Omklädningsrum I Lägenheten (55 Bilder): I Nischen I En Ett-rums Lägenhet, På Loggian, Storleken På Omklädningsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrum I Lägenheten (55 Bilder): I Nischen I En Ett-rums Lägenhet, På Loggian, Storleken På Omklädningsrummet

Video: Omklädningsrum I Lägenheten (55 Bilder): I Nischen I En Ett-rums Lägenhet, På Loggian, Storleken På Omklädningsrummet
Video: BoKlok visningslägenhet ett rum och kök 2024, April
Omklädningsrum I Lägenheten (55 Bilder): I Nischen I En Ett-rums Lägenhet, På Loggian, Storleken På Omklädningsrummet
Omklädningsrum I Lägenheten (55 Bilder): I Nischen I En Ett-rums Lägenhet, På Loggian, Storleken På Omklädningsrummet
Anonim

Att lagra saker är ett av de vanligaste problemen för varje modern person .… De löser det med hjälp av många extra möbler som bildar ett omklädningsrum. Detta funktionella element i interiören låter dig optimera arrangemanget av alla saker för snabb hämtning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En klädkammare är ett separat rum eller funktionsområde för förvaring av kläder, skor, sängkläder etc.

Det bör noteras att designfunktionerna för detta attribut gör att du kan placera mycket fler saker än vad som kan göras i en garderob eller vanliga hyllor eller galgar . Det bör också betonas att omklädningsrummet är ett utmärkt designattribut som kan användas för att dekorera alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter delar villkorligt upp denna design i flera zoner. Den övre delen används i de flesta fall för att fästa galgar. I mitten och nedre våningen lagrar de linne, skjortor, skor och andra saker som en person använder varje dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett separat omklädningsrum har många fördelar:

  1. Objekt ligger på specifika platser, vilket gör det snabbare att hitta och vika.
  2. Stor kapacitet. Detta uppnås genom att använda hela utrymmet. I omklädningsrum kan celler placeras direkt i själva taket. Storleken på de enskilda sektionerna varierar också beroende på ägarens behov.
  3. Omklädningsrummet kan användas inte bara för förvaring av kläder och skor. Mycket ofta är en tvättmaskin, liten träningsutrustning, en strykbräda etc. installerad i detta område.
  4. Designfunktionerna i garderober är så originella att de kan användas för att skapa vilken stil som helst. Dessa produkter tillverkas på beställning, vilket alltid låter dig "anpassa" designen efter dina behov och smak.
  5. Allt kan användas som huvudmaterial - från trä till högkvalitativ plast. Vackra produkter kombinerar vanligtvis flera typer av material.
  6. Utrymmeoptimering. Alla saker kommer att förvaras på ett ställe, vilket eliminerar röran i andra rum med små byråer eller skåp. Detta lediga utrymme kan användas för andra uppgifter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Omklädningsrum är individuella system som är skräddarsydda för specifika driftsförhållanden. Beroende på designfunktionerna kan de delas in i dessa typer.

Fall

Denna typ av produkt är mycket vanlig, eftersom den är praktisk och original. Kroppsstrukturer involverar kombinationen av flera element som liknar vanliga garderober. För att ansluta enskilda delar används speciella möbelband. Sådana produkter är tillverkade av laminerad spånskiva eller naturligt trä.

Skrovstrukturer kännetecknas av ökad styrka. Detta uppnås genom hyllor som vilar på bakväggen. Bland de största nackdelarna med garderober av denna typ är den komplexa tillverkningsprocessen och minimiparametrarna för visning av cellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panelsystem

Dessa garderober består av en speciell träpanel placerad längs väggen. Hängare, hyllor och andra element är fästa på denna ram. Dessa mönster kompletteras perfekt med hyllor, vilket är mycket viktigt för små utrymmen. Sådana garderober är relativt sällsynta, eftersom de har en hög kostnad. Detta förklaras av användningen av naturligt trä (Angara tall), som är hållbart och miljövänligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådram

Strukturer av denna typ är flera separata moduler som installeras bredvid varandra. Ett särdrag hos dem är användningen av ett metallställ som stöd, vilket utesluter installationen av den bakre väggen. Dessa moduler är fullt fungerande, så deras plats kan ändras beroende på dina behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Sådana system har redan dykt upp för länge sedan, vilket gjorde det möjligt att hitta sina optimala dimensioner och särskilt. När det utvecklas är det viktigaste praktiskt och tillgängligt för alla celler. Omklädningsrummet kännetecknas av flera klassiska parametrar:

Bredden på zonen eller rummet måste vara minst 3 m . Minsta djup bör nå 1,7 m. Detta beror på närvaron av skåp som kommer att uppta ett sådant utrymme. Ett rum med dessa parametrar ser praktiskt och bekvämt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det optimala området för ett omklädningsrum är 6-8 kvm . Experter säger att med korrekt planering kan du få full funktionalitet och stor kapacitet även på en yta på upp till 4 kvm. Detta tillvägagångssätt är mycket vanligt i små lägenheter där utrymmet är starkt begränsat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Ett av de viktigaste problemen när man ordnar omklädningsrum är att välja plats för det. Det bör noteras att i lägenheterna i moderna nya byggnader kan de tilldela en särskild zon och omedelbart utrusta den. Allt beror på husets projekt och lägenhetens layout.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan utrusta ett omklädningsrum i en vanlig lägenhet på olika platser

Skafferi

Ytan i detta rum är vanligtvis liten, men det räcker för att rymma hyllor. Det viktigaste är att välja rätt möbel. Du kan använda allt i skafferiet - från vanliga skokartonger till metallställ. Om stilen på denna plats är viktig för dig, ge företräde åt möbler i ljusa färger. Detta kommer visuellt att förstora rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnet av rummet

För sådana ändamål bör endast stora rum användas, eftersom strukturen kommer att ta ganska mycket plats. Hyllor i sådana system installeras i form av bokstaven "L". Om utrymme tillåter kan du dessutom stänga av det med en skiljevägg som sträcker sig från väggkonstruktionernas ändar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nisch i en studiolägenhet

Detta är ett bra alternativ för att skilja omklädningsrummet från huvudrummet. För detta används både glas- och träpartitioner. Ibland är nischer helt enkelt inhägnade med gardiner eller dekorativt tyg. Inuti den kan du installera fullfjädrade ställningar och många olika hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda garderober

Sådana mönster kan enkelt förvandlas till ett litet omklädningsrum. Du behöver bara ta bort eller lägga till några hyllor för att optimera lagringsutrymmet för olika föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loggia eller balkong

Observera att du bara kan installera skåp eller hyllor här om rummet är isolerat. Ofta finns ett liknande tillvägagångssätt på loggior som kombineras med ett gemensamt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bildande av en skiljevägg i sovrummet

Detta alternativ är lämpligt för stora rum. Zoning för omklädningsrummet utförs med gipsskivor eller spånskivor. Formen och storleken på denna plats väljs individuellt på ett sådant sätt att den ger maximal kapacitet i ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att att välja en plats för ett omklädningsrum är ett personligt tillvägagångssätt, inklusive boendets egenskaper och volymen lagrade föremål. Många ägare av breda korridorer kan installera hyllor direkt när de kommer in i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar

En av de senaste trenderna är placeringen av den så kallade ön i mitten av ett litet omklädningsrum - en byrå som du kan lägga olika tillbehör på.

Bild
Bild

Ett originaltillskott kan också vara flera speglade ytor på omklädningsrummets väggar, inredda i vita toner och en ljus kristallkrona för att matcha möblernas färg.

Bild
Bild

En annan original idé är att lägga till ett toalettbord i omklädningsrummet. Den installeras i rymliga rum med bra belysning. Bordet är utformat för huvudstilen i zonen, men är dekorerad med klassiska sniderier, dekorativa handtag och en stor spegel.

Bild
Bild

Ett lantligt omklädningsrum är bra, men det är lämpligt om resten av rummen i bostaden är inredda i samma stil.

Bild
Bild

För rymliga klädkammare är ett träskåpssystem acceptabelt, och i mitten finns originalpuffar utrustade med hjul, som utgör en slags ensemble. Det ser ganska strikt ut, men ett sådant arrangemang är bekvämt för användarna.

Rekommenderad: