Skrivarskåp: Golv- Och Bordsställ, Modeller Med Och Utan Hjul, Tips För Val, Storlekar Och Material

Innehållsförteckning:

Video: Skrivarskåp: Golv- Och Bordsställ, Modeller Med Och Utan Hjul, Tips För Val, Storlekar Och Material

Video: Skrivarskåp: Golv- Och Bordsställ, Modeller Med Och Utan Hjul, Tips För Val, Storlekar Och Material
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Skrivarskåp: Golv- Och Bordsställ, Modeller Med Och Utan Hjul, Tips För Val, Storlekar Och Material
Skrivarskåp: Golv- Och Bordsställ, Modeller Med Och Utan Hjul, Tips För Val, Storlekar Och Material
Anonim

För många användare är arbetsplatsen inte begränsad till en bärbar datoryta. Idag följer en dator med ett stort antal saker som kräver kompakt placering inom ett litet utrymme. Tangentbord, mus, hörlurar, skrivare, spelkontroller och olika lagringsmedia behöver en viss plats. Naturligtvis är skrivaren stor av de listade objekten. Möbelindustrin producerar kantstenar specifikt fokuserade på honom .… Men resten av de små arbetstillbehören hittar sin plats i den. Sådana möbler kan göra kaos till en välorganiserad arbetsyta.

Bild
Bild

Visningar

Skrivarskåp för kontor och hem är oändligt olika, de är öppen och stängd … De utmärks av konstruktioner , material, plats, storlek, ytterligare syfte . Kantstenens designfunktioner beror på vad som kommer att läggas i dem utöver skrivaren: dokumentation, resten av kontorsutrustning, medföljande föremål för tryckutrustning (papper, bläckpåfyllningssatser).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter plats

Skåpets utseende beror också på skåpets placering . Till exempel är ett bordsstativ kompakt och nästan osynligt. Några av deras typer är utrustade med praktiska förvaringsplatser i form av lådor och hyllor. Ibland stiger bordsskivor upp till tre nivåer ovanför bordsskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvställ det är ofta en separat modul för ett kontor eller ett hemheadset, det kombineras med ett bord, skåp, hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bekvämt alternativ övervägs en modell av en piedestal som är inbyggd i ett datorbord , det är bokstavligen en förlängning av det. I det här fallet har ägaren till möblerna under arbetsprocessen allt till hands, han behöver inte flytta runt i rummet för att göra en utskrift.

Bild
Bild

Det finns andra sätt att föra skåpet närmare arbetsplatsen - dölja det i tabellen . Sådana möbler tillverkas på hjul (utrullning), för att kunna använda det är det tillräckligt att rulla ut sektionen med skrivaren under bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Möbeldesigners har försökt att göra en stor variation i designfunktionerna i skåp för tryckutrustning. Det huvudsakliga målet med modellering är användarvänlighet, så många projekt är förknippade med att kombinera en skrivarsektion med ett bord . Till exempel, rulla ut kantstenen lämnar bordet, men lämnar den inte helt, som i det ovan övervägda alternativet.

Bild
Bild

Fristående piedestaler är också varierande i sin prestation. Skrivaren finns på dem både i det offentliga rummet och i en version dold för syn. Det kan vara en utrullningsbar låda eller en hylla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små lägenheter erbjuder branschen denna typ av möbler, som t.ex. transformatorer … När de är vikta representerar de ett litet, fristående skåp, men när det är dags att arbeta börjar modellen förvandlas och avslöjar dold kontorsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

De enklaste alternativen inkluderar skåp med en skrivare installerad på möbelns översta plan .… Detta arrangemang av utrustning kännetecknas av möjligheten till snabb åtkomst till den och en bekväm höjd. Nackdelen med den permanenta närvaron av tryckanordningen i sikte är ansamling av damm, som måste avlägsnas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedre skrivarskåp extremt obekvämt, för att skriva ut, måste du böja dig ner till golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns alternativ när tillgång till kontorsutrustning utförs inte bara genom öppna dörrar utan också lyfta toppkanten på kantstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland ger möbeldesigners fria tyglar åt sin fantasi, och hon skapar fantastiska saker. Vi uppmärksammar några av dem.

Kantsten-matryoshka , monterad från olika moduler, tar liten plats i rummet. Under arbetet kan du använda det nödvändiga stativet för kontorsutrustning genom att helt enkelt skjuta det ur den allmänna strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kantstenen är original design , ger snabb och enkel åtkomst till alla typer av utrustning som finns på den. En bekväm plats tillhandahålls av ett vertikalt rör på vilket hyllorna är fästa.

Bild
Bild

För ytterligare syfte

Möbler avsedda för installation av en skrivare kan utrustas med ytterligare förvaringsplatser, och beroende på innehållet får skåpet sitt avsedda syfte:

  • för skrivare, kopiatorer och annan kontorsutrustning;
  • med hyllor för tryckmaterial;
  • flerskiktsstrukturer för dokument;
  • universell eller multifunktionell, utformad för att lagra alla möjliga saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer hjälper inte bara att välja en bekväm design för dig själv, utan också att hitta en möbel som matchar miljöns färg och stil.

Material (redigera)

Du kan hitta skåp gjorda av homogen material, eller kombinerad kombinerar metall och plast, trä och glas. Ofta fasad, ram och kantelement är gjorda av produkter med olika struktur . I allmänhet kan skapandet av kantstenen vara involverad olika typer av material.

Bild
Bild

Spånskiva, fiberboard

Spånskivor är det vanligaste materialet i möbelindustrin .… Tack vare lågkostnadstillverkning är butikerna fyllda med en massa budgetmöbler. Spånskiva används för fasader, ramar och invändig fyllning i form av lådor och hyllor. Själva materialet produceras genom pressning av grova spån. Den självhäftande basen som används för att göra brädorna kan avge giftiga ångor när miljön värms upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Vid tillverkning av MDF -skivor är mindre chips involverade. Anslutningsbasen för detta material är inte farlig . Ämnen för den efterföljande tillverkningen av möbler är täckta med faner, imiterar olika träslag, deras mönster och färg kan upprepa även de mest exotiska arterna. Dessutom lämnar plattorna till vacker bearbetning och prägling, varifrån eleganta möbler med präglade prydnader erhålls. Kostnaden för MDF är en storleksordning högre än produkter från spånskivor, men de ser också bättre ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Naturligt trä är vackert, massivt, presentabelt, det är ett dyrt, varmt och miljövänligt material , men på grund av den höga kostnaden, inte tillgänglig för alla. Stilar som klassisk, alla typer av land, historiska och etniska trender behöver trä. Innan det blir en möbel behandlas materialet noggrant med antimykotisk impregnering, och färg- och lackbeläggningarna gör det vattentätt och skyddar det från förstörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med god omsorg kan trämöbler tjäna i mer än ett sekel.

Metall

Metallskåp förvärvar för moderna stadsmiljöer . Dom är komplettera interiörer i loftstil, hi-tech, minimalism, techno . Du kan beställa smidda produkter eller köpa färdiga modeller med vackra glansiga fasader. Metall kombineras organiskt med modern teknik. Innan möbler tillverkas behandlas materialet med korrosionsskyddande föreningar och andra skyddande beläggningar. Metall tillhör starka, hållbara men tunga material, därför är strukturer gjorda av den ofta installerade på rullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Plastskåp är de billigaste av alla de som beskrivs . De kan inte skryta med styrka och hållbarhet. Sådana produkters stabilitet lider ofta. Plastmöbler är mer lämpliga för sommarstugor eller som ett tillfälligt alternativ tills du köper en mer solid produkt.

Bild
Bild

Storlekar och former

Efter att ha bekantat dig med ett stort antal typer av piedestaler kan du förstå hur olika de är i storlek och form. Alla standarder i detta fall är villkorade. Samtidigt innehåller den mest populära produkten modeller med följande parametrar:

  • höjd - 60-110 cm;
  • bredd - 40-70 cm;
  • djup - 40-55 cm.
Bild
Bild

Skrivaren kan installeras på skåpets yta eller placeras på en av hyllorna. Beroende på enhetens dimensioner upptar den det tilldelade utrymmet helt eller på 2/3 av hyllområdet.

I de flesta fall produceras piedestaler fyrkant eller rektangulär former. Men ibland förkroppsligar designers sina mest oväntade idéer i denna möbel:

  • kantstenen har släta kroppslinjer;
  • hörnstruktur för kontorsutrustning;
  • hörn halvcirkelformad piedestal;
  • en kombinerad produkt med hyllor i olika format.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att skåpets utseende matchar rummets allmänna atmosfär och inte inför disharmoni med dess pretentiösa former.

Urvalstips

Skrivarskåp väljs utöver de befintliga datormöblerna eller tillsammans med ett headset . Om ett rum har varit bebott under en längre tid och bara behöver ett skåp, även innan du köper det, är det nödvändigt att bestämma en plats för det och noggrant mäta det.

Bild
Bild

Därefter tänker de på det avsedda syftet, det är viktigt vet i förväg vad som kommer att finnas på skåpet förutom skrivaren , dess designfunktioner beror på det. Det kommer inte vara överflödigt att nämna och om sammanträffandet mellan stilarna i den nya möbeln med den rådande miljön . När du köper bör du kontrollera kvalitet, certifikat och garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kantstenen är ett utmärkt förvärv, den kommer inte bara att ge plats för kontorsutrustning, utan också systematisera en massa småsaker som tidigare skapat en röra på skrivbordet.

Rekommenderad: