Moderna Vardagsrumsdesignidéer (97 Foton): Modetrender - 2021 För Att Dekorera Ett Sovrum Och En Hall I En Typisk Lägenhet, "klassisk" Och "modern" I Stadsinred

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Vardagsrumsdesignidéer (97 Foton): Modetrender - 2021 För Att Dekorera Ett Sovrum Och En Hall I En Typisk Lägenhet, "klassisk" Och "modern" I Stadsinred

Video: Moderna Vardagsrumsdesignidéer (97 Foton): Modetrender - 2021 För Att Dekorera Ett Sovrum Och En Hall I En Typisk Lägenhet,
Video: 30 Latest Curtains Designs ideas 2024, April
Moderna Vardagsrumsdesignidéer (97 Foton): Modetrender - 2021 För Att Dekorera Ett Sovrum Och En Hall I En Typisk Lägenhet, "klassisk" Och "modern" I Stadsinred
Moderna Vardagsrumsdesignidéer (97 Foton): Modetrender - 2021 För Att Dekorera Ett Sovrum Och En Hall I En Typisk Lägenhet, "klassisk" Och "modern" I Stadsinred
Anonim

Varje ägare vill se sitt hem så harmoniskt, snyggt och bekvämt som möjligt. Ett av de viktigaste rummen i en stadslägenhet eller privat hus är vardagsrummet. Hela familjen samlas ofta i det och vänliga sammankomster hålls. Idag kommer vi att prata om hur man utformar detta utrymme i enlighet med moderna modetrender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vardagsrummet finns i absolut alla hem. Det kan inte ersättas med någonting, eftersom det är så funktionellt och praktiskt som möjligt. Det organiserar ofta inte bara ett rekreationsområde med en sittgrupp, utan också en arbetsyta, en matplats, bokhyllor med en gungstol och andra liknande komponenter. Naturligtvis beror allt på hallens storlek och dess layout.

Lyckligtvis producerar moderna tillverkare en mängd olika möbler och möbler som passar en mängd olika stilar. Detta tyder på att du kan välja värdiga alternativ för en inredning i valfri nyckel, vare sig det är en strikt och elegant klassiker eller en chockerande avantgarde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mode står inte stilla och förändras regelbundet, och det gäller inte bara kläder och accessoarer, utan också designlösningar i interiören. Idag skiljer sig utformningen av vardagsrum väsentligt från de bilder som är karakteristiska för de senaste århundradena och till och med decennierna.

Om du vill sätta ihop ett riktigt moderiktigt och relevant ensemble, bör du lita på de senaste modetrenderna, och resultatet kommer inte att göra dig besviken.

Många designers kallar vardagsrummet hemmets "telefonkort", så utseendet ska vara perfekt. Kompetent utvalda möbler och högkvalitativa efterbehandlingsmaterial monterade i en harmonisk ensemble kommer säkert att visa ägarnas stora smak och imponera på gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi skapar en individuell design

Moderna modetrender relaterade till designidéer gör att du säkert kan experimentera med vardagsrummets inre. Kreativa ensembler ser särskilt intressanta ut, där det finns flera olika nyanser samtidigt på en ljus bakgrund.

Till exempel, i ett komplex med snövit väggar, dekorerade med subtila kontrasterande linjer och relieftexturer, kan du ordna möbler i en himmelsk och ljusgrå nyans, samt ljusa accenter av djupa och täta toner (till exempel en mörkblå pläd). Det är tillåtet att späda ut standardpaletter med glasdelar (skåp eller små bord).

Bild
Bild

Nyligen har det blivit på modet att kombinera flera stilnoter i en ensemble samtidigt. Det kan till exempel vara träinsatser i antik stil på väggarna, snövita lädermöbler med svarta skär, vinklade soffbord och höga golvlampor i metall. Så i ett rum kombinerar du inslag av rustik lantlig stil, progressiv hi-tech och eko.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många moderna vardagsrum (och inte bara) används accentväggar. Det kan till exempel vara ett svart tak bland de snövita väggarna, på vilka en TV och ett snövit konsolskåp kommer att installeras.

Golvet i ett sådant rum bör avslutas med mjukt brunt laminat och möbler i neutrala toner ska placeras på det för att späda kontrasten mellan accenten och resten av väggarna. Sådana interiörer ser snygga och progressiva ut. Som regel klassificeras de som moderna trender.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och belysningsarmaturer, stiliserade i antik stil, förblev moderiktiga och populära.

Dessa element ser bra ut i moderna vardagsrum, eftersom de har en mysig atmosfär som förmedlar andan från svunna år. Det kan till exempel vara en dyr sten spis med stuckaturdetaljer, metallhöga stenar med åldrade ytor och vävda mjuka soffor i askiga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum ser intressanta och ovanliga ut, där det finns naturliga och högteknologiska efterbehandlingsmaterial. Dessa kan vara träpanel på väggar och tak, samt plast eller kaklade blanka insatser på tak och fluffiga vita golv. En modulär ljusblå soffa med mörka dekorativa kuddar kommer att göra en sådan inställning riktigt unik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare väljer idag en intressant design av vardagsrum i modern stil från Ikea. Möbler i sådana rum är som regel monokromatiska och har ganska enkla former. Hela följe kommer att vara i dekoration.

Så, en av väggarna kan avslutas med dekorativa vita tegelstenar, den andra med svartvitt tapet, och resten kan lämnas med snövit. Lägg en matta med geometriska kontrastmönster på golvet. Sådana designlösningar ser icke-standardiserade och ljusa ut, men de är inte lämpliga för alla, eftersom vissa människor försöker undvika skarpa färgförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många moderna vardagsrum tillåter användning av LED -belysning. Det kan hittas under möbler, i tak i tak eller på inredningsartiklar. Som regel används den i mer progressiva eller futuristiska interiörer.

För klassiker eller fantasifulla ensembler rekommenderas inte sådana detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, i skapandet av individuella designprojekt, är det först och främst nödvändigt att bygga på filmens bilder och dess stilistiska riktning. Så om hallen är liten bör du inte placera för stora och massiva möbler i mörka färger i den, annars kommer det att göra situationen ännu närmare. Det är också värt att överge efterbehandlingsmaterial i mörka toner. Det är bättre att vända sig till ljusare eller pastellalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bestämmer stilen

Att skapa en harmonisk och komplett inredning beror till stor del på vardagsrummet. Moderna konsumenter har möjlighet att designa detta rum som de vill. Låt oss närmare överväga vilka karakteristiska drag ensemblerna har i en viss stilistisk riktning.

Klassisk

För närvarande klassas klassiska vardagsrumsinredningar som elit, eftersom de oftast innehåller efterbehandlingsmaterial och möbler av värdefulla träslag.

Det är värt att notera att dessa rum oftast innehåller vackra möbler, sniderier och eleganta belysningsarmaturer. Klädda möbler och soffbord i en klassisk inredning har oftast vågiga linjer av ben, armstöd och rygg. Det rekommenderas att lägga till föremål med dyra vävda klädsel av sammetslen tyger till moderna klassiker (både vanliga och "engelska").

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att kassera användningen av krom, glas och andra mer progressiva eller futuristiska föremål och lägga dem åt sidan för moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Denna stil väljs av många hem- och lägenhetsägare. Designers kallar det "en klassiker av modern ungdom". Som regel finns det i sådana interiörer möbler och inredning av metall (omålad, målad eller förkromad), billig plast eller glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att man lägger till detaljer med futuristiska, men okomplicerade former till sådana ensembler. Det är värt att överge de klassiska utsmyckade och snidade elementen, eftersom de absolut inte är lämpliga för sådana progressiva stilistiska trender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Art deco -stilen tillhör kategorin lyx. Ett modernt vardagsrum i en liknande veva ska se rikt och elegant ut. Du kan använda dekorationen en vacker spegelpanel, dyra kristallampor, pompös marmor i dekoration och många silverfärgade detaljer som utmärks av en unik glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är en karakteristisk egenskap hos Art Deco färgkontrast, vilket gör interiören mycket ljus och minnesvärd. Särskilt ofta används denna stilistiska design i de fall vardagsrummet kombineras med matsalen. Det rekommenderas att installera stora och lyxiga soffor av dyra och högkvalitativa material i sådana hallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Denna stil tillhör moderna trender, och dess namn talar för sig själv. Ett modernt minimalistiskt vardagsrum bör ha en minsta mängd möbler och dekorativa föremål. Pompösa och pretentiösa element bör undvikas, eftersom de kommer att tynga ensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsdetaljer i ett minimalistiskt rum har som regel enkla och okomplicerade former, utan icke-standardinsatser.

När du utformar ett sådant rum bör du följa den grundläggande och enkla regeln: ju enklare möbler och inredning är, desto mer harmonisk blir bilden av hallen.

Modern

Art nouveau -stilen kallas också moderna trender. För närvarande vänder sig många ägare till det, eftersom det inte ser ut som någonting och låter dig betona den ljusa individualiteten i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast i sådana ensembler finns det låga möbler, kompletterade med ljusklädsel. Belysningsarmaturerna i det modernistiska rummet påminner mer om minimalistiska element. I vissa detaljer om dessa interiörer kan det finnas vackra vågiga linjer och vävar (men utan överskott), men det bör inte finnas några stuckaturer eller "tunga" dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle

Ett modernt vardagsrum i ekostil bör fyllas med efterbehandlingsmaterial och möbler av naturmaterial av hög kvalitet. Till exempel är det tillåtet att dekorera en sådan ensemble med textilier (gardiner, dekorativa kuddar, överkast på soffor) gjorda av miljövänliga tyger, som jute, calico eller cykel.

Den viktigaste nyansen som bör komma ihåg vid utformningen av hallen i ekostil är dess rymlighet. Man tror att det borde finnas tillräckligt med ledigt utrymme i ett sådant rum. Dessutom ska ingenting vara dramatiskt slående och "dra" för mycket uppmärksamhet till dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

För närvarande är denna ljusa och diskreta inredningsstil på topp i popularitet, eftersom den lätt kan gömma sig från livets galna takt och konstant stress. Detta beror på att provensalska inställningar utförs i känsliga pastellpaletter, som har en lugnande och lugnande effekt på hushållen.

Som regel använder sådana hallar vackra och högkvalitativa möbler av ljust trä med en uttalad struktur. Soffor och fåtöljer kan ha snyggt vävt klädsel med blommotryck eller charmiga slipcovers med volanger i botten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av färger

Moderna vardagsrum kan göras i absolut vilken färgpalett som helst. Allt beror enbart på ägarnas personliga preferenser och rummets storlek.

Det är dock värt att ägna särskild uppmärksamhet åt trendiga färger, som är särskilt populära och relevanta idag i utformningen av hallar:

  • Vit . Under de senaste åren har snövit färg varit den mest snygga och fashionabla. Vissa designers hävdar dock att dessa toner är för "sterila" och obekväma. För att bli av med detta obehagliga intryck rekommenderar experter att vända sig till ljusa accenter i interiören.
  • Svart . Svarta vardagsrum ser otroligt solida och dyra ut, särskilt när de kompletteras med möbler med blanka ytor och kontrastföremål. Det bör dock komma ihåg att sådana färger bara kan användas om vardagsrummet är stort.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grön . 2017 var den mest dynamiska och snyggaste den gräsbevuxna skuggan. Det ser bra ut i moderna vardagsrum.
  • Blå . Denna färg tillhör den nya fasetten av svart och är ett bra alternativ för dem som är rädda för alltför djärva färgscheman.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Röd . Denna färg är den mest fashionabla i designen av moderna interiörer. Det bör dock spädas med kontrasterande "lugnande" toner (vit, beige, grädde).
  • Beige . Denna klassiska nyans är oslagbar i moderna vardagsrum. Med sin hjälp kan du skapa en mycket varm och mysig interiör som osannolikt kommer att gå ur mode.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brun . Den trendiga bruna färgen har ungefär samma effekt. Det tillhör klassikerna, så du kan säkert använda det utan att vara rädd för dess snabba förlust av relevans.
  • Violett . Denna nyans har nyligen kommit till mode. Det är en utmärkt lösning för aktiva och glada människor som föredrar "livliga" och rika färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gul . Denna färg kan inte hänföras till den traditionella paletten i vardagsrummets design, men med dess hjälp kan du bryta alla vanliga stereotyper som är förknippade med detta rum.
  • Grå . Denna färg har, precis som klassiska paletter, varit i trend under ganska länge. Men det bör komma ihåg att du inte kan överdriva det med det, annars kommer ensemblen att bli för tråkig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna designidéer

Som nämnts ovan kan du använda enastående färgkombinationer, kombinationer av helt olika material och till och med djärva och fängslande element med kontrasterande mönster eller tryck när du skapar en modern, harmonisk inredning. Allt beror enbart på ägarnas preferenser och deras känsla för stil. Låt oss överväga mer detaljerat vilka komponenter som spelar dominerande roller i moderna moderiktiga interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorartiklar

Det vanligaste och oumbärligaste inredningsobjektet i det moderna vardagsrummet (och många andra rum) är gardiner. Dessa attribut spelar inte bara en dekorativ, utan också en funktionell roll. De skyddar lokalerna från irriterande solljus och nyfikna ögon från gatan. När det gäller gardinernas dekorativa syfte är det värt att notera att tack vare dem kan du enkelt komplettera interiören eller till och med radikalt ändra dess bild.

För mer genomarbetade och pompösa ensembler rekommenderas det att välja täta och fasta dukar som visar miljöns rikedom och lyx. I mer känsliga och blygsamma interiörer rekommenderas det att hänga upp ljusa och luftiga alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan inte klara dig utan dekorativa kuddar i ett modernt vardagsrum. Dessa detaljer kan matchas med vilken stil som helst. Så för högteknologiska ensembler är originalmodeller med geometriska tryck eller enkla kombinationer av två eller tre monokromatiska ytor (till exempel svart och vitt) idealiska.

Bild
Bild

I valet av inredning spelar inredningsstilen en av de viktigaste rollerna. Kristalldetaljer ser till exempel bra ut i klassiska miljöer. Och det gäller inte bara lampor och lampor, utan också figurer eller små figurer som kan placeras på bordet, sidobord och andra stabila ytor.

Om din ambition är att skapa en lyxig och överdådig interiör, bör du få de oöverträffade marmorpanelerna. De ser organiska ut i många stilar i moderna rum, vilket gör dem mer respektabla och estetiska. Naturligtvis bör du inte installera dem på alla väggar i rummet. Det är bättre att tilldela en överlappning för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Belysning är mycket viktigt i det inre av ett modernt vardagsrum, och det spelar ingen roll vilken stil den är gjord i.

Idag rekommenderas designers att vända sig till följande attraktiva armaturer som kan ge tillräcklig och högkvalitativ belysning av det tillgängliga utrymmet:

  • Strålkastare. Du kan välja alternativ med justerbar riktning och ljusstyrka.
  • Spårljus som är det perfekta komplementet till moderna stilistiska trender.
  • Hängande och takkronor.
  • Eleganta sconces.
  • Höga golvlampor av trä, smidd eller förkromad metall.
  • Vägglampor.
  • Inbyggda apparater (i väggar, tak, golv och till och med möbler).
  • Bordslampor (för sidobord och hyllor i hallen).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

När det gäller textilier i inredningen tillåter designers olika experiment att utföra med den. Några vävda detaljer kan ta rollen som ensembleens ljusa accenter.

Till exempel, i ett tråkigt ljusgrått eller snövit rum, kommer rika och attraktiva kuddar i lila, rött, lila eller himmelsblått att hitta sin plats. Kontrastmönster och tryck kan appliceras på dem, vilket inte förstör bilden av hallen i det minsta. Om de stoppade möblerna inte är gjorda i den färg du vill ha, kan de kompletteras med specialöverdrag. Lyckligtvis, i moderna butiker, kan dessa praktiska prylar väljas från vilket material som helst och med valfritt färgschema.

Bild
Bild

Glöm inte att färgen och strukturen på gardiner och tyll ska matcha interiörens stil och färg.

Designers rekommenderar att du väljer dukar som skiljer sig från väggdekorationen i hallen med åtminstone ett par toner, annars riskerar interiören att "smälta ihop" och bli för "intetsägande". Du kan också vända dig till kontrasterande tandem, särskilt när det gäller den moderna stilen i vardagsrummet. Om du vill använda för färgglada och fängslande tyger för gardiner, bör du vara försiktig med dem och hänga dem i rum med lämplig stil. I en klassisk ensemble är det osannolikt att sådana alternativ ser ut.

Golvmattor kan användas i moderna vardagsrum. Dessa kan vara runda, ovala, fyrkantiga, rektangulära och jämna mattor. Många köpare idag köper också lyxiga dukar i form av vilda djurskinn. Valet av lämplig modell beror på inredningsstilen och dess färgorientering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

I en mysig miljö med en yta på 17 kvm. m, kan du sätta en ljus soffa och ljusa fåtöljer, samt placera ett glansigt svart bord i mitten mellan dem. Installera ett vitt skåp, hyllor och skåp bakom dessa delar och häng även en TV. Avsluta ensemblen med chokladgardiner, kontrasterande kuddar, färska blommor och ett vitt mattgolv.

Bild
Bild

I ett modernt rum med vita väggar och tak kommer det att vara intressant att titta på ett creme brulee -skugglaminat. Dekorera ett av taken med ljusa träpaneler och häng en TV på dem. Placera en grå låg soffa och blå fåtöljer framför tekniken. Avsluta interiören med blå kuddar, matchande golvmattor och romerska pastellfärger på fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant och dyrt vardagsrum kan också ordnas i ett trähus. Mot bakgrund av vita brädor och ett ljust trägolv, en mjölkig soffa, ett vitt soffbord med glasskiva, snövit stolar med mörka kuddar, små skåp av mjukt brunt trä och en stor vit öppen spis med dekorativa svarta ljus kommer att se bra ut. Komplettera denna icke-triviala och överdådiga inredning med grå gardiner, en brungrå matta och en takkrona med svarta genomskinliga nyanser.

Bild
Bild

Ovan nämndes det om populariteten för "levande" lila. En soffa och en fåtölj av liknande färg hittar sin plats i ett vardagsrum, färdigt med paneler som imiterar en träkonstruktion. Lägg ett 2-listigt laminat på golvet och lämna taket vitt eller beige. Ett mörkt träbord med glasinsats kommer att se bra ut mot stoppade möbler. Komplettera en sådan original ensemble med en mörk takkrona, imiterande smide och dekorativa kuddar i choklad, vitt och svartvitt.

Rekommenderad: