Vardagsrumsinredning I Ljusa Färger (80 Foton): Modern Design I Klassisk Stil, Elegant Hall

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsinredning I Ljusa Färger (80 Foton): Modern Design I Klassisk Stil, Elegant Hall

Video: Vardagsrumsinredning I Ljusa Färger (80 Foton): Modern Design I Klassisk Stil, Elegant Hall
Video: Идеи для декорирования комнаты 2019 / Декорирование / Дизайн интерьера гостиной 2019 2024, April
Vardagsrumsinredning I Ljusa Färger (80 Foton): Modern Design I Klassisk Stil, Elegant Hall
Vardagsrumsinredning I Ljusa Färger (80 Foton): Modern Design I Klassisk Stil, Elegant Hall
Anonim

Att skapa en harmonisk vardagsrumsinredning är ett särskilt ämne, vars kunskap gör att du kan utrusta utrymmet korrekt. Detta rum ser mest fördelaktigt ut i ljusa nyanser av färgpaletten. För att förstå vad som är hemligheterna med att dekorera ett vardagsrum i ljusa färger är det värt att ta reda på egenskaperna hos dessa nyansers inverkan på en person, deras relevans i en viss stil, fashionabla kombinationer med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vardagsrummet är ett speciellt rum i alla hem. Det är hon som förenar hushåll, är det centrala området för familjesammankomster, mottagande av gäster och speciella helgdagar. Detta är ett gemensamt område, accentuera utrymmet med ljusa toner är en lämplig designteknik som passar alla.

Nyans inflytande på en persons humör och välbefinnande är ett vetenskapligt bevisat faktum: beroende på temperaturen i tonen som valts som grund kan du fylla utrymmet med friskhet, värme och göra atmosfären i salen hemtrevlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa nyanser av inställningen kan visuellt öka rummets yta. Detta gäller takets höjd, väggarnas bredd. Dessa färger kan befria vardagsrummet från tydliga gränser, även om de kompletteras med rika kontraster.

Huvudregeln för att skapa denna inredning är dominansen av en färg i den, som kan ha flera nyanser av olika mättnad, vilket visar mångsidigheten hos den valda färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos dessa toner är den visuella förmågan att ge rummet rätt perspektiv. Det är ingen hemlighet att layouten på vardagsrummet ofta lämnar mycket att önska: utstick, krökning av väggar, skiljeväggar, smala dörröppningar, små fönster komplicerar dekorationen av rummet, de är ett hinder för att skapa en idealisk miljö.

Genom att använda de rätta färgerna i en ljus ton kan du visuellt justera väggarna, justera utskotten med huvudplanet, göra fönster och dörröppningar större. Med de rätta tonerna kan du göra rummet voluminöst, medan det är ledigt och inte rörigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Vardagsrumsdekoration med ljusa nyanser har många fördelar:

denna teknik låter dig visuellt slå av bristen på utrymme, vilket är särskilt viktigt i små rum

kunna förmedla den önskade stämningsatmosfären genom textur eller tryck av väggar, möbler, belysning, ytterligare inredningstillbehör

Bild
Bild
Bild
Bild

den har en utmärkt estetisk uppfattning, ser lyxig ut, premium och antyder den goda smaken hos husets ägare

låter dig fylla rummet med ljus, vilket är särskilt viktigt om fönstren i vardagsrummet ligger på norra sidan

Bild
Bild
Bild
Bild

disponerar hushåll och gäster för avkoppling, anpassar sig till vila, konfidentiell konversation, vänlig atmosfär, neutraliserar stressiga situationer som har utvecklats under arbetsdagen

låter dig övervinna nackdelarna med rummets perspektiv, vilket ger dem fördelar (genom att framhäva kontrastmaterial)

stör inte länge, irriterar inte ögonen, samtidigt som de diskret zonerar hallen i separata funktionella områden (gäst, öppen spis, matplats)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger som används för att skapa interiören låter dig skapa olika blandningar av texturen i efterbehandlingsmaterial. De är inte begränsade i valet av ljusa kontraster, ger ett brett utbud av nyanser som betonar stroke, varje gång de ändrar den visuella uppfattningen tillsammans med bytet av nyansen av små möbler, till exempel möbelöverdrag, kappor, kuddar, mattor, vägglampor dekor, bildmönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Med många fördelar har hallen, inredd i ljusa färger, flera nackdelar:

ljusa färger på färgpaletten är opraktiska: för att upprätthålla renheten i det här rummet, som är ett område med hög trafik, måste du reparera oftare, rengöra klädsel, mattor, byta tapeter, torka av paneler

Bild
Bild

toner behöver rätt val, annars, i stället för att vara positiva, kommer de att provocera tristess, utveckla depression

Bild
Bild

användningen av möbelartiklar i denna inredning bör vara försiktig och känslig: spår av oavsiktlig mekanisk skada, barns kreativitet, mat och dryck sticker väl ut mot en ljus bakgrund

Bild
Bild

de material som planeras för skapandet av denna inre komposition måste väljas noggrant, välja vad som är lättare att tvätta och rengöra, inte glömma utbytbara omslag eller möbelkappar, hållbara lampskärmar, måttlig matthög

Bild
Bild

Hemligheter

För att göra inredningen i vardagsrummet harmonisk var det trevligt att vara i hallen, det är värt att notera några tips från erfarna designers:

med utgångspunkt i en monokrom kombination med en övervikt av vitt, lägg till glädje till den genom levande gröna, utan minimala färgfärger kommer denna interiör snabbt att bli uttråkad

överbelasta inte rummet med ett överflöd av utskrifter: variationen irriterar ögonen, det kommer att vara obekvämt att vara i ett sådant vardagsrum (när du har valt ett mönster på väggarna, upprepa det inte i möbelklädsel eller mönster av gardiner)

Bild
Bild
Bild
Bild

så att rummet inte smälter samman till en enda plats, använd ljusa kontraster i mjuka dämpade nyanser av färgpaletten, placera dem måttligt runt omkretsen (i golvmaterialets färg, mattmönster, inredning av lampor, ton av dörrar på dörröppningar, möbeldekoration)

om färgen på tapeten matchar möbelns ton, köp en följeslagare för dem ett par toner mörkare: så kan du zonera gästutrymmet samtidigt som du skiljer det från väggen

Bild
Bild
Bild
Bild

täck inte väggarna så att de matchar golvet: golvbeläggningens färg måste nödvändigtvis skilja sig åt med minst två toner

försök att undvika överflödet av kalla nyanser: tillsammans med friskhet ändrar de den vänliga atmosfären till kommunikationens kyla

du bör vara mer försiktig med antalet ljusa accenter: lila, blå, violetta toner konkurrerar med ljusa nyanser och avbryter deras betydelse

för att mjukna mörka möbler mot en ljus bakgrund, lägg till en mellanliggande ton till det inre ensemblen som är nära i färg till mörkt

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ljusa nyanser som används i vardagsrummets design kan användas i olika stilar; detta är en slags klassiker i många designriktningar. De ser bra ut i moderna, klassiska och vissa etniska inredningsstilar. Samtidigt är de olämpliga där kreativitet och mättnad är oumbärliga: ljusa färger är en slags glädje.

Afrikanska, avantgardistiska riktningar, kitschstil är främmande för dem. Även om de ser perfekta ut i grunge, även om väggbeklädnadens struktur är en imitation av grova ytor gjorda i form av lätt dekorativt gips, sten eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är mest harmoniska i sådana designriktningar som:

  • minimalism;
  • klassicism;
  • nyklassicism;
  • årgång;
  • provence;
  • antik stil;
  • barock;
  • Venetianska;
  • Gregorianska;
  • Grekisk;
  • Italienska;
  • samtida.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Varje riktning har sina egna egenskaper, som manifesteras i inredningens måttlighet eller pretentiöshet, dekorationens originalitet och lämpligheten av vissa material.

Till exempel välkomnar klassiska trender utformningen av rum i palatsens anda med gipsstuck och förgyllning i takets, väggar, möbelstöd, förekomsten av smidda element i brons och efterlevnaden av speglingsprincipen i sammansättning.

Etnisk stilistik kännetecknas av element i nationella kulturer, som manifesteras i dekoration av dekorativa tillbehör, teckningar av målningar, textilier.

Moderna trender föredrar en blandning av ljusa moderna material, de kännetecknas av en betoning på funktionaliteten i varje detalj i interiören, så de köper ofta transformerande möbler i ett litet vardagsrum.

Bild
Bild

Färger och inredning

Reglerna för att utforma en inre komposition består i att använda tre till fyra nyanser. Det är precis hur mycket som behövs för att vardagsrummet inte ska se tråkigt ut: överflödet av ljusfläckar är omöjligt utan ljusa kontrasterande drag: de betonar skönheten i ljustoner, gör dem uttrycksfulla. Tonerna väljs enligt följande: två huvudkontraster och en nära varje. Detta gör att du kan blanda kalla och varma färger i samma stil, för att balansera stilens önskade temperatur.

Designen kan baseras på naturliga och soliga färger: beige, grädde, gyllene nyanser, elfenben, sandiga och blekta gröna toner utspädda med vitt. För att fylla rummet med luft måste du lägga till en vit nyans till inredningens färgtyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Harmoniska kombinationer som är relevanta idag är kombinationer:

  • krämfärgade väggar, vitt tak, brunt golv, grå tillbehör;
  • ljusgrå väggar, vita möbler, beige gardiner, bruna möbler;
  • lägga till den monokroma duon av vita och gråa nyanser av beige och sandfärger;
  • vitt tak och golvlampa av en lampa, ljusgrå möbler, beige toner av kuddar och ett soffbord, olivskugga i accentväggens drag, gardintekstiler, takzonens avsats;
  • i utformningen av beige väggar, golv, vita tak, ljusa möbler och metallytor.

Du bör inte ta lila rosa, pulverformiga färger som grund för stilen: de är bra för att dekorera ett sovrum, en plantskola, men det är bättre att välja toner i vardagsrummet som är bekväma för alla hushållsmedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Moderiktiga lösningar för att dekorera vardagsrummet är ljusa accenter av central belysning: ljuskronor med kristall och smide, rumsfärs, gipsgjutning med förgyllning, tapettryck, användning av lister och lister i dekoration av väggar och tak i en speciell rum i lägenheten.

Du kan fokusera på klädtextilier, omslag, kuddar eller puffar. Möblerna, dekorerade med färgglada kappor, ser vackra och eleganta ut och skapar en hemtrevlig atmosfär i hallen. Tyget kan vara texturerat, med inslag av stygn, volanger, prydnader, medan det borde vara dyrt och betona hushållsmedlemmarnas status (i prioriterad sammet, ull, äkta läder, siden, satin). Elementens och färgen på inredningen ska överlappa varandra, men det ska inte vara många av dem: det är viktigt att skapa en känsla av rymlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra interiören vacker och minnesvärd är det värt att välja en ljus accent för att dekorera hallen och två eller tre som ekar den, men inte avbryta dess betydelse. Till exempel kan du dekorera ett rum med en vacker ljuskrona med ljus i flera rader, komplettera belysningen med vägglampor eller en golvlampa med en golvlampa.

Du kan framhäva den ljusbruna soffan genom att plocka upp två fåtöljer i en nyans av ljus wenge -ek i liknande stil med samma finish på benen och armstöden.

En intressant dekorationsteknik är användningen av färg: du kan markera utrymmet med original texturerad tapet, upprepa nyansen i dekorationen av den intilliggande väggen på möbelns fasad och stödja den på motsatt accentvägg i kuddarnas färg mot soffans kontrasterande bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vardagsrumsinredningen i ljusa färger i färgpaletten ger många designmöjligheter.

Bild
Bild

Du kan lägga en grå hörnsoffa av modulär typ med kontrasterande dekorativa kuddar längs en av väggarna, dekorera väggarna med beige tapeter med spetsmönster, betona gästområdet med ett glasbord och en ljus matta, dekorera taket och väggarna med massiva lampor med glas eller kristall.

Bild
Bild

Ett rum med kolonner och ett burspråk kan dekoreras med grädde och gråblå blekta toner, lägga till vita gardiner, pelare, golv och en del av taket till inredningen, vilket avgränsar utrymmet till ett arbete (burspråk) och ett gästområde, med samma nyanser i var och en av dem.

Bild
Bild

Vardagsrummet, i kombination med köket och matplatserna, gjorda i beige och gräddfärger, ser original ut: med olika belysning av varje funktionellt utrymme kan du uppnå en diskret organisation, samtidigt som du använder olika material för varje del av hallen.

Bild
Bild

Om det finns mycket lite utrymme är det värt att lägga till möblerna en speglad front på skåpet, visuellt öka utrymmet, belysa rummet så mycket som möjligt, spela upp bristen på plats med en snygg hylla och smala funktionella möbler.

Rekommenderad: