Hyllor I Loftstil (72 Bilder): Gjorda Av Metall Och Trä, Betong- Och Metallväggar, Hörnhyllor För Böcker Och Rör I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Loftstil (72 Bilder): Gjorda Av Metall Och Trä, Betong- Och Metallväggar, Hörnhyllor För Böcker Och Rör I Inredningen

Video: Hyllor I Loftstil (72 Bilder): Gjorda Av Metall Och Trä, Betong- Och Metallväggar, Hörnhyllor För Böcker Och Rör I Inredningen
Video: 200 Corner wall shelves design - Home wooden wall decorating ideas 2021 2024, April
Hyllor I Loftstil (72 Bilder): Gjorda Av Metall Och Trä, Betong- Och Metallväggar, Hörnhyllor För Böcker Och Rör I Inredningen
Hyllor I Loftstil (72 Bilder): Gjorda Av Metall Och Trä, Betong- Och Metallväggar, Hörnhyllor För Böcker Och Rör I Inredningen
Anonim

Även om många medborgare, vana vid klassisk komfort, tycker loftstilen är kall och ogästvänlig, ser faktiskt ett rum i industriell stil väldigt bekvämt ut. En annan sak är att även de minsta detaljerna i inredningen måste väljas för att inte gå för långt med "överdriven" komfort och bibehålla de typiska krav på stil, men samtidigt bevara både funktionalitet och estetisk attraktivitet. Eftersom loftskåp ser för respektabla och solida ut, är det värt att ersätta dem med hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En hylla i loftstil skiljer sig något från samma möbler som används i andra stilar. I första hand föreslår andra stilar begränsad användning av hyllor - främst för böcker och souvenirer. Ett brutalt loft accepterar inte alternativ i form av skåp, byråer, kistor - närmare bestämt är de möjliga, men du kan inte låta dig dras med dem . Följaktligen kompenseras deras frånvaro av hyllorna som finns i hela hemmet - i korridoren, i köket, i matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vart i medborgare, som ofrivilligt skapade loftstil på sin tid, utmärktes inte av sin konsekvens, därför tvingades de att uppmärksamma den maximala funktionaliteten hos enkla saker . På grund av detta har ett ställ i denna stil inte längre en enkel beskrivning som bara en möbel för förvaring av olika redskap - det är ansvarigt för funktionerna i både zonindelningen i rummet och till och med dekoration.

Detta uppnås helt enkelt - inte de mest typiska sakerna visas på hyllorna, inklusive blommor i krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan "vägg" blockerar inte penetration av ljus och lukt, men det späd avsevärt den ursprungligen fula designen av en industriell lokal, vilket gör det överraskande mysigt . Samtidigt kräver långa, men smala modeller obligatorisk ytterligare infästning på kapitalstrukturer, annars blir produkten instabil och detta kan sluta illa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Som nämnts ovan är hyllor i loftstil ett mycket brett koncept, så du bör inte bli förvånad över att det finns ett stort utbud av sådana möbler. Enskilda exemplar lämpar sig ibland inte för någon klassificering alls, så vi gör bara en liten översikt över möjliga alternativ .utan att låtsas täcka alla sorter utan undantag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Notera först det det finns gångjärnshyllor som kräver obligatorisk närvaro av en vägg för deras fästning och tillväxt - de som själva är en slags "vägg ". Tillväxtmodeller kan ha olika höjder - från en meter eller en och en halv till hela höjden på rummet. De är nästan alltid öppna framför, men de kan vara utan bakvägg.

Den sistnämndas roll kan spelas direkt av väggen, om möblerna är fästa på den, eller rack-partitionen låter ljus och lukt passera nästan fritt, men det låter dig se och ta innehållet från två sidor, i olika rum.

I det här fallet är stället vanligtvis inte gjort smalt - djupet bör vara tillräckligt så att en del av ljuset fortfarande siktas ut i skuggan, och föremålen kan stå tryggt på hyllorna utan att riskera att falla ut från baksidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet finns det ett begrepp om "bekvämt" rackdjup - det sträcker sig från 30-50 cm . Det bestäms till stor del av det syfte för vilket möbeln används. Så om saker bara behöver förvaras kommer detta att kräva mycket utrymme, och det är bättre att fokusera på modeller med ett betydande hylldjup. En helt annan sak är avsiktlig demonstration av deras innehåll, då borde saker vara närmare kanten så att de syns tydligt, och det är ingen idé att ta upp extra utrymme med ett djupt rack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från detaljhandelshyllor, som alltid bara är tråkiga långhyllor, kan en produkt för loftstil vara funktionell, därför har den inte så mycket hyllor som celler i olika former och storlekar som bildar ett oregelbundet galler.

I moderna hem måste en sådan uppsättning nödvändigtvis ha ett stort fack för TV: n, och mindre celler placeras runt den, som kan användas för böcker eller blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna hyllor är ibland utrustade med ett litet antal låsbara fack . - antingen är det dörrar, eller så är uppsättningen utrustad med små lådor. Stängda sektioner kan användas för att lagra dokument och andra redskap som inte är föremål för granskning av varje gäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ställningar är lika lämpliga för zonindelningsrum . - Genom att använda detta tillvägagångssätt kan du listigt introducera loftstilen i en studiolägenhet.

Även om detta är en tillväxtbokhylla, i form av en skiljevägg tar den mindre plats än om den helt enkelt var fäst på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Relativt låga hyllor används aktivt för zonindelning på grund av att deras översta hylla kan användas som bordsskiva och ge ett stort antal sittplatser samtidigt i köket och i vardagsrummet.

Sådan praktik i fördelningen av ledigt utrymme gör att ett ganska stort antal människor kan bo, även i en liten lägenhet, utan att känna sig begränsad.

Bild
Bild

Granskning av material

Vid beslutet om materialet måste två punkter beaktas: möblernas planerade syfte och det faktum att ett loft inte är en stil om rikedom, utan om förmågan att skapa komfort utan betydande investeringar. Således, ett pålitligt och hållbart rack kan mycket väl vara tillverkat av massivt trä, men träsetet ska se gammalt och konstnärligt illa ut, till exempel ha "fläckar" från ett material i en annan nyans.

Idag är detta designmöbler, som faktiskt kan vara ganska dyra, men utifrån ska det tyckas att du just lyckats hitta en billig antik uppsättning som, som de säger, fortfarande kommer att tjäna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett billigare alternativ är det värt att överväga hyllor av MDF eller spånskiva . En sådan design är redan lite mindre stark och hållbar, men ändå kommer den att tjäna ägarna i mer än ett år.

Det är viktigt att det i de flesta fall inte uppfattas som särskilt dyrt ändå. Därför passar den perfekt in i ett blygsamt och till och med lite asketiskt loft.

Bild
Bild
Bild
Bild

De första lokalerna i loftstil dekorerades inte efter deras ägares infall, utan helt enkelt för att de var belägna i de verkliga lokalerna i tidigare fabriker . De hyrdes av fattiga människor som av uppenbara skäl inte hade råd med bra möbler, men de ville ha tröst och visste hur de skulle göra många saker med egna händer. De designade något direkt från skrotmaterial som finns på ruinerna av samma fabriker, så metallstället är inte en böjning mot steampunk, utan en verklig referens till rötterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten, metallmöbler är inte ovanligt i dessa dagar, med tanke på styrkan och hållbarheten hos detta material . Därför kan du gå till ytterligheter och välja en lösning gjord av vattenledningar. Ett sådant föremål kommer inte att vara särskilt glad ändå, därför är det vanligtvis målat i strikt svart.

Hjul behövs inte särskilt för en sådan produkt, men deras närvaro kommer att betona det faktum att ägaren påstås ha gjort möblerna själv av vad som fanns till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämnar ett helt outplånligt intryck hyllor i betong - närmare bestämt modellen som imiterar detta material.

Ett sådant beslut kommer att bevisa att du har lyckats slå dig ner i det hårdaste lagret, men var försiktig - det kan redan vara en överkillning för hemmakomfort.

Bild
Bild

Var ska man lägga?

I loftstil är hyllan faktiskt det grundläggande elementet i alla möbler - det är helt enkelt svårt att föreställa sig en lägenhet utan den . Ägarna till bostadsutrymmet påstås inte ha pengar för alla dessa typer av skåp och nattduksbord, så de ersätter allt de kan med enkla och billiga hyllor, varav många ser ut som hemlagade.

Dimensionerna bestäms beroende på rummets syfte och dimensioner, men i själva verket finns ställen överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet är en plats där hyllor i en lägenhet i loftstil helt enkelt inte kan saknas . Inom lägenhetsdesign finns det fortfarande praktiskt taget inga stilar som skulle bestrida det faktum att vardagsrummet är ett utställningsrum där gästerna inte bara är inbjudna att koppla av, utan också där olika familjearv stoltserar med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att Den klassiska lofthyllan är mångsidig och du kan placera souvenirer, smycken, blommor och böcker på hyllorna . TV: n kan också sättas på en av hyllorna i hyllan, eftersom det påstås att det inte fanns tillräckligt med pengar för ett fullbordat sängbord. Samma inramade fotografier kan komplettera bilden.

Eftersom ägarna kan ha många "utställningar" är flera sådana möbler möjliga i vardagsrummet på en gång, och om utrymmet är begränsat kan du använda ett kompakt hörnstativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan plats där du inte kan klara dig utan hylla är förstås köket . I alla lägenheter är detta rum inte bara avsett för matlagning, utan också för förvaring av olika köksredskap - främst maträtter för mat och kulinariska upplevelser, bestick och så vidare. En fullfjädrad garderob med dörrar, av uppenbara skäl, skulle kosta familjen mer, därför skulle ett färgstarkt rack vara en mycket intressant lösning för ett opretentiöst loft.

I ett kök kan det ta en riktigt gigantisk storlek för att rymma all nödvändig egendom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Racket är också lämpligt i korridoren, där det kan göras i form av en öppen garderob . Tänk dig en möbel med fack för ytterkläder och flera hyllor eller lådor i botten, men utan dörrar som skulle blockera utsikten. Tror inte att detta kommer att påverka säkerheten för kläder avsevärt, för i många lägenheter, istället för garderober i korridoren, används fortfarande vanliga öppna galgar - och ingenting.

Dessutom kan ett sådant ställ se väldigt snyggt ut om det är målat vitt, och det kommer också att lägga ljusa toner till ett rum som inte är bortskämt av naturligt ljus. Flera nedre hyllor kan avsättas för förvaring av skor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En typisk hylla i loftstil kan göras med dina egna händer - och detta är desto enklare, eftersom den industriella stilen inte kräver någon fantastisk design, och till och med tvärtom - det tillåter och välkomnar det synliga hantverket, lätt vårdslöshet produkten. Ramen är något snedställd - så tänk, om bara produkten stod tryggt och föremål inte föll ner från hyllorna! Och det faktum att strukturen är monterad av trä eller metall förenklar bara uppgiften - det är just dessa material som är ganska lätta att hitta och bearbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur som helst börjar produktionen av ett hemlagat hyllplan med att mäta platsen där det framtida headsetet ska installeras . Skaparen måste vara säker på två saker: att möblerna klarar de funktioner som tilldelats den, och att de passar in i lägenheten utan att lämna små fria zoner där du inte kan placera någonting.

Av denna anledning måste du fundera över vilka sektioner du verkligen behöver och mäta webbplatsen för installation.

Bild
Bild

Även om det verkar som en enkel uppgift att designa ett ställ, bör du inte hoppa över ritningsstadiet. Detta gäller särskilt om sektionerna har olika storlekar och former - utan noggranna beräkningar kommer det nödvändigtvis att visa sig att vissa delar helt enkelt inte passar, själva hyllorna visade sig vara större eller mindre än den förväntade storleken, vissa av dess sektioner gör det motsvarar inte de uppsatta uppgifterna.

På ritningen är det absolut nödvändigt att ange alla dimensioner utan undantag - generellt, parametrar för enskilda sektioner, tjocklek på skiljeväggar . Efter att ha gjort en plan, dubbelkontrollera att alla beräkningar är korrekta flera gånger, tänk igen om varje avsnitt är tillräckligt stort för att vara produktivt. Först då kan du gå direkt till att klippa ut delar och montera.

Bild
Bild

Hur du bearbetar och sammanfogar delar beror till stor del på vilket material du väljer

  • Trä hamras vanligtvis ihop med spikar - även om frågan teoretiskt kunde lösas med lim, men vi behöver maximal tillförlitlighet, och användningen av "gamla gamla" metoder för möbelmontering uppmuntras också.
  • Om du gör en hylla av MDF eller spånskiva , då kommer materialet troligen att vara kaklat, och du bör välja det på ett sådant sätt att arkens dimensioner logiskt motsvarar proportionerna för de framtida möblerna. Dessutom är sådana paneler ofta redan laminerade eller målade, så efter montering behöver du inte hantera ytterligare design.
  • Vanliga brädor kommer att kräva mer uppmärksamhet för att justera måtten, och de bör åtminstone formellt slipas och målas.
  • Metallbearbetning ser lite mer komplicerat ut, men i det här fallet kan en person med tillgång till verkstaden montera en ram från rör eller en profil. Teoretiskt sett kan själva hyllorna vara gjorda av samma material, men möblerna kommer att visa sig vara för "ringande", därför är de oftast gjorda med träinsatser. Fördelen med denna lösning ligger i produktens ökade hållbarhet, och mindre hållbara trähyllor kan periodiskt bytas ut mot nya utan höga kostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

Några av fans av stadsdesign stör mest av allt med maximal trovärdighet, full nedsänkning i en industriell atmosfär. För sådana människor skulle den idealiska lösningen vara ett ställ, som vid en tidpunkt kunde användas för behoven hos en fabrik eller ett lager och inte hade någon estetisk betydelse.

Det är värt att experimentera bara om några andra inredningsdetaljer ger mys, men det första fotot visar att detta i allmänhet är möjligt.

Bild
Bild

Det andra exemplet visar hur en minimalistisk hylla kan se ut . Så få material har spenderats på det presenterade provet att du helt enkelt undrar hur det kan utföra så många olika funktioner. Skaparen brydde sig inte om att lyfta fram skillnaden i sektionernas funktioner, utan gjorde dem helt enkelt likadana. Det finns inte bara bakväggen, utan även sidoväggarna, och ändå är det också en analog av väggen, som zonindelar utrymmet.

Bild
Bild

Med en designmetod kan temat mysiga saker gjorda av obekväma material utvecklas nästan på obestämd tid . Racket från det tredje exemplet är samma primitiva ram gjord av metallprofiler, men inlägg i form av trälådor och levande grönska ger möbler en touch av obeskrivlig värme.

Rekommenderad: