Omklädningsrumsstorlekar (47 Bilder): Optimala För Ett Smalt Rum Och Ett Stort Garderobssystem, Standard Hyllstorlekar

Innehållsförteckning:

Video: Omklädningsrumsstorlekar (47 Bilder): Optimala För Ett Smalt Rum Och Ett Stort Garderobssystem, Standard Hyllstorlekar

Video: Omklädningsrumsstorlekar (47 Bilder): Optimala För Ett Smalt Rum Och Ett Stort Garderobssystem, Standard Hyllstorlekar
Video: Montering förvaring - 22 mm se 2024, Mars
Omklädningsrumsstorlekar (47 Bilder): Optimala För Ett Smalt Rum Och Ett Stort Garderobssystem, Standard Hyllstorlekar
Omklädningsrumsstorlekar (47 Bilder): Optimala För Ett Smalt Rum Och Ett Stort Garderobssystem, Standard Hyllstorlekar
Anonim

Alla försöker utrusta sitt hem så att alla kläder och accessoarer passar kompakt och samtidigt finns ledigt utrymme. Konventionella garderober är skrymmande, så många föredrar ett omklädningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess storlekar kan vara olika, så garderober är gjorda huvudsakligen individuellt. Designern ger en skiss som gör att du kan använda varje centimeter utrymme.

Zonella storlekar och alternativ för designprojekt

Om du bestämmer dig för att tilldela utrymme för ett omklädningsrum i ditt hem måste du först skapa en skiss. Den innehåller parametrar som bredd och höjd, fyllning och konstruktion av konstruktionen.

Bild
Bild

Varje omklädningsrum bör bestå av tre zoner: nedre, mellersta och övre

Övre del vanligtvis placerad på en höjd av 1,9 m. Den är utformad för att lagra paraplyer, hattar, handskar och andra tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mittzon ligger på ett avstånd av 60 cm från golvet. Det kan innehålla lådor och skenor som används för galgar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nedre delen designad för en bekväm placering av skor. Dess höjd bör inte vara mer än 45 cm. Detta avstånd är tillräckligt för att rymma skor med en längd över knäet.

Bild
Bild

Innan du skapar en skiss över ett omklädningsrum bör du först tänka på vilka saker som kommer att lagras där, deras antal, och även villkorligt dela dem beroende på användningsfrekvens.

Om alla ovanstående rekommendationer beaktas, kommer ett sådant rum att glädjas med sin kompaktitet, och du kan enkelt hitta det nödvändiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädkammare 3 kvm m är det bästa alternativet för de flesta lägenheter. Många nya byggnader har ett separat utrymme med just sådana dimensioner.

Detta område tillåter användning av ställ med lådor, öppna hyllor samt stavar för galgar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkant 4 kvm m ger möjlighet att enkelt ordna alla saker. Ett sådant omklädningsrum bör innehålla ställningar belägna U-formade eller parallella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkantigt rum med yta 2x2 m tillåter användning av ett vinklat eller linjärt arrangemang av hyllor. Naturligtvis blir det inte mycket utrymme för klädbyte, men kläder kan märkas ut för bekväm användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rymliga omklädningsrum har vanligtvis ett område 5-6 kvm m . Denna film begränsar inte designerns fantasi. Som regel kommer alla önskemål att förverkligas i ett sådant designprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimum

För små lägenheter används ofta ett litet omklädningsrum. Dess dimensioner bestäms till stor del av konstruktionens placering, liksom dess syfte. Ett kompakt omklädningsrum upptar vanligtvis ett visst rum, där utrymme bör tilldelas inte bara för ett bekvämt arrangemang av saker, utan också ett utrymme för att byta kläder.

Ett 1 meter brett rum kräver en rektangel med ställ. Det är denna form som gör att du kan skapa en partition för att stänga in utrymme för saker och en person. Om du vill sätta en spegel, puff eller andra möbler i omklädningsrummet, måste detta beaktas när du bestämmer platsen och designar möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummet ska vara väl ventilerat, då blir det ingen stalhet i luften, och du kommer att känna dig bekväm. Och det är också värt att välja det optimala utrymmet för rätt placering av saker på galgar.

Optimal

Du kan välja den optimala storleken på omklädningsrummet individuellt. När du beräknar det måste du ta hänsyn till rummets läge och form, närvaron av fönster och dörröppningar, nischer, eventuella defekter på väggarna och andra faktorer.

Efter att ha skapat en skiss av omklädningsrummet kan du redan dra ut måtten på skåpmöblerna. Det är värt att komma ihåg att inte bara bredd och djup spelar en roll, utan också höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

En klädkammare innehåller vanligtvis mycket hyllor och fack. Beroende på dess storlek kan du välja inte bara deras design, utan också platsen. Mätningarna måste utföras av en specialist, sedan kommer allt att göras korrekt.

Bild
Bild

För stora omklädningsrum kan du använda ett stort antal ställningar av olika utföranden. För smala rum kommer valet av möbler inte att vara så olika, eftersom du måste lämna ledigt utrymme för att byta kläder.

Standard

Standardgarderoben är för stor eftersom den måste vara rymlig. Genom att skapa ett omklädningsrum kan du överge en stor garderob, du kan bara använda hyllorna.

Bild
Bild

När du väljer hyllor för ett omklädningsrum bör du vara uppmärksam på några av nyanserna:

  • rymlighet. De bör vara utformade för stora föremål, till exempel för en resväska;
  • enkel användning;
  • kompakthet och funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

En standardhylla har måtten 50x50x50 cm. Detta alternativ är idealiskt för ett bekvämt arrangemang av olika saker. Tjockleken på hyllorna och ställningarna påverkar konstruktionens massivitet. Det beror helt på vad du planerar att lagra på dem.

Bild
Bild

Lagringsutrymme dimensioner

För att skapa ett funktionellt och bekvämt omklädningsrum är det värt att ta sig tid att korrekt beräkna utrymmet för ytterligare förvaring av kläder. Platser ska inte vara enorma, men samtidigt ska de präglas av rymlighet. En kompetent plats gör att du snabbt kan hitta rätt bland ett stort sortiment.

Staven tar vanligtvis det mesta av omklädningsrummet. Du kan bekvämt placera ytterkläder, kjolar, klänningar, byxor och andra saker på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att beräkna hur mycket utrymme som behövs för galgar är det värt att ta hänsyn till följande punkter:

  • Hängaren för en vuxen är cirka 45 cm.
  • Höjden från golvet till baren för en bekväm placering av klänningen ska vara 1,8 m, kostymen - 1,4 m och skjortan - 1 m.
  • Varje hängare med kläder kommer att vara cirka 7 cm.
  • Lyftstänger eller lyftmekanism sparar utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje omklädningsrum innehåller nödvändigtvis hyllor, eftersom de är utformade för att lagra filtar, filtar, sängkläder och andra skrymmande föremål. Du kan välja utdragbara eller stationära hyllor.

Bild
Bild

Kom ihåg att djupa hyllor bör göras uteslutande infällbara. Detta gör att du kan få de saker som kommer att ligga nära bakväggen.

Begränsade alternativ säkerställer att plagg inte faller ur hyllorna.

Bild
Bild

När du gör en skiss är det värt att uppmärksamma flera rekommendationer angående hyllor:

  • De bredaste hyllorna är idealiska för skrymmande föremål.
  • Små hyllor med 25 cm djup och 15 till 17 cm höjd kan användas för att lagra små tillbehör som väskor, halsdukar, hattar.
  • Avståndet mellan hyllorna ska beräknas beroende på höjden på de vikta föremålen. Vanligtvis placeras hyllorna på ett avstånd av 25-30 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

En separat plats i omklädningsrummet är alltid reserverad för skor. När du anordnar ett område för förvaring av skor är det värt att överväga dess egenskaper:

  • Herrskon är 25 cm breda och längden kan variera. Om skon är storlek 43 är den 30 cm.
  • Herr- eller damskor har en höjd av högst 15 cm, men vintermodeller kan nå upp till 25 cm.
  • Damstövlar har en höjd av 45 till 60 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skor förvaras ofta i lådor. Du kan göra öppna hyllor för dem eller använda speciella stativ. Skor ser vackra ut när de är upphängda. Tjejer gillar verkligen alternativen med en infällbar design på grund av deras kompakthet och rymlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor förtjänar särskild uppmärksamhet. De har speciella mekanismer för bekväm användning. Ofta är interiören uppdelad i flera segment med hjälp av skiljeväggar. En sådan rymdorganisation gör att du kan ordna alla saker separat och förhindra att de blandas.

Lådor med utdragbara mekanismer finns i olika storlekar . För sängkläder är stora alternativ bättre; mindre lådor kan användas för förvaring av både saker och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honungskorgar är mycket praktiska och praktiska . De kan användas för att förvara filtar och kuddar, sängkläder, ytterkläder och mer. Korgarna är lätta att fästa på väggen. De kännetecknas av mångsidighet, rymlighet och kompakthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gitterstrukturen främjar god ventilation, så att saker inte blir mögliga. Tillverkare erbjuder inte bara bikakor, utan även barer, hyllor och till och med byxor.

Bild
Bild

Förutom olika element bör omklädningsrummet också ha speciella platser eller tillbehör för förvaring av småsaker . Hjälpmedel används ofta för att bekvämt hänga byxor, byxor eller kjolar. Flera krokar för väskor och paraplyer kan fästas. Om utrymmet i omklädningsrummet tillåter det kan det dekoreras med stativ för olika hattar, basker, kepsar, panamas. Speciella hållare tillverkas för bälten och band.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att skapa ett mångsidigt, rymligt och kompakt omklädningsrum du måste ta hänsyn till några enkla rekommendationer när du planerar det:

  1. Varje familjemedlem bör ha separata hyllor och lådor för förvaring av sina kläder.
  2. Du måste bestämma platser för saker och tillbehör som används väldigt sällan.
  3. Omklädningsrummet ska ha ledigt utrymme.
  4. Du måste tänka noga på designen och dess dimensioner.
  5. Passagen måste ha en bredd på minst 60 cm med rätt placering av rummet.

Rekommenderad: