Plattmöbler (35 Bilder): I Badrummet Och Andra Rum. Att Göra Trämöbler Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Plattmöbler (35 Bilder): I Badrummet Och Andra Rum. Att Göra Trämöbler Med Egna Händer

Video: Plattmöbler (35 Bilder): I Badrummet Och Andra Rum. Att Göra Trämöbler Med Egna Händer
Video: Tema bostad: Badrum 2024, Mars
Plattmöbler (35 Bilder): I Badrummet Och Andra Rum. Att Göra Trämöbler Med Egna Händer
Plattmöbler (35 Bilder): I Badrummet Och Andra Rum. Att Göra Trämöbler Med Egna Händer
Anonim

Hantverkstillverkning av träartiklar är en västerländsk riktning, som nyligen har blivit riktigt stark på hemmamarknaden. Eller till och med i sin linda. Plattmöbler kommer i nära kontakt med detta tema, en mycket trendig trend nu, som har förändrat utseendet på design och formade trender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sådana möbler är gjorda av ett sågsnitt av massivt trä, med obligatoriskt bevarande av strukturens naturliga prydnadsstruktur. Vad är inte gjort av plattor, och den här listan uppdateras ständigt: från bänkskivor till fönsterbrädor, från bardiskar till konsoler.

Integration i olika inredningsstilar är ett obestridligt plus för sådana möbler . Det verkar som att trä och loft inte alltid är kompatibla, men det här är en stor missuppfattning. Loft gillar inte anspråkslöshet i design, när om bordet är typiskt, om dess design är helt obeskrivlig. Ett stort mönstrat bord i ett kök-vardagsrum i loftstil kommer att vara helt organiskt.

Om du föredrar östra landets estetik, där huvuddekorationen är naturens beslut, kan du använda plattmöbler i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner hos plattor som material för tillverkning av möbler:

  • snitt görs längs trädstammen, solida används för att designa möbler;
  • föredragna arter - alm, ek, poppel;
  • tack vare den längsgående sektionen avslöjas snittet av träfibrer, träets naturliga skönhet och storhet betonas;
  • inte bara färgövergångar gör plattan till ett önskvärt material för moderna och fashionabla möbler, detta är fallet när naturfel bara gynnar materialet, när knutar och maskhål ger sin egen smak;
  • plattan har alltid fel geometri - och denna oegentlighet är höjdpunkten på plattorna, runt vilka hela utrymmet i interiören kan byggas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattorna är ganska tjocka, från 5 cm till 15 cm. Vanligtvis är plattor gjorda av trädets nedre del, eftersom detta val gör plattorna tjockare.

Många skulle säkert vilja tillverka plattformsmöbler själva, men utan specialutrustning kan detta inte göras . Naturligtvis kan du köpa ett minisågverk, men det är väldigt dyrt, och sådana enheter köps för kommersiellt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Självklart antyder själva utseendet på plattan att det kommer att vara en bordsskiva eller något relaterat. Även om helt oväntade alternativ är möjliga.

Populära typer av möbler:

  • bänkar - de ser väldigt ovanliga ut, de kan se bra ut i en rymlig hall eller på terrassen;
  • bord - ett stort familjebord, om du vill att det ska vara riktigt moderiktigt och ska se ut så här;
  • köksuppsättningar - utmärkt för ett loftinteriör, ännu mer för ett rymligt kök;
  • soffbord - levandegör utrymmet, bryt den tråkiga geometrin i möblerna i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också göra ett skrivbord, en konsol, en bänkskiva för ett handfat i badrummet etc. från en platta. Fönsterbrädor dekorerade med asymmetriska snitt kommer att se intressanta ut.

Den mest populära möbeln är bordet . Han kommer oundvikligen att bli den centrala delen av rummet, locka all uppmärksamhet. Stolar som matchar bordet är en viktig punkt. Naturligtvis måste de på något sätt kombineras, men de behöver inte vara samma uttrycksfulla, ojämnformade stolar.

Bordet i sig är en accent, och det behöver bara betonas och inte överbelastas med föremål som du hela tiden vill bli distraherad av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val i interiören

Det är mycket intressant att välja sådana möbler för en specifik inredning. Ibland köps ett bord först, och sedan blir hela utrymmet runt det övervuxet med detaljer, eftersom det blir en inre ledare.

Låt oss överväga valet av möbler med exempel

Ett mycket vackert bord med en "flod" skapad med epoxiharts . Den passar bra in i inre färger, förtrollar med sitt djupa färgschema, gör en harmonisk ensemble med stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta plattbord relativt korrekt form passar utrymmen som inte gillar radikala idéer, men som inte vill verka tråkiga.

Bild
Bild

Kaffe bord vilket gör utrymmet mindre formellt, det kan användas för olika ändamål. Till exempel för kvällscocktails.

Bild
Bild

Mycket lakonisk, varm konsol som kommer att sticka ut i interiören. Det är attraktivt även taktilt - du vill bara stryka dess ojämna kanter.

Bild
Bild

Ett exempel på hur det kan se ut köksset tillverkad av sågsnitt. Det finns något varmt, vintage och inbjudande till mysig matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskiva i handfat - ingen kall kaklad sterilitet, badrummet blir mysigt och lyxigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tittar på sådana exempel och utvecklar en observation kan du mer exakt välja möbler från plattor i ditt eget hem och dekorera dem betydligt.

De finesser i tillverkningen

Först måste specialister välja trä: platsen och förhållandena där trädet växer är viktiga. Därefter transporteras virket till skärplatsen. Stockar sprids i plattor som redan finns där, i produktion. För detta används sågverk. Upplösning av plattor kan utföras med den klassiska metoden och "under limning ". Därefter torkas arbetsstyckena i det fria. Till exempel kommer det att ta två år att torka en fem centimeter platta. Du kan naturligtvis använda speciella torkkammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter appliceras epoxi på träet som fyller tomrum och sprickor. Det gör också träet mer intressant i tonen. Om någon har sett träbord med epoxy "floder", kan de uppskatta förmågan hos denna komposition - det visar sig otroligt vackert.

Plattan slipas med ett glödhjul, graden av kornighet ökar under slipningsprocessen . Sedan måste produkten lackeras för att öka dess slitstyrka, för att skapa en glansig effekt.

Plattan kan täckas med specialoljor, möbelvax eller polyuretanlack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, då är arbetsstycket konstruktivt färdigställt: om det är ett bord är benen fästa vid det, om konsolen - hörn, etc. I vilket fall som helst kommer själva plattan att ligga till grund, den är väsentlig och all behandling är inriktad på den . Att döma av beskrivningen av processen kan vi dra slutsatsen att det är svårt att bygga sådana möbler med egna händer i en hemverkstad.

Bra lösningar!

Rekommenderad: