Gör-det-själv Landsmöbler Av Trä (48 Foton): Ritningar Och Monteringsscheman, Trädgårdsprodukter I Trädgården För Sommarstugor

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Landsmöbler Av Trä (48 Foton): Ritningar Och Monteringsscheman, Trädgårdsprodukter I Trädgården För Sommarstugor

Video: Gör-det-själv Landsmöbler Av Trä (48 Foton): Ritningar Och Monteringsscheman, Trädgårdsprodukter I Trädgården För Sommarstugor
Video: Revit Architecture 67 INLÄMNING BYGGLOV DEL37 Att skriva ut ritningar 2024, April
Gör-det-själv Landsmöbler Av Trä (48 Foton): Ritningar Och Monteringsscheman, Trädgårdsprodukter I Trädgården För Sommarstugor
Gör-det-själv Landsmöbler Av Trä (48 Foton): Ritningar Och Monteringsscheman, Trädgårdsprodukter I Trädgården För Sommarstugor
Anonim

Friluftsaktiviteter med familj eller vänner är en riktig njutning för dem som bor i staden. När du utrustar ett lanthus eller stuga är det nödvändigt att inte bara tänka på inredningen, utan också göra trädgårdsplanen själv bekväm och mysig, för det är så trevligt att organisera en picknick för nära och kära eller bara ligga i solen solstol med din favoritbok. Trädgårdsmöbler i det här fallet är helt enkelt oersättliga. Det kommer att göra din vistelse trevlig och bekväm. Du kan göra det med dina egna händer - det kräver inte mycket ansträngning och sparar ekonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Landsmöbler bär samma funktionella belastning som föremålen i din lägenhet. Man behöver bara ta hänsyn till en viktig nyans: den måste verkligen inte bara vara funktionell, utan också praktisk, eftersom den kommer att drivas på gatan. Det är denna funktion som avgör valet av material för konstruktion - de ska inte vara rädda för vatten, sol och kyla. Låt oss försöka ta reda på vilket av de befintliga materialen som bäst uppfyller dessa krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler i våra lägenheter är utan tvekan bekvämare än massivt trä eller metallkonstruktioner. Men att placera sådana föremål utomhus är opraktiskt. För att bekvämt sitta på en landbänk eller soffa, förbered bara mjuka botten eller kuddar som enkelt kan tas bort i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler

Detta är en klassisk version av möbler för ett sommarboende, som du kan göra själv. Trä är ett ädelt och praktiskt alternativ. Den är lämplig för att göra nästan alla föremål. Ett bord, stolar, bänkar och till och med trädgårdssoffor av trä, med rätt vård, kommer att tjäna dig troget i mer än ett år.

Bild
Bild

Även en nybörjare kan göra en enkel bänk, men essen i deras hantverk kan göra ett vanligt picknickbord till ett riktigt konstverk.

Bild
Bild

Metallföremål

Metall är ett mycket praktiskt och hållbart material. Men när du arbetar med det behöver du en uppsättning vissa verktyg och färdigheter. Du kan ansluta metalldelar till varandra både genom svetsning och med hjälp av bultar och skruvar. Ett annat alternativ är att ge önskad form genom att böja enskilda sektioner eller konstruktionselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korgmöbler

Eleganta och sofistikerade korgmöbler kan dekorera alla områden. Den största svårigheten är att lära sig att väva stavarna vackert och skapa de nödvändiga formerna av dem. Även om du aldrig har gjort detta kan du börja med de enklaste elementen. Erfarenheterna kommer att göra det möjligt att i framtiden skapa mer komplexa och blommiga modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och diagram

Efter att ha bestämt dig för materialet från vilket dina möbler ska tillverkas måste du på förhand tänka var de kommer att ligga och vilken typ av föremål du vill göra. Trots att dessa inte är lägenheter måste du fortfarande bestämma den storlek och stil som är optimal för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

affär

Det enklaste och mest traditionella materialet här är trä. Det finns flera enkla system för lanthandelar. Du kan göra platser för dem antingen från brädor eller av massivt trä. Baserat på diagrammen ovan kan du enkelt bygga en praktisk och praktisk bänk eller bänk med önskad storlek. När monteringen är klar ska du behandla träet med ett skyddande medel.

När det gäller färger och mönster beror allt på din fantasi . Du kan lämna rena, lakoniska linjer eller klippa ut graciösa kurvor. Den naturliga designen på trädet är en klassisk klass, så du kan bara täcka det med lack. Men om din idé kräver det, kan du enkelt ge den valfri färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabell

Den enklaste versionen av bordet anses vara en produkt på fyra stöd (ben) och med en solid bordsskiva. Förresten, den kan tillverkas både av brädor och av massivt trä. En rejäl sågning av ett stort träd ser väldigt ovanligt ut, och själva stocken kan sågas både längs och över stammen.

Ofta kan hela stubbar ses som ett litet bord . Ju mer imponerande dess storlek, desto mer invecklat mönster kommer själva "bordsskivan" att ha. Valet av platsen där bordet ska installeras är också viktigt. Se till att ytan är plan. Annars kommer bordsskivan att luta eller så kommer bordet att vingla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basen för countrybordet kan också vara av metall - produkten kommer att visa sig vara riktigt stark och hållbar. Dessutom går metall mycket bra med trä och vävning. Men en bordsskiva av glas och andra ömtåliga material fungerar inte alls i det här fallet. För det första kommer även små regndroppar att synas omedelbart på det, och för det andra kan det bryta jämnt från en liten mekanisk påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solstol

Därmed inte sagt att en schäslong är den mest nödvändiga möbeln i landet. Men kom ihåg en semester någonstans vid havet och den trevliga känslan när du, avslappnad, la dig på den och solade dig. Att skapa en sådan atmosfär på din dacha är en dröm som enkelt kan förvandlas till verklighet.

Det mest praktiska alternativet skulle vara en schäslong med justerbar rygg . Med denna design kan du hitta den perfekta lutningsvinkeln för att läsa en bok eller bara titta på barnen som balar i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning behöver du brädor, balkar och lameller. När du har monterat ramen kan du börja lägga läktarna. Kom ihåg att lämna små luckor mellan dem. Schäslongens höjd kan vara vilken som helst - allt beror på dina preferenser. Vid tvivel är det bäst att hålla sig till standard 35 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdssoffa

Huvudskillnaden mellan en trädgårdssoffa kommer att vara att den inte kommer att stoppas med mjukt skumgummi och tyg. Om du är van att samla på dacha med ett stort företag, kommer ett sådant stationärt föremål i ett rekreationsområde att vara oumbärligt. Det kan vara både enkelt och kantigt och till och med U-format.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller gjorda av en trädstam med stor diameter ser ganska brutala ut. I det här fallet behöver du bara installera stocken på rätt plats och klippa ut 1/4 av den så att du får en plats. Du kan komplettera ett sådant mästerverk med armstöd med dimensioner som betonar strukturens massivitet och tillförlitlighet. Men att måla om i ljusa färger som täcker träets struktur rekommenderas inte för en sådan soffa, eftersom den kommer att se mest imponerande ut i sin naturliga form.

Förutom den hackade modellen av en trädgårdssoffa kan du också göra den av vanliga balkar och plankor . Nyligen har tillverkning av möbler från pallar blivit en verklig trend. Faktum är att du redan har "halvfabrikat" som du bara behöver ansluta och ge dem ett estetiskt utseende genom att färga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Det är fullt möjligt att montera en gungstol själv. Men om du aldrig har hållit ett plan och en sticksåg i dina händer, rekommenderar vi dig att börja med enklare möbelmodeller: här behöver du en exakt beräkning av varje detalj. Dessutom måste vederbörlig uppmärksamhet ägnas åt anslutningselementen: ökade krav ställs på dem på grund av den ökade belastningen som stolen måste möta under driftperioden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen kan vara vad som helst . Oftast kan detta vara en klassisk version av en trästol, där det är så mysigt att sitta ner på en varm kväll, svepa benen i en varm filt och smutta på varmt kaffe. Älskare av minimalism, hi-tech och loftstilar hittar alternativ med en metallbas och ett rack och pinion-säte.

En sådan hemlagad gungstol kommer att bli en verklig favorit för både den vuxna generationen, som uppskattar tystnad och de små fidgetsna, som kommer att använda den för sitt avsedda ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur samlar man in?

För att göra processen med att montera trädgårdsmöbler så enkel som möjligt rekommenderar vi att du fyller på alla nödvändiga verktyg i förväg. Professionella sticksågar och hyvlar i butiker är ganska dyra, så om du planerar att montera en bänk och lugna ner dig på det här, är det opraktiskt att köpa dem för personligt bruk - fråga dina grannar eller vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För nybörjare som har bestämt sig för att behärska tillverkningen av trädgårdsmöbler, bör man komma ihåg att det inte alltid är möjligt att göra allt perfekt första gången. Det är bättre att fylla på material för framtida bruk så att du kan byta ut den skadade delen direkt och inte springa till en järnaffär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att göra möbler blir mycket lättare om du hittar nödvändiga instruktioner eller ritning i förväg. När du redan har fått erfarenhet kan du enkelt improvisera och skapa dina egna unika projekt. Men i de inledande stadierna är det bättre att hålla sig till beprövade scheman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Det är mycket lättare att börja göra trädgårdsmöbler än att designa och göra en möbel till din egen lägenhet. Detta beror på att det inte finns några speciella estetiska krav på det. Tja, vem kommer att bevara dig för att butiken är lite ojämn?! Och förresten, det är en fantastisk upplevelse. Och om du redan har en elegant trädgårdssoffa eller bord, tänk på hur du gör möbler för köket eller badet med dina egna händer

Bild
Bild
  • När du väljer material bör du inte omedelbart springa till en järnaffär. Ta en närmare titt på vad du har på lager. Kanske har du eller din vän haft balkar och plankor i flera år som du skulle vara ledsen att slänga. Stubbar och drivved som kommer i vägen på platsen kan också bli ett unikt föremål eller en del av det. Kommer du ihåg om du har några jakttroféer på mezzaninen? Horn, skinn och andra tillbehör passar harmoniskt in i ditt rekreationsområde.
  • Pallar (pallar) kan köpas för små pengar på byggarbetsplatser, i butiker eller online. Du kommer att spara en betydande mängd skär- och monteringstid med dessa mångsidiga mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsartiklar som redan tappat sin relevans kan också bli grunden för framtida trädgårdsmöbler. Ta en närmare titt, är det dags för dig att byta ut bordet hemma, om du tycker det är synd att dela med det? Ta sedan gärna verktygen i dina händer och förvandla det. Polerat och ommålat, det kommer inte bara att få ett nytt utseende, utan också ett andra liv som ett picknickbord

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Har du någon aning om hur en sittgrupp ska se ut i din trädgård? Oavsett om det blir ett mysigt hörn i skuggan av träd eller en stor lekplats med en plattform och en lång trädgårdssoffa - allt beror på din fantasi och lust. Exemplen nedan kan fungera som en utgångspunkt för dig och bli en inspirationskälla för framtida transformationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompetent placering av alla nödvändiga möbler på platsen kommer att skapa rätt atmosfär och hjälpa till att bekvämt umgås med nära och kära. Att göra möbler med egna händer kräver mycket tid och ansträngning, men som ett resultat får du unika konstverk av de storlekar och former du behöver, som du kommer att vara stolt över mycket länge.

Rekommenderad: