Designprojekt För Omklädningsrum, Hur Man Gör Det Själv (81 Bilder): Layout Med Mått, Vi Gör Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Designprojekt För Omklädningsrum, Hur Man Gör Det Själv (81 Bilder): Layout Med Mått, Vi Gör Hemma

Video: Designprojekt För Omklädningsrum, Hur Man Gör Det Själv (81 Bilder): Layout Med Mått, Vi Gör Hemma
Video: Мануальная терапия ASMR хрусты (обучение) 2024, April
Designprojekt För Omklädningsrum, Hur Man Gör Det Själv (81 Bilder): Layout Med Mått, Vi Gör Hemma
Designprojekt För Omklädningsrum, Hur Man Gör Det Själv (81 Bilder): Layout Med Mått, Vi Gör Hemma
Anonim

För närvarande bleknar enorma väggar, massiva garderober och alla typer av skåp i bakgrunden, kvar i skuggan av moderna designlösningar. Ett sådant funktionellt område som omklädningsrum kan hjälpa till att rationellt expandera och passa ett stort antal olika saker. Det var hon som införlivade alla funktioner i en vanlig garderob eller garderob.

Bild
Bild

Omklädningsrummet är som regel inte universellt, eftersom ett sådant rum kräver särskild uppmärksamhet för sig själv. Det bör matcha ägarens smakpreferenser. För att denna zon verkligen ska vara lämplig för ägarna är det nödvändigt att överväga några av dess funktioner och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

För att skapa ett omklädningsrum med dina egna händer måste du se till om det verkligen är nödvändigt för det tillgängliga utrymmet. En sådan zon är utan tvekan varje flickas dröm och inte bara. Den innehåller ett stort antal saker som inte går att få plats i en vanlig garderob, saker i den ordnas och läggs upp i synlig syn, och här kan du också byta kläder privat.

Bild
Bild

Omklädningsrummet har också ett stort antal funktioner som måste nämnas

  • Du kan enkelt hitta vad som helst i den, eftersom kläder läggs ut på specialdesignade hyllor, galgar och lådor.
  • Detta område är i fokus för absolut alla saker, placerat beroende på de typiska egenskaperna.
  • Föremål eller saker som sällan används i vardagen passar lätt på de yttersta hyllorna och stör inte uppmärksamheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter att ha gjort ett omklädningsrum kan du spara mycket, eftersom frågan om att köpa flera skåp och hyllor skjuts upp.
  • Om ett sådant funktionsområde väljs med beräkning av alla egenskaper, kommer det att tjäna ägaren i ett år.
  • Den anpassar sig till det inre av alla rum och kan placeras både i genomgångsområdet och på vinden.
  • Dess interna innehåll planeras individuellt.
  • Den rymmer tillräckligt med föremål som strykbräda, dammsugare eller torktumlare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sällan vill någon inte ha ett omklädningsrum i sin lägenhet. Många tror att det är en överkomlig lyxlyx, men det här är bara en missuppfattning. Numera kan vem som helst ha råd med ett rum som avsevärt sparar utrymme och sammanför alla saker som inte har fått plats i en liten garderob.

Bild
Bild

För att välja rätt layout behöver du bara bestämma om omklädningsrummets design och välja en av de lämpliga typerna

Linjär . Detta utseende liknar mycket en stor och lång garderob i utseende. Ett sådant omklädningsrum är inhägnat med en vägg och dörrar av gipsskivor - vanliga skjutbara, tjocka gardiner, eller så är det inte inhägnat alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel . Denna typ av funktionsområde passar perfekt in i alla fria hörn och blir inte mindre praktisk. Här kan du också passa hyllor, lådor och galgar, som placerades i ett separat omklädningsrum. Dessutom kommer personligt beställda hörnlådor att betraktas som ett tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parallell . Denna typ är endast lämplig för genomgångsrum eller för en bred korridor. Det ger parallellt arrangemang av två garderober fyllda med kläder. Detta kommer att innehålla ett stort antal saker, ytterkläderna för hela familjen passar in i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad … Detta alternativ är lämpligt för dem som har ett långt sovrum. Det kan visuellt delas upp i två delar: i en kommer det att finnas en inbyggd garderob på hela väggen, i den andra kommer det att finnas en säng med sängbord. Genom att ordna allt på detta sätt kan du balansera rummet, göra det mer symmetriskt och möblera rummet så tätt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att när du utformar ett omklädningsrum är det nödvändigt att dela det i flera delar:

  • för ytterkläder;
  • för vardagligt slitage;
  • för skor;
  • för privat klädsel
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Vanliga garderober verkar visuellt stora och massiva, till skillnad från garderober, som har tillräcklig rymlighet och ett olastat utseende. De kan placeras både i sovrummet och i vardagsrummet, eller till exempel i korridoren. På ett ställe kan du alltså samla hela familjens garderob, även om det här området är litet.

Därmed inte sagt att små omklädningsrum är värdelösa och onödiga. De rymmer också en viss mängd kläder, men det beror helt på hur mycket och vad som exakt kommer att placeras i dem.

Bild
Bild

Det finns en sedan länge etablerad rektangelform . Det är en sådan zon som är avsedd för att byta kläder till en person och i själva verket själva sakerna. När du arrangerar det här lilla rummet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sig själv, eftersom du måste ta hänsyn till spegelns och puffens placering så att de inte stör.

Bild
Bild

Den mest framgångsrika och praktiska placeringen av ett mini-omklädningsrum är ett sovrum eller en 2x2 vind. Med hjälp av det kommer rummet att bli ljust, harmoniskt i alla planer och, viktigare, bekvämt. Det passar perfekt i en nisch, där hängare och olika lådor för skor eller andra föremål enkelt kan passa.

Det ursprungliga alternativet är också placering längs väggens omkrets. Skjutdörrar för detta lilla utrymme kan vara gjorda av glas eller trä.

Bild
Bild

För att spara extra kvadratmeter i sovrummet kan omklädningsrummet installeras i hörnet. Detta kommer inte bara att vara ett praktiskt och ganska bekvämt alternativ, utan också ganska snyggt och texturerat. Om en liten mängd tilldelas för en sådan zon, skulle en utmärkt lösning vara att dela rummet i hälften med hjälp av en mörkläggningsgardin, bakom vilken det kommer att finnas en särskilt avsedd plats för förvaring av kläder.

Bild
Bild

För ett rum på 4 kvm. m eller 3 kvm. m, utrymmet för gratis promenader är begränsat. Det kan bekvämt rymma endast en person. Med sådana dimensioner måste uppmärksamhet ägnas åt varje detalj för att alla objekt ska kunna slutföras så mycket som möjligt. Ett tabu i detta lilla utrymme åläggs skrymmande föremål, eftersom de helt enkelt inte kan hitta en plats. Du måste använda allt: från golv till tak. Och för att spara ett par fria centimeter hjälper hyllor som ligger nästan under taket, vilket passar saker som inte kan användas, men det är synd att slänga dem.

Bild
Bild

För dem som älskar ordning är ett öppet 2x2 omklädningsrum lämpligt, det hjälper till att spara budgeten, eftersom det inte är nödvändigt att spendera pengar på en skiljevägg i form av en dörr eller gardin. Och för dem som lagrar massor av saker och försöker passa dem i ett utrymme, kommer ett stängt omklädningsrum att bli en utmärkt assistent, bakom dörren som ingen kommer att se en enorm hög med kläder.

Du kan designa ett funktionellt område för saker även i ett rum på 2 kvm. m, eftersom ett praktiskt och bekvämt omklädningsrum också kan göras för honom. Det viktigaste är att beräkna allt till minsta detalj och slutföra det korrekt.

Bild
Bild

En bra lösning skulle vara att placera ett omklädningsrum i ett rum på 18 meter, som vanligtvis är ett sovrum eller vardagsrum. Det är nödvändigt att skapa en design för denna zon i enlighet med inredningen i själva rummet, du måste ta hänsyn till varje detalj och ansvarsfullt närma sig färgschemat och ljuset. Om du vill öka det tillgängliga utrymmet kan du fästa speglar på omklädningsrummets skjutdörrar och därmed visuellt lägga till ett par kvadratmeter i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det funktionella området på 3x4 meter är ganska rymligt. Den rymmer olika barer, lådor, galgar, byxor, skokorgar, hyllor, sektioner för föremål som strykbräda eller dammsugare och naturligtvis en spegel. Layouten här ska vara bekväm och bekväm, och en mjuk puff kan lägga till ytterligare mys.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Med förvärvet av ett omklädningsrum löses ett stort antal problem: att spara utrymme, skapa en plats för klädbyte och förvara personliga tillhörigheter från nyfikna ögon. Du kan göra ett så bekvämt och multifunktionellt område med dina egna händer, det viktigaste är att studera konstruktionstekniken i detalj, läsa grunderna i organisationen och ta reda på vad exakt denna struktur är gjord av.

Bild
Bild

Gipsvägg

Att bygga ett omklädningsrum för gips är en ganska djärv, men samtidigt en rimlig lösning, eftersom du med hjälp av detta material kan välja valfri storlek på den planerade zonen, fylla den med ett annat antal hyllor. För att inte göra misstag i tillverkningen måste du strikt följa stegen:

  • Mät först det område som valts för att rymma det framtida omklädningsrummet.
  • Bestäm själv eller skriv ner en lista över idéer och koncept som du vill implementera.
  • Från ett antal av alla listade alternativ, välj ett och ändra det så att designen av detta funktionsområde passar inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utför de upprättade diagrammen och beräkningarna.
  • Köp ark av gips enligt mått och uppmärkning.
  • Klipp ut huvuddelarna.
  • Gör en ram av metallstrukturer.
  • Täck denna ram med de skurna gipsbitarna.
  • Avsluta installationen genom att dekorera utsidan av det resulterande området.
Bild
Bild
Bild
Bild

Maska

För dem som snabbt vill ordna och ändra utrymmet i ett rum är det lämpligt att bygga en garderob i nät. Det är detta sätt att lösa problemet med brist på plats för kläder som är billigare och mycket snabbt. Meshzoner kan få ljushet och luftighet in i rummet, som ibland saknas så mycket. Utåt ser den här designen ganska original ut, eftersom den består av många små fack där de flesta av de befintliga kläderna kommer att passa.

Bild
Bild

Sådana omklädningsrum har ett antal fördelar och funktioner. De används i stor utsträckning eftersom de är attraktiva och prisvärda, har många modifieringar, färger, är mycket enkla att installera, kan kompletteras och i slutändan se snygga och originella ut.

Bild
Bild

Spånskiva

En zon av spånskiva eller laminerad spånskiva är bekväm, men inte universell, eftersom hyllorna redan är inbyggda i ramen och det inte kommer att vara möjligt att ändra dem. Men trots detta har denna design många funktioner. Spånskiva är ett relativt billigt material, till skillnad från aluminiumramar. Du kan också spara mycket, till exempel på en byxa, byta ut ett sådant märkesaccessoar med en vanlig skivstång eller hylla.

Trästrukturen ser delikat ut och kan väljas i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywood

Detta material är mycket starkt och hållbart och används ofta för tillverkning av skiljeväggar. Det har ett lågt pris, så alla har råd. Dessutom är plywood lätt att använda, och ingen erfarenhet eller professionellt material krävs för att skära den. Den är mångsidig och ändrar enkelt form utan att deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trägarderobsystemet har ett estetiskt och rikt utseende. Det är trevligt och bekvämt att vara i det. Ett sådant område skiljs vanligtvis från huvudrummet med skjutdörrar som kan dölja allt som finns där. Dessutom är trä ett miljövänligt material, det kommer inte att skada hälsan och kommer på grund av dess egenskaper att hålla i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

OSB

Sådant material produceras genom limning och pressning av barrspån. Den är brandbeständig, har inga defekter och har utmärkta ljudisoleringsegenskaper. OSB används mycket ofta i dekoration, eftersom det har en billig kostnad och, viktigast av allt, inte reagerar på fukt på något sätt.

Bild
Bild

Faner

Dessa är tunna ark med en träig struktur. Eftersom trä har en ganska dyr kostnad kommer faner, som ligger så nära det som möjligt, att vara en utmärkt ersättning. Det bör noteras att naturligt faner inte heller är billigt. Om budgeten för att köpa materialet är blygsam kan konstgjord faner hjälpa, vilket inte ser sämre ut.

Bild
Bild

Boende alternativ

För att ordentligt och klokt kunna ordna omklädningsrummet måste du först och främst navigera och jämföra området i rummet där denna zon kommer att ligga. Även om rummet är litet kan du passa in i ett sådant funktionellt system.

För att inte undra var man ska utrusta omklädningsrummet är det nödvändigt att överväga flera alternativ för framgångsrik placering.

Från skafferiet

Du kan bygga ett rymligt omklädningsrum från ett vanligt skafferi, eftersom det redan är åtskilt av en dörr och utrustat med el. Pluset är att det inte finns något behov av att tänka på var man ska placera en sådan zon, eftersom utrymmet för det tidigare förrådet länge har förutbestämt i planen för lägenheten. Ett typiskt skafferi är 2 kvm. m, vilket kommer att vara perfekt för ett rymligt omklädningsrum. Om du kommer fram till att ändra utrymmet i lägenheten på detta sätt, så är detta verkligen rätt och rätt beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Ett sovrum, som alla andra rum, kräver ledigt utrymme. För att göra detta måste du planera placeringen av omklädningsrummet så att det finns tillräckligt med utrymme för en bekväm vistelse. Om rummet är tillräckligt rymligt, passar ett stort funktionellt klädområde med skjutdörrar lätt in i det.

Om sovrummet är litet kan du tillgripa zonindelning. Det är det öppna systemet som inte visuellt kommer att minska utrymmet och hjälper till att spara extra mätare. Hängare och hyllor spikade på väggen ger rummet komfort, och dekorativa lådor ger lite snygghet.

Du kan också passa ett omklädningsrum i en nisch, det här alternativet kommer inte att se massivt och tungt ut. Det interna innehållet för denna typ av lösning kan väljas och utformas oberoende, allt beror bara på personliga preferenser och smak.

Bild
Bild

Alternativt kan du göra en multifunktionell partition i form av en skärm, som kan tas bort helt och därigenom göra omklädningsrummet öppet.

I "Chrusjtjov"

Lägenheter som byggdes under den färgstarka sovjetiska statsmannen utmärks av närvaron av en nisch. Att omvandla det till ett omklädningsrum kommer att vara en original och praktisk lösning. Vanligtvis är ett sådant rum väldigt litet, och det är osannolikt att standardmöbler fungerar. Att komma ur denna situation kommer att hjälpa skräddarsydda möbler, där varje ägare kan förkroppsligar någon designidé.

Bild
Bild

I hallen

Om det här rummet har en liten yta kommer det att visa sig vara en utmärkt hörnversion av omklädningsrummet, som får plats med tillräckligt med kläder för hela familjen. Samma praktiska lösning skulle vara att skapa ett öppet område i korridoren, men om det finns en nisch för detta. Hyllor, lådor, galgar eller dekorativa metallrör kan placeras i den.

Bild
Bild

I ett privat hus

Det är nödvändigt att placera ett sådant funktionellt område bredvid sovrummet, eftersom det är mycket bekvämt. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att det är önskvärt att ordna det så att varje familjemedlem inte känner obehag och fritt kan komma in i det. Vanligtvis har privata hem ett ganska stort bostadsutrymme och lika rymliga rum som kan rymma ett omklädningsrum av alla typer och storlekar.

Och om byggnaden är två våningar, passar ett sådant område perfekt under trappan och sparar utrymme.

Bild
Bild

I badrummet

Badrummet har som regel en ganska liten yta. För att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet kan du självständigt bygga ett litet omklädningsrum med öppen typ. I skapandet hjälper metallstavar, på vilka du kan hänga handdukar och andra saker, och många dekorativa lådor där olika kosmetika passar.

Bild
Bild

I ett panelhus

Panelhuset skiljer sig inte från närvaron av stora och rymliga rum som skulle kunna rymma ett stort funktionellt område för förvaring av saker, men det är fullt möjligt att utrusta ett litet. Det är viktigt att veta och komma ihåg att det måste vara utrustat med ventilation så att kläderna inte får en specifik lukt och bra belysning. För att hitta det nödvändiga antalet saker kan du rita en layoutplan som distribuerar dem korrekt.

Bild
Bild

På vinden

Denna typ av rum har en specifik form, på grund av det är det nödvändigt att tänka över varje detalj i omklädningsrummet för att undvika misstag. En av de bästa platserna är platsen under taklutningen, eftersom den praktiskt taget inte används och i de flesta fall helt enkelt är tom. Hörnalternativet kommer också att vara en utmärkt lösning, som kan spara så mycket yta som möjligt i ett redan litet utrymme.

Bild
Bild

Om vinden är tillräckligt stor kan omklädningsrummet placeras vid fönstret - detta gör det enkelt att byta och mycket mysigt.

I enrumslägenhet

Många ägare till sådana lägenheter föredrar ett funktionellt garderobssystem än konventionella garderober. Det kan få ett rum att se strukturerat och snyggt ut, men du måste ta hänsyn till nyckelpunkterna. Beroende på rummets geometri är det nödvändigt att välja en av de typer av befintliga system, det viktigaste är att det ser harmoniskt ut. Ett omklädningsrum i ljusa neutrala färger med befintliga speglar hjälper till att bygga ut en redan liten lägenhet. Med rätt design kommer det att vara möjligt att passa in i det inte bara saker utan också hushållsapparater (till exempel en dammsugare)

Bild
Bild

I landet

Med hjälp av det funktionella området som ligger i lanthuset kan du inte gömma saker i resväskor, utan lägga dem på sina platser eller hänga dem på galgar. Med hjälp av det kommer de att ha ett välskött utseende och kommer inte att komma ihåg, även om vistelsen i huset är kortvarig.

Bild
Bild

Under trappan

Ett sådant område, som ligger under trappan, hjälper till att få ut det mesta av huset eller lägenheten. Ett integrerat plus är att i ett sådant rum kan du inte bara lägga kläder, utan också saker som används ganska sällan, liksom stora hushållsartiklar.

Bild
Bild

Layout med mått

Många tror att att arrangera ett omklädningsrum i en liten lägenhet är en oacceptabel lösning. Men det bör noteras att ett vanligt skåp i ett litet rum ser mycket mer massivt ut. För att inte skapa en sådan felaktig bedömning behöver du bara utforma och utforma utformningen av det framtida funktionsområdet. Om lägenheten består av stora rum bör ett separat rymligt rum tilldelas omklädningsrummet.

Bild
Bild

I det inledande skedet av skapandet måste du känna till reglerna som hjälper dig att korrekt planera placeringen. Därefter måste du göra en ritning av det önskade omklädningsrummet på papper efter att tidigare ha delat det i fyra zoner. Den första ska vara utformad för ytterkläder, den andra för kort, den tredje för hattar och den fjärde för skor.

När du skapar ett sådant utrymme är det lämpligt att titta på färdiga scheman och planer som är så lika som möjligt med zonarrangemanget i rummen i din lägenhet. Olika garderobprover, liksom färdiga idéer som ligger så nära dina smakpreferenser som möjligt, kommer att få dig att fatta rätt beslut.

Bild
Bild

Arrangemang och fyllning

För närvarande finns det ett stort antal sätt som du kan utrusta vilket rum som helst. Zonen i form av ett omklädningsrum sparar utrymme i hela lägenheten, berövar den stora överviktiga garderober, ger ordning till hela utrymmet i lägenheten. Du kan bestämma vilken design som ska användas och köpa den nödvändiga utrustningen på egen hand, men inte utan att ta tillvara några av de idéer och tips som presenteras nedan.

En fackdörr kommer att se väldigt original och intressant ut i omklädningsrummet. Hon kommer att skapa en struktur som visuellt separerar rummet, men samtidigt liknar en garderob. Skjutdörrar har vanligtvis många fördelar och fördelar. De, till skillnad från svingar, tar inte mycket plats, eftersom de har en rullmekanism som rör sig i höger eller vänster riktning.

Dessutom kan den enkelt dekoreras och dekoreras genom att använda till exempel fotoutskrift eller airbrushing. En annan viktig aspekt är att sådana dörrar är säkra och enkla att installera.

Bild
Bild

Förvaringsutrymmet kan göras i olika varianter och i alla rum. Men vad det än må vara, dess fyllning ska representera det maximala antalet nödvändiga enheter. Dessa kan vara hyllor, olika lådor eller ett separat rack. Bland lagringssystemen kan de viktigaste urskiljas:

  • fall;
  • panel;
  • ram;
  • maska.

I allmänhet är strukturen ett separat rum med avdelningar och sektioner för olika typer av kläder eller skor. Det bör noteras att det mest praktiska och multifunktionella systemet är panelen, eftersom det döljer olika väggfel, dessutom kan det enkelt flyttas.

Bild
Bild

För att den inre fyllningen av denna zon ska vara maximalt involverad är det nödvändigt att beräkna antalet ställningar som placeras i den, dessutom kommer miniskåp som hjälper till att spara utrymme vara ett utmärkt tillskott.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om en familj består av mer än tre familjemedlemmar behöver hon helt enkelt ett så funktionellt område som ett omklädningsrum. Ett bra alternativ skulle vara att tilldela ett separat rum för henne, men om området i lägenheten inte tillåter detta kan du stänga av en viss del i ett av rummen. Som du vet är vanliga skåpmöbler, gamla eller nya, inte lämpliga för en sådan zon; en kombinerad modulversion som kan monteras och demonteras oberoende kommer att se mer rationell ut.

För att spara utrymme är skjutdörrar, gardiner eller skärmar som täcker omklädningsrummets inre fyllning perfekta.

Bild
Bild

Det finns olika sätt att skapa ett sådant funktionellt område. Till exempel skulle det vara ett utmärkt alternativ att göra det av gips.

Detta är ett av de funktionella alternativen som kommer att göra ett separat rum ur omklädningsrummet och dölja allt från nyfikna ögon. För att kunna bygga på egen hand hemma måste du ta hänsyn till flera användbara punkter:

  1. Ytterkläderfacket måste vara 110 cm högt.
  2. För varma kläder - mer än 140 cm.
  3. För skor beräknas sitsens höjd och bredd med formeln - höjden på det största tillbehöret plus 10 cm.
  4. Hyllor för linne ska vara 40-50 cm.
Bild
Bild

Aspekten att det interna innehållet också har sina egna egenskaper och scheman bör inte förbises. Följande alternativ för korrekt placering av hyllor och andra delar hjälper dig att få ut det mesta av utrymmet.

Placering av strukturen längs väggens omkrets, U-formad och L-formad placering kan göra den så bekväm som möjligt för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga ett omklädningsrum är det inte nödvändigt att söka hjälp från mästarna. Du behöver bara fördjupa dig i sakens väsen mer i detalj, och steg-för-steg-instruktioner hjälper dig med detta.

  • Först måste du markera rummet , avsatt för det framtida utrymmet avsett för lagring av kläder. Därefter förstärker vi profilramen med självgängande skruvar.
  • Vi fäster gipsskivor på den resulterande strukturen från alla sidor , döljer vi olika kommunikationer bakom dem.
  • Kittla hålen … Vidare utförs dekorativ efterbehandling i form av att måla innerväggarna eller limma tapeter.
  • Lägga det köpta golvet … Det kan ha en annan struktur, allt beror på ägarnas personliga önskemål.

När efterarbetet är klart , omklädningsrummet levereras med olika lådor, hyllor och galgar.

  • Montering av dörren eller en skärm lämplig för inredning.
  • Nästa steg är installation av belysning och ventilation . så att kläderna inte får en smaklös lukt. Fönsterventilation är också nödvändig, dessutom har det många fördelar. Det är i ett begränsat utrymme utan ventilation som mikroorganismer bildas i form av en svamp, på grund av vilken luften får en fet doft. Efter att ha använts får saker och skor en specifik lukt, och för att den ska försvinna hjälper daglig ventilation. Man bör komma ihåg att vid felaktig luftcirkulation tenderar våta kläder att försämras.

Rekommenderad: