Gipsväggsmöbler (39 Bilder): Hur Man Gör En Hylla För Köket Med Egna Händer, En Köksuppsättning Och Ett Skåp Av Gipsskivor I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Gipsväggsmöbler (39 Bilder): Hur Man Gör En Hylla För Köket Med Egna Händer, En Köksuppsättning Och Ett Skåp Av Gipsskivor I Inredningen

Video: Gipsväggsmöbler (39 Bilder): Hur Man Gör En Hylla För Köket Med Egna Händer, En Köksuppsättning Och Ett Skåp Av Gipsskivor I Inredningen
Video: Hur gör snickaren - Montering av gipsskivor på vägg 2024, April
Gipsväggsmöbler (39 Bilder): Hur Man Gör En Hylla För Köket Med Egna Händer, En Köksuppsättning Och Ett Skåp Av Gipsskivor I Inredningen
Gipsväggsmöbler (39 Bilder): Hur Man Gör En Hylla För Köket Med Egna Händer, En Köksuppsättning Och Ett Skåp Av Gipsskivor I Inredningen
Anonim

Sammansättningen av gipsstrukturer är en kombination av gips och kartong, som på grund av sin miljövänlighet är säker för människor, inte avger toxiner och kan släppa ut luft genom strukturen, vilket innebär att ditt hem blir fräscht.

Om du står inför ett dilemma - att göra efterarbetet eller köpa nya möbler, eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt med pengar för allt på en gång, är det idealiska alternativet att göra en del av möblerna från gips. Samtidigt kommer du att kunna skapa en originalinredning genom att spendera minsta summa pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Från praktisk gips kan du bygga originaldesigner av skåp, hyllor och nischer, samt korrigera eventuella brister i rummet, vilket gör dem osynliga för nyfikna ögon. Dessutom kan du skapa skåp, hyllor, bord och andra inredningsdetaljer från gips.

Specialister arbetar med konventionell gips (GKL), fuktresistent gipsskiva (GKLV), brandresistent gipsskiva (GKLO) och gipsfiberskiva (GKL), medan det senare kommer att vara särskilt relevant för användning i hus på landet, eftersom det har ökat styrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med detta efterbehandlingsmaterial är uppenbara:

  • Prisvärt pris.
  • Enkel installation (inget speciellt lim eller tätningsmedel behövs för fastsättning - det räcker med självgängande skruvar, och du kan måla, gipsa eller täcka gipsytan med tapeter direkt efter installationen).
  • Möjligheten att göra möbler med egna händer om du har kompetenta instruktioner.
  • Ett minimum av smuts under efterarbetet.
  • Stort urval av mönster och mönster.
  • Lätt gips.
  • Enkel reparation av skadade element från gipsskiva.
  • Harmonisk kombination med andra efterbehandlingsmaterial (glas, metall och trä).
Bild
Bild
Bild
Bild

Eventuella nackdelar kan undvikas om du närmar dig installationsprocessen ansvarsfullt . Det enda som kan störa processen är krökta väggar, för om det finns vertikala avvikelser kan skåpdörrarna öppnas spontant. I det här fallet använder du tjänster från professionella hantverkare som kompetent kommer att utföra alla mätningar. Tänk också på att gipsskivor inte är ett särskilt starkt material vid tillverkning av hyllor, därför är det viktigt att beräkna den tillåtna vikten när man sätter upp ramen. Och det är av denna anledning som gips inte rekommenderas för akvarier, tv -apparater eller hemmabibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan fixas med gips?

Ofta, med hjälp av gips, försöker ägarna korrigera vissa defekter i rummet: i detta fall har gips en rent dekorativ och estetisk funktion. Till exempel, om rummet har lågt i tak, kommer öppna vita strukturer med hyllor visuellt att öka utrymmet i rummet, vilket ger det luftighet.

Och om du har ojämna väggar eller ett rum med en oregelbunden geometrisk form, kan du göra kompetent zonering med hjälp av gips. Till exempel kan du installera en skiljevägg mellan vardags- och matplatserna i vardagsrummet, göra en bardisk av gipsskivor.

Förresten, kompetent efterbehandling med hjälp av gipsskiva hjälper till att dölja installationen och ledningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler

Det är ingen hemlighet att vi i den moderna världen använder skåpmöbler till ett minimum, så att det inte rör upp utrymmet. Men öppna hyllor gjorda av gipsskivor eller inbyggda möbler kan magiskt omvandla interiören och göra den så funktionell som möjligt. De gammaldags väggarna, som”stjäl” så mycket ledigt utrymme i våra lägenheter, har ersatts av lätta och icke-standardiserade gipsskivkonstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler, till exempel skåp och väggar med lådor, är gjorda av trä, spånskiva och gips . I det här fallet kan det senare alternativet, om så önskas, avslutas med dekorativt gips. Processen att tillverka skåpmöbler av gipsskivor är ganska enkel: först förbereds en ram av trä eller metall, medan ramställen förstärks, där gångjärn och lådor fästs. Vidare, när de vetter mot gips, fästs delarna med skruvar. Genom att kombinera flera typer av ytbehandlingar (färg, flytande tapeter, dekorativt gips, konstmålning) får du en mycket kreativ skåpmöbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I studien kan du göra en bokhylla. I sovrummet är det värt att dekorera sänggaveln med gipsskivor på ett originellt sätt, och dessutom utrusta den med belysning. Men att dekorera barnrummet med gipsskivor kommer att vara en riktig behandling för designern, eftersom det finns så många intressanta idéer här.

Du kan skapa 3D -former på väggarna och använda gipsskivanischer och hyllor för sitt avsedda ändamål - det vill säga för böcker, leksaker och saker som ligger dig varmt om hjärtat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel finns det inte tillräckligt med plats för kläder i varje lägenhet, så en gipsgarderob kommer att vara en riktig välsignelse för sparsamma ägare. Praktiken hos en sådan möbel beror på hur ergonomisk den är. Garderoben kan döljas mellan väggarna, eller så kan du dekorera dörröppningen genom att göra hyllor runt den. Du kan också bygga ett helt omklädningsrum från gips. Den kan mantlas med ett eller två ark gipsskivor och sedan målas, klistras över med tapeter eller gips. En intressant idé för ett omklädningsrum är att använda utrymmet under trappan genom att täcka det med gipsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ingen gräns för din fantasi när det gäller valv och gipsväggar . Du kan göra vilken konfiguration som helst och lägga till originalbelysning för showiness, vilket kan skapa en speciell romantisk atmosfär där det är trevligt att koppla av efter en arbetsdag.

Dessutom används "båge" -tekniken istället för dörrar eller som en zonstruktur, medan den i små lägenheter låter dig visuellt öka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksdekoration av gipsskivor

Det är köksrummet som ger mycket utrymme för designers fantasi när de avslutas med gipsskivor.

Det kommer att dekoreras med följande interiörartiklar från detta efterbehandlingsmaterial:

  • Skåp och hyllor kan ha olika storlekar och former. Det säregna är att gips är flexibel, så att du kan göra valfri storlek och ge produkten vilken form du vill.
  • Dekorativa nischer hjälper till att göra inredningen i köket "inte som alla andras." Du kan lägga dekorativa prydnadsföremål, souvenirer och fotografier i nischer och på hyllor gjorda av gipsskivor. Du kan också använda nischer för att dekorera radiatorer, möbler och hushållsapparater.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inte bara skåp är lämpliga i köket, utan även sängbord, bänkskivor, pennfodral och till och med hela köksapparater.
  • Gips är ett idealiskt och billigt alternativ för skafferihyllor där du kan förvara hushållsartiklar.
  • Med hjälp av gipsskiva kan du zonindelning av ett rum eller skapa dekorativa strukturer - till exempel en bardisk.

När du använder detta efterbehandlingsmaterial i köket bör följande funktioner beaktas. Eftersom det är hög luftfuktighet i köket måste du köpa fuktresistent material. Eller ta hand om luftkonditionering och ventilation i detta rum i förväg. I detta fall kommer fukt inte att störa användningen av gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kök är inte så svårt att göra som det kan tyckas vid första anblicken . Gör först en ritning och beräkna ramens dimensioner. Det är absolut nödvändigt att överväga vilka delar av köksuppsättningen som kommer att utsättas för maximal stress. Ramen installeras med hjälp av pluggar, och på platser med större belastning läggs en trästång behandlad med ett antiseptiskt medel.

För att täcka köksuppsättningen är fuktbeständig gipsskiva lämplig, som fästs på ramen med självgängande skruvar. Och för böjningar på rätt ställen genomborras kartongen och gipset fuktas, vilket resulterar i att strukturen böjs och fixeras på ramen. Du kan också göra en bordsskiva av gipsskiva - det viktigaste är närvaron av en förstärkt ram under gipset, och toppen kan täckas med keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrumsmöbler

Gipsskivemöbler för ett badrum är ett bra alternativ till plastalternativ eller dyra ytbehandlingar av naturmaterial. Även ett badrum, som på grund av hög luftfuktighet är ett specifikt rum, kan bli ett föremål för efterbehandling av gipsskivor. Det viktigaste är att använda en galvaniserad ram och fuktresistent gips (GKLV). Du kan designa och installera skåp med hyllor för handfat och skåp för badrumstillbehör. Vid tillverkning av badrumsmöbler används en standardrammonteringsprincip med klädsel och efterbehandlingssteg. För att säkerställa att alla komponenter i badrummet motstår fukt, behandla dem med skyddande beläggningar och avsluta dessutom de fuktresistenta gipsskivorna med kakel eller dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor, som ett mångsidigt och lättbearbetat material, ger designers stora möjligheter till kreativitet ., och även spara familjens budget. När du köper gipsskivor, var uppmärksam på var och från vem du köper efterbehandlingsmaterialet. Till exempel, om gipsskivor har legat på lagret under en längre tid, behöver du inte prata om någon fuktbeständighet. Om priset är för lågt eller det finns en kampanj, kom ihåg att gratis ost bara finns i en musfälla. Sådant efterbehandlingsmaterial som gips hjälper dig att skapa en unik inredning med dina egna händer, vilket kommer att bli en fortsättning på din personlighet. Hur du inreder ditt hus beror enbart på din fantasi och preferenser, och med gips bör den ekonomiska komponenten inte vara ett problem.

Rekommenderad: