Smidda Trädgårdsmöbler (37 Bilder): Kallsmide I Utformningen Av Landets Inredning, Originella Designlösningar För Sommarstugan

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Trädgårdsmöbler (37 Bilder): Kallsmide I Utformningen Av Landets Inredning, Originella Designlösningar För Sommarstugan

Video: Smidda Trädgårdsmöbler (37 Bilder): Kallsmide I Utformningen Av Landets Inredning, Originella Designlösningar För Sommarstugan
Video: Bromölla & Karlskrona Möbler - Trädgårdsmöbler 30 sek 2024, April
Smidda Trädgårdsmöbler (37 Bilder): Kallsmide I Utformningen Av Landets Inredning, Originella Designlösningar För Sommarstugan
Smidda Trädgårdsmöbler (37 Bilder): Kallsmide I Utformningen Av Landets Inredning, Originella Designlösningar För Sommarstugan
Anonim

När du väljer möbler för ett sommarboende står ägaren ofta inför problemet med dess hållbarhet, för under påverkan av atmosfärisk nederbörd försämras många material med tiden, ruttnar eller bleknar i solen. Till exempel är träföremål känsliga för fuktabsorbering, plast kanske inte tål frost och rottingmöbler måste tas in i huset varje gång det regnar. Trädgårdsmöbler av metall är de mest väderbeständiga och därför hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Metall i sin obehandlade form ser inte särskilt estetiskt tilltalande ut i landskapsdesign, men det blir till ett konstverk om konstnärligt smide används för att skapa trädgårdsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ömtåliga produkter som ser ut som tunna spetsar , kan dekorera trädgårdslandskapet, ge det en touch av aristokrati och sofistikering. Med rätt bearbetning kommer sådana möbler att glädja ögat i många år. Antikorrosiva föreningar förhindrar rost, metallen förstörs inte av insekter eller djur och små barn kommer inte att bryta den. Möblerna är ganska tunga och stabila, starka vindbyar är inte rädda för det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om problemet med valet av möbelmaterial ännu inte har lösts, så kommer det att finnas lära dig om fördelarna och nackdelarna med smidda produkter:

Mångsidighet är en av de främsta fördelarna med trädgårdsmöbler i metall. Produkter kan lägga charm till alla riktningar av landskapsdesign. Smide passar perfekt in i den klassiska aristokratiska stilen. Metall är i harmoni med rustika lantliga motiv, och genombrutna sniderier täckta med vit färg eller förgyllning passar Provence- eller vintagestilen

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kompatibilitet med andra material. Smidda produkter är i perfekt harmoni med skär av trä, tät plast, slagtåligt glas, textilier. Allt beror på möbelns fantasi och syfte.
  • Materialets hållbarhet, vid korrekt bearbetning, gör att mer än en generation ägare kan använda möblerna. Under smide bildas ett skalskikt på metallen, som skyddar materialet från skadliga effekter av fukt och förhindrar korrosion.
  • Stabilitet. På grund av metallens tyngdkraft är möblerna inte utsatta för deformation, de tål tung belastning. Objektets svårighetsgrad kan också förhindra försök till stöld om möbler lämnas utan uppsikt i sommarstugan. Smide kan vara både känsligt och graciöst och skapa intryck av en ståtligt respektabel inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt att underhålla. Metall är mest utsatt för syre och fukt, men ytan på smidda produkter skyddas redan under produktionsprocessen, så möbelvård kommer bara att bestå i att ta bort damm från den. Trädgårdsartiklar kan slangas med vatten så att de lyser igen i sommarsolen

Nackdelarna med metallmöbler inkluderar relativt obehag när man sitter på den . Förutom stolarnas styvhet blir metallen väldigt varm i direkt solljus och svalnar snabbt i kallt väder. Men dessa brister kan enkelt åtgärdas genom att använda avtagbara dekorativa kuddar för stolar eller bänkar, och bordsskivorna kan täckas med en tunn PVC -film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Smidda produkter presenteras i ett stort utbud av möbelutställningslokaler och specialiserade verkstäder. Men för att göra det mest framgångsrika valet bör du vara uppmärksam på att planera landskapsdesign eller fortsätta från en befintlig stilriktning. Smidda trädgårdsmöbler ser särskilt elegant ut i harmoni med varandra, och för detta är det nödvändigt att tänka över ensemblens komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bord och stolar

För maximal komfort kan de viktigaste bitarna av smidesjärn trädgårdsmöbler kombinera olika material. Till exempel kan du välja dekorativa textilier eller trästolar till stolar och en bekväm, icke-metallisk bordsskiva för ett bord. För en veranda eller lusthus är ett bord med glasskiva lämpligt. Kombinationen av smidda mönster och visuell luftighet i glas kommer att betona den delikata smaken hos webbplatsens ägare. Matsatsen kommer att se särskilt vacker ut om den är gjord i samma stil med lusthuselementen i lusthuset eller verandan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus

Om en veranda eller ett monumentalt lusthus inte är planerat på den personliga tomten, kan du köpa en lätt smidd version av detta attribut. Ett lusthus i metall kan vara bärbart om ramstängerna är ganska lätta. Ett lusthus av mer solid vävning med ett mönstrat tyg på ramen kan installeras permanent i det mest bekväma hörnet av trädgården eller framför grillplatsen. Den känsliga spetsen av smidda arbors kommer att lägga till sofistikering i hela landskapet, och så att solen eller regnet inte stör resten kan borrhallen täckas med transparent polykarbonat på ena sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klätterperenner används ofta för att dekorera sådana lusthus . Till exempel klätterrosor, flerårig loach, clematis eller vilda druvor. En alternativ trädgårdsdekoration kan vara en smidesjärnpergola. Den består av flera sektioner av bågar, förbundna med tvärgående stavar och dekorerade med vävväxter.

Trädgårdsbänkar

Smidda bänkar med böjda ben eller med ett blommönster framkallar en romantisk och poetisk stämning och kommer därför att bli en riktig dekoration av trädgården på ett litet gods. Bänkar kan vara med element av träinsatser eller helt metall. Fler solida strukturer har ett tak på tunna böjda stavar, som skyddar mot regn eller sol, och kommer att vara en extra dekoration av trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungor och gungstolar

Ett intressant alternativ för en trädgårdsbänk är en bred gunga, vars ram är gjord av smidda stavar. I detta fall kan sätet också vara tillverkat av valfritt material, och tunna kedjor av metalllänkar fungerar som fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

En gungstol är en annan bit av trädgårdsdekoration. Högkvalitativt stål och konstnärligt smide kombinerar elegans och hållbarhet i denna möbel.

Bild
Bild

Braziers och grillar

Utomhusgrillar för kött eller fisk kan användas som ett oberoende trädgårdsinredningselement eller i harmoni med andra föremål. Dessa massiva, funktionella bitar är ofta dekorerade med invecklade mönster för att matcha den övergripande stilen på trädgårdsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa element

Om ägaren seriöst funderar på konstnärlig smide, skulle det vara rätt att komma med några tillägg till landskapsdesign. Dekorativa lyktor av smidesjärn, höga stativ för hängande blommor, en bro över en bäck eller en damm, en tunn båge nära en alpinskiva - allt detta kan göras med smidesmetall. Kanske kommer ägaren att bestämma sig för att slutföra designen med smidesjärnstänger av ett staket och en grind. Alla dessa element kan göra trädgården riktigt fantastisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY smidesjärn möbler

Konstigt nog kan du göra smidesjärnmöbler själv. För att göra detta behöver du inte leta efter en verkstad eller köpa en hammare och städ - det räcker med svetskunskaper. Färdiga element för varmt eller kallt smide kan köpas på specialiserade verkstäder eller byggmaterialbutiker, och idéer och alternativ för prydnader finns i överflöd på Internet.

Allt arbete handlar om att montera möbler och innehåller flera steg

Projektskapande , ritningar av den framtida produkten och beräkning av materialet. Men när du köper, var inte rädd för att köpa onödiga delar. Som praktiken visar kommer de definitivt att vara till nytta, om inte för att dekorera det här objektet, så för de nästa, säkert. Processen att skapa smidda produkter är en kreativitet som lätt kan utvecklas till en hobby.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svetsning . För en person som kan grunderna i svetsning kommer själva processen inte att vara svår. I det här fallet måste du ha ett specialverktyg: en svetsmaskin och en slipmaskin med en rengöringsskiva. För nybörjare är det inte heller svårt att hantera svetsning om så önskas. Det viktigaste att komma ihåg är att nyckeln till framgång är konsistensen av geometriska proportioner och visionen för den slutliga ritningen. I slutet av svetsningen är det nödvändigt att rensa upp oegentligheterna och uppnå en enda helhet med hjälp av en slipmaskin.
  • Målning . Innan produkten ger ett komplett utseende måste metallen grundas. Det enklaste sättet att applicera primern är med en sprutpistol, eftersom det kan finnas fläckar från borsten. Efter att primern har torkat färgas produkten jämnt. Som regel används svart primer och färg för smidda produkter. För att lägga till sofistikering till möbler, efter att färgen har torkat, kan du betona viktiga element i dekoration: applicera patina, förgyllning, brons eller silverfärg.

Rekommenderad: