Korgmöbler För Sommarstugor: Vita Modeller, En Uppsättning Trädgårdsmöbler

Innehållsförteckning:

Video: Korgmöbler För Sommarstugor: Vita Modeller, En Uppsättning Trädgårdsmöbler

Video: Korgmöbler För Sommarstugor: Vita Modeller, En Uppsättning Trädgårdsmöbler
Video: OUTDOOR FURNITURE DESIGNS AND PRICES | PATIO FURNITURES 2024, April
Korgmöbler För Sommarstugor: Vita Modeller, En Uppsättning Trädgårdsmöbler
Korgmöbler För Sommarstugor: Vita Modeller, En Uppsättning Trädgårdsmöbler
Anonim

Rottingmöbler för sommarstugor blir mer och mer populär. Sådana möbler dekorerar inte bara trädgårdstomter, utan låter dig också skapa många vackra alternativ i inredningen av ett lanthus. Förutom sitt attraktiva utseende har korgstrukturer utmärkta prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Rottingmöbler för sommarstugor är en lätt och elegant design gjord av naturliga och konstgjorda material. Produkterna ser bra ut både på landet och inuti lokalerna. Möblernas höga tekniska egenskaper gör det möjligt att använda dem även under förhållanden med ogynnsamma miljöpåverkan. Kostnaden för korgkonstruktioner beror till stor del på materialet och tillverkaren. På den moderna marknaden är utbudet av sådana möbler ganska stort: från enkla billiga uppsättningar produkter till elitdesignalternativ. Om du har vissa färdigheter kan du själv göra korgstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpaletten av korgstrukturer för sommarstugor upprepar vanligtvis nyanser av naturliga kvistar och vinstockar . Användningen av syntetiska material, till exempel konstgjord rotting, har dock gjort det möjligt att skapa möbler i olika färger. En stor fördel med korgmöbler är att sådana produkter passar perfekt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Egenskaperna hos en viss typ av korgmöbler beror till stor del på produktionsmetoden och de material som används.

Alla produkter av denna typ har ett antal fördelar gemensamt

  • Ofarlighet. Endast miljövänliga material används för tillverkning av konstruktioner.
  • Stort sortiment av olika modeller. Dessutom kan korgmöbler tillverkas av dig själv enligt dina egna skisser.
  • Låg vikt. Produkter kan enkelt flyttas runt på ett lanthus.
  • God motståndskraft mot fukt tillåter användning av sådana möbler både inomhus och i trädgården.
  • Hög styrka. Trots strukturens yttre lätthet är korgprodukter ganska starka och tål belastningar på upp till 500 kilo.
  • Med rätt vård kan korgmöbler hålla i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att korgstrukturer inte är utan nackdelar

  • Några av de naturmaterial som används för att göra korgmöbler är väderkänsliga. Till exempel, när det blir väldigt blött i regnet, kan strukturens stänger svälla och spricka efter torkning.
  • De flesta naturmaterial är temperaturkänsliga. Sådana föremål bör inte förvaras i närheten av uppvärmningsanordningar, och vid användning utomhus i extrema värme- eller temperaturer under noll ska möblerna tillfälligt flyttas till rummet.
  • Trots produkternas styrka kan hela strukturen blomma vid skador på en stång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av korgprodukter för sommarstugor används både naturliga och konstgjorda material. Det finns också kombinerade mönster från en kombination av olika typer av stavar. Rotting-, pil- och abacusgrenar används oftast för tillverkning av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mer sällsynta fall kan följande material användas för tillverkning av exklusiva möbler och individuella dekorelement:

  • bambu och bambu spån;
  • vattenhyacint;
  • tång;
  • fågelkörsbär;
  • al.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig och konstgjord rotting

Rotting är det mest populära materialet för vävning av möbler. Det är de bearbetade stjälkarna av den tropiska kalamusväxten. Produkter tillverkade av sådant material klassificeras inte som billiga. Naturliga rottingkonstruktioner är hållbara och mycket hållbara. Om du använder sådana produkter i en trädgårdsstuga rekommenderas det vid dåligt väder att täcka dem med en film, gömma dem under ett tak eller ta med dem in i lokalerna. Från nederbörd eller temperaturförändringar kan stavarna spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyrotang är inget annat än en syntetisk fiber som är konstgjord på basis av polyeten och gummi . Materialet är tillverkat av plaststavar i olika längder och tjocklekar. Möbler av syntetisk rotting är mer motståndskraftiga mot negativa yttre faktorer än produkter tillverkade av naturliga stjälkar. Trots den höga kvaliteten på syntetfiberprodukter är deras pris lågt.

Bild
Bild

Vin

Vinstocken för vävning av möbler representeras av pilgranar. Pilkvistar är enkla att använda och har utmärkt motståndskraft mot fukt och extrema temperaturer. Sådana möbler kommer att vara ett utmärkt alternativ för installation på personliga tomter och terrasser i hus på landet. Vingårdarnas livslängd beror på tillverkaren och produktionsmetoden och bearbetningen av produkten. Artiklar gjorda av pilkvistar har något sämre utseende än rottingartiklar och ser inte så dyra och eleganta ut. Trots detta är korgmåttmöbler ganska populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manila hampa

Manilahampa eller abaca är en naturlig fiber som erhålls från bananhampans löv. Beroende på vilken del av bladen fibern togs bort beror kvaliteten på materialet och möblerna som är gjorda av det. Med sin struktur är abacus ganska stark och grov. Detta material är mycket motståndskraftigt mot vatten. Hampa försämras inte och sjunker inte i vatten, därför har den länge använts i maritim verksamhet för tillverkning av kablar och rep. Abacas färgintervall presenteras i naturliga nyanser: från gula toner till nästan svart. Vid tillverkning av möbler vävs stavarna mycket tätt, på grund av vilka de färdiga produkterna klarar tung belastning.

Bild
Bild

Visningar

Med vävmetoden kan du göra nästan alla möbler.

Oftast kan du hitta följande alternativ för att ge:

  • gunga;
  • fåtöljer och soffor;
  • uppsättningar stolar;
  • kaffe och små matbord;
  • gungstolar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande gunga är ett vanligt attribut för förortsområdet. Denna design är populär inte bara bland barn, utan också bland vuxna. Korgsvängningar görs oftast i form av en hängmatta. Produkten hängs på starka rep från ett massivt träd i trädgården eller annan robust struktur. Korgfåtöljer, soffor, stolar och bord kan användas inte bara för att ordna ett lanthus utan också för att skapa ett friluftsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flätade produkter skiljer sig åt i vissa designfunktioner.

Det finns flera typer av möbler

  • Ingen ram . En solid bas för sådana möbler är starka pinnar, som spelar rollen som förstyvare.
  • Med en ram . Grunden i sådana produkter är styva metallstavar, plast eller en träram, som är flätade med huvudmaterialet.
  • Ramen är av trä . Denna typ av korgmöbler är mer stabil och pålitlig på grund av sin starka ram.
Bild
Bild

Det finns flera tekniker för att väva möbler. Strukturens utseende beror på de metoder som används. De mest attraktiva är produkter, vid tillverkning av vilka flera tekniker användes samtidigt.

Följande typer av vävning används oftast:

  • enkel;
  • rep;
  • enkla och komplexa öppen teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer lämpliga korgmöbler för ett sommarboende måste du först och främst fokusera på installationsplatsen för produkten, liksom på dess kvalitet. Genom att känna till alla funktioner i materialen som används för tillverkning av strukturer kan du enkelt välja det bästa alternativet för både trädgården och hemmet. Trädgårdsmöbler måste klara de negativa effekterna av den yttre miljön väl och ha utmärkt hållbarhet. För utomhusinstallation är det bättre att använda föremål av polyrotang. Sådana produkter tål bättre värme, kyla och de negativa effekterna av atmosfärisk nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler från både naturliga och konstgjorda material kommer att se bra ut i huset . I det här fallet är det viktigt att överväga inredningsstilen. I moderna interiörer kommer vita korgmöbler eller strukturer som är en kombination av olika material att se bra ut. Produkter med en metallram och en fläta av naturliga stavar ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper måste du också ta hänsyn till landet där möblerna tillverkades. Produkter från Kina är av god kvalitet. I grund och botten levereras rottingmöbler från detta land, vilket är ganska överkomligt. Dessutom imiterar kinesiska hantverkare snygga designerbitar från Europa. Rottingmöbler från europeiska länder är mycket dyra. För att skapa originalprodukter använder sig hantverkarna av kombinerade vävtekniker och en kombination av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Korgsvinget i form av en hängande stol kännetecknas av sin attraktiva design, höga hållfasthet och bekvämlighet.

En liten sittgrupp finns i trädgården. Du behöver inte mycket utrymme för att installera korgprodukter. En tygkåpa över soffan gör att du kan gömma dig för solen en varm sommardag.

En uppsättning vita möbler av konstrotting passar perfekt in i nästan alla landskapsdesign. Genombruten vävning gör produkterna mer sofistikerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korgkonstruktioner, på grund av sin lätthet och kompakthet, är idealiska för små rum.

Billiga pilprodukter ser inte sämre ut i inredningen än naturliga rottingartiklar.

Rottingmöbler kan förvåna med sin ursprungliga design och ovanliga former.

Rekommenderad: