Stötfångare I En Spjälsäng: Hur Man Väljer Skyddshinder Och Kuddar För En Säng För Barn? Vadderad, Avtagbar Fallskydd

Innehållsförteckning:

Video: Stötfångare I En Spjälsäng: Hur Man Väljer Skyddshinder Och Kuddar För En Säng För Barn? Vadderad, Avtagbar Fallskydd

Video: Stötfångare I En Spjälsäng: Hur Man Väljer Skyddshinder Och Kuddar För En Säng För Barn? Vadderad, Avtagbar Fallskydd
Video: Kiddale Bedrail(Retractable Type) : Extra Long (6x2.2 ft) Safety Bed Guard 2024, Mars
Stötfångare I En Spjälsäng: Hur Man Väljer Skyddshinder Och Kuddar För En Säng För Barn? Vadderad, Avtagbar Fallskydd
Stötfångare I En Spjälsäng: Hur Man Väljer Skyddshinder Och Kuddar För En Säng För Barn? Vadderad, Avtagbar Fallskydd
Anonim

Barnmöbler ska inte bara vara så bekväma och attraktiva som möjligt, utan också säkra. Om vi pratar om sängar, kompletteras de i de flesta fall med speciella sidostötfångare, som förhindrar att barnet faller ur sängen. De kan levereras med möbler eller säljas separat. Idag ska vi titta på hur dessa element ska väljas.

Bild
Bild

Funktioner

Valet av barnmöbler bör närmar sig särskilt noggrant. En ung användare eller en bebis ska vara bekväm och säker under de angivna förhållandena. Det är för att säkerställa säkerheten att barnsängar ofta är utrustade med speciella skyddande stötfångare. Dessa detaljer finns i många modeller av sovrumsmöbler. Det kan antingen vara en traditionell rektangulär modell eller en flerskiktad struktur. Dessa komponenter utför ett antal extremt viktiga funktioner som varje förälder bör känna till.

  • Stötfångare skyddar barnet från oavsiktliga fall från sängen. Barn kan oväntat falla ur sängen, inte bara under spel, utan också under en god sömn - brädorna gör det möjligt att undvika sådana händelser.
  • Stötfångare är installerade på spjälsängar för barn inte bara för att skydda mot fall, utan också för att skydda mot drag. Tack vare denna funktion bildas ett bekvämt mikroklimat i sovområdet, där barnet inte blir förkyld.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mjuka stötfångare i en spjälsäng är utformade för att skydda sängen från kalla väggar i rummet.
  • Tack vare de skyddande sidorna kommer inte damm från rummet där själva möblerna finns att tränga in i sängen.
  • Enligt psykologer har förekomsten av stövlar en positiv effekt på barnets humör. Dessa detaljer har en lugnande effekt på unga användare, särskilt när de är målade i pasteller och inte för ljusa färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det finns olika typer av mönster och ritningar på sidofångarna, kommer de säkert att locka barnets uppmärksamhet. Tack vare detta kommer barnet snabbt lära sig att skilja mellan olika föremål och färger.
  • Moderna versioner av skyddskort kan fungera som små men användbara förvaringsmöjligheter om de har speciella fickor. Som regel lagrar dessa fack olika föremål som är nödvändiga för att ta hand om en baby. Sådana komponenter är särskilt relevanta när det gäller spjälsäng för en nyfödd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När barnet ligger i en spjälsäng med sidor kommer det inte att bli distraherat och irriterat. Det är därför vi säkert kan säga att sådana detaljer utför en lugnande funktion, vilket bidrar till att snabbt somna.
  • Ofta är moderna stötfångare för barnsängar gjorda i en mängd olika designinkarnationer. Det kan vara en vågig eller annan intressant partition. Därför kan sådana detaljer också utföra en dekorativ funktion i en plantskola.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se utför skyddande stötfångare ganska många funktioner, varför de är så ofta installerade på barnsängar. Valet av dessa element bör närma sig mycket ansvarsfullt, eftersom barnets säkerhet beror på dem.

Olika sorter

Stötfångare för barnsängar är olika. De skiljer sig från varandra i design, fästmetod och andra parametrar. Låt oss bo på var och en av dem.

Bild
Bild

Genom design

Alla befintliga sängbarriärer skiljer sig åt i sin struktur. Dessa delar kan täcka sovplatsen längs hela omkretsen eller bara på sidosektionerna. Helt slutna alternativ är idealiska för hyperaktiva och mycket aktiva barn. Det är lämpligt att köpa kopior som är öppna på båda sidor för nyfödda. Hinder kan inte tas bort. Sådana element är en integrerad del av spjälsängen. Det är därför som du kommer att rädda den unga användaren från att falla ur sängen genom att föredra detta alternativ. Baserat på konstruktionen kan barriärerna antingen vara fasta eller ha öppningar på båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barriärer för barnsängar är också avtagbara. Den största fördelen med sådana detaljer är att det är tillåtet att fixa dem baserat på platsen för sovmöblerna. För dessa sorter är det nödvändigt att installera ytterligare nischer, i vilka själva sidorna sedan sänks. Avtagbara produkter anses vara de mest praktiska att använda, eftersom de kan tas bort åt sidan när som helst. Detta kräver ingen extra ansträngning. Dessa alternativ är både mjuka och hårda. De sista kopiorna är perfekta för spjälsängar som inte har restriktiva hinder i sin design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter kön

Olika hinder väljs för barn av olika kön. Detta gäller särskilt färgningen av de valda delarna. I detta fall bör barnets kön och andra inre färger beaktas. Så, sidorna för unga herrar har oftast följande färger: blå, gul, turkos, brun eller grön. Dessa detaljer har sällan en brokig och iögonfallande färg. Stötfångare för tjejer har en annan design. Sådana element är ofta dekorerade med känsliga och snygga mönster, liksom spetsdekorationer. Färgen kan vara gul, rosa, korall eller beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av fästelement

Begränsningar för babysängar skiljer sig också åt när det gäller direkt fastsättning. Det finns sådana sorter.

  • Kardborre . Sådana alternativ är mycket praktiska att använda, eftersom fästelementen vanligtvis är placerade ovanför själva sidan och inte under den. För att föredra dessa produkter bör man dock komma ihåg att de måste fästas före tvätt för att undvika vidhäftning av främmande fibrer.
  • Dragsko . Slipsar som kastas över sidan av barnmöbler anses vara de mest pålitliga och säkra. Som regel används speciella repband för strängar. Satinalternativ bör kasseras, eftersom de lossnar för lätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att fylla

Begränsningar för barnsängar skiljer sig också åt i fyllmedel, som ligger i deras inre del. Dessa möbelkomponenter kan vara antingen ganska täta eller väldigt mjuka. Vanligtvis väljer tillverkare material som fiber eller syntetisk vinterisator som fyllning. Sintepon -stötfångare är mest lämpliga för de minsta smulorna, eftersom de är mjukare. I de flesta fall kommer dessa alternativ utan omslag. Du måste tvätta dem helt. När det gäller fiber är detta material mer elastiskt. Den behåller enkelt rätt form och mjukar också slag. Denna typ av fyllning är ganska lämplig för barn i alla åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta väljs naturfibrer eller bra gammalt skumgummi för att fylla sidorna. Om du har köpt en skumfylld barriär är det mycket viktigt att se till att lämplig säkerhetscertifiering följer med. Det är extremt sällsynt på rea att du kan hitta produkter med naturligt ullfyllmedel. Sådana produkter är mycket varma, men orsakar ofta allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett material som periotek kan också fungera som fyllmedel. Det är en innovativ fiber som har allergivänliga egenskaper. Idag beslutar många tillverkare att fylla brädorna med just denna råvara. Periotek är ett konstgjort material som kan tvättas utan problem. Ett annat konstgjort fyllmedel är hollocon. Hollocons sorter av sängstötfångare har utmärkt värmebeständighet. Sådana produkter framkallar inte allergiska reaktioner och är också resistenta mot slitage och är mycket flexibla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyestersidor säljs också. Dessa produkter orsakar inte heller allergier och förlorar inte sina ursprungliga egenskaper även efter lång tids användning. Dessutom absorberar sådana prover inte främmande lukt och vätskor.

Höjd

Spjälsängar kan ha olika höjder.

  • Hög . Denna typ av sängbarriär kan helt täcka trästängarna i själva spjälsängen. Sådana modeller skyddar effektivt unga användare från de negativa effekterna av drag, såväl som från slag.
  • Kort . En sådan begränsare täcker sängstängerna endast delvis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från kuddar

Det finns också speciella mjuka sängar gjorda av kuddar. Sådana alternativ kan ha olika tjocklekar baserat på volymen av fyllmedel som används. Barnsängar med dessa komponenter är mycket varma och mysiga.

Bild
Bild

Rullar

Stötfångare för barnsängar, gjorda i form av rullar, är i dag avundsvärda efterfrågan. Dessa delar är säkrade på samma sätt som kuddar. De används lite mindre ofta, eftersom de inte skyddar barnets huvud så bra från oavsiktliga stötar eller fall. Men om rumstemperaturen förblir ganska hög tillåter sådana barriärer frisk luft att komma in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts tidigare måste spjälsängstötar tvättas regelbundet. Detta kommer att förlänga deras livslängd och skydda unga användare från damm och smuts. Experter rekommenderar att du tvättar dessa delar när du byter kläder varannan vecka. Baserat på den specifika typen av fyllning måste du välja ett specifikt alternativ för tvätt - hand eller maskin. Modeller gjorda av ett material som skumgummi kan tvättas på ett känsligt sätt i en skrivmaskin. Om brädan är gjord av vadderad polyester är det bättre att tvätta den själv - för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Som nämnts tidigare är det viktigt att närma sig valet av kvalitetsbarriärer för en barnsäng så noggrant och medvetet som möjligt. Följande primära kriterier bör beaktas.

  • Tillverkningsmaterial och fyllning . Skyddskragen måste vara tillverkad av miljövänligt och allergivänligt material som inte påverkar barnets hälsa negativt. När det gäller fyllmedlet väljs oftast skumgummi eller syntetisk vinterisator här.
  • Färg . Du bör inte köpa för ljusa och mättade partitioner med brokiga mönster och bilder. Dessa komponenter kommer att ha en dålig effekt på att en ung användare snabbt somnar. Det är lämpligt att välja pastellkopior.
  • Förekomsten av fickor . Ficköverlägg är användbara tillägg till halsband. Om du utrustar en sovplats för en baby, kommer sådana element att vara mycket användbara.
  • Utförande . Innan du köper din favoritversion av skyddsbarriären måste du noggrant undersöka den. Produkten måste vara fri från skador eller vassa delar. Om de ändå hittades är det bättre att vägra köpet och leta efter en annan modell.
  • Kvaliteten på fästena . Var noga med att uppmärksamma barriärernas fästelement. De måste vara pålitliga och robusta.
  • Tillverkare . Experter rekommenderar starkt att man bara köper märkesstötfångare från kända märken. Det kan till exempel vara populära produkter av märkena Ikea, Golden Goose eller Anel. Kom ihåg - en riktigt högkvalitativ modell tillverkad av säkra material kommer inte att vara för billig. Snåla inte med ditt barns hälsa.
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Vid användning av barnsängar Tänk på följande användbara tips.

  • Föredra inte sidor med skarpa kontrasterande kombinationer - de kommer att irritera barnet.
  • Låga barriärer rekommenderas för barn mellan 0 och 6 månader. Höga begränsningar bör installeras i barnsängar, vars ålder når från 6 månader till 2 år.
  • För spädbarn kan du köpa en mer intressant modell av en skyddsbarriär, kompletterad med små mjuka leksaker fästa vid basen med kardborreband. Ytterligare element kan enkelt tas bort och fästas tillbaka - detta har en positiv effekt på utvecklingen av finmotorik hos barnets händer.
Bild
Bild
  • Det mest framgångsrika vävda materialet som används vid tillverkning av en skyddande sida är grov kalik.
  • Sömmarna på vävda barriärer ska vara dubbla sömmar.
  • Sådana produkter måste skötas ordentligt. Om de inte skickas till tvätten blir de till dammuppsamlare, vilket påverkar barnets hälsa negativt.
  • Under vaketiden bör man se till att barnet inte stannar i en helt sluten miljö. Detta kommer att hindra honom från att känna världen.
  • Sidoramar är olika, men de mest pålitliga och hållbara är metallalternativen.
Bild
Bild
  • Stela brädor rekommenderas att installeras i möbler som används av barn i yngre förskoleålder eller ungdomar. Tyget i sådana produkter behövs inte längre.
  • Det är nödvändigt att korrekt fixa skyddsbarriärerna för barnsängar. Till exempel, om vi talar om modeller med slipsar, är det mycket viktigt att knyta dem tätt och säkert, annars håller de inte fast nog.
  • Även om du använder stötfångare som har praktiska avtagbara lock, måste de fortfarande tvättas regelbundet.
  • Vadderade fickor bör placeras utanför spjälsängen själv för att göra dem säkrare att använda.
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Det bästa sättet att tvätta sidorna är med ett säkert och allergivänligt rengöringsmedel.

Det är bäst att torka dessa skyddande strukturer för spjälsängar i frisk luft. Det kan till exempel vara en gata eller en balkong. Men glöm inte att skumgummifyllningen torkar mycket längre än den syntetiska winterizer -produkten. Experter rekommenderar att du torkar sidorna utifrån temperaturen utanför fönstret, liksom typen av fyllning. I genomsnitt tar det från 1 till 3 dagar.

Bild
Bild

Vackra exempel

Korrekt utvalda skyddande stötfångare är sätt att dekorera en babysäng, vilket gör den mer bekväm och attraktiv. Sådana mönster kan ha absolut vilken design som helst, från enkel till icke-trivial. När du väljer det bästa alternativet är det viktigt att inte bara ta hänsyn till barnets kön utan också de omgivande färgerna i interiören.

Bild
Bild

Stötfångare i form av flerfärgade kuddar i olika former kommer att se väldigt vackra och söta ut i en ensemble med en snövit hög säng. Dessa föremål kan vara gjorda av gula, blå, grå och vita tyger. Mönster i form av kontrasterande stjärnor, elefanter och vågiga ränder kommer att se harmoniska ut på textilier. En sådan cool men mysig ensemble är perfekt för en liten pojke, vars rum är utformat i vita toner.

Bild
Bild

Om vi pratar om att ordna en vacker rundformad spjälsäng är det tillåtet att vända sig till en icke-standardiserad lösning-att lägga kuddar i form av djur runt omkretsen. Dessa kan vara sälar, harar, kantareller och bedårande lilla rådjur. Sådana delar tillverkas ofta för hand. Resultatet är mycket intressanta och söta ensembler. Du kan komplettera spjälsängen med en sida i form av en mjuk rulle. Det kan inte bara vara en enkel rundformad detalj, utan också en mer originalmodell, gjord i form av en drake, dinosaurie eller krokodil som ligger i sängen. Dessa intressanta stöd är bäst för spjälsängar som ägs av små pojkar. För tjejer är figurer i form av enhörningar eller katter lämpliga.

Bild
Bild

Barnsängar kan kompletteras med stötfångare med hård botten och ett mjukt, rundat överlägg ovanpå. Sådana möbler är lämpliga för förskolebarn. Det kan till exempel vara en snygg rektangulär modell av naturligt trä med sidor längs omkretsen och mjuka vävda element på sidorna. Textilier på en sådan säng kan kombinera flera olika färger och mönster på en gång. Det kan till exempel vara en "levande" kombination av vita och gröna nyanser, kompletterad med blommotryck i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tillåtet att knyta höga sidor runt omkretsen, gjorda i form av en stor uggla vid huvudet. Sängen kommer att se mer intressant ut om sidodetaljerna är dekorerade med tryck med teckningar av många små ugglor.

Rekommenderad: