Ekmöbler (76 Bilder): Trämöbler I Massivt Trä, Byråer Och Hyllor, TV -stativ Och Pallar, Ljusa Sovrum Och Våningssängar

Innehållsförteckning:

Video: Ekmöbler (76 Bilder): Trämöbler I Massivt Trä, Byråer Och Hyllor, TV -stativ Och Pallar, Ljusa Sovrum Och Våningssängar

Video: Ekmöbler (76 Bilder): Trämöbler I Massivt Trä, Byråer Och Hyllor, TV -stativ Och Pallar, Ljusa Sovrum Och Våningssängar
Video: MÅLAR GRÖNT SKÅP - HÅLLBARHETSTIPS MED ELIN 2024, Mars
Ekmöbler (76 Bilder): Trämöbler I Massivt Trä, Byråer Och Hyllor, TV -stativ Och Pallar, Ljusa Sovrum Och Våningssängar
Ekmöbler (76 Bilder): Trämöbler I Massivt Trä, Byråer Och Hyllor, TV -stativ Och Pallar, Ljusa Sovrum Och Våningssängar
Anonim

Möbler av naturligt trä kommer alltid att förbli av högsta kvalitet, miljövänliga och presentabla. Olika träslag används i möbelfabriker. Ett av de mest eftertraktade och lysande alternativen är ek. Artikeln kommer att fokusera på möbler gjorda av denna träslag.

Bild
Bild

Särdrag

Naturliga trämöbler har alltid varit mycket populära. Sådana produkter väljs av människor som vill förvandla sitt hem, effektivt och dyrt dekorera det. Dessutom kommer trämöbler alltid attrahera människor med sin miljövänlighet - de innehåller inga skadliga kemiska komponenter som kan skada hushållens hälsa. En av de mest önskvärda är möbelkonstruktioner av massiv ek.

Ekmöbler finns oftast i dyra möblerade bostäder. Sådana möbler passar lätt in i alla miljöer, vilket gör den mer presentabel, solid och till och med aristokratisk.

Massiva ekmöbler är drömmen för många människor som vill utrusta sitt hem med värdighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekmöbler, liksom konstruktioner gjorda av andra material, har sina egna styrkor och svagheter. Konsumenten är bättre att tänka på båda. Först kommer vi att ta reda på vad de främsta fördelarna med sådana produkter är.

Ekmöbelkonstruktioner har oöverträffade hållfasthetsegenskaper . De är inte så lätta att skada eller förstöra, vilket inte kan sägas om möbler tillverkade av billiga spånskivor och MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekmöbler har en lång livslängd . En kvalitetsprodukt kan hålla i många år. Ofta överförs sådana saker i familjer från generation till generation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna i fråga är så tillförlitliga och praktiska som möjligt . Till exempel, med hjälp av en högkvalitativ soffa av massiv ek, kanske en person inte tänker på att möblerna under den vid ett visst ögonblick kommer att vika som ett korthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekprodukter är miljövänliga . Ek innehåller inte frätande och kemiska ämnen som kan påverka människors hälsa negativt.

Detta naturmaterial avger inte heller starka obehagliga lukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek är ett naturmaterial som utstrålar en mycket behaglig, diskret arom . Många gillar det eftersom det inte orsakar irritation eller huvudvärk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler av massiv ek syns alltid direkt i inredningen . Sådana produkter ser särskilt presentabla och rika ut. Denna ras kännetecknas av ett speciellt naturligt tryck och en struktur som inte kan ignoreras. Ofta i interiörer använder de ekmöbler, dekorerade med en snidad yta eller andra vackra dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekmöbler presenteras i en mängd olika nyanser . Detta indikerar att ägarna kan hitta det perfekta exemplaret för nästan vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den massiva eken innehåller speciella eteriska oljor som skyddar trädet från attacker av trädskadegörare . Och även materialet i fråga är fuktbeständigt, så en hög luftfuktighet är inte hemsk för det. Skarpa temperaturhopp kan inte heller skada ekmöbler.

Inte alla träslag kan skryta med sådana prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekprodukter kan restaureras , om det uppstår defekter eller skador på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekmöbler har många fördelar. Men inte utan nackdelar.

En av de största nackdelarna är den ganska höga kostnaden . Ofta vägrar köpare ekmöbler bara på grund av den höga prislappen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelkonstruktioner av massiv ek kännetecknas av sin imponerande vikt . De är svåra att flytta från plats till plats, och där sådana möbler står, finns det ofta bucklor eller skav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelkonstruktioner av ek som ser sunda och dyra ut är dåligt lämpade för att ordna små lägenheter . Under sådana förhållanden ser dessa produkter för påträngande och tunga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sin praktiska och hållbarhet behöver ek, precis som alla andra träslag, ytterligare skyddande behandlingar . Tack vare detta kan naturmaterialet hålla mycket längre, förbli lika attraktivt som i början av användningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En mängd olika typer av möbler är gjorda av vacker ek. Köpare kan välja nästan alla alternativ för sina hem. Låt oss överväga de mest populära och efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor och skåp

Om du vill förvandla ditt vardagsrum eller sovrum kan du hämta vackra hyllor och garderober av massiv ek. Även det enklaste TV -skåpet eller den kompakta skänken av naturmaterial kommer att se fantastisk ut.

Mycket bekväma och rymliga hyllor och väggar är gjorda av ek . Sådana produkter kräver ganska mycket ledigt utrymme i rummet. Detta kan vara en hall, ett vardagsrum eller ett elegant hembibliotek. Möblerna i fråga kan mycket väl kompletteras med en gångjärnshylla, utformad i samma stil.

Resultatet är solida ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp och byråer

Naturmaterial är perfekt för att göra vackra sängbord eller byråer. Kantstenar kan vara säng, utformade speciellt för TV . Ofta finns sådana produkter i badrum, där de visas under diskbänken.

Köksskåp kan också tillverkas av massivt trä . Resultatet är mycket praktiska produkter som inte lider av att vara i ett rum där det ofta är hög luftfuktighet, i kombination med temperaturförändringar.

Ek byråer ser särskilt rika och eleganta ut . Denna typ av möbler installeras ofta i lyxiga sovrum. Det kan vara en hel uppsättning där byrå, säng och sängbord är gjorda i samma nyckel.

Sådana ensembler ser bra ut, men de står också därefter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pallar och stolar

Matplatser kan sticka ut med massiva ekprodukter. Med sådana möbler börjar stämningen leka med helt andra färger. Interiören blir omedelbart dyrare och fastare.

Även den enklaste pallen eller barnens odlingsstol av ek ser speciell ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar

Drömmen för många människor är en elegant ekbädd. Oftast lockar en vacker sänggavel mycket uppmärksamhet i sådana produkter. Det kan kompletteras med sniderier eller tänkt dekor längs kanterna - det finns många designalternativ. Fullt monterade headset ser mest imponerande ut i sovrum, där flera objekt finns, designade i samma stil.

Oftast i sovrummen finns en rejäl dubbelsäng av massivt trä. En högkvalitativ tvåstegsmodell kan levereras till barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor

En soffa eller fåtöljer av massiv ek kommer framgångsrikt att passa in i många möbler. Ofta i sådana produkter finns det ytterligare mekanismer, till exempel ett dragspel . Möblerna i fråga utförs oftast golvstående. Ibland kan du hitta modulkopior till salu.

Inte bara raka, utan även hörnsoffor är gjorda av ek . De andra alternativen placeras ofta inte bara i vardagsrummet, utan också i köket. Hörnstrukturer tar mindre plats och ser inte mindre imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller

Från den aktuella rasen erhålls underbara bord. Vi pratar inte bara om köksprodukter, utan också om strukturer avsedda för klassrum eller skolhörn. Sådana prover erhålls så stabila och tillförlitliga som möjligt . De kan dekoreras med handskärning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

trädgårdsmöbler

Eftersom massivet är ett mycket praktiskt och hållbart material, är högkvalitativa och vackra strukturer för trädgården gjorda av det. Om du vill inreda din sommarstuga genom att inreda den så rikt som möjligt, kommer trädgårdsmöbler i ek att vara en vinn-vinn-lösning . Sådana produkter kommer omedelbart att fånga ögat och beundra vänner / släktingar som bestämmer sig för att stanna på din dacha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ekmöbler ser bra ut i interiörer utformade i olika stilar. Låt oss överväga flera populära alternativ.

Ekmöbler ser bra ut i moderna interiörer . Till exempel kommer en enorm helvägg (eller halvvägg) garderob av ljus ek att se underbar ut i en minimalistisk inredning med en övervägande vit. Runt kan du ordna ljusa fåtöljer med kromramar, sätta en soffa eller säng gjord av samma ljusa trä.

Bild
Bild

Möbler från den aktuella rasen passar perfekt in i en interiör i antik stil . Det kan vara en solid köksuppsättning, gjord i mörka nyanser med en övervägande av ojämna linjer och grova former.

Bild
Bild

I vardagsrummet i skandinavisk stil kan du placera en snövit hörnsoffa , och framför den satt soffbord av lätt material. Och även ett sängbord i ljus ek kommer att hitta sin plats nära armstödet för stoppade möbler. Sådana trädetaljer kommer harmoniskt att passa in i den befintliga ensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekmöbler kan dekorera interiörer i loftstil . Till exempel, i ett rymligt kök med tegelväggar, ett snövit tak och ett trägolv, kommer en bardisk, en köksuppsättning och en ö av massiv ek att se underbar ut.

Bild
Bild

Ekmöbeldesigner kan passa in i interiören på många andra områden . Många är säkra på att ekprodukter endast är lämpliga för klassiker, men med ett kompetent tillvägagångssätt kan de komplettera nästan alla interiörer och stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Låt oss lista några kända tillverkare som producerar de bästa trämöblerna.

Bild
Bild

Orimex

Möbelfabriken erbjuder underbara ekmöbler. Saransk -företaget har funnits sedan 1990. Idag erbjuds Orimex produkter i ett stort sortiment.

Ekprodukterna från denna ryska tillverkare är av mycket hög kvalitet, vackra och praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framsteg

Ett möbelföretag som tillverkar möbler av hög kvalitet av naturligt trä. I Moskva -tillverkarens sortiment kan du hitta många dyra, men mycket vackra produkter av massiv ek . "Progress" erbjuder möbler för sovrum, vardagsrum, kontor och korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leader Array

Ett företag som har tillverkat exklusiva massiva trämöbler av olika modeller och till olika priser i mer än 10 år. Både stationära och transformerbara strukturer erbjuds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det inte alla företag som tillverkar ekmöbler . Mycket bra produkter erbjuds av vitryska fabriker. Möbler från Vitryssland har alltid varit kända för sin oklanderliga kvalitet och tillräckliga prispolicy.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Fundera över vad du ska leta efter för att välja rätt möbel av naturligt massivt trä

  • Allt beror på var du exakt väljer produkten - i badrummet, sovrummet, vardagsrummet, köket och så vidare. Mät det utrymme du har valt i förväg för att köpa en produkt av rätt storlek.
  • Var uppmärksam på designmatchningen av möbler och interiör. Ekstrukturen ska matcha både färg och stil. Så i moderna interiörer kommer produkter i antik stil att se konstiga ut, så du bör inte glömma design.
  • Se till kvaliteten på de utvalda möblerna. Be säljaren om alla nödvändiga certifikat för att rädda dig själv från att köpa en produkt av imiterad ek. Inspektera produkten. Det ska inte finnas en enda defekt på möblerna i form av skav, flis eller repor. Materialet ska vara starkt och tätt, inte avge stark kemisk lukt.
  • Köp och beställ ekmöbler endast i märkesmöbelutställningslokaler. Det är ingen mening att leta efter sådana saker på marknaden eller i små butiker. Inte alltid säljs ofta imitationer av hög kvalitet här, som är flera gånger billigare än riktiga ekmöbler.

Kom ihåg att massiva trämöbler inte blir förvånansvärt billiga. För låg kostnad bör få köparen att tvivla på produktens naturlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Låt oss ta reda på hur man ordentligt tar hand om massiva ekmöbler

  • Även om ek inte är så mycket rädd för temperaturfluktuationer och vatten än andra arter, är det fortfarande inte värt att utsätta den för sådana påverkan. Det är önskvärt att hitta ekmöbler under optimala klimatförhållanden (lufttemperatur +20 grader Celsius, relativ luftfuktighet 70%).
  • Det rekommenderas inte att lägga för heta föremål på möbler i massivt trä utan en speciell värmebeständig servett.
  • Du bör ibland dra åt beslagen, det vill säga dra åt bultarna och muttrarna.
  • Torka av möblerna regelbundet med en torr trasa. En plysch eller flanell trasa kommer att göra.
  • Fasaderna ska torkas i riktning mot trämönstret.
  • Använd inte slipmedel, alkohol eller liknande produkter för rengöring.
Bild
Bild

Vackra exempel

I ett sovrum med väggar kommer färgen på en känslig persika, en uppsättning av blekt ek kommer att se underbar ut. Från inredningen är målningar ovanför sänggavel, mjuka rosa gardiner på fönstren och färska blommor lämpliga.

Bild
Bild

I en lyxig inredning med en öppen spis i sten och högt i tak kommer ekfärger att se fantastiska ut, liksom ekskåp, bord och skåp.

Bild
Bild

Ett sovrum i loftstil med tegelväggar och takbjälkar i trä kompletteras med en dubbelsäng i fräsch vit ek.

Rekommenderad: