidopaneler. De kan hålla olika hållare för kläder, bälten, slipsar och strykbrädor, liksom galgar eller skohyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panelkonstruktionen, förutom förvaring, utför också en dekorativ funktion. Den är gjord av naturligt trä, som tall, samt fanerade plattor. På grund av dessa funktioner blir den kompakta och många placeringen av hyllor, lådor och kläder på galgar olämpliga och även tekniskt svåra att genomföra. För att ett sådant omklädningsrum ska vara rymligt och vackert behöver du mycket utrymme. På grund av dess estetiska egenskaper kan den dock användas i små öppna utrymmen

Observera att kostnaden för ett sådant naturligt träsystem är ganska högt, och användningen av fanerade paneler kan försämra estetiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära (ram) möbler består av hyllor monterade på metallskenor eller ställningar. Tillverkningsmaterial - aluminium eller stål. Aluminiumdelar bearbetas genom anodisering, förkromning, polering, målning eller faner. Stål är målat eller laminerat. Den största fördelen med denna design är enkel montering, demontering och modifiering. Således kan modulerna enkelt demonteras och installeras i ett nytt rum, ändra höjden på hyllor eller lägga till ytterligare sådana

Om det behövs kan du köpa en variant av möblerna på hjul för större rörlighet i omklädningsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära möbelbeslag beror på typ av ram . För att fästa hyllor, korgar och hängare på ställningar används styrningar (stationära eller infällbara), på skenorna - fästen, som vid behov är infällbara element fästa.

I skåpmöbler används samma utdragbara system som i rammöbler. De kan fungera med boll- eller rullmekanismer. Det finns nya och förbättrade enheter - tandem . De är utrustade med automatiska dörrstängare, vilket gör att lådan kan glida till slutet på egen hand. En annan fördel är deras tysta och smidiga löpning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett fullvärdigt omklädningsrum, förutom själva förvaringsmöblerna, finns det som regel två speglar, lämplig belysning, en puff eller en stol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns tillräckligt med utrymme för utrustningen i ett sådant rum kan det organiseras i korridoren. Då kommer lagringskomplexet att stängas med skjutdörrar med speglar, och i själva korridoren kan du hänga en annan spegel på motsatt vägg, nödvändig belysning och sätta möbler: ett bord och en puff.

Bild
Bild

Möbeltyper

Interiören i omklädningsrummet innehåller många olika element. Garderober innehåller hyllor, lådor, korgar och galgar.

Hyllor kan ställas in på olika höjder för bättre sortering av vikta föremål eller under specifika lådor. Lådor kan innehålla avdelare för små föremål som slipsar, bälten, underkläder och strumpor. Speciella lådor produceras också där du enkelt kan förvara smycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strömavtagare, stationära och infällbara stavar används för att placera kläder. Valet av denna eller den enheten beror på omklädningsrummets övergripande ergonomi. Det vill säga, i vissa fall blir det mer effektivt och bekvämt att använda en infällbar stång, och i en annan - en hängd hiss (det kallas också en strömavtagare). Om det är mycket kläder som måste förvaras på en galge kan en stationär bar vara bättre. Den tillåtna belastningen på den kan nå 22 kg. Den infällbara stången rymmer upp till 16 kg.

Vikten som en strömavtagare kan bära är mycket beroende av dess storlek. Så, med en längd på 0,8-1 m, kan upp till 15 kg placeras på den, och bara 7-8 kg kan placeras på en hänglift mer än en meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på det faktum att facket för ytterkläder bör ha en höjd av minst 1,2 m, och för skjortor och jackor - 0,85 m, kommer användningen av en strömavtagare att hjälpa till att fördela allt korrekt. Om jackor och rockar placeras i ett fack med en stationär stång och strömavtagaren hängs i ett annat fack, kan det kvarvarande utrymmet under skjortorna lämnas under lådor eller hyllor.

Bild
Bild

Generellt sett är det en utmanande och utmanande uppgift att distribuera hängfacken. Man bör komma ihåg att avståndet mellan ytterkläder bör vara 10 cm, gapet mellan skjortor och jackor ska vara cirka 7-8 cm och mellan klänningar - 9 cm. Därför är det här nödvändigt att utgå från personliga behov och överväga olika kombinationer av alla tre enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kompakt förvaring av byxor och kjolar är fällbara hängare med rörformade tvärstänger inuti ramen utformade. Dessa enheter finns i olika bredder. De kan fästas på skåpets sida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädlådor kan ha en solid botten, perforerad botten eller vara i form av ett nät. De två sista alternativen ger bättre ventilation av innehållet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skohyllor kan placeras både i garderoben och separat från den. Dom är:

  • stationär och infällbar;
  • rak eller lutande med en hälhållare;
  • med sidodelare;
  • med sluten eller ventilerad botten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du väljer en eller annan typ av möbler är det först och främst nödvändigt att bedöma volymen, vikten och arten av omklädningsrummets innehåll. Bestäm sedan platsen där den kommer att ligga . Om detta är en nisch som kan stängas av med dörrar, kommer ett skåp och modulsystem att göra. Om utrymmet för omklädningsrummet måste stängas in, är ett skåp ett bättre lämpligt för att minska material- och andra kostnader. Dess yttre del kan vara dekorativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten lägenhet, om det inte finns tillräckligt med utrymme, kan en öppen panelstruktur vara en väg ut . För att bevara estetiken kan kläder packas i identiska omslag och dekorativa lådor, lådor och korgar kan användas till andra saker. Modulsystemet passar perfekt in i en hyrd lägenhet . Den kan enkelt demonteras när du flyttar. Du kan stänga av det från nyfikna ögon med en skärm.

När du väljer en viss typ av struktur är det också nödvändigt att ta hänsyn till vikten av vad som kommer att lagras i den. Det mest tillförlitliga i detta avseende är fallsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör också komma ihåg att alla typer av strukturer kan kombineras med varandra beroende på levnadsförhållanden, materiella förmågor och personliga behov.

Rekommenderad: