Art Deco -möbler: Byråer För Badrum Och Vardagsrum, Korrekt Placering, Möbler Från Kina Och Italien, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Art Deco -möbler: Byråer För Badrum Och Vardagsrum, Korrekt Placering, Möbler Från Kina Och Italien, Andra Alternativ

Video: Art Deco -möbler: Byråer För Badrum Och Vardagsrum, Korrekt Placering, Möbler Från Kina Och Italien, Andra Alternativ
Video: INTERIOR DESIGN TOP 10 CHAIRS YOU MUST KNOW! Iconic Chairs of All Time, Furniture Design, Home Decor 2024, April
Art Deco -möbler: Byråer För Badrum Och Vardagsrum, Korrekt Placering, Möbler Från Kina Och Italien, Andra Alternativ
Art Deco -möbler: Byråer För Badrum Och Vardagsrum, Korrekt Placering, Möbler Från Kina Och Italien, Andra Alternativ
Anonim

Art Deco -stil i översättning betyder "dekorativ konst". Född på 30 -talet av förra seklet, absorberade det allt det bästa från modernitet, konstruktivism, nyklassicism, etniska trender.

Art Deco är raffinerad elegans, ädel lyx och njutning av livet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att blanda olika riktningar gör Art Deco -stilen ganska komplex och heterogen. Det finns emellertid karaktäristiska drag i den, genom vilka den omisskännligt känns igen bland många andra inredningstrender. Art Deco -möbler är dess centrum och en sann dekoration av huset.

Bild
Bild

Här är några av de egenskaper som gör denna möbel till ett konstverk

  • Art Deco är en lyx , exotiska och stora finansiella investeringar, det är inte för ingenting som det kallas stilen för "stjärnorna". Dyra skogar, elfenbensinlägg, äkta läder av exotiska havsdjur och landdjur, skinn med kontrastfärg, skicklig målning, guld, silver, pärlemor används vid tillverkningen.
  • Futuristiska möbler kan vara tillverkad av metall, glas, med spegelinsatser.
  • Utöver strikt geometri konturer med brutna linjer, det finns sicksack, trapetsformade, kristallliknande former. Men även rundade linjer syns i möblernas silhuetter. Till exempel gissas ofta formen på ett fat i konturerna av fåtöljer och soffor.
  • Ganska ofta finns det flersteg och mångsidighet i möbeldesign . Denna teknik används vid tillverkning av skänk, byråer och konsoler, sängar och soffor.
  • Stilgeometri det betonas av ram, kontur, abstraktitet, kurvlinearitet - till exempel på en ljus bakgrund kan en kontur i form av en ram appliceras.
  • Den vanligaste tekniken är en rak eller inverterad trapets . Dessa kan vara ben, ryggar, baser för bord och konsoler.
  • Byrå och skänk De kännetecknas av en stark glans, nästan en spegelyta, som uppnås genom riklig lackering.
  • En solens ljus - ett oumbärligt inslag i inredningen och dekorationen av möbler i art deco -stil. Det kan vara inläggning eller konstmålning, som regel omsluter en trapets. Kontrast, dekorativa element, stiliserade solstrålar, liksom koloniala och etniska motiv från Egypten, Mexiko från aztekernas tid, koloniala Afrika, sumerisk civilisation, forntida Babylon och Assyria används i dekoration och golvdekoration, i form av tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler i denna stil är själva grunden som sätter tonen för inredningen. Art Deco -stilen anses vara en av de mest komplexa på grund av sin eklekticism, en blandning av olika stilar . Här är det viktigt att fånga den fina gränsen mellan jugend, kubism och klassicism, för att upprätthålla en balans mellan föremålen i det omgivande rummet, färger och inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

De två stilarna, Art Nouveau och Art Deco, har mycket gemensamt, men det finns tydliga linjer som indikerar skillnaderna mellan dem

  • Modern föredrar dämpade färger och lugna nyanser. Art Deco kännetecknas av kontraster och ljusa dekorativa detaljer.
  • Släta linjer och kurvor är karakteristiska för jugendstilen. Art Deco använder tydlig geometri och brutna linjer.
  • I jugendstil används traditionella material och träslag. Art Deco är alltid exotiskt, ädelträ.
  • Modern föredrar matta ytor. Art Deco har en glans och glans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla artiklar tillverkade i Art Deco -stil är av hög kvalitet och högt pris . En annan egenskap hos denna stil är ett stort antal byråer, skänk, konsoler. Alla har en spegel eller blank yta; användning av glasskär är populär. Om ytan är monokromatisk betyder det att det måste finnas en kontrastfinish.

Den prydnadsdesignen domineras av komplex geometri, divergerande balkar, tangentbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

I Art Deco-stil kan du ordna alla typer av möbler, köpa färdiga uppsättningar sovrum, vardagsrum, matsalar. Det finns alltid en möjlighet att självständigt ordna ett rum från individuella färdiga eller skräddarsydda element, baserat på din egen smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder ett ovanligt brett utbud av möbler i denna stil:

  • barer, bardiskar, barstolar;
  • garderober, korridorer, skänk, skåp, byråer, konsoler;
  • soffor, bäddsoffor, sängar, soffor;
  • fåtöljer, arbetsstolar, kaffe- och soffbord, sängbord;
  • TV -stativ, handfat, sängbord för dokument;
  • skriv- och matbord, sidobord och serveringsbord;
  • stolar, ottomaner och halvstolar;
  • hyllor, montrar, böcker och blommor, bokhyllor, golvlampor, speglar, skärmar och många andra prydnadsföremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Endast värdefulla träslag används för faner för tillverkning av möbler:

  • rosa träd;
  • aska och lönn;
  • madroño, vitt och svart trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga material används för klädsel, till exempel:

  • haj skinn;
  • krokodilhud;
  • stingray hud.

Dessutom, för stoppning av stoppade möbler, används tyger med velour, satin, sidenbeläggningar, med ett geometriskt mönster, med imitation av kontrasterande skinn av vilda djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyr stil föredrar dyr inläggning:

  • pärlemor;
  • Elfenben;
  • silver och förgyllning;
  • värdefulla och halvvärda kristaller.

För föremål med metall används aluminium, rostfritt och kromstål. Möbelhandtag, förutom metall, kan vara gjorda av elfenben, trä, med tillägg av inlägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Art Deco är inte bara en lyx, utan också en djärvhet, en utmaning för den enhetliga minimalismen som orsakas av krigets svåra tider och efterkrigstiden. Det var då den progressivt sinnade "stjärna" -eliten utmanade den grå vardagen, trött på de hårda förhållandena . Det markerade glansperioden för en ny era under det nuvarande århundradet - den vågade stilen har absorberat till och med motiv för flygplanskonstruktion och erövrar fortfarande människor med frihet och en unik kombination av det oförenliga, elegansen och lyxiga överdrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av färgpalett är ett kännetecken för dekorativ konst som kallas "art deco ". Dämpade eller ljusa, rena färger kombineras till eleganta kontraster, och stilens kännetecken är tangentbordskombinationen vitt och svart. Denna teknik används överallt - på väggar eller golv, i dekorativa klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger är utformade för att skapa interiör accenter. Nyckelområde - mättade färger:

  • röd färg och dess nyanser - rubin, karmin, vinröd, terrakotta, lila;
  • grön - turkos, havsvåg, smaragd;
  • choklad och dess variationer;
  • elfenben, beige, mjölkaktig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken som helst av dessa färger är en symbol:

  • lila är en riklig lyx;
  • choklad och smaragd - en stabil livsstil och välbefinnande;
  • rubin och svart - passion, uttryck, risk, motivation.

Trots de ljusa färgaccenterna är stilens allmänna bakgrund utformad i svartvitt, men på alla möjliga sätt betonar man önskan om frihet och lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

I början av 1900 -talet kunde italienska möbeltillverkare se stilens rika potential, det blev grunden för tillverkning av ovanliga och extremt dyra möbler. Italienska möbler anses fortfarande vara en estetisk standard och är mycket efterfrågade över hela världen . Italienska tillverkare använder unik teknik för bearbetning av ädla träslag. Exceptionellt dyra dekorativa material gör vardagliga föremål till konstverk. Italienska möbler kan kännas igen av dess konturer, där inte bara raka linjer används, utan också brutna, böjda geometri.

Italiensk design kännetecknas av en rik färgpalett, en del monumentalitet, värdefulla och utsökta finishmaterial - pälsdekor, Swarovski -kristaller, kristall och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från Kina anses ofta vara undermåliga, men detta gäller inte Art Deco -möbler. I detta fall Kinesiska tillverkare är som bäst - de erbjuder högkvalitativa och vackra möbler . Trots att stilens hemland är Europa har kineserna mycket subtilt och exakt fångat dess essens. Ett särdrag hos deras möbler är lakonism och praktiska egenskaper, måttlig lyx, men utan alltför stora krusiduller. Kinesiska tillverkares arbete är resultatet av hög professionalism, kreativitet, subtil förståelse för skönhet och dekorativ konst med en touch av abstraktion. Kinesiska möbler är inte för högt pris, utmärkt kvalitet, välberäknad praktisk.

Från ryska tillverkare erbjuds färdiga stoppade möbler och individuella beställningar av företaget "Lavsit" och andra . Ryska möbeltillverkare styrs av elitpremiumalternativ och mellanklass. Kök, sovrum, vardagsrum, badrum i rysk produktion motsvarar helt stilens semantiska innehåll - de är lyxiga och sofistikerade. Alla möbler är utomordentligt vackra, och rikedom av förslag gör att du kan välja uppsättningar och enskilda bitar för varje smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer och ordnar jag?

När du väljer möbler måste du agera extremt noggrant och noggrant - stilens eklekticism medför vissa svårigheter att upprätthålla en balans, det är viktigt att inte gå över den fina gränsen, utöver vilken lyx och elegans kan förvandlas till smaklöshet och en enkel uppsättning dyra saker. Stilen är så krävande att bakom varje bit finns ett kreativt arbete av designern - det är nödvändigt att varje möbel perfekt matchar den valda stilen.

När du placerar möbler i ett rum är det viktigt att tänka på rummets storlek. Om rummet är litet bör du inte överbelasta det i något fall . I det här fallet fungerar principen för en ljus accent - det kan vara en byrå i en kontrastfärg, som sticker ut mot bakgrunden av en vägg med dämpade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den korrekta placeringen bör innehålla viss dynamik, özoner

Stora rum med högt i tak se organiskt ut med omfattande ljuskronor och lampor, övergripande soffytor i vardagsrum.

Bild
Bild

Glansiga fronter och bänkskivor - detta är en förutsättning för köket. Trots att elfenben, marmor och ädelmetall nästan aldrig finns i köksinredningar idag, är principen om rikedom och lyx oförändrad. Alla möbler är ordnade så att det finns så mycket ledigt utrymme som möjligt. Det perfekta Art Deco -köket - kombinerat med matsal eller vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förkunskaper för vardagsrummet - skapa komfort , mysig atmosfär och varmt klimat. En vagnskopplare av soffor som ligger runt omkretsen, mjuka fåtöljer, soffbord, obligatoriska attribut i form av souvenirer och dekorativa prydnader - allt detta måste uppfylla kraven på lyxig elegans och glamorös komfort.

Att kombinera med köket föreslår en ö -matplats, med ett stort bord och en viktlös bänkskiva.

Bild
Bild

För sovrummet är sängen huvudelementet . Det ska lyxigt utformas med böjda, snidade ben och en sänggavel med ett vagnhuvud. Det är idealiskt om sängen är gjord av ädelt sandelträ, som behåller en subtil orientalisk doft i många år. En soffa eller en bänk är vanligtvis fäst vid foten av sängen.

Bild
Bild

Badrumsmöbler kan innehålla historiska accenter från Rom eller antika Grekland - det är inte illa om det finns en plats för en liten graciös staty, en byst av en gammal filosof. Normalt ligger badrummet och handfatet på motstående väggar.

Bild
Bild

Snygga exempel

Lyxigt vardagsrum med ädla lila nyanser

Bild
Bild

Monokromt sovrum med tydliga geometriska linjer

Bild
Bild

Badrum i svartvitt

Rekommenderad: