Möbelbekräftelse: Att Välja En Euroskruv För Möbler, Vad är Det, Fästelement, Hur Man återställer Ett Hål I En Spånskiva För En Euroskruv

Innehållsförteckning:

Video: Möbelbekräftelse: Att Välja En Euroskruv För Möbler, Vad är Det, Fästelement, Hur Man återställer Ett Hål I En Spånskiva För En Euroskruv

Video: Möbelbekräftelse: Att Välja En Euroskruv För Möbler, Vad är Det, Fästelement, Hur Man återställer Ett Hål I En Spånskiva För En Euroskruv
Video: What kind of screw should I use? Woodworking Basics 2024, April
Möbelbekräftelse: Att Välja En Euroskruv För Möbler, Vad är Det, Fästelement, Hur Man återställer Ett Hål I En Spånskiva För En Euroskruv
Möbelbekräftelse: Att Välja En Euroskruv För Möbler, Vad är Det, Fästelement, Hur Man återställer Ett Hål I En Spånskiva För En Euroskruv
Anonim

Tillförlitligheten, praktiken och hållbarheten hos skåpmöbler beror till stor del på kvaliteten på de beslag och fästelement som används vid tillverkningen. För screed används det oftast möbelbekräftelse (euroskruv) … Det är att föredra framför skruvar, skruvar eller spikar. Euroskruvar används ofta av både hantverkare och professionella möbelmonterare. Dessa fästelement finns i många olika typer och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Bekräftar - en mängd olika skruvar med försänkta, mindre ofta konventionella huvuden med olika typer av spår. En slät stång gränsar till lockets bas, sedan finns en arbetsdel med en mycket utskjutande tråd. Alla Euro -skruvar har en trubbig spets.

De nedre varvens funktion är att trä ett förberedt hål. För att underlätta denna uppgift är de avsmalnande och tandade.

Fördelar med bekräftelser:

  • möjligheten att använda när du arbetar med naturligt trä, MDF, spånskiva, spånskiva eller plywoodskiva;
  • skapa en tät screed för olika möbler (även vid användning av material med en porös struktur);
  • säkerställa en hög hastighet på möbelmontering;
  • erhålla en stabil struktur;
  • enkel montering med ett tillgängligt verktyg;
  • billighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Euroskruvar har några begränsningar … Dessa inkluderar behovet av att dölja huvuden med dekorativa pluggar och omöjligheten att montera / demontera produkten mer än 3 gånger. Trots att bekräftelserna ger en pålitlig avrettning rekommenderas de inte för användning på möbler, som i framtiden är planerade att ofta demonteras och monteras.

Bild
Bild

Visningar

Tillverkarna erbjuder ett brett utbud av euroskruvar. Dom är :

  • med ett halvcirkelformat huvud;
  • med en hemlig hatt;
  • med spår med 4 eller 6 kanter.

Vid tillverkning av möbler används oftast Euroscrew med försänkt huvud. Installationen utförs från framsidan av skåpmöblerna.

För maskering av hattar erbjuds ett stort urval av plastlock och klistermärken i olika färgvarianter. De låter dig ge möbler ett komplett utseende och utföra endast en estetisk funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av alla typer av euroskruvar, hög kvalitet kolstål … På grund av materialets höga densitet kan fästelementen motstå allvarliga belastningar och inte gå sönder. För att skydda produkterna mot korrosion är ytan belagd med mässing, nickel eller zink. Galvaniserade fästelement är vanligare på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Viktiga parametrar för hårdvara är deras bredd längs trådkanten och stångens längd. De betecknas med motsvarande nummer. De mest populära storlekarna bland möbeltillverkare:

  • 5X40;
  • 5X50;
  • 6X50;
  • 6, 3X40;
  • 7X40;
  • 7X70.

Detta är inte en fullständig lista. Tillverkare producerar också bekräftelser med sällsynta storlekar, till exempel 5X30, 6, 3X13 och andra.

Bild
Bild

Hur gör man ett hål?

För att montera möbler med euroskruvar måste du ha vissa färdigheter. För bekräftelsen måste du förbereda 2 hål i förväg: för den gängade och släta delen av stången . Användning av flera borrmaskiner rekommenderas endast för små mängder arbete. Annars rekommenderas det att använda en speciell steggängad borr - med dess hjälp är det möjligt att utföra flera uppgifter samtidigt.

Innan du gör ett hål är det viktigt att välja rätt storlek på borren. Även mindre avvikelser kan få hålet att komma ut.

Till exempel, för en 7 mm Euro-skruv, måste du göra den gängade delen med en 5 mm borr och den icke-gängade delen med ett 7 mm verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra hål kan du inte klara dig utan en skruvmejsel eller borr . Det rekommenderas att skruva in borren i materialet vid höga hastigheter. Den höga rotationshastigheten hindrar chips från att täppa till hålet. Ta bort borren från den resulterande urtagningen med yttersta försiktighet - detta hjälper till att undvika bildning av oönskade marker.

Vid borrning av delar bör borren placeras i en strikt vinkelrät position. Tack vare detta tillvägagångssätt minskar riskerna för skada på delen avsevärt.

För att göra anslutningen tillförlitlig också det rekommenderas att förmarkera … För att underlätta arbetet kan du använda speciella ledare. Detta är namnet på mallar eller ämnen med färdiga hål. De måste appliceras på möbelns yta och märkas med markeringar. Ledare kan tillverkas oberoende av ett metall- eller träämne, eller du kan köpa en färdig produkt på en järnaffär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du fixerar möbeldelar med hjälp av bekräftelser är det viktigt att justera motsvarande element jämnt. Deras förskjutning är oacceptabelt. På grund av felaktigt inriktade delar kan funktionerna hos rörliga strukturer störas, liksom möblernas estetik. För att undvika dessa problem bör ett antal rekommendationer följas:

  • du ska inte försöka skruva in hårdvaran i det förberedda hålet från 1 körning - det är bäst att stanna vid hattens inträde i delen, göra nödvändiga korrigeringar och först sedan dra åt slipsen;
  • vid arbete med alltför porösa eller lösa byggmaterial är det lämpligt att applicera en limkomposition på tråden;
  • om möblerna har lådor rekommenderas det inte att skruva sidoväggarna ända till slutet - först måste du kontrollera funktionen hos de rörliga elementen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera Euro -skruven i det förberedda hålet måste du använda en sexkant . Med den slarviga driften av skåpmöbler från spånskivor står ägarna ofta inför att gångjärnen slits.

I det här fallet är det omöjligt att installera om bekräftelsen i det trasiga uttaget - först måste du återställa hålet. För att göra detta behöver du en träinsats.

Du kan göra det själv från en trästång. Procedur:

  • mäta tjockleken på spånskivan;
  • göra ett hål med ett optimalt djup (till exempel om materialet är 10 mm tjockt måste du göra en urtagning högst 8 mm);
  • borrens tjocklek måste väljas utifrån euroskruvens diameter och skadans art.
  • förberedelse av en träinsats enligt hålets diameter och längd;
  • bearbetning av spårets kanter med lim (PVA är lämplig);
  • driva en träinsats i den förberedda urtagningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att limmet har torkat är det nödvändigt att borra ett hål för euroskruven och sedan montera fästelementen med lämplig storlek . På detta sätt kan du återställa ett trasigt bo inte bara i spånskiva, utan också i annat timmer.

För mindre skador rekommenderar vissa hantverkare att fylla det formade hålrummet med epoxiharts.

I detta fall är det nödvändigt att fylla på kompositionen flera gånger. Efter den sista torkningen kan du göra ett hål igen för den efterföljande installationen av euroskruven.

Rekommenderad: