Vardagsrumsinredning (132 Bilder): Verkliga Exempel På Rumsinredning, Enkelt Och Smakfullt - Vacker Halldesign I Lägenheten, Golvvaser I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsinredning (132 Bilder): Verkliga Exempel På Rumsinredning, Enkelt Och Smakfullt - Vacker Halldesign I Lägenheten, Golvvaser I Inredningen

Video: Vardagsrumsinredning (132 Bilder): Verkliga Exempel På Rumsinredning, Enkelt Och Smakfullt - Vacker Halldesign I Lägenheten, Golvvaser I Inredningen
Video: Så inreder du ditt vardagsrum - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Vardagsrumsinredning (132 Bilder): Verkliga Exempel På Rumsinredning, Enkelt Och Smakfullt - Vacker Halldesign I Lägenheten, Golvvaser I Inredningen
Vardagsrumsinredning (132 Bilder): Verkliga Exempel På Rumsinredning, Enkelt Och Smakfullt - Vacker Halldesign I Lägenheten, Golvvaser I Inredningen
Anonim

Vardagsrummet är det utrymmet i huset där du inte bara kan äta middag med vänner och familj, utan också umgås med din familj, koppla av ensam eller göra en hobby. Projektet för utformning av hallen i lägenheten måste närmar sig särskilt eftertänksamt.

Det är viktigt att det inre av vardagsrummet inte sticker ut från det allmänna konceptet om det inre av hela huset eller lägenheten, men det har sin egen smak och skapar en speciell komfort. Du kan elegant inreda både ett rymligt och ett mycket litet vardagsrum: det viktigaste är att använda det tillgängliga utrymmet korrekt. Det är viktigt att välja rätt färg för finish, belysning, möbler och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i rummet

För att göra interiören i ett vardagsrum i ett tegel- eller panelhus harmoniskt är det bäst att tänka över ett designprojekt i förväg - först efter det kan du köpa tapeter, golv eller möbler. Designnyanserna bör i första hand bero på rummets egenskaper.

Tänk på följande viktiga punkter:

Rymliga rum från 15 kvm. m kan delas in i flera zoner . Detta kommer att vara användbart i stora familjer - du kan fördela utrymme för varje familjemedlem med symboliska skiljeväggar eller helt enkelt med färgen på dekoration och belysning. Det rekommenderas att inte göra mer än fyra zoner i ett vardagsrum, och det bästa alternativet är två eller tre zoner. De ska vara något annorlunda i design, men passa in i det övergripande konceptet. Genom att dela upp utrymmet i zoner kan du organisera ett mysigt hörn för varje familjemedlem att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att använda hallen enbart för det avsedda ändamålet - för att ta emot gäster, du kan hoppa över zoner även i ett rymligt rum … Denna lösning är relevant främst för stora lägenheter. Samtidigt kan ett tomt rum som är för fritt se obekvämt ut, därför kommer tillbehör vara särskilt viktiga i en sådan inredning: mattor, kuddar, filtar, fotografier och inramade målningar, klockor, vaser och lådor. De kommer att göra atmosfären hemtrevlig och distinkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oönskat att dela in en liten hall i zoner . Utformningen av ett sådant rum ska vara så enhetligt som möjligt - detta kommer visuellt att göra rummet mer rymligt. Även om rummet är medelstort är det värt att överväga att efter att ha placerat möblerna kommer det inte att finnas mycket verkligt bostadsutrymme. Bra belysning är viktigt: panoramafönster och ljusa ljuskronor kommer att vara ett plus. Glansiga möbler, speglar och stängda skåp istället för öppna hyllor kommer också att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemanget av ett vardagsrum i en studiolägenhet bör bemötas kreativt . Du kan separera vardagsrummet på olika sätt - det är lättare att göra i ett rektangulärt rum och svårare i ett kvadratiskt utrymme. Beroende på inställningen finns det två alternativ för att markera vardagsrummet i studion. Det första alternativet är att göra ett vardagsrum / matsal med ett matbord och bekväma fåtöljer. Det andra alternativet är att göra ett vardagsrum-sovrum, för detta räcker det oftast med ett soffbord och en bred bekväm soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är ett kök-vardagsrum gjord av ett stort rum i en lägenhet: ett sådant rum kan vara en genomgång eller separat. Utrymmet bör delas upp beroende på dina intressen. Om du älskar att laga mat behöver du förmodligen mycket utrymme för köket, och om du vill använda rummet som ett utrymme för kommunikation, hobbyer, läsning och brädspel måste du göra ett större vardagsrum. Köket kan ha olika former - kantigt, rektangulärt och jämnt ön.

Du kan separera den med möblernas och finishens färg, med balkar, välvda strukturer, en bardisk eller helt enkelt med belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Stilen ska inte väljas separat för vardagsrummet, utan för hela lägenheten som helhet - vardagsrumsinredningen ska kombineras med resten av rummen. Beroende på stil kommer det att vara nödvändigt att välja inredningslösningar för hallen.

Tänk på följande designalternativ:

Klassisk och barockstil - det här är lyxiga interiörer som hänvisar till inredningen av ädla herrgårdar. Samtidigt kommer en sådan interiör inte att vara budgetmässig, och svårighetsgraden av möbler och tillbehör skapar en kall och fristående känsla, och många människor i sådana interiörer är obekväma. Plusserna inkluderar det faktum att sådana designalternativ är utformade i ljusa färger, på grund av vilka de visuellt expanderar rummet, och också ser riktigt lyxiga ut och betonar ägarens status.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolonial stil Är en intressant och original lösning som nu återvänder till mode. Möbler i en sådan inredning är huvudsakligen gjorda av mörkt trä, och tillbehör är ofta rent dekorativa. En sådan inredning kommer att dekoreras med gamla böcker, kartor, skeppsmodeller, djurskinn och inramade landskap. En sådan inredning är intressant, men inte för exotisk, därför är den ganska lämplig för en vanlig stadslägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern minimalistisk hi-tech Är ett alternativ för unga människor som uppskattar enkelhet, originaldesign och ny teknik. Möbler måste ha en ovanlig form - vanligtvis gjorda av plast eller metall. Glansiga ytor, speglar, glas, monokromatiska färger i ovanliga nyanser är lämpliga för inredningen. I en sådan lakonisk stil bör smala små lokaler inredas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lantlig stil är på modet nu - även ägarna till stadslägenheter vill känna sig som en del av naturen i sitt eget hem. Utformningen av möbler och tillbehör i denna riktning är vanligtvis så enkel som möjligt. Det viktigaste är miljövänliga material av hög kvalitet, främst trä. Det är på grund av materialen att en sådan interiör kan vara dyr, men investeringen kommer att löna sig, eftersom parkett av hög kvalitet, textil tapeter, trämöbler och sten- eller keramiska tillbehör kommer att glädja dig i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eklektisk stil kan kombinera element från en mängd olika stilar. Denna typ av gratis och ovanlig design väljs nu ofta av ägarna till moderna lägenheter. En ljuskrona i målat glas gränsar till en modern garderob av plast, och hängande krukväxter i provensalsk stil sitter tillsammans med utsökta klassiska garderober och byråer.

Bild
Bild

Om du tänker efter en sådan inredning och väljer saker med smak kan du få ett mycket intressant vardagsrum - det är inom ramen för denna stil som du bäst kan uttrycka din individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterial

Att inreda ett rum är precis där du ska börja din renovering. Efterbehandlingsalternativen kan vara väldigt olika: efter att ha bekantat dig med olika material och deras egenskaper kan du välja exakt vad som bäst uttrycker din idé. Ibland kan de vanligaste mönstren se väldigt snygga och intressanta ut.

Golv

Lite uppmärksamhet ägnas ofta åt golvets finish, men det är viktigt för vardagsrummets utformning.

Tänk på följande material:

Parkett - det här är det bästa efterbehandlingsalternativet, även om kostnaden för ett sådant golvbeläggning blir ganska dyrt. Dessutom kan naturligt trä repas av möbler, så det kommer att kräva särskild omsorg. Först och främst kommer parketten att tilltala älskare av miljövänliga material, såväl som lyxkännare.

Bild
Bild

Om du vill spara pengar på reparationer är det enklaste sättet att avsluta dina golv linoleum … Samtidigt är det osannolikt att linoleum är hållbart och i utseende inte alls kommer att likna ett trägolv. Bland dess fördelar är det värt att notera kanske det låga priset och mångfalden av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbehandling är extremt populärt nu laminera - Det här är ett rimligt billigt material som verkligen liknar ett träd i sin struktur. Samtidigt är det mindre krävande att ta hand om än parkett, och är också mycket mer hållbart och miljövänligt än linoleum. Designalternativ kan vara olika - från att imitera trä i naturliga nyanser till ljusa flerfärgade brädor eller abstrakta och blommiga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfinish kakel är inte vanligt - det här alternativet är lämpligt för ett vardagsrum, om du inte planerar att göra ett golvvärme. Själva brickan är kall och det är osannolikt att denna finish blir bekväm. Samtidigt kan ett sådant golv se väldigt snyggt ut - moderna plattor kan till och med läggas ut med dekorativa mosaiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Takfinisher är vanligtvis inte särskilt olika. Oftast är taket i vardagsrummet helt enkelt täckt med vit gips. Om den grova ytan är slarvig eller taket är ojämnt kan du klistra tunna block av skum eller gips. Slutligen kan sträcktak göras om utrymme tillåter. Ibland är taket färgat eller klistrat med fototapeter, men sådana alternativ är extremt sällsynta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna vardagsrum, särskilt om de kombineras med ett kök, sovrum eller har flera zoner, är olika mönster i taket populära.

Tänk på dessa alternativ:

Bjälkar görs ofta i taket ., det är typiskt för lantliga, moderna, koloniala och eklektiska stilar. Bjälkar är vanligtvis av trä, även om det finns olika undantag, till exempel plast- eller metallbalkar. Först och främst hjälper sådana mönster att dela utrymmet i rummet utan att ta extra utrymme. Dessutom kan balkarna också användas för praktiska ändamål - till exempel för att placera en hängande stol, för att hänga en del av rummet med tyll eller för att fixa krukor i venetiansk stil med inomhusväxter på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bågar är också populära . Den välvda strukturen kan placeras i stället för ingångsdörren till vardagsrummet, avgränsa utrymmet inuti med hjälp av en båge, eller göra den uteslutande dekorativ, inrama dörren. Med välvda strukturer kan du kombinera utrymmet och dela det som du vill. Valv är gjorda av gips, trä eller plast. De kan också användas för praktiska ändamål - till exempel för att placera flera hyllor längs bågen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Att dekorera väggarna i hallen är en särskilt rolig och kreativ process. Du kan nu hitta ett stort utbud av färger och texturer.

Tänk på följande trendiga alternativ:

Tapeter är fortfarande ett av de mest populära alternativen för väggdekoration i en lägenhet . Faktum är att i butikerna nu kan du hitta ett stort antal tapeter för varje smak, de är lätta att limma på egen hand, och med korrekt limning kommer de att glädja dig i många år. Oftast väljer de mellan naturliga papperstapeter och texturerade vinylalternativ, som är mindre miljövänliga men ser mer imponerande ut.

Nu är textil tapeter nu på modet, som liknar textilens struktur och ger inredningen en speciell känsla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmålning är också populär nu . Du kan göra slätfärgade väggar eller ge dem textur - till exempel nu kan du göra volymetriska drag eller finstoftning. Denna ovanliga design hjälper perfekt att dölja bristerna i den grova finishen. Beroende på utformningen av ditt vardagsrum kan du kombinera en eller flera färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de senaste modetrenderna är 3D -väggdesign . Du kan göra speciella överlägg på väggarna i vilken form som helst, vilket ger interiören ett ovanligt utseende. Oftast är sådana volymetriska element gjorda av plast eller använder gips, som också kan målas i valfri färg. Dessa experimentella alternativ passar bäst för rymliga rum inredda i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MoldinG - Det här är små dekorativa element av plast, gips eller sten, som appliceras på väggarna . Dessa kan vara ramar eller präglade mönster. Oftast lämnas lister vita och placeras i klassiska interiörer, men undantag är möjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stuckformning är en annan fashionabel väggdekoration inom ramen för den klassiska stilen . Mestadels är det kopior av kända skulpturer gjorda av gips. Sådan inredning kommer att bli ganska dyr, men stuckaturen ser riktigt lyxig ut. Samtidigt, i en inredning som är långt ifrån klassikerna eller barocken, är det osannolikt att sådana designerinredningselement ser organiska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

Färgerna i vardagsrummet ska vara genomtänkta - atmosfären i rummet beror på dem. När du väljer en färg är det värt att överväga rummets design, layout och storlek. Om du markerar flera zoner i vardagsrummet kan de dekoreras i olika färger, men de måste definitivt se harmoniska ut tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en färg, överväg ett antal designerrekommendationer:

Försök att undvika fast vitt . Ett sådant rum kan se obekvämt ut, och alla brister i finishen kommer att vara uppenbara i vitt. Rena vita färger på väggarna är endast tillåtna i klassisk interiör, men där försöker de diversifiera dem med präglad formning och fläckar i pastellfärger. Vita möbler i inredningen kan se bra ut om de har en intressant design och kombineras med färgade element.

Bild
Bild

För små rum rekommenderas ljusa färger och ljusa möbler med blanka fasader . Detta färgschema gör att rummet ser mer rymligt ut. Du kan välja både varma och kalla toner. Deras kombination kan också se bra ut. Om din finish är i kalla färger kan du diversifiera den med möbler i varma färger och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett rymligt vardagsrum kan du njuta av rikare, mörkare toner . Det rekommenderas inte att behålla hela interiören i pastellfärger - det kan verka för monotont och opersonligt. Det rekommenderas att kombinera rika och ljusa nyanser i interiören. Så ljusblått kan samexistera med genomskinlig beige, lila kommer att göra en intressant kombination med en olivton och grå med en mättad tegelfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler av trä i naturliga färger är särskilt populära nu . I små rum är det bättre att välja ljusalternativ, och i ett rymligt rum kan du använda mörka trämöbler eller kombinera flera färger.

Bild
Bild

Nu kan du hitta alternativ för finish och möbler med en mängd olika tryck.

Låt oss överväga de mest relevanta:

Blommor och blommig prydnad - Det här är ett traditionellt alternativ som organiskt passar in i nästan alla interiörer, vilket ger det en speciell skönhet och komfort. Liknande tryck kan hittas på papper, vinyl eller textil tapeter, på mattor, på stoppade möbler, på gardiner, och ibland kan en sådan målning också hittas på skåpmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga abstrakta ornament nu också populärt i moderna interiörer. De kan presenteras med eller utan mer traditionella mönster. Oftast har dessa tryck geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientaliska mönster - detta är en annan trend. Oftast kan de hittas på tapeter eller mattor. Du kan gå med i denna modetrend även om du inte vill behålla hela interiören i orientalisk stil - sådana utskrifter kan perfekt passa in i kolonialstil eller eklekticism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det har blivit populärt att placera foton på separata paneler eller tapeter . Det kan se väldigt intressant ut, men om du väljer det här alternativet bör du tänka över arrangemanget av möbler i förväg: det är bättre att fotot inte överlappar varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Belysning i inredning förbises ofta, men det är tack vare rätt ljus som du kan placera accenter i rumsinställningen och dela den i flera zoner.

Tänk på några av de bästa sätten att dekorera ett rum med ljus för olika typer av vardagsrumslayouter:

Den enda ljuskällan passar dig i två fall: om vardagsrummet är mycket litet eller om det har panoramafönster mot solsidan. Det är bäst att välja ljuskronor med tre eller fler lampor. Designen kommer att bero på resten av interiören - nu kan du hitta både traditionella och trendiga moderna alternativ för alla budgetar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja snygga alternativ för ytterligare belysning - främst bordslampor och golvlampor. De kan vara mycket intressanta: med en ovanlig form, med textilinlägg eller med målat glas. Sådana saker kommer att bli en höjdpunkt och en ljus accent i din inredning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rymligt vardagsrum, där du vill markera flera zoner, behöver du definitivt flera ljuskällor. Du kan ta två enkla ljuskronor och placera dem på olika sidor av rummet, placera lampor runt omkretsen eller kombinera en ljuskrona med små lampor för ytterligare belysning. Det är bra om du kan justera ljusstyrkan i belysningen i rummet - från det ljusaste till det mest dämpade ljuset

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsartiklar

Tillbehör i rumsmöbler spelar en stor roll. Med hjälp av små accenter kan du justera designen, diversifiera interiören och skapa en unik komfort. Inredningsartiklar kan vara rent dekorativa eller av praktisk betydelse.

Tänk på följande element som kan passa in i ditt vardagsrum:

Matta Är inte bara ett snyggt tillbehör. Det kommer att isolera golvet och göra din vistelse i rummet mer bekväm - särskilt på vintern. Du kan välja mellan en klassisk matta av bomull, ull eller akryl, en chic långhögmatta som imiterar ett djurhud eller den nu fashionabla mattan-en luddfri vävd matta som kräver minimalt underhåll. Ibland görs också matta som täcker hela golvet - vanligtvis ett naturligt kort högmaterial i mörka nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kistor - det här är användbara saker som passar in i alla versioner av den traditionella interiören. De kan användas för att ta bort överflödiga kläder eller hushållsartiklar. Ibland kan de fortfarande fungera som en bänk - i det här fallet är omslaget ett bekvämt säte. Utformningen av sådana kistor kan vara mycket varierande, och det kommer att vara möjligt att välja ett bra alternativ för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu placerar de ofta i vardagsrum smala, höga eller runda akvarier … De kan byggas in i väggar eller möbler, eller stå ensamma. Akvarier ser imponerande ut och ger rummet en speciell atmosfär. Vissa människor tycker om att odla exotiska fiskar, men om du inte är intresserad av detta kan du helt enkelt göra ett dekorativt akvarium med vackra alger, stenar och sniglar. När det gäller storlek kan sådana alternativ vara mycket olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterdekoration vardagsrummet är mycket viktigt. Nu kan du hitta intressanta dekorerade gesimser som kommer att bli en ljus accent i din inredning. Särskild uppmärksamhet bör också ägnas åt valet av gardiner. Ibland hängs bara tunn tyll i vardagsrummet, även om nattdraperier intressant kan komplettera inredningen i rummet. Dessutom, om det finns sovplatser för gäster eller barn i hallen, bör du definitivt hänga mörkläggningsgardiner - nu är både enkla monokromatiska alternativ och modeller med tryck, fransar och fransar på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga vaser kan dekorera interiören avsevärt. Beroende på utformningen av ditt vardagsrum kan du välja intressanta alternativ från sten, metall, plast, glas eller keramik. Vaser kan placeras på ett bord, på hyllor eller till och med på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus i ljusstakar - det här är ett annat intressant inredningselement. Nu kan du hitta en mängd olika ljus - vita, röda, svarta eller flerfärgade, de kan vara av vilken form och storlek som helst och har också doft av aromatiska oljor. Du bör också välja snygga ljusstakar för dem. Metallmodeller är lämpliga för klassiska och jugendinredning, keramiska modeller kan se bra ut i en lägenhet i lantlig stil, och budgetplastalternativ passar in i moderna interiörer.

Om din inredning är monoton och saknar ljuspunkter, bör du definitivt överväga alla slags ljus i ljusstakar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försök att inreda vardagsrummet med hänsyn till din smak, behov och fritidsintressen - bara på så sätt blir rummet riktigt mysigt och beboeligt. Om du gör musik kan du placera ett piano i rummet, om du brinner för handarbete är det värt att avsätta utrymme för detta. Böcker, musik -CD -skivor, fotoalbum - allt detta kommer att göra din inredning speciell och individuell.

Vackra exempel i inredningen

Oavsett dina preferenser, behov och budget är det viktigt att allt i vardagsrummet matchas harmoniskt. Ibland kan du inreda ett rum enkelt och smakfullt, och ibland kan du skapa en lyxig inredning.

Tänk på följande alternativ och exempel på bra design:

Om du har en budget, gå inte för en klassisk inredning. Eklektism och provensalsk stil kommer att passa dig mer. Du kan göra mycket i sådana interiörer med egna händer - till exempel kan du sy gardiner, kuddar och filtar själv, samt väva korgar för förvaring av saker och krukor för inomhusväxter. Den kreativa processen kommer att bli trevlig och spännande, och resultatet kommer säkert att glädja dig

Bild
Bild
Bild
Bild

I en enrumslägenhet kan du kombinera sovrum och vardagsrum. Om rummet är litet är en bred och bekväm bäddsoffa bäst lämpad för detta. Du kan spendera tid med gästerna på den och sedan utöka den och använda den istället för en säng. Om rummet är stort kan två zoner särskiljas - en med en TV och fåtöljer, och den andra med en säng. Zoner kan delas upp med bågar, balkar, skärmar eller gardiner

Bild
Bild
Bild
Bild

I klassiska interiörer prioriteras lyx och återhållsamhet. Det kan vara svårt att göra ett sådant utrymme mysigt. Små tillbehör hjälper till med detta - försök att inte få dem ur den allmänna stilen, men gör samtidigt atmosfären fräschare och mer varierad. Dessa kan vara vaser, ljusstakar, blomkrukor, filtar eller kuddar

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en eklektisk design, försök att inte bli för färgstark. Det rekommenderas att inte ta mer än två eller tre nyanser som grund för designen, resten av färgerna kan bara fungera som ljusa accenter. Till exempel kommer ljusa och mörka tillbehör att se bra ut i en inredning i pastellfärger. Om du har gjort ljus väggdekoration, bör du välja möbler i dämpade färger

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörer i lantlig stil kan ibland verka alltför enkla. För att göra detta vardagsrum mer intressant kan du lägga till dekorativa element - elektriska eldstäder, murverk på väggarna och mattor som efterliknar djurskinn ser bra ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalistiska moderna interiörer är ofta för tomma och bleka. För att en lakonisk design ska se fördelaktig ut är det viktigt att du använder intressanta och otydliga färgkombinationer i din inredning. Till exempel, istället för en kall grå nyans, bör du ta en varm och kombinera den inte med svart och rött, utan med lila och beige. Rena färger bör undvikas, föredrar komplexa sammansatta nyanser

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kombinerat kök-vardagsrum med en bardisk kan se väldigt intressant ut. Hon hjälper till att dela upp utrymmet och gör rummet bekvämt och mysigt. Vanligtvis, i sådana layouter, tilldelas mycket utrymme för vardagsrummet och köket är minimalt

Bild
Bild
Bild
Bild

I alla vardagsrum är det viktigt att rummet har ett semantiskt centrum runt vilket resten av interiören kommer att organiseras. Detta kan vara en TV, en flygel, en öppen spis eller ett akvarium. Huvudområdet kommer att upptas av stoppade möbler runt det semantiska centrumet. Och åt sidan kan du välja ett separat litet område eller flera områden med hjälp av färger och belysning.

Rekommenderad: