Kök-vardagsrum I Skandinavisk Stil (29 Bilder): Inredningsidéer

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum I Skandinavisk Stil (29 Bilder): Inredningsidéer

Video: Kök-vardagsrum I Skandinavisk Stil (29 Bilder): Inredningsidéer
Video: Badrumsinredning i skandinavisk stil 2024, April
Kök-vardagsrum I Skandinavisk Stil (29 Bilder): Inredningsidéer
Kök-vardagsrum I Skandinavisk Stil (29 Bilder): Inredningsidéer
Anonim

Idag har lägenheter med kombinerat kök och vardagsrum blivit allt vanligare. Det är bekvämt och praktiskt för små lägenheter. För att få rummet att se ännu mindre ut måste du välja rätt dekorationsstil. I detta fall är den skandinaviska stilen lämplig: en av de mest praktiska, funktionella lösningarna för inredningsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skandinaviska designidéer har sina egna egenskaper:

Vit färg och pastellpalett. Det första som fångar dig är rummets ljusa design. Tack vare honom ökar området och blir ljusare. Det är därför designers gillar att använda denna stil för små lägenheter och rum

Bild
Bild
  • Naturmaterial i utformningen av själva lägenheten, möbler och dekorativa element.
  • Riklig belysning. Denna stil kännetecknas av mycket belysning (naturlig och konstgjord). Oroa dig inte för att ett rum inte kan göras i skandinavisk stil om det inte har stora fönster: för detta kan du använda vägg-, golv- och taklampor.
  • Brist på många dekorativa detaljer: du behöver utrymme och luft.
Bild
Bild
  • Linjernas svårighetsgrad och förekomsten av rätt former. Det är oacceptabelt att störa lägenheten med möbler av olika volymetriska mönster.
  • Kompetent uppdelning av rymden. Detta är särskilt märkbart i utformningen av köket-vardagsrummet, där en bardisk eller en imiterad vägg med pelare kan skilja två funktionella zoner.
  • Funktionen i varje sak. I en lägenhet ligger allt på sin plats och ansvarar för dess funktion. Det är svårt att se värdelösa föremål i inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana funktioner gör att stilen kan vara populär inte bara i de norra länderna, utan också i den centraleuropeiska regionen. Denna stil är en av vår tids mest populära stilistiska lösningar.

Färgschema

Användningen av en enda vit färg i interiören kan skapa atmosfären i ett operationsrum eller sjukhusrum, vilket i sig är oacceptabelt i en lägenhet. Därför kan vitt enkelt kombineras med andra nyanser. Glöm inte samtidigt att grunden är ett ljusintervall (beige, mjölkigt, ljusblått, blekrosa och elfenben).

Smidiga utväxter av en färg till en annan är tillåtna. Till exempel kan taket i köket vara vitt, vilket bleknar i vardagsrummets beige eller gräddfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I köket-vardagsrummet är de optimala nyanserna för att dekorera möbler, strukturer och väggar med tak grå, stål, ljusblå, färgen på fräsch grönska. För älskare av ljusa färger kan du använda den i detalj och som ett tillägg till huvudserien.

Till exempel kommer en färgglad matta att se bra ut i ett vitt eller mejerikök. Och gula stolskydd kommer att ge ljus till den grå, beige interiören i köket-vardagsrummet. I valet och kombinationen av färger är det viktigt att hålla en balans; du kan inte använda många ljusa och olika färger samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en mängd olika väggdesigner kan du använda tapeter med en prydnad. Det finns en speciell regel här: på detta sätt kan du dekorera bara en vägg, och resten måste göras monokromatisk. Detta kommer att hindra dig från att bryta det kortfattade begreppet stil.

Du kan också använda vanlig tapet i kontrasterande eller liknande färger. Det är tillåtet att skapa en ljus accent i arbetsområdet i köket (matlagning) med ett förkläde av keramiska tallrikar. Den kan innehålla en ritning eller vara svartvit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att späda ut väggarnas färgschema kan du installera en klocka med en ovanlig design eller hänga en bild. En harmonisk design bör också finnas i detaljerna. De är oftast dekorerade i ljusa och rika färger.

I köket kan det vara gardiner, handdukar, en duk, stolöverdrag, en matta; i vardagsrummet kan kuddar i samma färger som detaljerna i köket placeras på stoppade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

Inredning beror till stor del på det valda materialet. För skandinavisk dekoration är dessa naturmaterial eller deras imitation.

Denna design accepterar inte plastmöbler, stålinsatser eller konstruktioner.

Det mest populära materialet är trä. Det är en sådan uppsättning som ofta installeras i köket. Dessutom är trämöbler relevanta som bardisk, bord. Företräde ges också till trästolar och en ottoman.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots svårighetsgraden och en viss konservatism av stilen kan vissa delar av väggarna avslutas med keramiska plattor och foder. Väggarna, kontrasterande i material och färg, ser intressanta ut i vardagsrummet och i köket. Till exempel kan köket dekoreras i mörka färger med tillägg av kakel, och gästrummet kan klistras över med ljus tapet eller målas med färg.

Möbler väljs bäst i faner eller massivt trä. Det gäller både vardagsrummet och köket. I det här fallet är det bättre att föredra en blank yta som reflekterar ljus väl och ökar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att välja möbler i standardformer och storlekar. Tabeller kan väljas runda eller fyrkantiga, bardisk - rektangulära eller ovala. I ett sådant kök-vardagsrum kommer inbyggda möbler att se bra ut, vilket är lätt att vika och montera.

En väl upplyst matplats är ett måste. Ovanför ska det vara en ljuskrona med flera lampor eller många strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fönster bör du inte komma med originalkompositioner av täta tyger. En transparent organza eller ljusridå räcker, vilket kan kompletteras med rullstrukturer. Fönsterdekoration kan göras med persienner eller rullgardiner. Glöm inte att de också ska vara ljusa nyanser. Du kan dekorera fönstret med en vit öppnad gardin och grå, krämfärgade linnegardiner.

Kök-vardagsrummet i skandinavisk stil är en kombination av komfort och praktiska egenskaper, strikta former, olika färger och naturmaterial.

Rekommenderad: