Vardagsrum I Beige Toner (76 Foton): Inredning I Ljusbrun, Halldesign Med Ljusa Accenter I Chokladtoner, Kombinationer Med Blått Och Turkost

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum I Beige Toner (76 Foton): Inredning I Ljusbrun, Halldesign Med Ljusa Accenter I Chokladtoner, Kombinationer Med Blått Och Turkost

Video: Vardagsrum I Beige Toner (76 Foton): Inredning I Ljusbrun, Halldesign Med Ljusa Accenter I Chokladtoner, Kombinationer Med Blått Och Turkost
Video: INREDNING INSPIRATION TILL HÖSTENS TRENDIGASTE FÄRGSKALA: Så inreder du med grått och beige 2024, April
Vardagsrum I Beige Toner (76 Foton): Inredning I Ljusbrun, Halldesign Med Ljusa Accenter I Chokladtoner, Kombinationer Med Blått Och Turkost
Vardagsrum I Beige Toner (76 Foton): Inredning I Ljusbrun, Halldesign Med Ljusa Accenter I Chokladtoner, Kombinationer Med Blått Och Turkost
Anonim

I den moderna designen av vardagsrum används ofta beige: till skillnad från brokiga och ljusa nyanser skapar det en mysig atmosfär i rummet så harmoniskt som möjligt och ger rummet ett elegant utseende. Beige vardagsrum ser bra ut i stora hus och små lägenheter. Designers rekommenderar att du använder denna ton i utformningen av golv, väggar eller tak. En interiör med beige inredning är perfekt för alla stilar: detta gör skuggan universell och populär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpsykologi

Beige i färgpaletten anses vara den lugnaste nyansen. Han uppfattas positivt av en person och kan slappna av nervsystemet så mycket som möjligt efter en hård dag på jobbet. För många är ett vardagsrum i beige toner associerat med hemkomfort och en lugn atmosfär.

Oftare väljs designen av hallen i beige och bruna färger av människor med rik kreativitet och entreprenörsliv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt anser många husägare att en sådan inredning är vardaglig och enformig. Men om vardagsrummet är utspätt med en ljus bakgrund och fyllt med kontrast, kommer rummet att förvandlas till ett riktigt paradis där du kan koppla av och avlasta stressen med en kopp kaffe.

Den beige tonen uppfattas inte bara lätt av ögonen, utan kan också visuellt expandera rummet och fylla utrymmet med särskild värme och lätthet.

Dessutom präglas vardagsrummet i choklad och beige färger av aristokratiska anteckningar. Därför föredras denna design av människor som älskar allt dyrt och exklusivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trendiga nyanser

Beige är en universell ton i inredningen, det dekorerar vackert alla ytor i vardagsrummet, representerat av ett stort urval av nyanser. Tack vare denna funktion öppnas stora möjligheter för designers i utförandet av ovanliga inredningsidéer.

Hittills är de mest populära beige färgerna:

Sand . Den presenteras i varm och kall vetefärg. Chokladbeige, kaffe och vitt kan komplettera den sandiga nyansen. Samtidigt är det bättre att välja rik beige för väggarna, och golv och möbler bör vara av naturligt trä. Wengefärgat laminat ser vackert ut i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gul . Det används främst för rumsdekoration. Dessa kan vara gardiner, vaser, kuddar eller lampor.
  • Elfenben . Denna nyans ger vardagsrummet ett ljust och luftigt utseende, det fräschar upp stämningen väl. Det används för efterbehandling av golvbeläggningar och som ett huvudtillskott till material av naturligt ursprung. Linnengardiner, soffor och fåtöljer med läderklädsel ser ovanliga ut i den här färgen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Aprikos . En av de känsliga nyanserna, som liknar vete och brun. Mestadels aprikoston väljs för vardagsrum med stora fönster som vetter mot nordsidan.
  • Grädde . Designers använder denna ton för väggdekoration. Det ser bra ut, som färgen på möbler, textilier och tak. För att ge vardagsrummet originalitet kombineras krämskuggan med dekorativa element i mörkare färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kombineras med ett annat sortiment?

Den beige tonen passar bra i kombination med andra nyanser av färgpaletten. Tack vare det ovanliga färgspelet kan du få en dynamisk, färgstark eller lugn design. Om du planerar att designa ett vardagsrum med en avkopplande atmosfär, rekommenderas följande duetter:

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige och choklad

Den mest populära kombinationen i modern design. Ett sådant diskret sortiment kan uttryckas i tapeter, klädsel eller gardiner. Rätt lösning för vardagsrummet är ett chokladfärgat soffbord och ett ljust beige golv. Detsamma gäller möbelklädsel: den ska vara neutral.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå och beige kombination

För rymliga vardagsrum är en ljus ton lämplig; för rum i ett litet område bör dekorationer med ljusgrå accenter användas. Det är oönskat att välja rika grå färger i dekorationen av taket och väggarna, eftersom taket i rummet visuellt kan sjunka. I det här fallet blir individuella skär av gröna eller olivnyanser ett originalt tillägg till designen. De kommer att hjälpa till att späda ut tråkigheten och tråkigheten i situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå

Blå (blå, turkos) palett med beige färg framhäver positivt utformningen av hallen, förstorar och uppdaterar den visuellt. Särskild uppmärksamhet ägnas åt inredningen av de blå mönstren på kuddar, mattor och gardiner. I det här fallet kan nyanser av blått betonas av kontraster av lila nyanser. Lavendeltak eller väggar kan levandegöra vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fuchsia

Fuchsia anses vara den perfekta kontrasten för beige. För en unik design rekommenderas att använda mer kontrast i form av brokiga möbelklädsel.

Samtidigt kommer gardiner i en fuchsia -nyans att se fräscha och fängslande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

För älskare av färgstark inredning är användningen av citron-, gyllene och vinröda toner en riktig upptäckt. Ljusa detaljer i inredningen är lämpliga för rymliga vardagsrum med små fönster. Till exempel ser den röda trimmen vacker ut på en beige bakgrund. I det här fallet måste du se till att kontrasterande färger finns med måtta. Små mönster av röd färg på ottomaner eller mattor är lämpliga för detta. En ovanlig lösning anses vara möblering av rummet med möbler av dyrt rött trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken färgkombination som väljs för att dekorera ett beige vardagsrum måste du alltid följa regeln: inredningen bildas av ett stort föremål eller flera små. Det kan till exempel vara gardiner, en filt eller hyllor med vaser. Vi får inte glömma möbelns yta.

Det är lämpligt att föredra beige färg: det ska vara det dominerande i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av stilistisk design

Ett beige vardagsrum ser bättre ut i klassisk stil, för vilken en kombination av rika och ljusa färger är viktig. Som regel väljs i detta fall känslig väggdekoration, chokladfärgat golv och möbler med ljus klädsel för dess inredning.

Om husägare älskar design med naturmaterial kommer lantlig stil att vara ett vinn-vinn-alternativ för dem. I en sådan inredning är väggdekoration med dekorativ sten tillåten, och möblerna blir enkla (utan några dekorationer). Du kan hänga vetefärgade gardiner på fönstren och komplettera dem med beige linnegardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har minimalismstilen blivit mycket populär, där det beige rummet inte bör trängas med ett stort antal föremål. Designen är minimal och monokromatisk. Det är nödvändigt i denna stil att undvika att köpa möbler med oregelbunden geometrisk form.

Den smala konfigurationen passar inte heller in i det övergripande utseendet på rummet. När det gäller golv och fönster är de minimalt inredda. En liten matta och enkla ljusgardiner räcker för att dekorera vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga lösningen i det beige vardagsrummet anses vara användningen av jugendstil, tack vare vilket även det minsta rummet kommer att bli ett modernt och bekvämt hörn för avkoppling. För en sådan inredning rekommenderas efterbehandling med material som skiljer sig åt i färg och struktur. Målningar, mosaikdekorationer, olika grafik och abstraktion anses vara en underbar dekoration för vardagsrummet i denna design.

För att fylla rummet med ovanliga anteckningar rekommenderar designers att använda kombinationer av beige med gyllene nyanser. Dessa kan till exempel vara gyllene mönster på vaser och lampdekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar och golv

Väggarna i det beige vardagsrummet kan dekoreras på olika sätt. De mest lämpliga alternativen är dekorativt gips och tapeter. Det är bra om flera nyanser av beige används samtidigt i dekorationen av väggarna.

För att vackert betona den neutrala paletten rekommenderas det att använda separata skär av sten eller naturligt trä i designen. Texturerade tapeter anses vara en bra lösning. För att förhindra att färgen på vardagsrumsväggarna blir tråkig måste den kombineras med ljusa och rika föremål (möbler eller textilier).

Det är bättre att göra golvet av laminat eller linoleum i mörka nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Särskild uppmärksamhet vid utformningen av vardagsrum upptar valet av möbler. Dess färg i designen kan dominera eller smälta sömlöst med den allmänna bakgrunden. Båda alternativen är bra för inredning. Om du vill återuppliva inredningen lite och ge den en kontrast är det bättre att välja ljusa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller liknande eller identiska nyanser i möbelmoduler och dekorationer, tillåter de att fylla rummet med lugn och komfort. Ett bra alternativ är arrangemanget av rummet med kontrastmöbler. Ljuspaletten måste kompletteras med mörka moduler. I små vardagsrum är det bra att använda ljusa soffor, de hjälper till att kompensera för bristen på räkningar och ger utrymmet lätthet.

Det är värt att notera att alla skåpstrukturer måste köpas av naturligt trä: läderstolar och massiva ekbord kommer att se solida ut i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner

Fönsterdekoration i beige vardagsrum bör utföras med naturliga tyger. Det rekommenderas att föredra silke och linne. En mängd olika färger kan kombineras i gardiner. Till exempel anses en gul eller aprikosridå, kompletterad med ett mönster av smaragd, himmel eller apelsin, vara ett bra alternativ. Beige gardiner dekorerade med guldprydnader ser också bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att de dekorerade fönstren sticker ut mot bakgrunden av väggdekorationen. Om vardagsrummet är rymligt kan du köpa mörkläggningsgardiner och installera stark belysning för det. Om rummet är litet måste det ges lätthet och luftighet, transparenta gardiner av naturliga tyger hjälper till i detta. Gardiner väljs i enlighet med rummets stil.

Fönstrenas storlek spelar också en viktig roll. För rymliga öppningar anses gardiner med volanger och krusiduller vara relevanta; spetsar och transparenta tyger är ganska lämpliga för små fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textilier och tillbehör

En obligatorisk komponent i vilken design som helst är rummets inredning. Vardagsrummet i beige ton kan dekoreras med mjuka mattor, stickade ullfiltar samt målningar i förgyllda ramar. Flätade korgar, vaser, ovanliga figurer kommer att vara lämpliga inredningsartiklar.

För att välja rätt tillbehör till hallen är det nödvändigt att ta hänsyn till rummets allmänna design, dekorationsstil och rådande färger. Oftast är sådana vardagsrum fyllda med brokiga föremål, medan de inte ska vara stora och för ljusa. Materialets struktur kan vara blank, präglad (siden), matt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna designidéer

Hallen intar en speciell plats i lägenheten, det inre av detta rum måste inredas elegant och vackert. Beige väggar ser ovanliga ut i vardagsrummet. De låter dig visuellt "sträcka" takhöjden och fylla utrymmet med en atmosfär av hemvärme. I denna design bör taket och väggarna vara färdiga i samma färg. I det här fallet är det bättre att installera golvet i en ljus färg, och det är att föredra att dekorera taket med vita insatser.

För en upphängd struktur rekommenderas att använda dukar med en blank yta, pricken över i: et kommer att vara ett litet svart soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ skulle vara en kombination av väggar dekorerade med tapeter med mönster och ett beige tak. I detta fall kan väggarna dekoreras med sammet eller mockatapeter. Vardagsrummet kan inredas i flera nyanser av beige. Detta kommer visuellt att expandera rummet och göra det unikt.

Vita möbler och ett mörkt laminatgolv ser ovanligt ut i denna design. Du kan hänga gyllene gardiner på fönstren. Det rekommenderas att komplettera interiören med små inredningsartiklar och små lätta mattor.

Rekommenderad: