Golv -TV -stativ: Mobila Stativ På Hjul Och Moderna Golvstativ I Glas, Svängbara Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Golv -TV -stativ: Mobila Stativ På Hjul Och Moderna Golvstativ I Glas, Svängbara Och Andra Modeller

Video: Golv -TV -stativ: Mobila Stativ På Hjul Och Moderna Golvstativ I Glas, Svängbara Och Andra Modeller
Video: Insideeus - Ecstasy (Official Video) 2024, Mars
Golv -TV -stativ: Mobila Stativ På Hjul Och Moderna Golvstativ I Glas, Svängbara Och Andra Modeller
Golv -TV -stativ: Mobila Stativ På Hjul Och Moderna Golvstativ I Glas, Svängbara Och Andra Modeller
Anonim

Idag är det svårt att föreställa sig ett vardagsrum utan TV. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av liknande utrustning. Alternativen för dess installation är också varierande. Vissa hänger helt enkelt TV: n på väggen, medan andra använder en mängd olika stativ som kan vara vackra och funktionella . Tänk på alternativen för golvprodukter avsedda för installation av TV -utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Golv -TV -stativ kan utföra olika funktioner beroende på typ . Det kan fungera som en plats att lägga saker - böcker, tidskrifter, CD -skivor, dokument och till och med små kläder i slutna fack. Du kan sätta souvenirer, lampor, blomkrukor på den. I slutändan kan hon själv bli en dekoration av rummet, om du väljer en modell med en spektakulär design. Vissa modeller gör att TV: n kan vridas för enkel visning var som helst i rummet. Andra skapar ett stillastående men mysigt tv -område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du hitta ett stativ av valfri storlek och design till salu . Den kan uppta hela väggen eller passa kompakt i ett tomt hörn. Dessutom kan den vara en del av ett modulkomplex med många ytterligare element eller vara en oberoende möbel. Ibland är monitorn ansluten till ett speciellt stativ, de kan placera utrustningen på ett rymligt skåp, eller så gömmer de TV: n helt inuti en infällbar struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över sorter

Låt oss överväga varje alternativ för golvstativ separat.

Trottoarkant

Det vanligaste alternativet. Trottoarkant kan vara i form av en byrå, vad som helst, eller vara ihålig inuti (gjord i form av en rektangel eller oval).

Bild
Bild

Byrå kan utåt likna typen av möbler med samma namn och bestå av lådor. Lådor kombineras ofta med öppna hyllor. Vissa modeller kan ha stängda fack med gångjärn eller skjutdörrar. Men designalternativen är olika. Till salu hittar du både klassiska och moderna minimalistiska produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bokhylla är en samling öppna hyllor. Sådana strukturer på flera nivåer är lämpliga för att placera inredning och små föremål som inte kräver maskering med fasader (till exempel tidningar). De kan ha olika former, vara regelbundna och asymmetriska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken som helst typ av piedestaler kan också vara linjär eller kantig . Den första typen ligger på en linje (vanligtvis nära väggen). Den andra är idealisk för små och icke-standardrum. Hörnsängbord passar perfekt in i tomma utrymmen utan att störa rörelsefriheten. De kan också ha olika innehåll (öppna hyllor, lådor, stängda fack).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med fäste

Sådana konstruktioner har speciellt vridbart element (fäste) som TV: n är fixerad till. Det låter dig fixa utrustningen i önskad höjd, samt vid behov ändra vinkeln på dess lutning och rotation. Detta är särskilt användbart om människor ofta tittar på TV från olika delar av rummet, beroende på deras humör och situation. Produkt kan kompletteras med funktionella och dekorativa element (öppna hyllor, lådor av olika material).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuggstång

Om det finns tillräckligt med möbler i rummet och du vill ha visuell lätthet kan du föredra en enkel räknare … Sådana mönster är lämpliga för skärmar av olika diagonaler. Det kan bara vara en hållare på ett metallstöd eller en bred remsa utrustad med ett par små hyllor (till exempel gjorda av glas). I den övre delen finns ett fäste för skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hiss

Många människor gillar denna ovanliga uppfinning. Poängen är att TV: n är gömd i ett minikabinett eller annan design . Till exempel kan bildskärmen integreras i sänggaveln. När du trycker på knappen på kontrollpanelen går skärmen upp. I det här fallet kan användaren justera sin position i rymden. Efter avslutad visning sänks monitorn igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant beslut kan vara relevant i en klassisk inredning där modern TV -utrustning ser lite malplacerad ut. Tekniken är gömd inuti en lyxig bar eller byrå, och vid behov visas den och gör det möjligt att spendera fritid med nöje.

En annan situation är ett hus med små bullriga barn … Om föräldrar är rädda för att barn under aktiva spel av misstag kan röra vid TV: n, gömmer de den med en hiss.

En sådan uppfinning kommer också att vara till nytta för dem som sällan tittar på tv -program. För att förhindra att utrustningen samlar damm är den gömd inuti vissa möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila konstruktioner

Rörliga strukturer bör särskiljas i en separat grupp. Alla sorter som beskrivs ovan kan ha hjul . Detta gör att du enkelt kan flytta dem på golvet utan att repa det och utan att anstränga dig mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna tillverkare använder olika material för tillverkning av TV -stativ. Ofta de kombineras för att skapa originalmodeller . Låt oss överväga varje typ av råmaterial mer detaljerat.

Bild
Bild

Solitt trä

Trä är ofta hugget piedestaler i klassisk stil . Materialet är belagt med en speciell lack eller färg, på grund av vilken möblerna behåller ett presentabelt utseende i många år. Sådana produkter ser solida ut, men de kostar också mycket. Ändå föredrar många just sådana möbler på grund av dess miljövänlighet och skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva

Detta är ett billigt material som kan ges vilken färg och textur som helst på grund av en speciell film. Det kan vara imitation av naturligt trä med en naturlig färg eller en spektakulär glans . Allt beror på produktens design. Prisvärt pris gör laminerade spånskåp mycket populära, men vissa är fortfarande förvirrade över kvaliteten på sådana möbler. Faktum är att det under sin produktion används ämnen som i framtiden kan orsaka ångor som är skadliga för människor. Även om tillverkare hävdar att dosen av farliga ämnen är minimal och inte kan skada användarnas hälsa, väljer fler och fler köpare andra material. Värt att notera också lågt motstånd hos spånskivor mot slitage och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Till skillnad från den föregående, detta materialet avger inga ångor i luften . Det är mer hållbart och pålitligt. Följaktligen kostar det lite mer. Designalternativen för sådana produkter är också olika. Det här är både trästrukturer och färgade produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Detta material används inte ofta för tillverkning står för utrustning på grund av deras låga hållfasthet . Men vissa detaljer från det uppfylls ibland. Det kan till exempel vara hyllor avsedda för lätta föremål eller transparenta dörrar (glasbyte).

Bild
Bild

Glas

Glasprodukter är mycket efterfrågade bland finsmakare av modern inredning … Sådana modeller är mer som soffbord. Produkter kan ha en eller flera nivåer, kan stödjas av 4 eller 3 metallben. De verkar i alla fall lätta och luftiga, överbelastar inte situationen. Formerna kan vara olika. Färgen varierar också . Glas kan vara helt transparent, tonat tonat eller till exempel bara svart.

Naturligtvis används för tillverkning av sådana produkter härdat glas . Sådant material är mycket hållbart, det är svårt att bryta det. Den enda varningen är att fingeravtryck finns kvar på sådana ytor, så produkterna måste torkas ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla glasunderlägg, butiksutbudet Det finns också kombinerade produkter där glas är delvis närvarande … Det används för att göra separata hyllor, dörrar som täcker facken på piedestalerna och olika dekorativa element. I sådana fall kan detta material kombineras inte bara med metall utan även med trä, plast, spånskiva, MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

TV -stativ är helt metall. Och även metall används ofta som hjälpmedel för tillverkning av möbelben, beslag, hållare och andra element. Vanligtvis tillverkare att skapa underlägg använd rostfritt stål, som kännetecknas av hög hållfasthet och motståndskraft mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

TV -golvstativ finns i olika storlekar och former.

Brett och långt

Byråerna är ofta för stora .… Sådana möbler är placerade mot en fri vägg och är anpassade för förvaring av saker. Stora strukturer passar bäst i rymliga rum. Förutom TV: n, i sådana fall, placeras ofta olika inrednings- eller belysningsarmaturer på bänkskivan. Produktens höjd är annorlunda. Därför, när du väljer, är det viktigt att överväga på vilken nivå platsen för TV: n ska vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smal

Racken anses vara kompakta … De tar väldigt lite plats i rummet. Och även små i storlek har ofta produkter med fästen och några varianter av piedestaler … Om en stativ utan en speciell hållare väljs måste dess parametrar överstiga måtten på TV-utrustning, annars kommer strukturen att vara ifrågasatt. Om produktens djup också är litet är det bättre att fästa det på väggen för att eliminera risken för oavsiktligt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hög

Kategorin hög inkluderar modeller med fästen . Vanligtvis, användaren kan justera TV: ns position, men om så önskas kan du installera den på en anständig höjd att titta på till exempel ligga på sängen.

Bild
Bild

Låg

Piedestaler utan hållare brukar kallas låga .… På ett sådant stativ är tekniken placerad för att njuta av att titta, sitta i en soffa eller i en fåtölj framför skärmen.

Bild
Bild

Designalternativ

Det är mycket viktigt att TV -stativet harmoniserade med alla möbler och bibehöll rummets stil.

Klassisk

Endast träskåp eller dess imitation passar in i klassiska interiörer … Beroende på detaljerna i situationen kan det vara en diskret, elegant version, gjord i brun eller ett gräddskuret sängbord med patina och gyllene beslag. Sådana modeller står vanligtvis på lockiga ben, har lådor, stängda och öppna fack (ibland glasade).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kan särskiljas neoklassiska alternativ , som kombinerar sofistikerad lyx under de senaste århundradena och moderna funktioner. Sådana möbler kan ha mer relevanta nyanser (vit, svart, kaffe med mjölk), dekoreras med originalbeslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna alternativ

Metallställningar och glashyllor ser bra ut i modern inredning . Piedestaler som är lämpliga för en sådan miljö presenteras dock i en stor variation idag. Det finns minimalistiska alternativ som liknar släta rektangulära block . Det finns originalmodeller med ovanliga former eller kontrasterande färgkombinationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa nyanser för underlägg används sällan .… Detta är förståeligt - prickiga toner kan distrahera från skärmen. De mest populära färgerna för sådana möbler är vit, svart, grå, beige . Ofta sandton kombineras med wenge och vitt med svart för att skapa dramatisk kontrast. Och används också aktivt färgad belysning, transparenta eller tonade glasinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns ett antal viktiga punkter att tänka på när du väljer ett TV -stativ

  1. Produkttyp . Om du behöver en modell med justerbar höjd och vinkel, välj bland modellerna med fästen. Om du inte tänker flytta TV: n kan du stanna vid stativet.
  2. Storleken … Välj en teknik i förväg för att ta hänsyn till dess storlek när du väljer ett stativ. Och bestäm också platsen där TV -zonen ska placeras. Av detta kommer det att framgå hur mycket ledigt utrymme du kan tilldela möbler.
  3. Stil … Stativet ska harmoniskt passa in i interiören och inte sticka ut med ett främmande element.
  4. Funktionalitet . Om du har många saker är en byrå det bästa alternativet. I det här fallet är det värt att bestämma vad som ska lagras i det. Öppna hyllor och glasfack är lämpliga för inredning, tidskrifter och liknande föremål. Det är bättre att gömma hushållsartiklar och personliga föremål i lådor och slutna sektioner.
  5. Kvalitet . Naturligtvis, när du köper, bör du noggrant inspektera produkten, se till att det inte finns några defekter, kontrollera att alla nödvändiga komponenter finns.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Hyllhylla med glashyllor verkar nästan osynlig mot bakgrund av den omgivande miljön. Den förkromade metallen smälter också in i de ljusa väggarna, vilket gör stativet visuellt viktlöst. Samtidigt finns det tillräckligt med utrymme på hyllorna för att lagra små apparater, CD -skivor och böcker.

Bild
Bild

Ett stativ med en mörk bas ser helt annorlunda ut . Detta alternativ är lämpligt för finsmakare av brutala tekniska interiörer. Soundbar är väl placerad på små hyllor, och högtalarna med liknande design på sidorna gör TV -området harmoniskt komplett.

Bild
Bild

Ett bra alternativ i stil med minimalism - snövit piedestal med mörk botten och färgad belysning … Det finns gott om plats för inredning på bänkskivan. Stängda fack innehåller några saker, och ett attraktivt utseende gör möblerna till en höjdpunkt i rummet.

Bild
Bild

Ovanlig lösning - kantsten i futuristisk design … Svartvitt kontrast, en kombination av glans, metall och glas är iögonfallande. Samtidigt verkar produkten lakonisk och distraherar inte alls från skärmen.

Bild
Bild

Kombinationen av klassisk elegans och moderna trender förkroppsligas i en produkt i en lyxig valnötton . Fasadens träiga konsistens kombineras effektivt med den mörka, blanka bänkskivan. Sockelns funktionalitet är också utmärkt.

Rekommenderad: