Garderobssystem (76 Bilder): Designer För Lagringssystem, Larvij Och Kansas, Nätmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Garderobssystem (76 Bilder): Designer För Lagringssystem, Larvij Och Kansas, Nätmodeller

Video: Garderobssystem (76 Bilder): Designer För Lagringssystem, Larvij Och Kansas, Nätmodeller
Video: Montering förvaring - 22 mm se 2024, April
Garderobssystem (76 Bilder): Designer För Lagringssystem, Larvij Och Kansas, Nätmodeller
Garderobssystem (76 Bilder): Designer För Lagringssystem, Larvij Och Kansas, Nätmodeller
Anonim

Garderobssystem är möbler som skapar bekvämlighet, ergonomi, sparar utrymme i ett hus eller lägenhet . Deras främsta fördel är att på grund av de olika erbjudandena på marknaden och modern tillverkningsteknik är det möjligt att välja interiörkomponenter för varje smak, med hänsyn till rummets egenskaper.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Garderoben är utformad för att snyggt förvara kläder och hushållsartiklar på ett ställe, utan att slösa tid på att leta efter det rätta. Det är ingen hemlighet att inte ens en rymlig och rymlig garderob räcker för att optimera det omgivande rummet och göra saker i ordning i alla hem.

Bild
Bild

Mångfalden och de stora möjligheterna att montera och montera gör det möjligt att systematiskt arrangera föremålsarrangemang och därmed ge ägaren en känsla av lugn och komfort.

Typer av strukturer

För närvarande skiljer man fyra huvudalternativ, och för att få en uppfattning om vilken av dem som ska bli den mest optimala är det värt att fördjupa sig i var och en i detalj.

Bild
Bild

Meshkonstruktioner

Mesh (även kallat honeycomb) avser gångjärnssystem. Deras grundprincip är närvaron av en bärande struktur, bestående av färdiga metallbalkar, som fästs på väggen horisontellt och vertikalt.

Vertikala balkar är utrustade med fästelement, med deras hjälpkorgar och hyllor för förvaring av saker installeras.

Bild
Bild

Maskstrukturen i korgar, hyllor och skotillbehör kan till en början verka ganska ovanlig och till och med exotisk för den ryska konsumenten, som är van vid massiva sovjetiska väggar och garderober. Men det är just denna design som inte bara ger praktiskhet, utan också användarvänlighet. Saker får regelbunden tillgång till luft, får ingen obehaglig lukt under långtidsförvaring och öppna hyllor och lådor gör att du omedelbart kan se var det önskade föremålet är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den otvivelaktiga fördelen med cellulära system är också i deras rörlighet . Varje modul kan enkelt tas bort och bytas med en annan, tas bort eller flyttas. En sådan garderob kommer alltid att se ut som en unik designer, lätt att använda och ha många kombinationer.

Du kan minska eller öka antalet objekt utan att ha svårt att placera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de anmärkningsvärda egenskaperna hos det kompletta setet - piedestaler, vars höjd och dimensioner kan justeras godtyckligt, beroende på konsumentens önskemål. De är också praktiska att bära och flytta efter eget gottfinnande.

Kolumnstrukturer

Ramar (eller kolonner) skiljer sig från gångjärn genom att deras fästelement är konstruerade för metallrör som vilar mot golvet med ena kanten och mot taket med den andra, vilket skapar en stark metallram. Pelarna är utrustade med fästelement för hyllor och lådor.

Resultatet är en fashionabel och visuellt lätt ensemble, bestående av en ram på ställningar och trähyllor.

Bild
Bild

Ett sådant system är mycket enkelt att demontera och montera på egen hand, så det är perfekt för människor som på grund av sitt liv och arbete ofta rör sig från plats till plats . Den kan installeras var som helst: i korridoren eller i rummet. Detta kommer att spara mycket mer utrymme än att installera en garderob eller klassisk garderob: öppna inbyggda garderober ger både en visuell och en verklig effekt av att expandera alla utrymmen.

Strukturen ser lätt, elegant ut och samtidigt, på grund av hållfastheten hos de bärande pelarna, klarar den ganska tunga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bristen på dörrar och väggar, i närvaro av många hyllhyllor, kan dock förvirra de köpare som inte är vana vid att regelbundet hålla ordning på sina saker. Det kommer att vara omöjligt att dölja det”kreativa kaos” som bildas antingen av vana eller bråttom. Därför är typningssystem av en öppen typ mest lämpliga för personer vars karaktär kännetecknas av noggrannhet, pedanteri och en konstant kärlek till ordning.

Bild
Bild

Skrovstrukturer

Skåp (eller klassiska) är fortfarande populära bland köpare på grund av deras välbekanta utseende i form av flera element fästa med band. Trots att det här alternativet tar ganska mycket plats i små rum, kommer det alltid att glädja ägaren med sin praktiska, tillförlitlighet och låga pris.

Bild
Bild

Omklädningsrummet kan antingen vara inbyggt eller prefabricerat, tillverkat av flera modulära sektioner . En mängd hyllor och fack är alltid en obestridlig fördel för dem som uppskattar möjligheten att ordna den optimala mängden saker inuti med en känsla och arrangemang. God rymlighet, liksom närvaron av väggar och dörrar, säkerställer att saker inte faller till golvet, även om interiören är en röra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler kan dock se ganska massiva och skrymmande ut, särskilt i små rum . Därför är det bättre att rummet där det är installerat var så stort som möjligt, helst separat.

Dessutom kan modulerna i ett klassiskt omklädningsrum inte demonteras och ordnas om. Om det behövs kan endast enskilda hyllor tas bort, men kärnan kan inte ändras.

Bild
Bild

Panelkonstruktioner

Panel (eller boiserie) är en snygg och ultramodern design i affärsklass, som inte är billig och ser mycket imponerande utåt. Paketet innehåller speciella väggpaneler av dekorativ typ. Efter att ha fästs på väggarna kompletteras de med allt som är nödvändigt för garderobens funktionella användning: hyllor, lådor, stavar.

Detta system ligger tvåa efter masksystemet när det gäller rörlighet: om du vill kan du byta hyllor, göra fler eller färre tvärstänger.

Bild
Bild

Boiserie kännetecknas av en speciell stil, bevarad i de bästa traditionerna för geometrisk precision … Alla linjer här är strikt parallella med varandra i absolut frånvaro av vertikala skiljeväggar någonstans, vilket gör att du visuellt kan dölja defekter i väggarna i rummet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Spånskiva och MDF

Naturligtvis kommer naturliga och hygieniskt säkra material alltid att efterfrågas när som helst. Ingen kommer att argumentera med det faktum att naturligt trä knappast kan vara sämre i kvalitet än något annat. Alla vet dock att alla hushållsprodukter av naturligt ursprung långt ifrån alltid är överkomliga. Därför erbjuder tillverkarna kunderna ett alternativ i form av laminerad spånskiva eller MDF, som har en hög grad av skydd och innehåller ett minimum av skadliga ämnen.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med moduler för skåpmöbler, som är gjorda av sådana material, är produktens låga pris och praktiska:

Laminerad träskiva imiterar naturligt trä av ädla arter . Ytan har en speciell beläggning som är mycket motståndskraftig mot mekaniska skador och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den finfördelade fraktionen av trä produceras också i form av plattor . Den är tillverkad av torkade fibrer med efterföljande bearbetning och varmpressning, utan användning av skadliga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metalllegeringar används vid tillverkning av ytterligare element och beslag för pelar- eller masksystem. Kompositionen innehåller stål eller aluminium. Produkterna är lätta och estetiskt tilltalande. Rostfritt stål används också ofta . Det är det mest pålitliga materialet: det ändrar inte färg, har en lång livslängd.

Bild
Bild

För dekoration används också laminerade spånskivor. Glas-, akryl- och plastpaneler är lika populära. För ett klassiskt omklädningsrum kan efterbehandling av massivt trä av värdefulla arter appliceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar

Speglar och spegelfasader är nödvändiga om det finns anledning att visuellt öka utrymmet med en liten rumsstorlek. Glaselement är perfekta för glasmålningar och små hyllor. De släpper in ljus och öppnar vyn över de lagrade föremålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör för garderobssystem

Hyllor

Hyllor är en viktig del i alla lagringssystem . Tillverkningsmaterial - laminerad spånskiva, MDF. De tål ett stort antal saker och maximal belastning. Plast eller härdat glas är lämpligt för lätta föremål, men måste hanteras varsamt. Maskkonstruktionen är särskilt bra för förvaring av väskor, små resväskor, skor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara, utdragbara, avtagbara hyllor som kan flyttas och ordnas om är mycket praktiska. De utrullningsbara hyllorna är funktionella och praktiska, trots att de inte produceras så ofta. Till skillnad från konventionella lådor ger denna typ av förvaring öppen åtkomst till dem och låter dig alltid hitta önskat objekt på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racks

Hyllor är idealiska om omklädningsrummet är i ett litet utrymme, till exempel en garderob . En bra lösning på detta problem kommer att vara ett profilhylla på flera nivåer. Du kan lägga tillräckligt med saker i den, och själva utseendet på produkten kommer att glädja ögat med sin kompakthet och noggrannhet.

Bild
Bild

Det finns också mobila hyllor på hjul, som är baserade på tvättkorgar av slitstarka metallstavar. En sådan struktur kan enkelt flyttas till strykbrädan, det strykade linnet kan vikas in i det och läggas tillbaka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor

Lådor kan ha olika färger, storlekar, beroende på användningsändamålet. De är gjorda av tjock kartong, plywood, transparent eller genomskinlig plast. De kan antingen matcha omklädningsrummets huvudfärgschema, eller bli en slags dekoration för det, och kombinerar både praktiska och ljusstyrka i färgschemat.

Lådan kan placeras var som helst, i enlighet med storleken på hyllan eller lådan, och du kan lagra allt i den: från små hushållsartiklar till hattar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skivstång

Hängande barer är oumbärliga under de förhållanden när saker måste se perfekt och snyggt ut när som helst . De är monterade på en lämplig höjd, och kläder kastas helt enkelt över dem. Ibland används mjuka klämmor för ytterligare fixering.

Det finns också en mer komplex infällbar design, som är utrustad med ett speciellt halkskyddssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

Beslag - en uppsättning komponenter med hjälp av vilka omklädningsrummet monteras . Dessa är stödskenor, hängskenor, fästen, dekorativa pluggar, stavar och krokar för dem. Med målmedveten användning av vissa element kan alla modulsystem enkelt ändras. Du kan köpa en uppsättning "Jag monterar själv", som redan innehåller allt du behöver för installationen, och vid behov lägga till den efter eget gottfinnande.

Bild
Bild

Boende alternativ

Om du föreställer dig ett stort omklädningsrum där allt får plats, från kläder och skor till husgeråd, kommer tanken omedelbart att tänka på ett rymligt hus på landet, en stuga eller till och med i ett Chrusjtjov -hus. I sådana fall anges den optimala mängden ledigt utrymme i förväg när det gäller att bygga ett hus - vanligtvis på andra våningen, bredvid sovrummet och badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men inte alla har en lycklig möjlighet att bo i ett lanthus. För de flesta konsumenter är själva frågan hur man utrustar ett omklädningsrum i en vanlig lägenhet, där antalet kvadratmeter är begränsat till ett minimum. Lyckligtvis gör modern teknik det möjligt att anpassa sig till olika storlekar och konfigurationer av rum och andra lokaler. Om du har lust och kreativitet kan du utrusta en mysig garderob även under trappan.

Bild
Bild

Om det i ett rum eller en hall finns en urtagning i form av en nisch (som ofta finns i hus som "Stalins" och "Chrusjtjov"), så finns det en utmärkt möjlighet att skapa ett inbäddat system . I hus av denna typ finns ofta olika vrår och långa smala korridorer, som används inte mindre framgångsrikt.

Om lägenhetens layout innebär närvaro av ett skafferi, kan ett litet fullvärdigt omklädningsrum, bestående av flera sektioner, enkelt passa in i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet är 14-15 kvm. m. en sektion av väggen med en yta på 3-5 kvm. m . Eftersom sovrummet är ett område med personligt utrymme behöver du inte oroa dig för garderoben med stängda dörrar. Dessutom kan kläder med en sådan design förvandlas till ett designelement, vilket i sig är en icke-standardiserad lösning.

Bild
Bild

Ibland görs två badrum i nya lägenheter, varav ett ofta används för ombyggnation för ett omklädningsrum. Detta alternativ kräver ofta förhandsgodkännande från bostäder och kommunala tjänster.

Bild
Bild

För små utrymmen föreslås att man använder mycket intressanta alternativa lösningar. En av dem förtjänar en separat beskrivning och är idealisk för både kreativa individer och för människor som inte anser att det är viktigt att gömma sina kläder bakom skåpdörrar. Du måste välja vilket hörn som helst, sätta flera ställ med hyllor där, installera lätta metallskenor för galgar.

I botten är det lämpligt att placera en liten byrå och ett par nattduksbord.

Bild
Bild

En mobil hängare på hjul passar perfekt in i helheten . Skor ska antingen förvaras i en låda eller helt enkelt lämnas på en tjock dekorativ matta.

Om det ändå finns en önskan att stänga garderoben, används gardiner eller gardiner för detta ändamål, vilket perfekt fungerar som skjutdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid placering är det viktigt att ta hänsyn till sådana nyanser som belysning och ventilation, särskilt när det gäller ett slutet rum. För att undvika obehagliga lukter och skador på saker när luftfuktigheten stiger, är det lämpligt att tänka över hur man förser omklädningsrummet med ventilation. Först och främst bör du ta hand om den naturliga ventilationen i garderoberna. Den är försedd med ett optimalt avstånd mellan axlarna på 5 cm, medan 2-3 cm redan är tätt placerad, vilket inte är lämpligt för slutna system.

Bild
Bild

Det ska finnas tillräckligt med ljus för att hitta rätt i garderoben och besluta om kombinationen av kläder när du försöker. Om omklädningsrummet är stort används enhetlig takbelysning, och om det är litet kan det räcka med att installera två eller tre strålkastare på olika platser.

Bild
Bild

Dimensioner

Omklädningsrummets storlek beror helt på rummets övergripande kapacitet:

Minsta arean i rummet bör vara från 1,5 till 2 kvadratmeter. m. I det här fallet talar vi om ett hörn eller rektangulärt omklädningsrum. Hörnet har fler fördelar: med det här alternativet kan du få en storleksordning mer lagringsutrymme

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest bekväma storleken anses vara från 3, 5 till 5 kvadratmeter. m. Med ett sådant område finns det redan tillräckligt med utrymme för att hänga, till exempel en spegel, ljuskällor och sätta ett par bekväma ottomaner

Bild
Bild

Standard och optimalt omklädningsrum - 8 kvm. m., med ett boyta på 20 till 24 meter, vilket är dubbelt så lågt som siffrorna. Det finns ett stort utrymme för förvaring av absoluta saker - kläder, skor, hushållsapparater och sportutrustning

Bild
Bild

Vid planering av garderobssystem tas som regel följande standarder i beaktande:

  • Skåpets djup är 50-60 cm, enligt den europeiska standarden - 56 cm.
  • För långa föremål som förvaras på galgar är minsta fackhöjd från 1,5 m, för korta föremål - 1 m, byxfack - 120-130 cm.
  • För att underlätta att ta bort kläder bör avståndet mellan stången och den översta hyllan vara minst 4-5 cm, själva hyllans höjd är 35-40 cm och djupet är 40 cm.
  • Den optimala bredden på lådorna är 40-70 cm, höjden är cirka 40.

Populära tillverkare

Elfa är ett svenskt företag . Det har varit marknadsledande inom tillverkare av skåpmöbelsystem i 60 år. Hon äger också rätten att etablera produktionen av alla nätgarderober. Elfa har förbättrat sitt hantverk länge, dess produkter är en fantastisk kombination av kompaktitet och rymlighet, vilket sparar utrymme i alla rum.

Bild
Bild

Larvij är ett engelskt företag . Den yttre strukturen liknar den svenska Elfa, men på den ryska marknaden är sortimentet från den engelska tillverkaren inte särskilt varierat. Det finns två färger att välja mellan, silver eller vit.

Metallkonstruktionerna är ganska lätta, så kostnaden är lägre än för svenska konkurrenter.

Bild
Bild

Element System (Tyskland) . I produktionen använder den samma princip för ett gångjärnigt bikakessystem, men har en unik egenskap: näthyllor kombineras framgångsrikt med spånskivor, för installation av vilka de nödvändiga fästelementen tillhandahålls.

Bild
Bild

" Kansas" - den klassiska versionen, lämplig för små utrymmen . Tvättkorgar är fästa vid en två meter lång bar. Det finns alla nödvändiga element för att placera saker: hattar och handskar kan förvaras på översta hyllan, galgar är utformade för ytterkläder och tre separata sektioner finns för ytterkläder. Skohyllor är placerade längst ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komandor är ett polsk-kanadensiskt företag som har etablerat sig perfekt vid tillverkning av möbler av hög kvalitet . Dess funktion är unika skjutgarderober med bekväma och släta skjutdörrar. Ett sortiment erbjuder "Castorama".

Bild
Bild

Vitra är ett modulärt system för rysk produktion, kännetecknas av ett lågt pris, optimalt för en ekonomiklass . Det tillverkar inte bara omklädningsrum för vardagsrum, utan också hyllor för bibliotek, kontorsmöbler och till och med kommersiell utrustning.

En av funktionerna är möjligheten att justera vilken modul som helst i höjdled.

Bild
Bild

Joker bör också noteras bland ryska tillverkare . Huvudfunktionen är det universella fästelementet för förkromade stålrör med en diameter på 25 mm. En mängd hållare, adaptrar och andra element gör det enkelt att skapa din egen design, och starka laminerade spånskivor kommer att ge den styrka och hållbarhet.

Bild
Bild

Home Spase är också ett ryskt företag, känt för billiga masksystem som inte är sämre än utländska motsvarigheter . Produkterna är lönsamma, inte bara när det gäller pris, utan också när det gäller att tänka på elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

IKEA . Den mest populära svenska tillverkaren, som presenterar Algot -garderober och Stolmen -pelare på världsmarknaden, prisvärda, enkla att montera och använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

La Falegnami uTissetanta - tillverkare av lyxiga italienska möbler, med massivt trä och laminat med imitation av träkorn . Separata delar av strukturen är täckta med genomskinligt metallakrylat och glas, vilket inte bara är funktionellt, utan också mycket vackert.

Bild
Bild

Flytta . Move company är känt för att måla alla ytor på fyllningselement enligt RAL -katalogen.

Bild
Bild

Recensioner

Kunder som köpte garderober från det svenska företaget Elfa noterar enkel montering . Möjligheten att köpa det enklaste och mest ekonomiska alternativet utan träelement, vilket är perfekt för små lägenheter.

Många kritiserar dock denna tillverkare för sitt höga pris, vilket ofta är ett av huvudkriterierna för att välja en viss produkt.

Bild
Bild

Larvij -system har också visat sig vara idealiska för små utrymmen . Med hjälp av enkla mönster kan du enkelt omvandla skafferiet till ett litet men funktionellt omklädningsrum som passar alla familjemedlemmar.

Valet av möjliga alternativ är dock litet, så den engelska tillverkaren bör räkna med de mest anspråkslösa kunderna.

Inhemsk Joker, enligt konsumenterna, tål tung belastning på grund av en ram gjord av metallpelare som inte korroderar och rostar även efter 12 års användning . Det är möjligt att använda en slipmaskin med specialutrustning för att skära rör för att uppnå önskad storlek.

Ramarnas massivitet i kombination med starka glaselement lockar särskilt stats- och statschefer: banker, postkontor, advokatbyråer och notarier.

Det är här du ofta hittar Jokers möbelsystem med sina typiska metallpelare och beslag.

När de väljer Komandor -system noterar köpare särskilt ett brett sortiment, ett tillfälle att stanna vid vilken priskategori som helst . En mängd olika mönster och materialtyper gör att du kan välja möbler för varje smak, tack vare närvaron av glas, plast, spegelbeläggningar, läder med teckningar i den kompletta uppsättningen. Trots att priset på sådana möbler är mycket högre än för andra tillverkare, motsvarar det absolut kvaliteten och nivån på de erbjudna produkterna.

Bild
Bild

När du köper produkter från det ryska företaget Home Spase är den största fördelen olika moduler … Deras utbytbarhet, designflexibilitet, så att du kan placera allt du behöver i ett litet rum. Dessutom lockar utdragbara skoställ i två nivåer särskild uppmärksamhet.

Produkterna är mycket efterfrågade när man ordnar barns skolhörn.

Bild
Bild

Vitras modulsystem har visat sig särskilt bra som tillverkare av kontorsmöbler . Företagscheferna som arbetade med detta företag är nöjda med ergonomin, stabiliteten och styrkan hos moduler och strukturer, användarvänlighet och attraktivt utseende.

Element System glädjer den inhemska konsumenten med traditionell tysk kvalitet, användbarhet och lätthet med en obligatorisk minsta garanti på 15 år . Ägare till sådana garderober uppskattar olika moduler, som sträcker sig från näthyllor till stabila och starka spånskivor, vilket gör det möjligt att ordna ett stort antal saker så bekvämt som möjligt.

Bild
Bild

IKEA är fortfarande den mest populära och efterfrågade svenska tillverkaren av möbler av alla slag i Ryssland . På grund av det rimliga priset kan du montera omklädningsrummet själv med ett minimum av verktyg. Köpare älskar kombinationen av yttre enkelhet och anspråkslös komfort. Praktiska perforerade korgar uppskattas särskilt av ägarna - de ser estetiskt tilltalande ut och saker faller inte ur dem.

Systemet är enkelt att fästa, du kan ordna om hyllorna och justera deras höjd.

Rekommenderad: