Interiör I Ett Litet Vardagsrum (99 Bilder): Moderna Idéer - 2021 Dekoration Av Rum I En Lägenhet, Inredning Av En Liten Hall

Innehållsförteckning:

Video: Interiör I Ett Litet Vardagsrum (99 Bilder): Moderna Idéer - 2021 Dekoration Av Rum I En Lägenhet, Inredning Av En Liten Hall

Video: Interiör I Ett Litet Vardagsrum (99 Bilder): Moderna Idéer - 2021 Dekoration Av Rum I En Lägenhet, Inredning Av En Liten Hall
Video: Så skapar du ditt drömsovrum - IKEA Heminredarna 2024, Mars
Interiör I Ett Litet Vardagsrum (99 Bilder): Moderna Idéer - 2021 Dekoration Av Rum I En Lägenhet, Inredning Av En Liten Hall
Interiör I Ett Litet Vardagsrum (99 Bilder): Moderna Idéer - 2021 Dekoration Av Rum I En Lägenhet, Inredning Av En Liten Hall
Anonim

Vardagsrummet är det viktigaste rummet i huset, som kan berätta mycket om dess ägare, deras hobbyer och livsstil. I fallet med en framgångsrik design blir detta rum föremål för sin stolthet och människor visar gärna det för sina gäster. Därför måste allt här noggrant genomtänkt inte bara ur estetisk synvinkel, utan också praktiskt. I små lägenheter räknas varje centimeter utrymme, så området bör utnyttjas maximalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett litet vardagsrum är ingen anledning till frustration. Även om du har ett rum med ett mycket litet område på 12 eller 15 kvm till ditt förfogande kan du också skapa en oas av komfort och hemvärme där du och dina gäster kommer att trivas. Allt du behöver göra är att vända dig till lämpliga ytor och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Det inre av ett rum beror till stor del på dess form. Om du har att göra med ett smalt avlångt utrymme är det rimligaste i det här fallet att placera en soffa med en soffa och en fåtölj längs en av de långa väggarna. Om längden tillåter kan du komplettera det med ett litet serveringsbord, där det är trevligt att skvallra med din bästa vän över en kopp kaffe.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det skulle vara logiskt att installera utrustning på motsatt vägg . - TV, musikcenter, hemmabio och andra liknande enheter. I det här fallet är det om möjligt bättre att klara sig utan skrymmande sängbord och monumentala väggar. Det är värt att använda öppna hyllor i flera nivåer. Som en extra inredning på väggarna är det möjligt att använda spegelplattor och väggpannor. Ljuset som reflekteras i speglarna kommer att lysa upp rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte kränka väggens integritet kan du dekorera den med gipsskivor som du kan placera böcker, fotografier, små vaser och andra dekorativa element på. Huvudsaken är att det inte finns för många av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionellt, för små rum, rekommenderar designers inte att använda färger som är för mörka eller för ljusa. Ett för stort mönster på tapeten kommer inte heller att vara lämpligt här. Det är bättre att göra väggarna enfärgade i lugnande färger, och accenter kommer att ge ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ gips är idealisk för att dekorera väggarna i ett litet vardagsrum ., bred eller flytande tapet, eller så kan du helt enkelt måla väggarna med färg. Huvudprincipen är att inga tvärgående sömmar ska synas på väggarna - de reducerar ytan visuellt. Ritningen ska vara så enkel och begriplig som möjligt - lämna komplexa mönster för rymligare rum. Geometriska linjer, imitation av murverk, samt 3D -tapeter kommer att vara lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paul

Som golvbeläggning i vardagsrummet skulle naturparkett eller självutjämnande golv vara bra. Om medel tillåter kan du lägga extravagans till interiören med en porslinstengodsplatta med en blank yta - det kommer visuellt att lägga till några centimeter höjd i rummet. En annan sak är när det gäller ett litet område, vilket innebär att det är stor sannolikhet att detta är ett bostadshus i ekonomiklass. Och många anser att det är opraktiskt att göra dyra reparationer i en liten lägenhet, så laminatgolv kan vara ett utmärkt alternativ till parkett. Det kostar flera gånger billigare, men det ser inte sämre ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har små barn eller svala golv kan du lägga mattor ovanpå dem. I det här fallet är det bättre om det fixeras med socklar runt hela omkretsen av rummet. När du väljer en matta för vardagsrummet, ge företräde åt produkter med en diskret prydnad. Dess värde beror på rummets form. I långsträckta rektangulära rum kommer en mattor att se bra ut, och i ett fyrkantigt rum är det värt att lägga en liten oval eller rund matta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Om takets höjd tillåter kan spänningsstrukturer i flera nivåer användas för dess design. I det här fallet bör det nedre taket ligga runt väggarnas omkrets, och det högre utrymmet ska förbli i mitten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum med lågt i tak kan du också installera ett spänningsalternativ . I det här fallet är det bättre att använda en blank eller spegelstruktur. Men du ska inte hänga massiva tunga ljuskronor i ett litet vardagsrum. Tänk på infällda taklampor, vägg- eller golvlampor av blank metall. Vitt krom är utmärkt för högteknologi, medan guld är mångsidigt och lämpar sig för nästan alla stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dekorera taket med gips. Detta är ett mer ekonomiskt alternativ än en stretchduk, men inte mindre intressanta kompositioner erhålls från det. Det är tillåtet att måla det i väggens färg eller måla om det i en kontrasterande nyans. Dessutom kan den användas för att dölja alla befintliga oegentligheter eller kommunikation. Om du har rastlösa grannar kommer gips att minska ljudnivån avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det brukade vara på modet att limma PFC -paneler i taket, men idag finns det färre och färre fläktar av denna typ av finish, och kork kan användas som ett alternativ. I detta fall görs åtskillnad mellan rulle och kaklad kakel. Den första typen är mer lämplig för små ytor - den lämnar ett minimum av fogar. Men plattorna är lättare att limma och billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material har många obestridliga fördelar:

  • Som med gips, absorberar korkar allt ljud perfekt. Var, om inte i vardagsrummet, för att ordna coola fester, och korktaket kommer att rädda dig från dina ädla vrede hos dina grannar.
  • Det är ett helt naturligt material som inte orsakar allergier.
  • Korken behåller värmen perfekt och du kan spara extra värme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material är särskilt bra för fuktiga klimat eftersom det behåller fukt väl. Korken kräver inget förberedande arbete och är vackert dekorerad - taket från det kan målas om många gånger. Trots alla uppenbara fördelar är denna typ av finish inte särskilt vanlig för massförbrukning på grund av dess höga kostnad.

Färger och inredning

Det är ingen hemlighet att för ett litet vardagsrum är det bättre att använda enfärgad inredning. Men om det här alternativet verkar för tråkigt för dig, har du råd att avsluta med ett litet och inte särskilt frekvent mönster. I det begränsade utrymmet i ett litet rum är högst 2-3 färger tillåtna. I det här fallet dominerar en av dem, och resten används som ytterligare dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara textilier - gardiner på fönstren, kuddar och kuddar i soffan, mattor, fotoramar. Låt oss ta en titt på de rekommenderade färgerna som anses vara de mest lämpliga för att skapa en mysig inredning för ett litet vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit

Den är en favorit bland alla färger, eftersom den kan användas både som huvudbakgrund och som sekundär nyans. Den passar bra med alla andra färger, så den kan användas på både vertikala och horisontella ytor. Vitt är perfekt för en skandinavisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå

Denna neutrala nyans smutsas inte lika lätt som vit, men den kan också användas doserad i dekorativa element eller som bas. Samtidigt tillåter han de mest vågade kombinationerna, mjukning och dämpning för ljusa och avantgarde färger. För en klassisk inredning kan du ta flera nyanser av grått - från nästan vitt till mörkt asfalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en snygg och intressant inredning kan du dekorera väggarna i silver och hänga svängbara lampor med mjukt rosa ljus ovanför sittgruppen med en hörnsoffa och fåtölj.

Beige

Denna färg är idealisk för huvuddekorationen av ett litet vardagsrum i klassisk stil. Möbler och textilier i bruna toner passar bra till det. Lampor med en varm diffus glöd är bra för beige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brun

Det finns många nyanser av denna färg, från våt sand till mörk choklad. Använd detta färgschema i små rum med omsorg. Om du vill klistra in brun tapet på väggen är det bäst att göra det bara på en yta. Material med en texturerad dekorativ finish ser mycket intressant ut. Den bruna färgen ser original ut i olika imitationer - under huden, under det gamla gipset eller under sanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå

Psykologer säger att det har en lugnande effekt på en persons psykologiska tillstånd. I vardagsrummet, inrett i sådana färger, är det trevligt att återvända hem efter en arbetsdag och, sträcka ut benen, bekvämt sitta i din favoritstol med en kontrollpanel eller med en bok. Blått svalnar, så alla dess derivat rekommenderas för heta klimat. Det fungerar bra när det är parat med vitt, beige och brunt. Paret "blått och gult" ser bra ut. Kom ihåg hur alla för några år sedan blev tokiga efter den berömda tapeten med stjärnor - gult på blått och blått på gult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grön

Vårens färg, hopp och början på ett nytt liv - det har en positiv effekt på hushållets allmänna välbefinnande. Det ser mest fördelaktigt ut i kombination med trämöbler, krukväxter och ett vattenfall - ja, även i ett litet vardagsrum kan du ordna ditt eget vattenfall, åtminstone en imitation av det. Sådana idéer kan kompletteras med upplysta målningar och med bilden av vatten. En liten bordslampa med inbyggd minifontän passar bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lila

Alla nyanser av lavendel och lila är lämpliga för ett litet mysigt vardagsrum där ett par älskare bor. Atmosfären som skapas av denna färg ger dig ett romantiskt humör. Lila nyanser ser mest fördelaktiga ut i kontrast till vitt, ljusblått eller blekrosa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Designers rekommenderar att kombinera antingen varma eller kalla nyanser. De fungerar inte tillsammans. När det gäller utformningen av små rum, rekommenderar experter traditionellt att välja en minimalistisk inredning. I ett litet utrymme ska allt vara funktionellt och genomtänkt. Inga onödiga och onödiga föremål. Men det är ingen ursäkt för att ge upp söta inredningsdetaljer som anpassar ditt utrymme och kompletterar det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas, även under trånga förhållanden, kan du utrusta en modern hemmabio - häng plasma på väggen, placera högtalarna i hörnen, göm några av dem bakom gardiner och använd några av dem som blomsterställ. För fastnat gäster kan du erbjuda en hopfällbar soffa. Om utrymmet är väldigt litet kan du använda en luftmadrass och mjuka bönsäckar. Alla typer av transformerbara möbler kommer också att vara lämpliga här: fällbara stolar, ett bord på hjul som glider under skåpet för utrustning, en fällbar soffa eller en säng som fästs på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsarkitekter rekommenderar att zonplanera utrymmet med en mängd olika tekniker. Alla tillgängliga ytor måste användas. Om rummet har breda fönsterbrädor, täck dem inte med långa gardiner, utan använd dem som ett bord för bufféer. I detta fall ska gesimsen hängas så högt som möjligt, och helst under själva duken. Det är bättre att välja en enkel design av gardiner (utan komplexa veck). Om en lambrequin är tänkt, bör den också vara rent villkorlig, utan hängande element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är den lyckliga ägaren till höga panoramafönster kan du organisera en extra soffa ., sittande på vilken han kommer att titta på gatan. Det är tillåtet att placera det på ett podium, under vilket ytterligare lagringsutrymme bör skapas. Med hjälp av ljus kan du också göra en villkorlig uppdelning av ett rum i zoner. Det viktigaste är att det ska finnas mycket av det, och det ska vara på flera nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett ungdomsrum med bullriga fester kommer en snurrande discokula att vara lämplig i taket, och för en familj på flera medlemmar skulle det vara trevligt att dela in rummet i zoner med hjälp av en gardin eller en dekorativ gipsskiva. För dem som föredrar en mer konservativ inredning är det att föredra att välja möbler med hög rygg - på detta sätt kommer vardagsrummet att se högre ut. Möbler med horisontell randig klädsel och gardiner som matchar soffan hjälper till att skjuta väggarna breda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på design

Med hjälp av intressanta fototapeter med 3D -effekt kan du visuellt utöka det viktigaste rummet i lägenheten. För en klassisk inredning är ett naturligt tema lämpligt - havet, skogen, blomsterfältet, vattenfall, känsliga buketter och andra liknande bilder. I dekorationen av hallen i modern stil används ofta bilden av en nattmetropol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rymdteman kommer att se ovanliga ut på väggen, till exempel Saturnus ringar, zodiakens konstellationer, solsystemet eller bara natthimlen med belysningseffekten, som tillhandahålls av strålkastarna inbyggda i väggen. Du kan ta bilden på Internet, beställa utskrift i storformat och installera lysdioderna själv eller anförtro specialisterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är vardagsrummet också ett sovrum samtidigt, och i en studiolägenhet är det också ett kök. I det här fallet är det lämpligt att installera en bardisk som fungerar som ett matbord, samt separera köket från viloplatsen. Beroende på rummets form kan det dessutom göras både längs och tvärs över rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används angränsande rum för att utvidga rymden. Så, om det finns en loggia bredvid vardagsrummet, rivs väggen och själva loggian isoleras och värdefulla ytterligare meter användbart utrymme erhålls. Men om väggen som du vill riva är en bärande vägg, måste du utarbeta ett projekt för att stärka det inre utrymmet, som måste samordnas med specialorgan. Var beredd på att du kanske inte får riva den här väggen, eftersom det kan hota hela husets integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men att bygga ut vardagsrummet på bekostnad av korridoren kan vara ganska smärtfritt för hemmet. Om du gillar att gå in i en lägenhet och omedelbart komma in i hjärtat - in i vardagsrummet, så är detta ditt alternativ. I det här fallet är det värt att installera en skjutgarderob nära entrén med speglade dörrar till hela rummets höjd. Du kan gömma alla ytterkläder i den, och ordningen i rummet kommer inte att störas, och speglar på hela väggen kommer att expandera det befintliga rummet ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vore logiskt att lägga ut några meter från golvet nära tröskeln med keramiska plattor och lägga laminatet för att matcha plattorna på resten av ytan. I det här fallet är det bättre att avstå från stora mattor och mattor, eftersom även med daglig rengöring kommer damm från gatan att falla in i rummet och rengöring av mattan är mycket svårare än att tvätta golven. Om du fortfarande vill lägga något på golvet, släng en liten dekorativ matta mitt i rummet. Alternativt kan du inte riva hela väggen helt, utan bara expandera dörröppningen genom att dekorera sylt med spegelplattor. Med ett sådant icke-standardiserat tillvägagångssätt kommer själva öppningen att vara praktiskt taget osynlig, men vardagsrummet kommer att se original ut.

Rekommenderad: