Trädgårdsmöbler Av Metall (37 Bilder): Lantlig Metallbänk, Aluminiumsatser För Sommarstugor, Järnbord Och Stolmöjligheter

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsmöbler Av Metall (37 Bilder): Lantlig Metallbänk, Aluminiumsatser För Sommarstugor, Järnbord Och Stolmöjligheter

Video: Trädgårdsmöbler Av Metall (37 Bilder): Lantlig Metallbänk, Aluminiumsatser För Sommarstugor, Järnbord Och Stolmöjligheter
Video: JYSK Underhållsfritt Trädgårdsmöbler 2024, April
Trädgårdsmöbler Av Metall (37 Bilder): Lantlig Metallbänk, Aluminiumsatser För Sommarstugor, Järnbord Och Stolmöjligheter
Trädgårdsmöbler Av Metall (37 Bilder): Lantlig Metallbänk, Aluminiumsatser För Sommarstugor, Järnbord Och Stolmöjligheter
Anonim

Trädgårdsmöbler för en sommarstuga eller ditt eget hem är avsedda för avkoppling under fritiden. De mest föredragna är metallinredningsposter som är praktiska, funktionella, kan passa in i vilket landskap som helst och dela upp territoriet i zoner. Denna kategori åtnjuter välförtjänt konsumenternas kärlek, och dess fördelar är välkända för designers.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med metallmöbler

Många väljer metallmöbler för sin webbplats. Först och främst beror detta på dess långa livslängd. Med korrekt skydd mot korrosion kan metallföremål tjäna sina ägare i flera decennier och fortfarande behålla ett attraktivt utseende. Stolar, bord och andra möbler är i perfekt harmoni med trädens grönska, rabatter, kan skapas av samma material som staketet. Det kan färgas många gånger och, om så önskas, kombineras.

Metall går bra med plast och trä, medan benen kan smides, som ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med metallprodukter:

  • kräver inte komplex vård;
  • motståndskraftig mot mekanisk påfrestning;
  • livslängd - 100 år eller mer;
  • inte rädd för fukt och direkta ultravioletta strålar;
  • när de använder en speciell skyddande beläggning är de inte rädda för den destruktiva effekten av temperaturförändringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med smidda möbler i gjutjärn och stål är dess tunga vikt, så det är bättre att placera sådana möbler utomhus, och inte på en terrass eller veranda, där de kan skjuta igenom golvbeläggningen och skapa onödig stress.

Bild
Bild

Vilka metaller är trädgårdsmöbler gjorda av?

Sommarstugemöbler kan vara gjorda av olika typer av metall. De har alla sina egna egenskaper och tekniska egenskaper, så när du väljer är det värt att överväga detta. För dessa ändamål används järn, gjutjärn, koppar, stål, rostfritt stål, mässing, aluminium och brons.

Bild
Bild

Låt oss överväga de vanligaste i mer detalj

Gjutjärn . Gjutna interiörartiklar skapas av det, som inte är rädda för drift utomhus. Gjutjärn är en mångsidig legering som är praktiskt taget korrosionsbeständig. Det är starkt och hållbart, det är förbehandlat med speciella färgämnen. Gjutjärn kombineras underbart med dekorativa element av trä: för bord kan det ha en bordsskiva, för fåtöljer - säten och armstöd.

Smidda lantliga möbler utmärks av sin subtilitet och sofistikering. Dessutom är det mer prisvärt, men det är värt att veta att det är mottagligt för vattenpåverkan, till skillnad från gjut. Därför är det för gatan klokare att välja det senare alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål och rostfritt stål mer lämplig för tillverkning av storskaliga möbler: bord, solstolar samt element i lusthus. För att få eleganta genombrutna produkter används stållegeringar med lågt kolinnehåll - dessa är metallkvaliteter med ett stålinnehåll på upp till 0,13%. Högre införande av detta element komplicerar smide.

Stålsaker måste också beläggas med korrosionsskyddande föreningar - först grundas de och målas sedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium har sina fördelar: den är lätt, rostbeständig. Sådana möbler kan enkelt flyttas, användas utomhus. Men denna metall har en betydande nackdel: den har inte tillräcklig styrka och utsätts för mekanisk påfrestning. Å andra sidan kan sådana produkter justeras efter eget tycke: minska benhöjden, ta bort eller lägg till dekorativa detaljer och kan enkelt repareras. Aluminiumsaker är billiga, hållbara med noggrann användning, men de kan bara ha en färg - silver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall är naturligtvis högre i sina kvaliteter än produkter av sten och trä. Dessutom kan du göra möbler av det själv. Skapningsmetoderna kan skilja sig åt, och som ett resultat kommer resultaten av sådant arbete att bli annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsade och smidda trädgårdsprodukter

Enligt typen av produktion är alla trädgårdsmöbler av metall uppdelade i svetsade och smidda. Svetsade föremål är vanligtvis gjorda av järn. De skiljer sig inte åt särskilt nåd, men de är starka och hållbara. Smidda möbler är en annan sak: de skapas med hjälp av konstnärligt smide av metallstavar som sedan svetsas. För stavar används järn-kollegeringar oftare: detta ökar materialets elasticitet.

De mest populära är smidda bänkar, bord och stolar, men dessutom kan du dekorera din webbplats med andra strukturer som organiskt passar in i landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är följande produkter de mest efterfrågade för arrangemanget av territoriet

  • Matbord med ram och ben i smidesjärn, medan bordsskivan är gjord av glas, plast eller trä. Det är en stabil struktur, immun mot mekanisk stress.
  • Älskad av många gungstolar med en smidd kropp och en trästol. Dessa strukturer är inte rädda för atmosfärisk nederbörd, de är hållbara, till skillnad från vidrankor (naturliga och till och med konstgjorda).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bänkar med metallkroppar och armstöd och säten mestadels av trä. Denna möbel kan hålla i flera decennier, och träelementen kan alltid bytas ut om de förstörs.
  • Smidda schäslonger och fåtöljer, vars rygg och säten är gjorda av polymer eller trä. De kan tillverkas i samma stil som bordet, stolarna och andra produkter och stöder den övergripande modetrenden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En hållbar trädgårdsmöbel som inte är rädd för höga temperaturer är en metallpanna. Förutom de höga tekniska egenskaperna är detta attribut extremt lätt att använda.
  • Gunga helt i smidd metall, med undantag för sätet, som är lämpligt för trä eller plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt populära är de billiga matsatserna i gjuten aluminium, som består av ett bord, flera stolar och ibland en grill.

För ett lusthus, veranda, är det fullt möjligt att välja smidesjärnmöbler , som kommer att pågå länge om det inte ligger på gatan. Järnprodukter finns naturligtvis, men denna metall är svår att bearbeta, eftersom den har hårdhet och styvhet, vilket begränsar designerns fantasi, men i avsaknad av erfarenhet av konstnärligt smide hemma kan du göra en enkel uppsättning pålitliga svetsade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna aluminiummöbler ger design i flera stilar: moderna, koloniala, "moderna", "högteknologiska". Nyligen är det vanligt att dekorera vinterträdgårdar och växthus med sådana produkter, eftersom materialet är resistent mot väder, hög luftfuktighet, det är inte rädd för plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild

Hur man bryr sig

Kompetent vård är nyckeln till en lång livslängd för metallmöbler.

Tidigare måste alla metallmöbler grundas, särskilt i alla hörn och leder, där fukt kan ackumuleras. Sedan är den täckt med en speciell skyddande färg, som bör förnyas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt vård av smidda metallmöbler inkluderar:

  • rengöring utan användning av slipmedel som kan lämna repor på produkten;
  • benen måste ha speciella lager för att förhindra repor och andra deformationer under drift;
  • när metall kombineras med andra material måste alla delar rengöras i enlighet med deras egenskaper;
  • vid lackering av smidda föremål är det oönskat att hålla dem ute under frost, eftersom detta kan orsaka sprickbildning av lackytan och sedan förstörelse av metallen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytade metallytor kan återställas till sin naturliga glans med en sammansättning av ammoniak, vatten och kalksten (krita eller tandpulver). Den resulterande lösningen ska vara homogen. Fukta en mjuk trasa i den, torka noggrant av metallen tills glans visas, rågfläckar rengörs med en rostomvandlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En noggrann inställning till metallprodukter hjälper till att öka deras livslängd, och sådana möbler kommer alltid att glädjas med sitt trevliga utseende.

Rekommenderad: