Möbler I Skandinavisk Stil (64 Bilder): Barn- Och Badrum, Massiva Trämöbler Inuti Korridoren Och Köket

Innehållsförteckning:

Video: Möbler I Skandinavisk Stil (64 Bilder): Barn- Och Badrum, Massiva Trämöbler Inuti Korridoren Och Köket

Video: Möbler I Skandinavisk Stil (64 Bilder): Barn- Och Badrum, Massiva Trämöbler Inuti Korridoren Och Köket
Video: Badrumsinredning i skandinavisk stil 2024, Mars
Möbler I Skandinavisk Stil (64 Bilder): Barn- Och Badrum, Massiva Trämöbler Inuti Korridoren Och Köket
Möbler I Skandinavisk Stil (64 Bilder): Barn- Och Badrum, Massiva Trämöbler Inuti Korridoren Och Köket
Anonim

Vackra möbler i skandinavisk stil kan spela en viktig roll i vardagen. Dessa modeller kan utformas för barnkammare och badrum. Ett separat ämne är massiva trämöbler i det inre av korridoren och köket, färgscheman och grundläggande urvalsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skandinavien har ett tufft klimat och långa vinternätter, särskilt i den norra delen av regionen. Dessa naturliga särdrag i området tvingade invånarna att maximera antalet ljusa färger. Traditionellt sett är andra viktiga inslag i möbler i skandinavisk stil ordning, yttre enkelhet och komfort.

Denna designstil innebär maximal användning av ljus. Alla konstruktioner som täcker utrymmet är oacceptabla här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra viktiga tecken på den skandinaviska designstilen är:

  • aktiv användning av vitt och dess nyanser;
  • övervägande av naturmaterial i dekoration;
  • blygsamhet och betonad funktionalitet;
  • närvaron av minst ett litet antal saftiga, rika accenter;
  • minimal komposition (överskott av möbler bryter helt hela konceptet);
  • multifunktionalitet för varje objekt (inklusive genom transformation).

Alla stilkanoner observeras noggrant i Ikeas produkter. De kännetecknas av sin svårighetsgrad och visuella kortfattning. Öppna hyllor och liknande hyllor är att föredra. Om byråer placeras i rummen blir deras storlek liten. Experter rekommenderar användning av funktionella bord och stolar, liksom att ta hänsyn till belysningens särdrag när man väljer möbelfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De naturmaterial som är typiska för den skandinaviska stilen är främst trä. Keramik, glas, sten, tegel och metall används också flitigt . Oftast skapas naturligtvis trästrukturer. Oron för övermättnad av det möblerade rummet med träelement är inte alltför motiverat - tvärtom låter denna lösning dig visa en mycket vacker utsikt. Det är också tillåtet att använda träinsatser.

Men trädet är stridens träd! Massiva trämöbler är mycket populära nu . Avancerade tillverkare kan erbjuda en rad ändringar av sådana produkter, deras sortiment innehåller dussintals originalversioner. Massiva möbler smälter harmoniskt in i nästan alla stilmiljöer. Dessa produkter visar stor smak och lägger till levande färger var de än används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler i skandinaviskt format är ganska ofta gjorda av tall . Oavsett färg på denna ras har den mycket attraktiva praktiska egenskaper. Lätt furu kan bearbetas utan problem och är resistent mot sönderfall. Om tallen torkar kommer det knappast att skeva. Gran kan också betraktas som ett bra alternativ.

men granar innehåller nästan alltid fler knop än tall . Dessutom blir gran mycket svårare att bearbeta. En jämförelsevis mindre mängd hartser kommer att påverka materialets säkerhet negativt.

Cedar har utmärkta praktiska egenskaper, men detta material är mycket dyrt. Dessutom är cederträ utsatt för ganska stark ruttning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av lövträ har ek varit den obestridda ledaren i många decennier. Det är ett vackert och hållbart material för att skapa skåpmöbler. Det är lätt att skapa böjda delar av olika radier av ek. Av andra raser uppmärksammas de själva:

  • bok;
  • aska;
  • alm;
  • nöt;
  • Björkträd;
  • barrved (främst poppel och asp).

Möbelhandtag i skandinavisk stil förtjänar en separat analys. De kännetecknas av återhållsamhet och lakonisk design. Beslagen har oftast en enkel geometrisk konfiguration. Du kan använda läder-, trä- och stålhandtag. Ett bra alternativ är att använda ett tryck som är i harmoni med fyllningen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Den skandinaviska inredningen domineras av vitt. Det används inte bara i sin rena form, utan också i form av olika nyanser, halvtoner. Den vita färgen reflekterar effektivt ljusstrålar och expanderar därför rummet visuellt. Ju mer det läggs till, desto luftigare blir atmosfären. För att klara effekten av "sjukhuset" eller "laboratoriet" kan du använda:

  • ljusblå;
  • ljusgrått;
  • ljusbeige;
  • mynta;
  • lavendel och andra liknande toner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att framhäva kan du använda gult, blått, lila, grönt, skarlet och några andra saftiga färger . Om möbler används för att visuellt avgränsa zoner, rekommenderas det att använda olika färger (det kan vara halvtoner i samma färg). Viktigt: när du väljer måste du skapa ett förenande dekorativt motiv så att olika delar av interiören inte ser motsägelsefulla ut. Kontrastlagen tillämpas ofta när finish och möbler har skarpt motsatta färger. Bord och stolar är oftast gjorda av ljust trä, som är minimalt bearbetat, eller av ett starkt massivt trä.

Det är också möjligt att använda mörka möbler . I detta fall kombineras den med andra färger, inklusive askrosa färger. Svart färg uppfyller helt kraven i den skandinaviska stilen.

Det är också tillåtet att använda mörkgrå headset och enskilda föremål. Men många designers anser att en kombination av ljusa möbler och mörka golv är en mer korrekt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För vardagsrummet

Det rekommenderas inte att använda en stor mängd möbler i det inre av rummet. Samtidigt bör det finnas:

  • soffa;
  • åtminstone ett par fåtöljer eller puffar;
  • hyllor för förvaring av vissa saker;
  • lågt glasbord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: det är oönskat att överbelasta utrymmet med små detaljer. Det är nödvändigt att tydligt förstå den funktionella uppgiften för varje köpt objekt. Ett vanligt misstag när du väljer vardagsrumsmöbler är inte tillräckligt med uppmärksamhet på dess storlek. Oproportionerligt stora eller mycket små exemplar är lika dåliga. Dessutom måste du överväga:

  • formen på rummet;
  • användningen av en vägg eller ett ställ (det andra alternativet är mer modernt);
  • tillägg av möbelprodukter med dekorativa skulpturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För barnkammaren

Inredningen av ett barnrum bör först och främst vara föremål för överväganden av estetik och harmoni. Detta kommer att bidra till den kreativa utvecklingen av småbarn. I motsats till vad många tror är balansen mellan svarta och vita toner i en plantskola ganska acceptabel. En mycket viktig punkt är behovet av att bedöma miljöegenskaperna och säkerhetsnivån . Om det för andra rum finns ett val mellan spånskiva och massivt trä, så är valet otvetydigt för plantskolan.

MEN lövmassiv visar sig vara bättre än barr, på grund av den större mekaniska hårdheten . Var noga med att ta hänsyn till rummets ålder. Färgerna väljs med hänsyn till temperament och karaktär. Det rekommenderas inte att dras med röda toner - överbelastning dem deprimerar psyket och provocerar aggressivitet. För tonåringar, med sällsynta undantag, är redan fantastiska motiv i design oacceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För badrum

I det här fallet kommer naturligtvis nivån på motståndskraft mot fukt först. Men det vore oförlåtligt att underskatta andra punkter också. När du väljer ett sängbord måste du ta hänsyn till handfatets exakta storlek. När det gäller beslag är kromdelar definitivt det bästa valet. De håller båda längre i en fuktig miljö och ser spektakulära ut.

Här är några fler rekommendationer:

  • ta hänsyn till dina behov när du bedömer antalet hyllor, lådor och så vidare;
  • använda hörnalternativ för små rum;
  • spara plats genom att hänga headset;
  • spåra kompatibiliteten mellan möbler och VVS.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kök

Oftast väljs multifunktionella möbler av strikta former för köket. Inline -instanser används också ofta . Alla produkter ska se visuellt dyra ut på grund av material och detaljer. Imitation av tegel är mycket attraktivt. En alternativ lösning är glas, träpanel eller mosaikdekoration.

Motståndskraft mot fukt, ånga och värme är ett måste . Det gäller till och med möbler placerade långt från spisen. Högst 1/5 av hela området krävs för headsetet. Vi måste omedelbart bedöma om möblerna blockerar uttagen, om det kommer att störa ledningar, rör och annan kommunikation. I rymliga kök sätter de runda matbord, och om det saknas plats är det mer ändamålsenligt att använda viklösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För korridoren

När du väljer möbler i skandinavisk stil för en korridor med ett stort område är det nödvändigt att dela in dem i separata zoner med hjälp av färgdetaljer. I korridoren bedöms alla möbler inte bara utseendemässigt utan också av lämpligheten för att lagra olika saker . I själva verket är en måste-ha-lösning närvaron av klädhängare. Ett mycket användbart tillägg är en spegel, som låter dig styra ditt utseende.

I korridoren i ett lanthus kan du använda plastmöbler . Det är dock mer korrekt att installera massiva träprodukter i en stadsbostad. Med ett litet område rekommenderas att använda kalla ljusa färger. I rymliga korridorer finns det betydligt fler valmöjligheter.

Användningen av blanka och matta kombinationer, alla typer av texturer hjälper till att diversifiera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel

Bilden visar ett av de möjliga alternativen för inredning i skandinavisk stil. Den har allt du behöver - stolar, bord, garderober och sängbord. De gav till och med en hylla

Rekommenderad: