Interiören I Vardagsrummet Med En Yta På 18 Meter I Modern Stil (92 Bilder): En Budgetversion Av Hallens Design Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Interiören I Vardagsrummet Med En Yta På 18 Meter I Modern Stil (92 Bilder): En Budgetversion Av Hallens Design Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten

Video: Interiören I Vardagsrummet Med En Yta På 18 Meter I Modern Stil (92 Bilder): En Budgetversion Av Hallens Design Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten
Video: Lägenhet i första linjen vid Marinan, Torrevieja 2024, April
Interiören I Vardagsrummet Med En Yta På 18 Meter I Modern Stil (92 Bilder): En Budgetversion Av Hallens Design Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten
Interiören I Vardagsrummet Med En Yta På 18 Meter I Modern Stil (92 Bilder): En Budgetversion Av Hallens Design Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten
Anonim

Vardagsrum - ett rum som är tillgängligt i varje bostad: en lägenhet i en byggnad i flera våningar, en privat förortsbyggnad. Det är med rätta erkänt som det mest funktionella och användbara: inte bara hushåll, utan också deras gäster, vänner och släktingar tillbringar mycket tid i det. Idag kommer vi att prata om hur man vackert och harmoniskt dekorerar en hall med en yta på 18 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tack vare det bredaste sortimentet av olika efterbehandlingsmaterial och möbler har moderna ägare av lägenheter och hus möjlighet att inreda sina hem på absolut sätt. Många av dem har idag en preferens för en modern stil i sin inredning.

Ytan på 18 meter anses vara liten, även om det i dagens lägenheter också finns mer kompakta hallar (långsträckta, fyrkantiga). Som regel finns vardagsrum med sådana dimensioner oftare i "Chrusjtjov" -hus och i det stereotypa panelhuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i ett sådant område bör vara genomtänkt kompetent och noggrant, med hänsyn till alla funktionella områden och de nödvändiga möblerna. Moderna interiörer i privata hus kan effektivt slås med olika väggbeklädnader, vilket visuellt ändrar layouten. Till exempel kommer tapet med vertikala ränder att höja taket visuellt och att använda breda ränder gör rummet mer långsträckt.

Det rekommenderas att göra en futuristisk ensemble mer attraktiv och ljus med ett stort antal ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i modern inredning är ett tillräckligt antal ljusa och neutrala färger, som måste kompletteras med naturlig och konstgjord belysning. För det mesta har dessa inställningar metall-, glas- och plastdetaljer, vilket är en egenskap hos moderna stilistiska lösningar.

Alla dessa material ser bra ut i en enda kombination och bildar en original och genomtänkt bild av rummet. Glöm inte glansiga ytor och perfekt formade föremål. Sådana element finns oftast i moderna inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera rum

Helt nyligen tycktes det vara något icke-standardiskt och till och med vilt att kombinera olika rum till ett funktionellt utrymme. Idag är sådana designlösningar i enrums- och tvårumslägenhet ganska vanliga. De finns ganska ofta, eftersom de låter dig spara ledigt utrymme i ditt hem och göra det mer användbart.

Hallar kombineras ofta med en matplats, som vanligtvis finns i köket, samt sov- och öppen spis. Naturligtvis spelas huvudrollen i sådana rum av gästområdet med en soffa och fåtöljer.

Här är det viktigt att korrekt zonindelning, så att utrymmet inte verkar överbelastat och obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett matbord med ljusstolar är en bra lösning för vardagsrummet. Sådana möbler bör placeras så att de inte stör passagen och inte har för imponerande dimensioner.

När det gäller sovrummet i hallen anses idag detta arrangemang vara ganska bekvämt och funktionellt. Till exempel är ett budgetalternativ att designa en liten andra våning i vardagsrummet i form av en säng. Det kan installeras över ett datorbord (om det finns ett i rummet) eller över en sittgrupp.

Om ditt vardagsrum är 18 kvm.m har en rektangulär form, vilket är en karakteristisk parameter för flerbostadshus i 137- och 606 -serien, det är bättre att visuellt expandera det så att det inte verkar trångt, särskilt om du kombinerar olika funktionsområden i detta rum. För att göra detta kan du vända dig till att klistra in smala väggar med tapeter i ljusa färger och breda med mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Zoning är en designteknik för att ordna alla inredningsartiklar, vilket är oumbärligt i vardagsrum med flera arbetsuppgifter som kombinerar funktionen som ett rekreationsområde, ett sovrum, ett kök och ett arbetsområde. De vanligaste zoneringsmetoderna som tillhör klassikerna att dela utrymme är följande lösningar:

Dela området visuellt i 18 kvm. m kan göras med olika efterbehandlingsmaterial . De kan variera i färg och konsistens. Eldstaden bör vara avkopplande och lugnande, så den ska dekoreras med pastellfärgade tapeter eller imiterade tegelbeklädnader, och resten av väggarna ska putsas i kontrasterande toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett effektivt sätt att zonindelning är olika golvmaterial . Sådana tekniker är särskilt vanliga i studiolägenheter. Om tid och pengar tillåter kan du designa flernivåytor som är perfekta för att dela ett rum.
  • Lite mindre ofta delar ägarna utrymmet i hallen med hjälp av olika nyanser av takbeklädnader .: Ett vanligt alternativ är ett takskikt. Det ser inte harmoniskt ut överallt, men en inte för djup nisch (utan ett skarpt fall) med lämplig belysning är ganska lämplig för ett rum med en yta på 18 kvm. m.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan dela det tillgängliga utrymmet med hjälp av ljus . För detta är spot- eller taklampor lämpliga, vars belysning visuellt kommer att markera och skilja de olika funktionella områdena i hallen.
  • Idag kan du i butiker hitta vackra och användbara partitioner ., med hjälp av vilket det kommer att vara möjligt att separera ett eller annat område i vardagsrummet. Många använder också vävda skärmar för att dela utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

I modern stil är det vanligt att använda enkla och lakoniska färger, utan färgglada tryck eller blommor. Alla vita nyanser är de mest harmoniska och attraktiva i moderna ensembler. De ser rika ut och expanderar utrymmet visuellt, vilket gör det fräscht, lätt och luftigt.

På en snövit bakgrund ser inredningsartiklar, målade i kontrasterande och saftiga nyanser, särskilt ljusa och rika ut. Till exempel kommer röda eller gula vaser av plast, svarta fotoramar eller tjocka blåa omslag på stoppade möbler att fånga ditt öga och späda därmed ut den tråkiga vitheten i rummet.

I en modern stil kan vita färger kombineras med träytor, som är karakteristiska detaljer i den klassiska riktningen.

Den vackra effekten som följer av sådana kombinationer förklaras enkelt av det faktum att vitt enkelt kan kombineras med alla texturer och toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skarpa kontraster kommer också att se bra ut i ett modernt vardagsrum. Det kan till exempel vara en ljus kombination av rött och vitt, svart och vitt, beige och mörk choklad eller aska, liksom andra liknande tandem. Med hjälp av sådana färger kan du göra inredningen i vardagsrummet dynamisk och livlig.

Om du inte gillar sådana skarpa kontraster irriterar de dig, du bör föredra monokromatiska ytor. I utformningen av ett progressivt vardagsrum kan du använda grå nyanser. De måste dock spädas ut med ljusa accenter och kromdetaljer. I annat fall kan ensemblen visa sig vara tråkig och otrevlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I snygga hallar utformade i klassisk stil kan du använda följande originaldekorationer:

  • rotting- eller vinstockartiklar;
  • färgglada vaser av glas eller målad plast;
  • färdiggjord dekorativ öppen spis;
  • gardiner och tyll av fasthållna färger (utan ljusa mönster och färgglada mönster);
  • lakoniska golvmattor i lugna och kontrasterande nyanser (de kan också användas för att visuellt dela utrymmet i hallen);
  • speglar på väggar, piedestaler, skåpfasader;
  • små glas-, metall- och träföremål (figurer, vaser, dekorativa figurer).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Den moderna stilen ger ägarna möjlighet att frimodigt experimentera och vända sig till de mest oväntade kombinationerna. Det viktigaste är att ta hänsyn till rummets layout och plats. Till exempel, i ett genomgångs vardagsrum, rekommenderas att placera möbler längs väggarna, så att den centrala delen av rummet är ledig, annars blir det obekvämt att röra sig i den. Låt oss bekanta oss med några av nyanserna i att inreda mysiga vardagsrum med en yta på 18 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Följande material kan användas för väggdesign i moderna interiörer:

  • den flytande tapeten;
  • tapeter i glas;
  • metall tapeter;
  • fiberduk eller vinyl (tjockare än papper) tapeter;
  • dekorativt och texturerat gips;
  • monokromatiska högkvalitativa färger;
  • beläggningar som imiterar murverk eller tegel;
  • tegel eller sten (lämplig för starka och pålitliga väggar);
  • plast- och gipsskivor med präglade prydnader eller enkla släta alternativ;
  • väggpaneler i trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att man föredrar finishmaterial i grå och vita nyanser. De kan spädas ut med mörkbrun, mörkblå och svarta alternativ för att markera vissa föremål i rummet (till exempel en soffa eller ett bord).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

I en modern och eftertraktad modern stil kan taket dekoreras på följande sätt:

  • lämna den bara vit (beige);
  • bygga en gipsskivkonstruktion på flera nivåer med infällda lampor;
  • installera sträcktak (glansiga filmer);
  • komplettera takdekorationen med LED -remsa runt omkretsen eller i vissa områden;
  • i en flernivåkonstruktion, installera ett sträcktak i mitten och utrusta det med lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takfärg i ett modernt vardagsrum på 18 kvm. m kan vara blek persika, beige, grädde, vit, mjölkaktig eller blekgul. Alternativen ser intressanta ut där snövit beläggningar kombineras med svarta, vilket bildar en mycket original och ljus kontrast.

Men med sådana kombinationer måste du vara försiktig för att inte visuellt minska taket och göra det lågt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

I ett vardagsrum i modern stil rekommenderas att använda följande golvbeläggningar som inte sticker ut från den övergripande ensemblen:

  • blanka eller matta plattor;
  • lakonisk och monokromatisk golvbräda;
  • sömlös halvblank eller blank laminat i svart, vitt, ask, mörk choklad eller mörkgrå nyanser;
  • vanlig matta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv på flera nivåer ser särskilt imponerande och originella ut i moderna vardagsrum. Med deras hjälp kan du göra områdets zonindelning, ge det ett speciellt utseende.

Om du vill skapa en dyrare och lyxigare ensemble bör du vända dig till golvmaterial som imiterar granit eller marmor med sina karakteristiska kontrasterande fläckar. Sådana beläggningar är som regel inte billiga, men de ser också rika och presentabla ut.

I en hall med en yta på 18 kvm. m, kan du säkert kombinera olika golvbeläggningar i kontrasterande nyanser. Till exempel i mitten av rummet kommer ett beige kakel eller sömlöst laminat att se bra ut och längs kanterna - en chokladskugga av detta material. Sådana designlösningar ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Det är ingen hemlighet att futuristiska möbler ofta finns i modern stil. Många av dem liknar ovanliga mönster från framtiden, som inte bara har ideala geometriska former, utan också icke-standardiserade former. Detta betyder naturligtvis inte att du inte kan sätta standardmöbler i ett modernt vardagsrum.

Följande möbler kommer att se bra ut i sådana ensembler:

  • låga hörn, rundade eller raka soffor, samt fåtöljer klädda i naturläder, ekoläder eller konstläder;
  • cantilever upphängda piedestaler och bänkskivor utan stöd (sådana modeller är monterade på väggen);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • bord och stoppade möbler med krom- och metallben;
  • kaffe- och matbord med glasskivor och kromben;
  • höga golvlampor, lampor med metallben och fot, ljusa nyanser, samt trendiga spårlampor med kromytor;
  • vanliga sängbord med blanka ytor och blanka metallbeslag;
  • inbyggda garderober och hyllor för böcker och prydnadsföremål.

Designers rekommenderar att du placerar ett stort antal olika elektronik och moderna prylar i sådana rum.

Detaljer som dessa kommer att vara det perfekta komplementet till modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel och snygga idéer

Den moderna stilen kännetecknas av att det är möjligt att kombinera monokromatiska ytor och ytor dekorerade med olika tryck. Till exempel, mot bakgrunden av ljusblå eller vita väggar, kommer en soffa och ottomaner med rutiga svarta mönster att se organiskt ut. I en sådan miljö kombineras också ljusa gräddnischer med ett TV-fack, inbyggda dubbla lampor och metallkompakta ljuskronor med kromytor perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrasterande färgkombinationer i ett modernt rum är en intressant och ljus lösning. I sådana ensembler kan du ha svartvita eller svarta och beige stoppade möbler, beige och bruna skåp med glasdörrar och grunda nischer med mörk chokladkant med ett TV -fack. Du kan dekorera taket med liknande färger, vilket gör det på flera nivåer.

För sådana interiörer är infällda armaturer de bästa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av kaffe, snövit och blå nyanser ser särskilt attraktiva och snygga ut i modern design. Till exempel, mot bakgrunden av kaffe-med-mjölkfärgade väggar och ett vitt tak, kommer en vit soffa med blå kuddar organiskt att se ut, bredvid är det värt att installera blå gardiner och vit tyll på fönstret.

Matsalen, om det finns en i rummet, kan markeras med mjuk persikatapet med vita ränder. Sätt ett litet vitt bord, stolar på en sådan plats och häng kromhängande lampor med runda former ovanför dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet i modern stil kan avslutas med vit tapet eller gips, en av väggarna kan säkert dekoreras med äkta tegelliknande beläggningar. Detta kan till exempel vara utrymmet bakom en väggmonterad TV. Placera en grå hörnsoffa framför honom och ett svart öppet skåp nära hans armstöd.

Avrunda den harmoniska ensemblen med en beige golvmatta, levande krukväxträd och en rundad takkrona med en blank mörk finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet vardagsrum kan sovdelen separeras av skärmar med vitt ljus. I ett rum med texturerat grått gips och vitt golv kommer den här lösningen att se väldigt organisk ut. Du kan späda ut stämningen med små nischer med skarlakenbelysning och en svart skinnsoffa med dekorativa sammetslen kuddar. Placera glansigt vitt laminat eller kakel på golvet för att skapa en dramatisk kontrast.

Rekommenderad: