Design Av Ett Litet Vardagsrum (126 Foton): Moderna Idéer - 2021 Inredning Av En Liten Hall I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Litet Vardagsrum (126 Foton): Moderna Idéer - 2021 Inredning Av En Liten Hall I En Lägenhet

Video: Design Av Ett Litet Vardagsrum (126 Foton): Moderna Idéer - 2021 Inredning Av En Liten Hall I En Lägenhet
Video: 2021 Hur man dekorerar ett litet vardagsrum / Bästa Små vardagsrum DesignIdéer 2024, April
Design Av Ett Litet Vardagsrum (126 Foton): Moderna Idéer - 2021 Inredning Av En Liten Hall I En Lägenhet
Design Av Ett Litet Vardagsrum (126 Foton): Moderna Idéer - 2021 Inredning Av En Liten Hall I En Lägenhet
Anonim

Många undrar hur man planerar inredningen i ett litet vardagsrum korrekt. Trots rummets lilla storlek finns det många alternativ som hjälper dig att använda utrymmet i ditt hem på ett rationellt och smakfullt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du funderar på att uppdatera utformningen av ditt lilla vardagsrum bör du noggrant studera detaljerna i planering och skapa en inredning.

Det finesser inkluderar:

  • när du köper möbler, välj föremål utan konvexa delar. Utbuktningarna tar bort extra centimeter, av vilka det inte är särskilt många.
  • När du arbetar med ett litet vardagsrum kan du göra ombyggnaden av hela lägenheten. Till exempel kombinerar många människor i Chrusjtjov ett rum med ett kök, vilket gör interiören original.
Bild
Bild
  • Korrekt valda färger och kompetent belysning hjälper dig att utrusta en ny inredning.
  • I ett vardagsrum på 15 meter är det bäst att köpa modulära miniatyrväggar och inbyggda garderober som hjälper dig att få lite utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett stilen i ditt vardagsrum, klassiskt eller modernt, är det viktigt att tänka över varje centimeter utrymme och göra det funktionellt.

Zonindelning

Små lägenheter kännetecknas av begränsat utrymme, så många väljer att planera ett rum. För att funktionellt planera situationen måste du korrekt placera accenter och markera de viktigaste områdena i rummet.

Att zonera en liten lägenhet kan utföras med hjälp av följande tekniker:

  • arbeta med belysning.
  • installation av partitioner;
  • genom att kombinera tapeter;
  • arrangemang av nischer;
  • specialarrangemang av möbler;
  • delning med en pallplats och en ökning av området i ett mycket litet rum genom att gå med i en loggia.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna idéer erbjuder flera alternativ för zonindelning:

  • Vardagsrum och sovrum i grannskapet. Sovrummet bör placeras vid fönstret, eftersom det enligt reglerna ska ligga så långt som möjligt från entrén.
  • Zoner med kök. Du kan ordna båda områdena utifrån dina önskemål. Men designers rekommenderar att du placerar köket bredvid fönstret så att matlagningen blir så bekväm som möjligt. Vardagsrummet i denna situation kommer att vara ett genomgångsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vardagsrum och matplats. Dessa zoner är kompletta, så din design bör ta hänsyn till tillräcklig yta för varje enhet.
  • Grannskap med skåpet. Ett litet hörn räcker för den sista zonen. När du planerar en renovering, överväg ett alternativ med hjälpbelysning.
  • Vardagsrum och barnkammare. Denna kombination anses ovanlig, eftersom de flesta föräldrar ger sitt barn sitt rum. Om du bestämmer dig för att möblera rummet med en sådan zonindelning, bör du noggrant planera designen och dela zonerna med partitioner. Detta steg gör att barnet kan vila på sitt territorium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separation med möbler

Denna metod är den enklaste och mest prisvärda. Om du väljer det ger du ditt rum flera funktionella områden efter eget gottfinnande. På grund av det stora soffhörnet kan du placera dina gäster på dagtid och använda denna plats för att sova på kvällen.

För att ge området intimitet är det värt att använda bärbara partitioner eller en skärm.

Denna lösning är bekväm, särskilt om ditt vardagsrum har ett par fåtöljer och ett soffbord. Om en av familjemedlemmarna är trött kan han gå och vila, och resten av folket stannar vid bordet och fortsätter att kommunicera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med mobila väggar

Denna teknik är lämplig för dem som vill skilja det lilla sovrummet från vardagsrummet. Butikerna säljer miniatyrstrukturer som kan läggas ut vid rätt tidpunkt. Skiljeväggar är gjorda av glas och plast. För att dölja din säng för främlingar, häng gardiner på strukturen.

Du kan också använda små öväggar. En längd på 1,5-2 m är tillräcklig. Vanligtvis installeras ett TV -stativ, en garderob eller ett rack på ena sidan av väggen. En sådan lösning hjälper till att tydligt zonera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av öppna partitioner

Sådana mönster fungerar som en dekorativ komponent och hjälper till att skilja gränserna för funktionella områden. Konstruktioner är metall, trä och plast. Utåt ser de ut som små arkitektoniska strukturer, men i de flesta fall ger de en bra ensemble av attraktiva hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förvärv av nischer och skåp

Nischer och garderober gör ett bra jobb med att zonera territoriet. Ju högre höjd på ditt skåp, desto tydligare kommer separationen att visas. Om du vill dela upp territoriet med en miniatyrnisch, utrusta det med långa föremål. För detta ändamål är en bordslampa, statyetter eller till och med blomvaser lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av pallen

Detta är det mest framgångsrika sättet att planera ett vardagsrum. När du väljer det, kom ihåg att podiet kommer att vara lämpligt i rum med högt i tak. Genom att installera ett sådant tillägg identifierar du tydligt de funktionella områdena. Designers rekommenderar att utrusta podier med lådor för att öka deras funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av finish

Användningen av olika material i dekorationen visar omedelbart indelningen i zoner. Designers använder ofta denna teknik, eftersom den låter dig skapa två oberoende områden i vardagsrummet. Du kan använda samma material, men med en annan styling. Denna lösning gäller endast golvplattor eller andra små beläggningar.

För att separera områden så mycket som möjligt, lägg mattor med olika mönster eller ytor på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetar med belysning

Ljus spelar en nyckelroll för att skapa en inredning, så att arbeta med det kommer att bidra till att betona gränserna för områdena. Att till exempel belysa arbetsplatsen med lamporna släckta i sovrummet hjälper andra hushållsmedlemmar att slappna av.

Om du bara använder en ljuskälla i vardagsrummet kommer det inte att räcka för ett rum som är indelat i flera funktionella områden. Överdriven belysning av ett av områdena bör uteslutas, eftersom detta kommer att förstöra hela situationen. Strålkastare är det bästa valet i det här fallet. Placera huvudkronan ovanför huvudområdet och ställ in flera platser i hjälpområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning med falska kolumner

Falska kolumner anses vara en bekväm metod för zonindelning av alla rum. De är mest efterfrågade i vardagsrum, eftersom denna del av huset tillhör kategorin högtidliga. Att installera antika kolumner hjälper till att dela upp utrymmet och göra interiören original.

En stor pelare kan fungera som en imitation av en skorsten eller som en falsk vägg. Valet av vilken design som helst hjälper dig att vinna ett visst utrymme där det andra rummet kommer att ligga.

Bild
Bild

Designstil

När du arbetar i en lägenhet med ett litet vardagsrum, överväga en ny stil. En genomtänkt miljö hjälper dig inte bara att fördjupa dig i en trevlig atmosfär, utan också betona ägarens känsla för stil. Designers erbjuder olika inredningsstilar, bland vilka alla kan hitta ett lämpligt alternativ. Rummets färgschema, en uppsättning ytterligare attribut och inredning beror på valet av stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil

Denna typ av design älskar funktionalitet och snygghet. Föredra skarpa grafiska linjer, pastellfärger, tillsammans med moderna material. Lägg till ny elektronik i inställningen och du har det perfekta utrymmet som förbättrar den livliga livsstilen. Den moderna designen är lite som ett kontor, men inredning med textilier, små kuddar och krukväxter kommer att ge en känsla av hemkomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Hallen är inredd i klassisk stil i en harmonisk miljö där allt är symmetriskt. Ge företräde åt vita färger, kristallkronor och förgyllda speglar. Att använda dessa attribut hjälper till att fylla rummet med ett mjukt sken.

Huvuddekorationen i det lilla vardagsrummet är snidade möbler. Elfenben eller polerat trä alternativ kommer att göra. Begagnad stuckatur, konvexa reliefer med valv kompletterar interiören och ger atmosfären i ett medeltida palats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

För barockstil är monumentala möbler klädda med dyra textilier lämpliga. Rygg och armstöd ska vara snidade och förgyllda. Vardagsrummet i en sådan inredning ser visuellt större ut om du lägger till spegelinsatser i inredningen. Ett stort antal stuckaturer och snidade föremål hjälper till att sprida uppmärksamhet och ge rummet en högtidlig, dyr atmosfär.

Det är vanligt att använda parkett som golvbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Provence kommer att fördjupa dig i den förtrollande enkelheten i södra Frankrike. En sådan atmosfär är utrustad med romantik på grund av spetsar, blommotryck på tapeten och pastellfärger i inredningen. Dina gäster kommer att uppskatta utformningen av det nya vardagsrummet medan du dricker te från en vacker uppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

För ett litet vardagsrum i loftstil bör kala väggar, ett minimum av möbler och franska fönster tillhandahållas. Abstrakta bilder, svartvita fotografier och golvlampor av metall kan fungera som en dekorationskomponent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Denna stil talar för sig själv - det minsta antalet saker, inga smycken. Rummet bör endast innehålla nödvändiga möbler med modern teknik. Endast silver, beige och blå nyanser är tillåtna. Du kan använda rika accenter, men skalan ska vara lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Ett rum i skandinavisk stil bör ha en snövit bakgrund, där några ljusa accenter är tillåtna. Fokusera på naturligt ljus. En sådan inredning ger rummet fräschör och en känsla av frihet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

I vardagsrum där rätt färgschema har gjorts kommer hushållen att kunna uppleva maximal avkoppling och komfort. Valet av nyans kan inte bara göras utifrån dina smakpreferenser, du bör utgå från rummets egenskaper och de mål som du vill uppnå genom pigment.

Ett rum inrett i ljusa färger kommer visuellt att se större ut . De flesta av de stilistiska trenderna är baserade på snövita väggar med ljusa tillbehör. Designtekniker baserade på denna teknik är enkla och praktiska, därför är de populära. Vit finish i vardagsrummet ger frihet i valet av andra inredningsartiklar. Möbler i vilken färg som helst passar henne, tillsammans med textilier och inredning.

Även valet av neutrala nyanser kommer att ge ditt rum en speciell charm, på grund av vilken du inte behöver pussla över kombinatorik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har dekorerat tak och väggar i vita toner, välj mörkt golv. Denna kombination kommer visuellt att förstora gränserna för ett litet rum, och det kommer inte att verka laddat. Använd accenter för att hålla neutrala möbler nyanser från att göra interiören tråkig.

För detta är färgmålningar, fototapeter, texturerad finish lämpliga . Du får en originallösning som inte kommer att bli en obalans i hela rummet och ger designen ett lust. Att dekorera rummet med pastellfärger och möbler i ett identiskt sortiment kommer att vara ett bra alternativ till vitt. Metoden låter dig ordna vertikala plan i rummet. Den beige paletten ger dig en varm atmosfär, medan de blå och beige möblerna kommer att stämma av atmosfären och tillföra en touch av svalhet och friskhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vita vardagsrummet harmonierar framgångsrikt med mynta, ljusgröna och pistaschinlägg. I ett sådant rum är det trevligt att koppla av och få styrka efter en hektisk dag. Om du använder naturmaterial i din dekoration, leta efter varma, naturliga toner. De mörka trämöblerna passar bra med pastellpaletten som förstärker den romantiska, inbjudande atmosfären. Denna inredning ser väldigt original ut på landet, där dekoration med skivor och andra trämaterial ofta råder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan spela kontrasten mellan mörka och ljusa toner . Detta alternativ är lämpligt för vardagsrum i alla storlekar. När du väljer denna metod, tänk på att mer vitt bör användas för ett litet rum. Stora föremål bör göras i grått, och svart kan användas för doserad inredning. För dem som inte gillar vanliga väggar och föredrar tapeter med tryck, det finns en regel: du kan inte använda en stor ritning i ett litet rum.

En storbild kommer att begränsa det redan små utrymmet. En liten ritning kommer visuellt att expandera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att visuellt utöka gränserna för ett litet vardagsrum bör du använda ett par neutrala eller ljusa färger. Mörkare färger kan användas för golv, möbler och inredning. Endast ett objekt bör mönstras. Om väggar är dekorerade med det, välj vanliga textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga material

Sedan antiken har man ansett att vardagsrummet är den mest spektakulära delen av hemmet. Den ska innehålla de vackraste möblerna, speglarna och textilierna. I detta rum är det vanligt att ta emot gäster och koppla av i kretsen av hushåll. Oavsett vilken typ av inställning du väljer, romantisk eller kontor, bör du välja rätt material för varje yta.

Golv

Laminat, naturparkett eller matta lämpar sig som golv för ett litet vardagsrum. Det för närvarande trendiga flytande golvet är också populärt. Den kan användas för att imitera sten-, trä- eller porslinsgodsytor. Ett glansigt eller polerat lager kommer visuellt att öka rummets höjd. Om små barn bor hos dig kan du dekorera golvet med mattor. De dämpar fall och håller ditt barn varmt under vintersäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Väggarna i ett litet vardagsrum ska ha en ljus nyans, utan iögonfallande färgfläckar. Ge företräde åt monokromatisk färg och sömlös tapet med ett smalt vertikalt mönster. Alternativt kan du använda murverk, panel eller polerad sten. Utspädning med panoramatapeter med volymetrisk effekt hjälper till att dekorera interiören.

Om du använder väggar av gipsskiva, utrusta dem med belysta nischer för apparater, intressanta samlingar och ett akvarium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Den bästa lösningen för ett litet rum är ett sträcktak med spegeleffekt. Beroende på den valda interiören kan du utrusta ett tak med två nivåer eller ett kombinerat tak. Med en begränsad budget kan du alltid klara dig med en enkel anpassning med ytterligare målning i vitt. Fyrkantigt eller randigt murverk från ett falskt tak fungerar inte, eftersom det visuellt kommer att minska dess höjd. Massiva ljuskronor är inte heller lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare inredning

Du kan förändra din inredning avsevärt genom att välja randbeslag. Du kan visuellt utöka området för ett litet rum med en horisontell linje, och vertikala linjer höjer duken visuellt.

Baserat på vilken brist som finns i ditt rum, använd en randig design. Denna färg passar bra med speglar, om du använder kombinationen med måtta. Placera spegeln på ena väggen och en blank yta på den andra. Om du planerar att placera ett skåp längs väggen, välj en produkt med glasdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor och volymetriska målningar hjälper också till att förändra den visuella uppfattningen av ett rum. På grund av tredimensionella bilder på väggen kan du inte bara dekorera vardagsrummet, utan också visuellt göra det bredare. Utifrån ser det ut som att en annan dimension börjar nära denna vägg.

Ljusfrågan måste övervägas noggrant . Lägg till så mycket ljus som möjligt om ditt rum inte vetter mot solsidan. Strålkastare, lampor eller golvlampor hjälper dig i denna fråga. Dekorativt ljus ger rummet tillräckligt med ljus. Det finns många modeller på marknaden för belysningsutrustning, bland vilka du hittar det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

För att korrekt utforma bostadsutrymmen och eliminera många av de misstag som nybörjare ofta gör måste du studera designers rekommendationer. Du bör utgå från vardagsrummet, eftersom varje rum har sina egna finesser.

Bild
Bild

Den fyrkantiga formen gör att du kan placera alla möbler nära väggarna eller i mitten av rummet. Tack vare de kantiga formerna kan du ge inredningen en diamantform. I smala och rektangulära rum placeras dörrar som regel mittemot fönstret, vilket ger rummet effekten av en korridor.

Inte alla kommer att gilla den här miljön, så du kan bli av med den med följande tekniker:

  • Gardiner fönstret med vita gardiner som har horisontella draperier.
  • Dörren ska vara stor och ljus i färgen. Valet av ett sådant dörrblad hjälper till att visuellt expandera smala väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Placera ställningar med långa hyllor i fria utrymmen.
  • Den breda sidan ska ha en speglad eller blank yta. Välj en tapet med synliga vertikala ränder i kontrastfärger längs hela dess längd.
  • Plankgolvet ska vara parallellt med den smala väggen.
  • Föredrar möbler med hög rygg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gjorde en zonering och fick ett vardagsrum med en icke-standardform krävs en icke-standardiserad layout. För ett sådant fall är hörn eller halvcirkelformade möbler, soffbord med en ovanlig form, väggar med fasade kanter lämpliga. Glöm inte bort belysning, vilket borde vara tillräckligt för varje plats.

Många lägenhetsägare bestämmer sig för att kombinera ett vardagsrum och en balkong . Den här metoden hjälper till att få extra utrymme och placera ett blomsterhörna eller studera på det. Med en sådan layout, kom ihåg att isolera balkongen så att värmen inte lämnar rummet.

Genom att följa rekommendationerna från specialister kan du självständigt utrusta ditt hem med en kompetent miljö, fokusera på de nödvändiga områdena och dölja de befintliga bristerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Utformningen av ett litet vardagsrum kommer att skilja sig väsentligt från utformningen av mer rymliga rum. I ett rum där det finns lite utrymme måste du rationellt närma dig att fylla varje centimeter och använda den klokt.

För dessa ändamål kan du förse ditt rum med modulära skåpmöbler, som enkelt kan förvandlas till ett hörn för att ta emot vänner. Förutom sådana möbler rekommenderar designers att titta närmare på en päronstol eller köpa en bönsstol. Det här är snygga ramlösa saker där du bekvämt kan koppla av efter arbetsdagar. Fåtöljen fördjupas helt i sina konturer och ger en atmosfär av komfort. Sådana möbler kan användas som accent om du köper ljusa modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar barockstil kommer dina gäster att uppskatta taklisterna, stora inredda möbler och skulpturer. Tänk över varje hörn i vardagsrummet för att placera minifigurer och andra inredningskomponenter i det. För textilier bör sammet, satintyg användas.

Fjärilar av tyg och papper, tillsammans med andra hantverksartiklar, hjälper till att komplettera vardagsrummet i jugendstil. Lägg din kreativitet på hyllorna och dina gäster kommer att uppskatta din talang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla ottomaner kommer att göra den välbekanta interiören intressant . Förutom utseendet är sådana element praktiska, eftersom de kan användas som fotstöd och till och med ett litet bord. Välj en ottoman som kommer att smälta in harmoniskt med rummets övergripande koncept.

Om ditt mål är ett mysigt vardagsrum med en hemtrevlig atmosfär, skapa det med bilder på väggarna. Platsen för intressanta punkter på väggarna hjälper till att dekorera inte bara vardagsrummet, utan också alla andra rum.

Ovanliga massiva djurfigurer på golvet hjälper till att skapa rätt accent och göra vardagsrummet ovanligt.

Rekommenderad: