Bänkar I Provence -stil (30 Bilder): Vita Och Andra Bänkar, Material Och Design

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar I Provence -stil (30 Bilder): Vita Och Andra Bänkar, Material Och Design

Video: Bänkar I Provence -stil (30 Bilder): Vita Och Andra Bänkar, Material Och Design
Video: Video 30 - Wooden Picnic Benches for Sale -- JPD United -- Wooden Outdoor Furniture 2024, Mars
Bänkar I Provence -stil (30 Bilder): Vita Och Andra Bänkar, Material Och Design
Bänkar I Provence -stil (30 Bilder): Vita Och Andra Bänkar, Material Och Design
Anonim

Det bästa stället att koppla av anses vara ett avskilt hörn utan den stekande solen, vilket är omöjligt att föreställa sig utan en bekväm och vacker bänkar i provence -stil . Den kan placeras på landet, komplettera grillplatsen, eller vid verandan, under ett högt träd, vilket ger platsens design ett komplett utseende. Bänkar i stil med det franska inlandet presenteras på marknaden med ett stort urval, men många sommarinvånare föredrar att göra dem med egna händer, eftersom sådana produkter ser speciella ut.

Bild
Bild

Vad händer?

Bänk i Provence -stil kännetecknas av en enkel form och frånvaron av påträngande dekorationer, överdrift av lyx.

Den är vanligtvis gjord av naturligt trä (kastanj, ek, ljus valnöt), lackerad och dekorerad med snidade ben eller smideelement.

Bild
Bild

Idag finns det många typer av bänkar i Provence -stil , som skiljer sig från varandra inte bara i tillverkningsmaterialet utan också i designfunktioner.

Bild
Bild

Låt oss ta en titt på några av de mest populära sorterna

Trädgårdsbänk … Det är lämpligt att placera det överallt på webbplatsen. Detta tillbehör kan fungera som en bekväm sittplats för att äta ute i frisk luft, liksom ett originalt tillägg till landskapsdesign.

Bild
Bild

Bänkar med ryggstöd … Sådana strukturer är vanligtvis gjorda på en smidd ram. De kan dekorera inte bara platsen bredvid stigen, utan också området nära dammen, trädgården, vilket skapar ett bekvämt rekreationsområde.

Bild
Bild

Bänkar med ett bord … Det här alternativet är perfekt för avkoppling vid poolen eller på landet på de platser där du behöver ordna en liten grupp vänner. En vit bänk, kompletterad med en bordsskiva i glas, ser särskilt vacker ut i landskapsdesign.

Bild
Bild

Dessutom finns det också bänkar utformade för att vila i alla väder … De är utrustade tak … Gångjärn gungbänkar med markis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

En solid bänk i Provence-stil anses vara ett oumbärligt tillbehör för ett sommarboende . Det kan fungera inte bara som en plats för att läsa böcker, dricka te i skuggan av träd, utan också för familjens måltider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är fullt möjligt att göra detta landstillbehör med egna händer.

Det räcker för detta förbereda ritningar, skissa och välja material , oftast används metall och trä för trädgårdskonstruktioner.

Bild
Bild

Innan du fortsätter med tillverkningen av produkten är det nödvändigt att förbereda följande verktyg och material:

  • trä för montering av ramen med en sektion på 90x38 mm;
  • remsor för att stödja strukturen 64x19 mm;
  • elektrisk borr;
  • roulett;
  • elektrisk sticksåg;
  • självgängande skruvar;
  • sandpapper;
  • måla och fläcka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det måste du förbereda dig teckning , som anger måtten på alla delar i millimeter. Tomrummen för benen måste skäras i båda ändarna i en vinkel på 10 grader. Alla delar bearbetas först med en slipmaskin, sedan med sandpapper. För att bänken ska vara pålitlig i drift måste alla platser där delarna är anslutna vara belagda med trälim före golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att montera en trädgårdsbänk i Provence -stil måste du förbereda följande detaljer:

  • 2 tvärstänger (356 mm);
  • sittplatser (4 stycken, 1372 mm långa);
  • en längsgående nedre balk med en längd av 965 mm och en övre - 864 mm;
  • 2 bågsträngar för att knyta benen;
  • 2 hängslen 340 mm vardera;
  • 4 ben 387 mm långa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du fästa de tvärgående balkarna och benen på sidstödet på snöret med 65x4 mm skruvar. Därefter är den nedre slipsen, längsgående balk installerad och bänkstolen monterad av 4 lameller.

Bild
Bild

Produktionen avslutas med bänkens inredning, för detta poleras alla delar, rengörs från damm och impregneras med en skyddande förening. Sedan är trädet täckt med akryllack, vilket gör att det kan bevara sitt naturliga utseende.

Bild
Bild

Vackra exempel

Många sommarboende placerar bänkar i Provence-stil på sitt territorium för att ordna en plats. De ser harmoniskt ut i landskapsdesign och fungerar som en bekväm plats att bo på.

Bild
Bild

I små sommarstugor rekommenderas att installera kompakta träbänkar med ben i smidesjärn.

Bild
Bild

De kompletterar perfekt grillplatsen . Tack vare "lockarna" och släta kurvorna ser sådana mönster känsliga och effektiva ut. För att framhäva stilen kan bänkarna vara måla den vit . Blomsterbäddar kommer att se vackra ut bredvid dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om webbplatsen är stor, då på dess territorium flera långa bänkar av trä kan placeras . Mjuka kuddar hjälper dem att ge dem ett exklusivt utseende. Om så önskas kan mönstren kompletteras med bänkskivor i sten.

Bild
Bild

En lika original lösning är installationen av Provence -bänkar, gjorda av en kombination av flera material: trä, sten och metall.

Bild
Bild

De besitter mångsidighet , eftersom de är lämpliga för installation i öppna utrymmen och i lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommenderad: