DIY Trädgårdsmöbler (61 Bilder): Ritningar Och Diagram över Produkter För Sommarstugor, Storlekar Och Tillverkning, Hur Man Gör Landsmöbler

Innehållsförteckning:

Video: DIY Trädgårdsmöbler (61 Bilder): Ritningar Och Diagram över Produkter För Sommarstugor, Storlekar Och Tillverkning, Hur Man Gör Landsmöbler

Video: DIY Trädgårdsmöbler (61 Bilder): Ritningar Och Diagram över Produkter För Sommarstugor, Storlekar Och Tillverkning, Hur Man Gör Landsmöbler
Video: How to build a pallet patio set! 2024, Mars
DIY Trädgårdsmöbler (61 Bilder): Ritningar Och Diagram över Produkter För Sommarstugor, Storlekar Och Tillverkning, Hur Man Gör Landsmöbler
DIY Trädgårdsmöbler (61 Bilder): Ritningar Och Diagram över Produkter För Sommarstugor, Storlekar Och Tillverkning, Hur Man Gör Landsmöbler
Anonim

Varje ägare vill dekorera sin bakgård på ett elegant och moderiktigt sätt. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt möbler som kommer att stå utanför. Dessa kan vara bord och stolar där du kan koppla av efter jobbet eller samlas med din familj. Du kan köpa liknande varor i alla butiker. Det är dock mycket trevligare och ekonomiskt att skapa sådana interiörartiklar själv. I den här artikeln ska vi titta på hur du kan göra detta.

Särdrag

Gör-det-själv trädgårdsmöbler är inte fiktion, utan verklighet. Åtminstone för de flesta sommarboende. Det är inte nödvändigt att spendera stora summor pengar för att köpa rätt sak för din webbplats. Du kan visa fantasi, kreativa färdigheter och skapa en snygg möbel själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda möbler har många fördelar:

  • Imponerande kostnadsbesparingar. Som regel spenderar initialt nitiska sommarboende sina pengar på frön, gödningsmedel, redskap och andra nödvändiga saker för en bra skörd. Folk lägger redan resten av pengarna på möbler. Hemmagjorda produkter kan hjälpa dig att spara din ekonomi samtidigt som du skapar en kreativ modell.
  • Ett annat viktigt plus är varje modell originalitet. Du kommer definitivt att vara säker på att din granne eller nära och kära inte hittar sådana möbler. De skapade varianterna kommer att vara original. Samtidigt kommer du att kunna förkroppsligar det du verkligen behöver. Det kan vara väldigt svårt att hitta rätt i butiken. I det här fallet kan du skapa det själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snygg design. Ett hemlagat föremål kan ha vilken design du än väljer. Du kan rådgöra med designers eller komma med en minnesvärd komposition själv, som kommer att uppskattas av familj och vänner.
  • Möjlighet till snabbt byte. Mycket ofta tröttnar vi på inredningsartiklar, och det är helt enkelt synd att byta ut ett köpt bord eller en stol till ett fantastiskt pris. Om du gör möbler själv kan de moderniseras och ändras när som helst du behöver och hur många gånger du vill. Kostnaden för emissionen blir obetydlig.
  • Möjligheten att skapa ett föremål från en mängd olika material. Det kan vara plast, trä, metall. Välj själv och kombinera produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan inte bara många fördelar noteras i möbler som tillverkas oberoende. Det finns också några nackdelar:

  • Om du för första gången bestämmer dig för att göra sommarstugprodukter för gatan, bör du först noggrant studera scheman och följa dem tydligt. Sällan lyckas någon skapa ett kreativt mästerverk första gången. Det är bättre att börja med enkla modeller, ständigt förbättra dina färdigheter.
  • Du kan slösa din tid, pengar och nerver förgäves. Denna parameter följer av första stycket vid bristande efterlevnad av tillverkningssystemet, liksom andra viktiga parametrar.
  • Det är också viktigt att välja alla nödvändiga verktyg för att göra möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är rädd för några brister kan du prova och experimentera, förverkliga din dröm och fylla din sommarstuga med nya kreativa produkter.

Material (redigera)

Det är anmärkningsvärt att trädgårdsmöbler kan skapas av olika material. Allt beror på din smak och preferenser. Det vanligaste alternativet för att göra sommarstugmöbler är trä. Det är träet, oavsett om det är bearbetat eller inte, som ser ädelt och elegant ut. Sådana modeller hjälper till att komplettera alla interiörer, passa in i alla utrymmen. Trä går bra med andra material, till exempel sten, metall. På så sätt kan du skapa en elegant och kreativ komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens hållbarhet beror på materialet och byggkvaliteten . När det gäller trä är denna råvara efterfrågad på grund av sin miljövänlighet, vilket innebär säkerhet för människors hälsa. De vanligaste arterna är ek och bok. De anses vara de mest hållbara och hållbara. Sådana möbler kommer inte att ruttna, vilket betyder att de kommer att tjäna dig länge.

Lövträstockar kan producera tjära. Glöm inte att avhartsa träet innan du gör möbler så att produkterna inte fläckar kläder eller hud. Gran, tall och lärk tål lätt värme och regn. Produkter tillverkade av sådana råvaror kan enkelt repareras. Objekt kommer att se estetiskt tilltalande och attraktiva ut. Du bör också vara uppmärksam på teak. Det är resistent mot olika påverkan. Liknande trä används vid skeppsbyggnad. Sådana möbler kommer att se spektakulära ut på grund av de naturliga mönstren på träet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan snabbt och enkelt skapa snygga alternativ från plankor . Detta färdiga material är lätt nog att ansluta ihop. Det är lättast att arbeta med honom, liksom med stockar, lameller, staplar. Förresten, om du använder stubbar och stockar kan du bygga de mest intressanta alternativen för din trädgård med minimal ansträngning och tid. Samtidigt kan produkterna visa sig vara väldigt snygga och kreativa. Om du lockas av korgelement bör du vara uppmärksam på fågelkörsbärskvistar. De är ganska mjuka, smidiga och flexibla, vilket innebär att de hjälper till att förkroppsliga dina mest intressanta idéer. Glöm inte att använda tydliga och exakta ritningar för att säkerställa att hela strukturen är av hög kvalitet och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra attraktiva rottingloungemöbler. Det är bra om strukturen är krönt med mjuka kuddar. Så det kommer att vara bekvämt för dig att sitta och njuta av frisk luft och sällskap av nära och kära. Mjuka tillbehör kan vara av de nyanser som passar din komposition. Du kan också välja vilken form av objekt som helst som passar in i ditt utrymme. Det är anmärkningsvärt att för att göra en rottingmodell behöver du speciella färdigheter. Fördelen med konstrotting är fuktbeständighet. Det är därför det är möjligt att inte bära sådana möbler under en baldakin i regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallmöbler är också relevant nu . Dessa är träpallar som enkelt kan köpas i alla järnaffärer. De hjälper till att skapa ett mästerverk även för dem som precis börjat behärska konsten att skapa möbler med egna händer. Sådana träkonstruktioner kan enkelt målas, impregneras med bets. Lager upp på två eller tre pallar för ett kompakt, vackert soffbord, till exempel. Toppen kan förses med slagtåligt glas. Nu är det bara att göra stolar som passar det skapade bordet. Dessutom tillverkas också produkter från pallar. Med en motorsåg eller motorsåg kan du skära pallen i två. Den ena kommer att fungera som ett säte och den andra kommer att fungera som ett ryggstöd. Designen kommer att bidra till att betona den individuella stilen i ditt landskap, skapa en mysig atmosfär. Den ursprungliga modellen kommer att göra din trädgård attraktivare. Du kan också organisera en fullvärdig viloplats från ett stort antal pallar, bygga ett lusthus där hela familjen kommer att samlas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa intressanta modeller av metall, foder. Smidda möbler ser attraktiva ut. Produkter från ett profilrör kommer att vara resistenta mot frost och värme. De kommer att tjäna dig länge och behålla sitt ursprungliga utseende. Stöddelarna i strukturen i alla metallprodukter måste vara belagda med ett speciellt korrosionsskyddande medel som skyddar dina möbler. Det är värt att komma ihåg om systematisk impregnering av produkter för att skydda modellerna från effekterna av skadliga miljöfaktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att träytan ska förberedas genom att applicera en speciell akryllack på den. Det hjälper inte bara att skydda produkten från fukt, utan förhindrar också mögel och mögel.

Innan du arbetar med trä, se till att avfetta det. Trädgårdsrottingprodukter bör också beläggas med olja eller lack vart femte till sjätte år. Det är viktigt att möblerna är snygga och städade för att ge din trädgård ett elegant utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Scheman och ritningar

Innan du förkroppsligar din idé och skapar nödvändiga möbler för ett sommarboende, bör du definitivt rita ett diagram, ritningar som du kommer att använda. Det är värt att strikt följa det som skrivs så att produkten visar sig vara av hög kvalitet och pålitlig.

Med tålamod och skicklighet kan du göra en trädgårdsbänk. Det kommer att vara ett bra alternativ för hela familjen i trädgården. Montera alla delar som anges på ritningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att starta processen med fötterna . Först fästs del A och B, och en skena D fästs på dem, som stöder sätet. Sedan är del E redan ansluten. Anslut alla skenor med bultar. På samma sätt är det värt att samla det motsatta benet. Sedan kopplas del C. Slutligen fästs remsorna F. Mellan dem är det värt att lämna ett gap på cirka en centimeter. Täck den färdiga produkten med lack. Detta bör göras i två lager. Glöm inte slipning. Sådana lantliga möbler kommer att glädja dig och hela din familj varje dag.

Du kan skapa ett picknickbord med dina egna händer, där ett vänligt företag kommer att samlas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att måtten på delarna kan justeras beroende på vad du föredrar. De ska fästas på speciella möbelbultar. Du kan också använda muttrar och skruvar. För att få strukturen att se mer attraktiv ut bör bultar skruvas på insidan av bordet eller bänken. Så de kommer inte att förstöra produktens utseende. Den skapade modellen kräver också slipning och lackering.

En fällstol i landet kommer att vara mycket användbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska bekvämt och tar inte mycket plats . Det kommer att vara möjligt att sätta ett barn på den. Du kan enkelt flytta en sådan produkt till den plats du behöver. Den transformerande stolen hjälper till att ge ditt utrymme originalitet. Dessutom kommer detta alternativ också att spara utrymme och din ekonomi. Utemöbler kan vara av den mest kreativa designen, eller så kan de vara antika. Köksmöbler är också relevant.

Om du har barn i din familj, bör du tänka på ett barnhörna. Du kan göra intressanta gungor och glädja dina barn. Du kan också framgångsrikt placera en schäslong på din personliga tomt, där du kan koppla av och sola på soliga dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör?

Om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att lita på erfarna specialister för att spara tid, ansträngning och pengar. Att göra möbler är en spännande och ansvarsfull process. För att montera produkten behöver du vissa färdigheter, inklusive att arbeta med en motorsåg, en sticksåg, samt alla nödvändiga verktyg och material: brädor, lim, lack, etc. Du bör göra allt långsamt och i etapper, efter det valda schema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att bestämma de dimensioner du initialt behöver . Den sågade strukturen är klar för montering och inget kan ändras. Du kan också behöva metallhörn och rör med olika diametrar för att göra stöden mer hållbara och säkra strukturen säkert. Glöm inte heller att "drunkna" fästelementen i träet för att utesluta eventuella skador eller repor som kan uppstå vid användning av möbler. Var noga med att behandla produkten med en skyddande förening och ett antiseptiskt medel. God förberedelse hjälper till att göra skapandet av dina mästerverk enklare och roligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste alternativet är att göra en bänk av en bräda . Materialet ska slipas inledningsvis och bearbetas. Lägg sedan tavlan på det valda stödet. Det kan vara en förtjockad stock eller stenblock. För allt arbete behöver du en såg och en hammare. Det är värt att fixa brädet med bultar. Du kan göra ett bord på samma sätt. Du behöver bara öka stödets storlek och göra och säkra bordsskivan. Totalt kommer arbetet att ta cirka två till tre timmar. Ett lusthus byggs också med liknande teknik.

Du kan snabbt och enkelt skapa en matplats med hampa. I mitten kommer det att finnas en variant med en bordsskiva - den kommer att fungera som ett bord. Och runt det kan du placera hampstolar, efter att du tidigare har säkrat strukturen säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Om du ändå väljer att spara din ekonomi och skapa möbler själv, bör du börja med enkla saker som är lätta att utföra. Du bör inte välja kretsar där det finns många komplexa anslutningar.

Det är bättre att använda trä som tillverkningsmaterial. Det blir det enklaste för dig att arbeta med, det är mjukt och smidigt.

Varje typ av träd är perfekt. Allt beror på vad du vill genomföra. Innan du påbörjar tillverkningsprocessen, gör en detaljerad skiss. Först efter det är det värt att komma till jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbered ditt arbetsområde noggrant . Det är värt att fylla på med nödvändigt material, samt hitta de verktyg du behöver för att arbeta. Du kan skapa snygga alternativ genom att kombinera olika material.

Glöm inte att behandla trämöbler med en antiseptisk lösning. Det kommer att skydda alla delar från förfall.

Var inte rädd för att driva dina mest kreativa idéer. Om du behöver praktisk råd, kontakta en erfaren specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Möbler för hem och sommarstugor kan du skapa själv. Det kommer att vara ovanligt och snyggt bara för att du själv skapade det. Du kan skryta med din familj och vänner. Hemmagjorda produkter hjälper till att förkroppsliga dina idéer, avslöjar din individualitet. Till exempel kan du slå ner ramar för stolar och en soffa från kantade brädor. Lägg mjuka, färgglada kuddar där och lägg ner tyg av lämplig färg. Sådana möbler kommer att bli höjdpunkten i din sommarstuga.

Var noga med att ta reda på de exakta måtten på varje element så att du kan göra en original fällstol. Det kommer alltid att vara till nytta i landet. Sådana möbler kan enkelt flyttas till den plats du behöver, flytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att modellerna ska passa rumets allmänna stil när du förkroppsligar dina intressanta idéer. Numera skapas de vanligaste satserna i modern eller fransk stil. Högteknologiska, country- och minimalismstilar är också relevanta.

Olika kombinationer av material kan ofta ses . Detta kan till exempel vara trä, gjutjärn, metallplast. För att skapa en romantisk miljö är möbler i Provence-stil lämpliga. Det kan vara av trä eller det kan vara smidda alternativ.

Huvudkravet för någon produkt är bekvämlighet. Rottingdesign används ofta. De är inte bara visuellt attraktiva, utan också ganska bekväma och bekväma. Du kan dekorera produkter med en mängd olika kuddar, tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan fokusera på mode, men det är bättre att välja de produkter som du gillar. Då kommer inredningsartiklarna att ge dig bara glädje och positiva känslor. Det viktigaste är att följa samma stil, observera färgpaletten och inte vara rädd för att experimentera.

Nu vet du hur du kan skapa möbler för en trädgård och en sommarstuga med egna händer . Glöm inte det viktigaste steget - skapa en tydlig kontur. Följ det steg för steg så kan du skapa ett riktigt mästerverk som kommer att glädja dig och dina nära och kära. Var noga med att förbereda platsen för arbete, alla verktyg och delar, för att inte leta efter dem senare. Detta hjälper till att göra arbetsprocessen avslappnad och enkel. Släpp loss din talang genom att börja skapa heminredning med egna händer.

Rekommenderad: