Populära Stilar För Designen Av Köket-vardagsrummet: Inredning, Inredd I Modern Stil, Land, Loft

Innehållsförteckning:

Video: Populära Stilar För Designen Av Köket-vardagsrummet: Inredning, Inredd I Modern Stil, Land, Loft

Video: Populära Stilar För Designen Av Köket-vardagsrummet: Inredning, Inredd I Modern Stil, Land, Loft
Video: Styla vardagsrummet! - Inred med mig || Hemma hos Falk 2024, Mars
Populära Stilar För Designen Av Köket-vardagsrummet: Inredning, Inredd I Modern Stil, Land, Loft
Populära Stilar För Designen Av Köket-vardagsrummet: Inredning, Inredd I Modern Stil, Land, Loft
Anonim

I ett nytt hus eller en lägenhet är köket det första stället där renovering och förbättring sker. Ägarna står inför en allvarlig uppgift: hur man ordnar det så att det uppfyller alla hushållsmedlemmars behov. Dessutom dikterar rummets storlek sina egna regler. Och det kan vara mycket svårt att bestämma design och stil, särskilt när det gäller ett kombinerat område - ett kök -vardagsrum. I denna artikel kommer vi att analysera de mest lämpliga inredningsstilarna för ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Idag kombinerar designers skickligt många stilar. Djärva experiment gör att du kan skapa ett multifunktionellt, bekvämt, när det gäller ergonomi och, viktigast av allt, snyggt, inte utan individualitetsutrymme. Att använda olika funktioner i olika stilar är mycket roligare än att hålla sig till en.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna kök kan organiseras i fusion eller eklektisk stil , de kombinerar i sig många riktningar, till exempel loft, ekostil, modern, chalet, samtida och till och med nautisk eller 60-talsstil. Eklektik kombinerar det inkongruösa, det gäller inte bara material och föremål av olika stilar, vi pratar om objekt från olika epoker. Fusion har samma koncept och förenar inte bara stilar, utan också kulturer, blandar ljusa färger, olika texturer och material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ibland vill du ha ett enda och holistiskt utrymme. Tänk på den moderna stil som är så populär idag för köket-vardagsrummet.

Modern

I modern jugendstil har lite återstår av dess historiska utseende.

De viktigaste särdragen finns fortfarande kvar, de inkluderar:

  • en uppsättning tydliga geometriska linjer med släta;
  • närvaron av ett stort antal modern teknik och prylar;
  • släta blanka ytor;
  • nästan fullständig frånvaro av textilier;
  • minimal inredning;
  • funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kök i jugendstil är den perfekta lösningen för ett litet utrymme. Rymligheten kommer att ges av de blanka blanka ytorna på köksenhetens fasad, som inte belastar de dekorativa detaljerna och de neutrala färgerna. Kökssatsen i sig kan vara tydlig och rak, eller så kan den vara asymmetrisk. Till exempel är ett hörnset avrundat i hörnet, vilket är bekvämt ur synpunkten för platsbesparing och säkerhet (inga skarpa hörn).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungligen kännetecknades denna stil av de höga kostnaderna för att inreda föremål ., men trots detta har vi nu råd att lägga till möbler från valfritt material till inredningen - trä, glas, metall, till och med plast. Flerfärgade stolar av en ovanlig form av plast kommer att vara en höjdpunkt och accent i köket. Färgpaletten domineras av ljusa toner, men de kan spädas med ljusa accenter. Ofta är sådana accenter fasaderna i köksuppsättningen, de kan göras i flera färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom ytan på hela headsetet bör backsplattan och bänkskivan vara slät och blank. Bordsskivan och förklädet är gjorda av samma material som fasaderna - MDF eller plast, täckta med akryl, lack eller film. Men förklädet kan också vara av frostat glas eller med ett ljust kontrastmönster.

Tidigare i Art Nouveau rådde mjukt svagt ljus, nu värdesätter vi väl upplysta utrymmen. Därför ersattes en ljuskrona av strålkastare längs hela taket.

Bild
Bild

Etnisk

Etniska trender inom design inkluderar sådana stilar som Medelhavet, engelska, italienska, marockanska, orientaliska, amerikanska. De förenas av en gravitation mot kultur och traditioner. Låt oss titta närmare på en av dem för inredningen i köket-vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Stilen härstammar under drottning Victorias regeringstid på 1800 -talet och innehåller kopior av de mest lyxiga barock- och rokokostilerna med sin förgyllning och stuckatur. Och även nybyggarnas kolonialstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkande egenskaper:

  • endast möbler i naturligt trä, helst antikviteter;
  • närvaron av orientaliska motiv både i dekoration och i dekorartiklar;
  • diskret färgschema;
  • högkvalitativa och dyra textilier.
Bild
Bild

Kök-vardagsrummet i denna stil är inrett med en vit och mjölk massivt trä med panelfasader och förgyllda handtag. Bänkskivan och diskbänken är gjorda av natursten, och backsplattan är gjord av spanska keramiska plattor med orientaliskt mönster eller vita tegelstenar. Förresten, alla hushållsapparater passar harmoniskt in i en sådan inredning, huven dras in i en portal. Matsalen är gjord i naturligt trä, stolarna är klädda i dyrt textilmaterial med mönster som matchar väggdekorationen.

Bild
Bild

För väggdekoration väljs mönstrad dyr tapet eller tyg, i fall av en begränsad budget - papper tapeter. Prydnaden är vanligtvis av ränder eller blommor. Taket är vitkalkat med en genomarbetad ljuskrona inramad av stuckaturer och samma gesimser runt omkretsen. Och på golvet finns bara polerad parkett eller porslin stengods med höga träsocklar.

Färgschemat är vanligtvis beige, sand, gyllene och ljusgrått med en övervägande av mörk eller mahogny. Inredningen är porslinsfigurer, fat, tavlor i dyra baguetter och vaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Historisk

Historiska riktningar är så gamla att de är många århundraden gamla, och de lyckades genomgå förändringar mer än en gång. Men de kännetecknas fortfarande av en gravitation mot naturmaterial - lantligt, rustikt kolonialt. Och lyxdemonstrationer - art deco, barock, klassiker. Låt oss överväga en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

För ett kök-vardagsrum är det bäst att välja en lantlig stil. Denna rustika stil finns i olika versioner - ryska, engelska, amerikanska, italienska.

Det finns gemensamma funktioner som förenar dem:

  • naturmaterial för möbler, dekoration och dekoration;
  • möbler och inredningsartiklar, gjorda som för hand;
  • avsiktligt åldrande eller slitage i inredningen;
  • övervägande av den naturliga färgpaletten;
  • övervägande av naturliga ornament - blommor, mönster, ärtor;
  • mycket textilier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En köksuppsättning, trots att den är gjord av massivt trä eller fanerad spånskiva eller MDF, ska ge intryck av lätthet. Därför ersätts de övre skåpen för denna stil med öppna hyllor. Sådana hyllor är dekorerade med vackra rätter, i fallet med det ryska landet - Gzhel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader, vanligtvis panelerade, i en naturlig träskugga eller vit. Bordsskivan, liksom hela uppsättningen, är gjord av trä och förklädet är tillverkat av keramiska plattor med en prydnad. Matgruppen är också gjord av trä, men stolarna kan vara korg eller smidesjärn, i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna är dekorerade med färg, träväggspaneler, keramiska plattor, tapeter med blommönster eller gips. Taket är vitkalkat och kan dekoreras med träbjälkar. Lantkök ska vara ljust. De föredrar ljusa nyanser av grönt, brunt, oliv, beige och grädde. Dekorera den med textilier, stickade servetter, linnedukar, färgglada mattor och filtar, chintzgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken stil ska du välja?

Vi undersökte tre populära stilar från olika håll, du kan välja vilken som helst av dem för köket-vardagsrummet.

Valet beror dock på följande faktorer:

  • rummets yta;
  • ombyggnadsmöjligheter;
  • budgetmöjligheter;
  • funktionell belastning (blir köket ett mellanmål eller kommer jag ständigt laga mat där).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta inredningsidéer

Släta, rundade linjer och blanka fasader i en rik körsbärsfärg som är typisk för jugendstil.

Bild
Bild

Modernt, men med en rak geometri i köksuppsättningen.

Bild
Bild

Mejerikök i engelsk stil med panelfasader och avgasportal.

Bild
Bild

Ett vackert exempel på kök i engelsk stil med en elegant ljuskrondekoration ovanför bordet.

Bild
Bild

Ljust rymligt kök med ett överflöd av textilier, trä och sten.

Bild
Bild

Ett luftigt blått kök med en imitation av en ugn runt spisen.

Rekommenderad: