Gör-det-själv Trädgårdsmöbler Från Pallar (25 Bilder): Lantbänk Från Pallar, Steg-för-steg-beskrivning Av Arbetet, Idéer För En Sommarstuga Och En Trädgård

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Trädgårdsmöbler Från Pallar (25 Bilder): Lantbänk Från Pallar, Steg-för-steg-beskrivning Av Arbetet, Idéer För En Sommarstuga Och En Trädgård

Video: Gör-det-själv Trädgårdsmöbler Från Pallar (25 Bilder): Lantbänk Från Pallar, Steg-för-steg-beskrivning Av Arbetet, Idéer För En Sommarstuga Och En Trädgård
Video: Idéer För Återvinning träpallar 2024, April
Gör-det-själv Trädgårdsmöbler Från Pallar (25 Bilder): Lantbänk Från Pallar, Steg-för-steg-beskrivning Av Arbetet, Idéer För En Sommarstuga Och En Trädgård
Gör-det-själv Trädgårdsmöbler Från Pallar (25 Bilder): Lantbänk Från Pallar, Steg-för-steg-beskrivning Av Arbetet, Idéer För En Sommarstuga Och En Trädgård
Anonim

Numera är det ganska populärt att använda vissa föremål eller material upprepade gånger för att bevara ekologin och naturresurserna. Därför kan du enkelt hjälpa miljön genom att helt enkelt göra något med dina egna händer av de material som använts tidigare. Ett sådant exempel är träpallar, från vilka du kan skapa många intressanta hushållsartiklar, och i synnerhet trädgårdsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner vid val och förberedelse av material

Användningen av pallar hjälper till att rädda din ekonomi, eftersom det är mycket billigare att få eller köpa lastpallar än att köpa färdiga möbler. Dessutom, genom att göra dessa möbler själv, kommer du att lämna en bit av din själ i ditt arbete, och i framtiden kommer det att ge dig inte bara fördelar utan också goda minnen. En stor fördel med pallträdgårdsmöbler är dess miljövänlighet. När du köper färdiga varor kan du inte vara säker på att de inte kommer att skada din hälsa, och när du gör en produkt själv kontrollerar du säkerheten för alla medel som används.

Bild
Bild

Vi väljer pallar som är lämpliga för arbete

  • Pallen ska väga cirka 15 kilo.
  • Dess storlek kan vara olika: både standard och euro.
  • Pallen måste vara av hög kvalitet och fri från defekter, pallen måste klara ganska stora belastningar.
  • Träet som används för produktion måste vara av hög kvalitet, hållbart och med lång livslängd. Dessa krav uppfylls av pallar av lind och tall.
  • Om du använder pallar som redan har använts tidigare måste du noggrant välja ett material utan sprickor och tecken på förfall.
Bild
Bild

Nu måste produkten förberedas för arbete

  • Först måste pallen rengöras helt från smuts, sedan tvättas i vatten och torkas mycket bra.
  • Nästa mycket viktiga steg är att ta bort alla oegentligheter och grovhet från pallens yta. Det är mycket enkelt att göra detta: det är lämpligt att skaffa en slipmaskin eller använda ett mer ekonomiskt alternativ - sandpapper. Med hjälp av de köpta produkterna är det nödvändigt att bearbeta hela träytan helt för att undvika risken för repor eller att få en splint i framtiden.
  • I förberedelsens slutskede måste du behandla pallen, åtminstone dess nedre del, med en primer med en fuktavvisande effekt för att undvika att träet ruttnar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande möbler kan tillverkas av pallar:

  • sängar eller soffor, vars mjukhet kan justeras genom att täcka pallarna med skumgummi eller använda olika kuddar;
  • bord eller stativ som kan användas för olika ändamål;
  • hyllor där du kan lägga böcker eller något liknande;
  • bänkar, säten eller gungor, du kan använda dem för att dekorera ditt trädgårdsområde;
  • dekorativa element, de har inte nästan någon funktionalitet, men lägger till mys i ditt hem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Faktum är att det finns så många olika sätt att göra trädgårdsmöbler med egna händer, i den här artikeln kommer vi att täcka bara några av dem. Du kanske har dina egna idéer om hur du skapar en eller annan möbel, men om de inte finns där kan du använda de redan beprövade råden för att göra möbler steg för steg.

Bild
Bild

Steg för att skapa en trädgårdsbänk

  • Till att börja med måste du förbereda alla nödvändiga material och verktyg (3 pallar, träblock eller lameller, metallhörn, en slipmaskin, en elektrisk borr, skruvar eller självgängande skruvar, och glöm inte heller skyddsutrustning - konstruktion handskar och skyddsglasögon).
  • Sedan måste du utföra allt förberedande arbete med pallarna, slipa och bearbeta dem.
  • Därefter utförs en ritning med exakta mått, innan det är nödvändigt att mäta det område där det är planerat att sätta bänken.
  • Sedan, helt efter ritningen, måste du klippa ut alla nödvändiga delar och även vid behov såga av pallarna själva (i detta fall måste pallen sågas i två delar, varav en är ryggstödet, och den andra - sätet).
  • Det viktigaste steget är montering. Efter ritningen måste du montera den färdiga bänken med självgängande skruvar och skruvar. Först måste du ansluta rygg och sits med stänger eller lameller. Sedan är armstöd och ben gjorda av stavarna.
  • I slutet kan den färdiga bänken lackeras eller målas, några dekorativa mönster kan klippas på ryggen och armstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör en trädgårdssäng

  • De förberedande stegen för att skapa denna produkt är identiska med den tidigare beskrivningen. Det är nödvändigt att förbereda alla nödvändiga verktyg (skruvar, självgängande skruvar, en borr och all skyddsutrustning) och sedan bearbeta pallarna.
  • Med samma metod måste du rita ett schema för att skapa en framtida produkt för rekreation.
  • Därefter måste du ansluta två pallar med en skena och självgängande skruvar; på sidorna av den resulterande stora pallen måste du bygga väggar för madrassen.
  • I slutet av arbetet måste den färdiga produkten hängas på ett tidigare förberett fäste med rep eller kedjor, och sedan måste en plats att vila på sängen med hjälp av kuddar och en madrass ordnas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra bord och stolar

  • Förberedelserna för att skapa trädgårdsmöbler är desamma som i de tidigare alternativen.
  • När du gör ett trädgårdsbord måste du bestämma för vilka ändamål det ska användas och vilken storlek som är den mest optimala för dig.
  • Oftast görs ett sådant bord litet, endast två pallar används som placeras ovanför varandra och kopplas ihop med två lameller. Denna produkt är inte lämplig för påkostade högtider, men du kan enkelt dricka kaffe eller te vid ett sådant bord.
  • Lantstolar är tillverkade enligt principen att skapa en bänk, bara i mindre storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra trädgårdsmöbler är ganska enkelt ., för honom behöver du inte ha någon speciell kunskap, tillräckligt med lust och enkel förmåga att arbeta med sina händer. Pallprodukter är miljövänliga och ekonomiska, de passar bra in i alla interiörer i lanthuset. Det viktigaste är att inte glömma att skydda din egen hälsa och miljön under allt arbete.

Rekommenderad: