Vardagsrumsinredning (57 Foton): Ursprungliga Idéer-2021 För Att Dekorera En Hall I En Lägenhet I Modern Stil, Hur Man Dekorerar Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsinredning (57 Foton): Ursprungliga Idéer-2021 För Att Dekorera En Hall I En Lägenhet I Modern Stil, Hur Man Dekorerar Med Egna Händer

Video: Vardagsrumsinredning (57 Foton): Ursprungliga Idéer-2021 För Att Dekorera En Hall I En Lägenhet I Modern Stil, Hur Man Dekorerar Med Egna Händer
Video: Hemstylisterna tipsar: Färgval 2024, April
Vardagsrumsinredning (57 Foton): Ursprungliga Idéer-2021 För Att Dekorera En Hall I En Lägenhet I Modern Stil, Hur Man Dekorerar Med Egna Händer
Vardagsrumsinredning (57 Foton): Ursprungliga Idéer-2021 För Att Dekorera En Hall I En Lägenhet I Modern Stil, Hur Man Dekorerar Med Egna Händer
Anonim

Vardagsrummet är precis det rum som gör det första intrycket på alla som kommer till ditt hus. Det är därför alla försöker göra detta rum så presentabelt och demonstrera egenskaperna hos din smak som möjligt. Olika typer av inredning kan användas för att liva upp vardagsrummet och göra det mer attraktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil i interiören

Först och främst, när du väljer små inredningselement, måste du ta hänsyn till inredningsstilen där den är gjord.

Klassisk

Den beprövade stilen är en klassiker. Ett rum i denna stil bör dekoreras med inredning av högsta kvalitet, för att inte "minska kostnaden" för interiören.

Ett rum i klassisk stil kan dekoreras med mattor eller gobelänger, målningar i massiva ramar eller speglar som liknar ett rikt dekorerat porträtt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklekticism

Denna stil kan användas även i en lägenhet med små rum. Det är detta tillvägagångssätt som gör att du samtidigt kan dekorera vardagsrummet och spara alla nödvändiga små saker där. Det eklektiska rummet kombinerar detaljer från olika stilar. Du kan göra ditt vardagsrum till en mysig plats att koppla av eller en mystisk oas dekorerad med färska blommor. I denna stil är handgjorda små saker lämpliga, som vid första anblicken är oansenliga, men ändå gör rummet ibland mer bekvämt och hemtrevligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land och Provence

Båda dessa stilar kan kallas rustika. Man tror att det är denna stil som är lättast att använda för att dekorera ett vardagsrum. Det finns ingen anledning att tänka för mycket på valet av små dekorativa element. Härliga målade tallrikar, lervaser med blommor, levande växter i krukor och så vidare kommer att passa dig.

I ett sådant rum finns också en plats för små saker som ligger mig varmt om hjärtat: familjefoton, prydnadssaker donerade av nära och kära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retro

Denna stil kan definitivt kallas den billigaste. När allt kommer omkring behöver du inte ens köpa några extra inredningsartiklar - du hittar allt du behöver i din gamla lägenhet eller hemma hos dina föräldrar. Retrostilen kompletteras perfekt av gamla affischer, sjaskiga kuddar och andra saker som en gång prydde din plantskola och nu kommer att bli ett snyggt tillskott till den moderna interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Det viktigaste rådet, som kommer att vara användbart för alla, utan undantag, är att du inte ska skynda dig att välja dekorativa prydnadsföremål. Bestäm först platsen för de viktigaste sakerna, färgen på väggarna, taket och så vidare.

Inredningen ska komplettera helhetsbilden och passa organiskt in i den . Kontrastdetaljer ser också vackra ut.

Om hela rummet är inrett i vita eller beige färger, kommer ljusa accenter i form av mjuka kuddar eller färgade blomkrukor att späda interiören och göra det mer livligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall rekommenderas dekor, tvärtom, att undvikas. Först och främst handlar det om minimalismstilen som är bekant för många. Men även minimalistiska lägenheter borde inte vara tråkiga. Släng inte alla dekorativa små saker och försök att göra rummet så moderiktigt som möjligt. Begränsa dig själv till minsta mängd smycken.

Dessutom kanske rummet helt enkelt inte har tillräckligt med utrymme för dekorativa små saker . Om du bor i ett litet rum och vill att det ska vara så ljust och luftigt som möjligt, undvik onödig inredning. Alla dekorationer ska vara funktionella och inte bara ta upp ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar också att du använder små dekorativa element när du dekorerar små rum. En snygg fotoram på ett bord kommer att se mycket bättre ut än en stor tavla på en halv vägg. Och det kommer att ta mycket mindre plats.

I stora rum kan du välja den inredning du gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta inredningsidéer

En hall i modern stil kan helt ändra sitt utseende om du väljer rätt detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner

Inte bara saker som placeras på hyllor och bord kan dekorera ett rum, utan också textilier. Ett av de enklaste sätten att lägga till en touch av komfort i ett rum är att välja vackra gardiner som betonar önskad stil och vid behov dela in rummet i önskade zoner.

I vardagsrummet, inrett i en enkel stil, kommer långa gardiner mot golvet att se passande ut. Det mest lämpliga materialet är sammet eller siden. Sådana gardiner kommer omedelbart att dekorera rummet, även om de är den enda dyra detaljen i hela interiören. För sådana gardiner är det lämpligt att plocka upp band med tofsar eller till och med lambrequins. Detta kommer att tillföra högtidlighet och presentabilitet till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har tillräckligt med lätthet, ta en närmare titt på korta fönsterbrädelängder av tunna tyger. Det kan vara chintz, linne eller bomull. Välj en diskret och lätt ritning. Du kan också välja tunna genomskinliga persienner eller till och med begränsa dig till tunn tyll.

Du kan välja gardiner baserat på rummets storlek . Så för ett litet rum är ljusa monokromatiska gardiner bäst lämpade, som kombineras med väggarnas färger. Detta är den enklaste tekniken som gör det möjligt att visuellt utöka utrymmet.

Tyger med tjocka mönster och kontrasterande tryck är bättre för rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekor

Även i ett litet rum, där det inte finns några hyllor och bord, och det verkar som om det helt enkelt inte finns någonstans att placera alla typer av prydnadsföremål, kan du hitta en plats för väggdekor.

Det enklaste sättet att dekorera väggar är målningar ., inramade fotografier eller speglar med intressanta mönster. I ett rum i retrostil ser en traditionell färgglad matta på väggen intressant ut. I andra stilar kan den ersättas med vackra gobelänger eller till och med färgade tygklädda paneler.

Vägglampor kan också användas som dekoration. Till exempel i ett rum i klassisk stil ser vintage sconces med en smidd bas eller stiliserade ljusstakar som använder enkla lampor istället för riktiga ljus bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hänga smala hyllor på väggen, där du redan kan placera andra extra delar.

Den ursprungliga interiören kan dekoreras med vintageaffischer eller vinylskivor som hänger på väggarna.

Och om du är en kreativ konstnärlig person kan du helt enkelt använda dina egna ritningar som en väggdekoration. Detta kommer att betona din individualitet och omedelbart visa för de inkommande vad du är intresserad av i livet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akvarium och levande växter

Om du älskar naturen kan du dekorera ditt vardagsrum med krukor med färska blommor, hängande korgar med vävväxter och även använda ett stort akvarium med färgglada fiskar i designen.

Akvariet kan inte bara placeras på ett bord eller en hylla, utan också monteras i en vägg eller nisch. Detta är en intressant designlösning för rymdzon. Att skapa ett sådant hörn med vilda djur kommer inte bara att dekorera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du får en plats där du kan koppla av under det lugna vattnet och titta på den färgade fisken. Detta kommer definitivt att hjälpa till att lindra stress efter en hård dag på jobbet och göra dig på ett lugnt humör. Det bör också noteras att installationen av ett akvarium med vatten inte tillåter luften i rummet att torka ut även under uppvärmningssäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Med enkla exempel på riktiga vardagsrum, inredda i en eller annan stil, kan du se till att inredningen är lämplig överallt, oavsett vilken stilistisk riktning du arbetar med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxiga klassiker

Detta är ett klassiskt vardagsrum. Den ljusa träbasen i detta rum fungerar som en bra bakgrund för de antika detaljerna. Det är inte bara en lyxig vit öppen spis och en massiv ljuskrona på kedjor. Alla detaljer i rummet matchas perfekt - vaser, kuddar, antika klockor, korgar och till och med en färgad matta, vilket ger interiören den nödvändiga ljusstyrkan. Detta vardagsrum är ett bra exempel på hur ett rum i klassisk stil kan vara trendigt och mysigt på samma gång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum i nautisk stil

Detta exempel är inte alls som det föregående. Minsta detaljmängd används här. Huvudfärgerna är vita, blåa och gråa. Inredningen är också gjord i samma färgschema. En vacker ljuskrona, en modern golvlampa, glasvaser och små figurer på soffbordet. Den tomma vita väggen är dekorerad med en enda målning på ett nautiskt tema. Det finns inget överflödigt här, men samtidigt ser rummet genomtänkt och bekvämt ut för livet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern minimalism

Ett minimalistiskt rum kräver ett särskilt noggrant förhållningssätt till valet av detaljer. Kuddar som matchar soffan, ett snyggt marmorerat bord, dekorerat endast med en vas med konstgjorda blommor. Och väggen bakom soffan kompletteras med hängande lådor av lätt, reflekterande material. Detta gör att du inte bara kan lagra alla nödvändiga saker på ett ställe, men också visuellt utökar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett genomtänkt vardagsrum är inte bara ett genomgångsrum, utan en plats där du kan samlas med nära och kära och ha det bra. Därför, när du väljer en inredning för detta rum, försök att ta hänsyn till inte bara modetrender. Skapa en atmosfär där du verkligen kommer att vara glad, och inte en enda prydnad kommer att verka överflödig och olämplig.

Rekommenderad: