Hängande Gungstol: Vi Väljer Barns Rottingmodeller-kokonger Till Lanthuset Och Till Lägenheten, Recensioner Av Trädgårdsalternativ För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Gungstol: Vi Väljer Barns Rottingmodeller-kokonger Till Lanthuset Och Till Lägenheten, Recensioner Av Trädgårdsalternativ För Barn

Video: Hängande Gungstol: Vi Väljer Barns Rottingmodeller-kokonger Till Lanthuset Och Till Lägenheten, Recensioner Av Trädgårdsalternativ För Barn
Video: The 5 Best Egg Chairs Reviews 2021 2024, April
Hängande Gungstol: Vi Väljer Barns Rottingmodeller-kokonger Till Lanthuset Och Till Lägenheten, Recensioner Av Trädgårdsalternativ För Barn
Hängande Gungstol: Vi Väljer Barns Rottingmodeller-kokonger Till Lanthuset Och Till Lägenheten, Recensioner Av Trädgårdsalternativ För Barn
Anonim

Galenskapen i livets rytm tvingar den moderna personen att leta efter nya sätt att koppla av. Alla behöver möjlighet att koppla av, känna lugn i sin egen lägenhet eller hus. En hängande gungstol kan hjälpa till med detta.

Korsningen av en gunga och en vanlig hängmatta har gett mänskligheten en så originell och vacker möbel, på vilken det bland annat är mycket trevligt att koppla av efter en hård dag på jobbet.

Designerna gjorde sitt bästa för att göra sådana möbler estetiska och snygga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna företag producerar ett brett utbud av produkter av denna typ. Hängande stolar kan vara gjorda av trä, transparent plastmaterial. Tillverkare använder också vinstockar, rotting och naturligtvis metall. Design, form och infästningsprinciper skiljer sig åt. Vissa modeller kan göras hemma själv.

Cocoon stol eller ägg

Denna produkt skiljer sig från sina motsvarigheter i en stor andel av slutenhet (ofta upp till 70%). Det finns en hög rygg med sidoytor som ansluter ovanför personens huvud. En ganska stark och stel ram är trimmad med ett material valt i förväg, sådana möbler kan till och med mantlas med tyg. Modellen har separata underarter, till exempel en droppstol eller en korgstol.

En sådan produkt kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett rum där barn gillar att spendera tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neststol

Robusta bågar är grunden för denna design. Modellen är tillverkad med en platt botten. Sidorna är gjorda låga. Ramen är oftast flätad med en speciell sladd. Hantverkare kan också knyta produkterna med starka trådar eller använda ett rep.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängmatta stol

Här görs en stark fastsättning vid flera punkter samtidigt. Detta gör att strukturen kan svänga i ett enda plan. Modeller är både mjuka och hårda.

På en stel ram skapas två produktvarianter

  1. Grunden för det första alternativet kan vara ett mjukt tyg eller ett vävt tyg, som är lätt att sy. Du kan också virka produkten eller väva den med en speciell makrame -teknik. Det viktigaste är att ändarna på denna panel ska fästas på stången med fyra selar. Denna tvärgående stång är vidare upphängd från benstativet. Ibland fästs produkten i själva taket.
  2. Ett annat alternativ har en ganska stel ram, som är gjord av metall, trä, plast, akryl eller rottingmaterial. Ramen är gjord i form av en ring och täckt med en mjuk bas.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge

Sådana modeller kan vara för barn eller vuxna, trädgård eller alternativ som kan installeras på balkongen. Dessa inkluderar hängmattor, hängande stolar och trädgårdsgungor, som finns i många moderna hem.

Till exempel kommer en trädgårdsgunga med en speciell skyddande markis att gömma sig från regn och sol. Du kan till och med svänga på dem med ett litet glatt sällskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundmaterial

Från trä

Dessa produkter anses vara de mest populära. För det första ser de alltid lyxiga ut. För det andra har de utmärkt stötdämpning. Samtidigt uppfylls alla nödvändiga funktioner för en utmärkt möbel, ansvarig för avkoppling. När du planerar att välja en produkt som kommer att placeras i en hall där det finns en öppen spis, i ett vardagsrum i klassisk stil eller i ett elegant respektabelt kontorsutrymme, kan och bör detta alternativ ges företräde.

För tillverkning av sådana möbler används olika träslag . Valet beror endast på köparens preferenser och hans ekonomiska förmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korg

Det här är vackra och eleganta möbler som är vävda av både konstgjorda och naturliga material (vinstockar, rotting). En gungstol av denna typ anses vara ett universellt alternativ, eftersom dessa möbler inte brinner eller sjunker. Hon är absolut inte rädd för vare sig hög luftfuktighet eller direkt brännande solstrålar.

Rottingmöbler tål perfekt tung belastning och effekterna av olika yttre faktorer . Det är svårt att tro, men med ganska intensiv användning tjänar sådana möbler i genomsnitt i mer än 10 år utan restaurering och reparation. Korgsätet är mycket bekvämt, det anses vara den gyllene medelvägen mellan mjuka och hårda alternativ.

För tillverkning av korgmöbler, inklusive fåtöljer, använder de främst vass, rotting eller pil. Oftast tillverkas sådana produkter för hand, det är det som påverkar deras kostnad.

Indonesisk rotting är särskilt uppskattad. Detta material är otroligt hållbart och av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

För en modern inredning är en produkt av hållbar plast eller metall lämplig. Det finns många designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare detaljer

Stolar med ett särskilt stativ där du kan sätta benen eller ett fotstöd anses vara mycket bekväma. Modeller med en sådan komplett uppsättning ger fullständig vila för hela kroppen, eftersom inte bara ryggen, armarna och nacken kommer att slappna av, utan också benmusklerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Är gnissning normen?

En liten gnissling vid rörelse anses vara helt naturlig och normal när du använder en ny stol. I själva verket kommer ljudet inte från själva strukturen, utan från den lackerade beläggningen på delarna, som börjar gnida mot varandra. Efter ett tag försvinner det knarriga ljudet helt, stolen börjar svaja helt ljudlöst.

Men ett helt annat fenomen tillskrivs tecken på brott eller äktenskap - ett sprakande eller annat liknande skarpt ljud.

Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

Produktens material, färg och design måste väljas baserat inte bara på personlig smak utan också på stilen i rummet där den ska placeras. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till vilken typ av inredning möblerna är valda för (modernistisk, klassisk eller romantisk).

Traditionen med design och neutraliteten i naturmaterialets estetik gör att korgprodukter lätt kan passa in i stadslägenheterna ., inredda i etnisk stil. Sådana möbler kommer också att se bra ut på en öppen veranda i ett hus på landet. Stolar av vinstockar eller rotting har en orubblig fördel - en något konvex vävning på baksidan kommer att massera musklerna i ryggen vid svängningstillfället, vilket ger ytterligare avkoppling och ger 100 procent vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan nämnts passar trämodeller perfekt in i en klassisk inredning. Genomskinlig plast och metall är idealiska för minimalism.

Det är absolut nödvändigt att titta på så viktiga parametrar som ålder och vikt för den person som ska använda stolen. Produktens säkerhet kommer att spela en särskild roll, till exempel närvaro av bälten när det gäller barnmöbler. Stolens stabilitet är en annan viktig detalj. Det är bättre att kroppen är gjord av stål och basen är bred.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje version av gungstolen har sina egna egenskaper och fördelar. Därför kommer det att vara användbart att läsa recensioner av personer som har köpt några av modellerna. De hjälper dig också att fatta ditt köpbeslut. Speciellt på nätet finns det många åsikter om dagis swing. Både barn och även ungdomar är glada över ett sådant föremål som dekorerar en sommarstuga.

Det är också värt att uppmärksamma andra viktiga aspekter . Till exempel ska en stol vara så bekväm som möjligt. Produkten ska inte vara för mjuk eller omvänt för hård. Strukturen måste förbli fjädrande med en måttlig styvhet. Du måste titta på formen på ryggen, höjden på armstöden, bredden.

Personens position inne i stolen ska vara fri och bekväm. Fotstativet kommer att lindra puffiness och främja fullständig avslappning. Tänk i förväg om detta ögonblick är viktigt för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten ska svänga lätt . Det bör också hålla balansen perfekt. Den ska inte vända eller på något sätt avvika (speciellt när den rockar på den). För att kontrollera produkten behöver du bara sitta på den och svänga. Du kan göra detta direkt i butiken. Du ska inte skämmas för detta, eftersom möbler köps i flera år, vilket innebär att det helt ska passa den framtida ägaren.

Och naturligtvis är kvalitetsfrågan viktig. Kontrollera noggrant integriteten hos varje skarv, fästelementens tillförlitlighet, materialets styrka.

Rekommenderad: