Vardagsrumsdesign I "Chrusjtjov" (73 Bilder): Hur Man Inreder Ett Litet Rum, Verkliga Exempel På Interiören I En Hall Med En Yta På 18 Meter

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrumsdesign I "Chrusjtjov" (73 Bilder): Hur Man Inreder Ett Litet Rum, Verkliga Exempel På Interiören I En Hall Med En Yta På 18 Meter

Video: Vardagsrumsdesign I
Video: Виртуальный тур по кухни-гостиной. Панорама интерьера 360 градусов 2024, April
Vardagsrumsdesign I "Chrusjtjov" (73 Bilder): Hur Man Inreder Ett Litet Rum, Verkliga Exempel På Interiören I En Hall Med En Yta På 18 Meter
Vardagsrumsdesign I "Chrusjtjov" (73 Bilder): Hur Man Inreder Ett Litet Rum, Verkliga Exempel På Interiören I En Hall Med En Yta På 18 Meter
Anonim

Den moderna bostadsmarknaden representeras av lägenheter i olika layouter, varav de flesta är "Chrusjtjov". Deras främsta nackdel anses vara ett litet vardagsrum, vilket komplicerar processen med efterbehandling och ordning av rum. Detta gäller särskilt vardagsrummet, som i varje hus inte bara är en central plats för fester och mötesgäster, utan också ett rekreationsområde för alla familjemedlemmar. För detta utvecklas ett individuellt projekt, tack vare vilket vardagsrummet blir snyggt.

När du skapar det inre av detta rum är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till de grundläggande designreglerna, utan också för att ge bekväma levnadsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tidigare, under byggandet av hus, ägnades inte vederbörlig uppmärksamhet åt layouten för rummen, därför är lokalerna inte särskilt funktionella, obekväma och trånga i byggnaderna "Chrusjtjov". Ofta i sådana projekt finns det genomgångshallar och skiljeväggar mellan rum har dålig ljudisolering. Innan renoveringen av vardagsrummet påbörjas bör du därför tänka noga på dess framtida design och vid behov genomföra en omstrukturering.

Modern inredning möjliggör maximal rymdutvidgning, samtidigt som varje kvadratcentimeter ekonomiskt används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utöka hallen i "Chrusjtjov" rekommenderar designers att demontera väggarna , och dekorera dörröppningar med vackra skiljeväggar eller valv. Om vardagsrummet är 17 kvm. m, då kan den anslutas till köket eller hallen. För rum vars verkliga dimensioner är mindre än 18 meter måste du dessutom tillämpa designtekniker som gör att du kan öka utrymmet visuellt. Till exempel är det bäst att installera sträcktak i vardagsrummet med en blank yta, medan mörka dukar tvärtom kommer att minska rummet och göra det dystert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lättare att designa ett vardagsrum i en 2-rums lägenhet, eftersom de extra kvadratmeterna kan planeras korrekt och rummet kan delas in i separata zoner. Väggar, tak och golv ska inredas i ljusa färger, detta gäller även möbler, mattor och textilier. Dekorationen av ytor beror på den valda stilen och kan utföras med olika material efter eget gottfinnande av husets ägare.

Väggar täckta med tapeter med vertikalt arrangerade ränder eller mönster ser bra ut i små vardagsrum. Väggar som är färdiga med gips eller målade i enfärgad färg anses också vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Layouten för ett litet vardagsrum kräver ett speciellt tillvägagångssätt i designen, därför måste du på grund av sitt begränsade utrymme välja stilen korrekt. Enorma dekorationer och ljusa färger i det inre av ett sådant rum kommer att se löjligt ut.

Idag anses minimalism, Provence, japanska och skandinaviska stilar vara de mest lämpliga alternativen för hallar i Chrusjtjov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanskt tema ger maximal mängd ledigt utrymme, uteslutning av onödiga föremål från interiören och bekväm tillgång till valfri plats i rummet. Vardagsrummet bör innehålla små möbler i en enkel form med en minimal förekomst av dekorativa element. Det är bäst att välja alla mönster från naturligt trä, som föredrar ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra val för vardagsrummet är också Skandinavisk design … Huvudfärgen i en sådan inredning kommer att vara vit. Tack vare denna bakgrund ökar rummets storlek visuellt, rummet blir rymligt och blir höjd. För att färdigställa hallen i skandinavisk riktning behöver du en omfattande översyn och ett komplett byte av golvbeläggningen, och det rekommenderas att använda naturmaterial för efterbehandling av väggar och tak.

I det här fallet kommer vackra gardiner, mattor och överkast att vara ett bra komplement till inredningen; olika handgjorda tillbehör kan användas som dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För minimalism frihet i allt är inneboende. Därför måste du helt bli av med onödiga möbler och byta ut allt mot en inbyggd garderob när du väljer denna typ av design. När det gäller det mjuka headsetet bör dess klädsel vara monokromatisk, utan komplexa mönster och mönster. Du kan inte använda ytor med glans och glans, det är bäst att köpa möbler med en naturlig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig för en två-rums "Chrusjtjov" provence … Det är vanligtvis valt för privata hus och lägenheter med ett rymligt område. Ett vardagsrum inrett i denna stil kommer att njuta av enkelhet, komfort och elegans. Rummet i detta fall är dekorerat med pastell och ljusa färger. Olika växtmotiv, inredningsdetaljer i trä och glas hjälper till att ge inredningen en känsla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschema och inredning

Valet av färger spelar en stor roll i utformningen av vardagsrummet, eftersom olika nyanser uppfattas olika och har individuell estetik. Rätt vald färg ökar inte bara rummets utrymme utan fyller den också med en atmosfär av komfort och hemvärme. Till exempel bidrar vissa nyanser till en bekväm vila och återhämtning, medan andra tvärtom kan känslomässigt överarbeta med sin ljusstyrka och mångfald.

Följande palettalternativ är mest lämpliga för vardagsrummet i Chrusjtjov:

Vit . Området i hallen i dessa typer av byggnader är litet, så de måste lättas på alla möjliga sätt. Tanken med att använda vita eller relaterade nyanser anses vara populär eftersom det hjälper till att visuellt utöka utrymmet och ge det fräschör. Dessutom kan alla designprojekt realiseras på en ljus bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grå . Vid första anblicken kan denna ton verka dyster för att dekorera ett vardagsrum, men med den som separata inlägg kan du betona skönheten i dekorativa element.
  • Beige . Detta är den mest neutrala och varma nyansen, tack vare vilken vardagsrummet är fyllt med komfort. Till exempel kommer beige eller bruna tegelstenar på väggarna att förändra ett rum betydligt och göra det snyggt. Du kan också använda denna palett för dekoration av tak, golv. Ursprungligen kompletterar en sådan interiör och en gyllene nyans. Ofta placeras ett familjefotogalleri på väggarna i hallen; det rekommenderas att dekorera det med gyllene ramar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blå . Väl lämpad för att organisera ett rekreationsområde. Vardagsrummet i "Chrusjtjov", tack vare de blå tonerna, kommer att fyllas med svalhet och kommer att bidra till god avkoppling.
  • Grön . Att vara i ett rum med denna färg har en person intrycket av att vara nedsänkt i vilda djur. Ett grönt vardagsrum hjälper dig att koppla av efter en arbetsdag. Det kan spädas med individuella pistaschkompositioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Röd . För små rum anses detta intervall vara alltför aktivt, men om du väljer mer återhållna toner, till exempel vinrött eller vin, kommer rummet att få en vacker accent i interiören.
  • Gul . Små hallar saknar ofta solljus; detta kan korrigeras med gula färger. I det här fallet rekommenderas att inte använda en ren ton, utan kombinera den med sand, gyllene eller banan. Vita och bruna accenter hjälper till att betona viktiga designdetaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Violett . Violett eller lila toner finns sällan i utformningen av vardagsrum, men om du väljer dem kommer rummet verkligen att bli raffinerat och originellt. Det är bra att kombinera lila med vitt, rosa eller ljusgrått.
  • Orange . Det är en representant för ett ljust sortiment, därför är det perfekt för vardagsrumsinredning. Orange vaser, kuddar, soffor, gardiner kommer att ge rummet en munter atmosfär. Den största fördelen med denna palett är dess mångsidiga kombination med alla nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller inredningen i hallen är det lämpligt att använda enkla element i den, undvika texturerade ytor. Möbler ska vara funktionella, ha ett förvaringssystem för saker och ta lite plats. Fönster kan dekoreras med gardiner; produkter av ljusa och naturliga material är lämpliga för detta.

För att ge rummet god belysning är det lämpligt att installera strålkastare i taket. Pricken över i: et är interiören små målningar, souvenirer och figurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Ett litet vardagsrum kan göras mysigt och multifunktionellt; i detta fall är området uppdelat i separata zoner för att dekorera ett litet rum. Denna designlösning är lämplig både för lägenheter i nya byggnader, som kännetecknas av en konventionell layout, och i "Khrushchevs", där det är nödvändigt att lösa problemet med passageutrymmet.

Oftast utförs zonindelning enligt följande:

  • Med möbler. Stora hörnsoffor är väl lämpade både som sovplats och kan fungera som ett bekvämt område för avkoppling med vänner. Det rekommenderas också att förse rummet med fåtöljer och puffar.
  • Installera partitioner. Skillnaden mellan mobila och öppna typer av strukturer. Tack vare dem förändras inredningen i vardagsrummet och blir multifunktionell.
  • Placera nischer.
  • Bygga en podium eller kolumner.
  • Utförande av olika färger och texturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel bör ett snyggt vardagsrum inte bestå av många områden och hörn. Därför är det i rummet tillräckligt att tilldela en plats för vila och äta eller att organisera ett litet "kontor". För att dekorera arbetsområdet måste du använda ett annat golvbeläggning och dekorera väggarna i ett annat färgschema. Avgränsning är också bra med tak, hyllor och mattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterial

Idag, från vilket vardagsrum som helst i "Chrusjtjov", oavsett storlek och form, kan du göra ett multifunktionellt rum som består av olika zoner. För att skapa maximal komfort i rummet demonteras ofta väggar, modulära skiljeväggar placeras och valv installeras istället för dörröppningar. Samtidigt är det fullt möjligt att utföra reparation och design av ett sådant vardagsrum med egna händer.

Det är bäst att dekorera interiören i hallen med naturmaterial, vilket föredrar ljus och pastellfärger. Ett bra val för ytbehandling kommer att vara dekorativ sten, gips, träpaneler, laminat och texturerade tapetdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett smalt vardagsrum som ser ut som en korridor är tapeter med vertikalt mönster lämpliga, vilket kommer att expandera utrymmet något. Du måste utrusta ett sådant rum med lätta möbelmodeller. Glasytor ser bra ut i design, för att komplettera dem bör du välja blanka ytor för sträcktak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Den moderna designen av vardagsrum ger olika alternativ för takfinish. Dekorativa gips-, målnings-, upphängda och spända gipsskivkonstruktioner är mycket populära. Det bör noteras att för små rum i "Chrusjtjov" är det oönskat att installera kompositioner på flera nivåer. Ett utmärkt alternativ till dem är fotoutskrift eller originalmönster och teckningar applicerade på dukar.

Installation av spotlights anses vara ett obligatoriskt tillägg; de kan ha olika färg och placeras både sekventiellt och kaotiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionell målning anses vara ett mer ekonomiskt sätt att dekorera taket: som regel används vit vattenbaserad färg för detta. Den ursprungliga lösningen blir också installation av träbjälkar i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Inredningen i vardagsrummet ska vara lugn och mysig, därför rekommenderar designers för att dekorera golvet i detta rum att välja laminat, parkett eller keramiska plattor. Även om mode för matta ännu inte har gått.

Ett golv av naturligt trä är inte bara designens huvuddekoration, utan tjänar också pålitligt länge. Dessutom passar en massiv träskiva mest harmoniskt för alla stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller keramiska plattor används de vanligtvis för badrum och kök, men nyligen har de också börjat användas i dekoration av hallar. Ett bra alternativ för detta rum anses vara en kakel med imitation av sten eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Nyligen har vita och jämna ytor varit mycket populära i utformningen av vardagsrummet. Vid första anblicken kommer denna design att verka enkel, men i själva verket ser den fantastisk ut i "Chrusjtjov". Dessutom fungerar vita väggar som en utmärkt bakgrund för genomförandet av ovanliga designidéer. Dessutom kan du göra dekorationer med gips, färg eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytbehandling med dekorativ sten eller tegel förtjänar särskild uppmärksamhet. Oftast används den för klassisk stil och loft. När det gäller tapeter förlorar de gradvis sin relevans, om de väljs förvärvar de huvudsakligen dukar på en vinyl eller fiberduk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det mest originella sättet i layouten av vardagsrummet är att kombinera sitt vardagsrum med en balkong. Sådana projekt låter dig ge rummet ett modernt utseende, och den mysiga designen skapar alla förutsättningar för avkoppling. För att översätta denna idé till verklighet överförs dörröppningarna. Det resulterande utrymmet på balkongen kan användas både för att organisera en arbetsplats och göra ett litet hörn för tedryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera ett rum är det nödvändigt att välja ljusa nyanser, detta gäller inte bara designen av väggar, tak och golv, utan också textilier. Dekorerande väggar av mörka träpaneler kommer att lägga till en uttrycksfull touch till en sådan inredning. Det bör finnas ett minimum av möbler: ett litet mörkt bord, stolar, en mjuk soffa med vita kuddar och flera hängande hyllor för böcker.

Bild
Bild

För att få vardagsrummet att se snyggt och vackert ut, i sin design kan du också kombinera sov- och relaxavdelningen, det vill säga du får ett rum med ett litet gästhörna och en sovplats. En glasskiva är lämplig som skiljevägg. Väggarna och taket är bäst dekorerade i samma färg, och lila kuddar och ett soffbord med glasyta blir en ljus accent av den kombinerade kompositionen. Väggarna kan dekoreras med målningar med abstraktion och en liten spegel kan hängas.

Rekommenderad: