Sovrum I Stil Med "Shabby Chic" (63 Bilder): Idéer I Inredningen, Vi Skapar En Design Med Våra Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Stil Med "Shabby Chic" (63 Bilder): Idéer I Inredningen, Vi Skapar En Design Med Våra Egna Händer

Video: Sovrum I Stil Med
Video: Boudoir Bedroom Ideas 2024, April
Sovrum I Stil Med "Shabby Chic" (63 Bilder): Idéer I Inredningen, Vi Skapar En Design Med Våra Egna Händer
Sovrum I Stil Med "Shabby Chic" (63 Bilder): Idéer I Inredningen, Vi Skapar En Design Med Våra Egna Händer
Anonim

Shabby chic ("shabby" chic) är en stil som nyligen har blivit moderiktig inom lägenhetsdesign. Mysigt, slarvigt, bohemiskt, konstnärligt, men bekvämt och sött, det passar romantisk natur, unga tjejer och gifta par. Hela bostaden och enskilda rum, till exempel ett sovrum, är inredda i denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Funktioner och egenskaper hos stilen

Födelseplatsen för shabby chic är Storbritannien. På 80 -talet av XX -talet använde britterna minimalism, som var populär vid den tiden, i utformningen av lägenheter. Designer R. Ashwell blev uttråkad av enkelhet och korthet - hon bestämde sig för att utrusta huset med de bästa gamla traditionerna. Detta ögonblick blev utgångspunkten i shabby, shabby chicens historia (så här översätts ordet”shabby”).

Ashwell köpte antika möbler och inredningsartiklar på loppisar, restaurerade och dekorerade dem i enlighet med konceptet "shabby bohemian". Efterhand blev hobbyen ett företag - köpare dök upp och Shabby Chic -stilen var fast förankrad i konst.

Grunden för stilen är gamla eller nya föremål som är artificiellt åldrade. De tar med sig tidsandan in i det inre, väcker minnen från semestern som tillbringades med sin mormor i byn, ritar andra bilder från sin sorglösa barndom. Denna värme skiljer shabby chic från andra designtekniker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby har ett antal funktioner och egenskaper som bildades i gryningen av hans utseende:

  • Färgspektrum. Dess bas är vit. Det ska råda i inredningen. Det kompletteras med pastell, mjuka, dämpade toner - beige, grädde, mynta, rosa. Alla färger är inte prickiga och lugna, ger lugn och avkoppling.
  • Särskilda möbler - antika eller artificiellt åldrade. Fördelen är att du inte behöver lägga fantastiska pengar på nya saker. Det räcker att köpa gamla föremål och utföra restaureringen. Nya möbler, även om de är dekorerade med antik stil, kommer att se ut på sin plats.
  • Romantik i allt är det främsta motivet för det illa. Många färger, blommotiv och prydnader på möbler och textilier.
  • Korrekt stilförening av alla inredningsdetaljer. Väggar, tak, golv och möbler är gjorda i ett enda koncept och en färgpalett, vilket resulterar i en enda komposition.
  • För detaljer - särskild och noggrann uppmärksamhet. Designers rekommenderar att dekorera möbler och små inredningsartiklar med egna händer.

De listade funktionerna karakteriserar shabby chic som en oberoende, original stil som passar in i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Efterbehandlingsmaterial och färger

Shabby chic innebär användning av naturmaterial, därför använder formgivare trä som dekoration och bomull och linne från textilier. Sådana material skapar en unik atmosfär av naturlighet och andetag i naturen.

Du kan mantla hela rummet med trä, eller du kan selektivt avsluta flera plan genom att blanda strukturen i efterbehandlingsmaterialen. Taket kan göras upphängt (alltid matt, det skapar effekten av blekt vitt), balkar kan fästas i taket, om höjden tillåter det kan golvet täckas med ljust trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver inte ta perfekt slätt trä. Skav, grovhet och defekter kommer att göra utseendet så nära det naturliga som möjligt. Det är bättre att vägra keramiska plattor, linoleum och laminat i sovrummet. När det gäller mattor är det värt att välja handgjorda föremål (vävda mattor).

Bild
Bild

Väggarna är målade vita, en grov finish är välkommen (imitation av sprucken gammal färg, klumpig gips). Texturerade tapeter eller släta med ett delikat blommigtryck kommer att göra.

Färgområdet är begränsat. Det är att föredra att använda vitt, mot bakgrunden, kommer andra nyanser och mönster att sticka ut positivt. Använd dammig ros, sand, mynta, crème brulee. Pastellpaletten låter dig fokusera på dekorationens antikviteter, som om utrymmet och föremålen brändes ut i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja och ordna möbler

I stilen "Shabby Chic" ägnas stor uppmärksamhet åt möbler och dess arrangemang. En liten vårdslöshet är tillåten här, vilket introducerar en vintage smak.

Raffinerad elegans med en touch av tid - så kännetecknas den ideologiska inriktningen av möbelvalet. Inte alla kan hitta riktiga antikviteter, så designerna hittade en enkel väg ut - att köpa gamla saker och återställa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrummet behöver du följande möbler:

  • sängen är mittpunkten i rummet. Det kan vara trä eller metall med en sänggavel i smidesjärn;
  • byrå;
  • elegant skänk i olika storlekar - från miniatyr till stor. Denna sak var populär på 70- och 90 -talet av XX -talet, men det lumpiga behåller fortfarande sin relevans. En förutsättning är att dörrarna måste åldras;
  • sminkbord. Ett bord med mönster ser ljust ut, en stor spegel i en gammal ram;
  • stoppade möbler - soffa, fåtöljer, stolar;
  • korgmöbler - bord, gungstol;
  • experimentälskare kan lägga till en öppen spis, vilket kommer att skapa ytterligare komfort och värme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Arrangemanget av möbler beror på dekoratörens smak och på rummets konfiguration. Oftast placeras sängen mot väggen, andra föremål placeras på sidorna - sängbord, lådor, byråer.

Om området tillåter är rummet mentalt uppdelat i två delar - en sovplats (säng) och vila (ett bord med fåtöljer).

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning och belysning

Belysningssystemet är en viktig del av stilen. Dess huvudelement är en stor ljuskrona i mitten av taket. Ljuskronan ska spegla tiden och vara åldrad. Detta kommer att betonas av glas- och kristallelement, känsliga lockar, lampor i form av ljus.

Förutom ljuskronan läggs lampor till som tar plats på byrå, skåp, bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor med tygskärmar är en gåva på loppisar. Chansen att förvärva en sådan sak får inte missas. Hon kommer att ge interiören integritet och ett färdigt utseende.

Shabby älskar dämpat ljus, mjukt och omslutande. Det är bättre att vägra ett överflöd av lampor och andra ljuskällor. Det optimala arrangemanget av belysningsenheter är i mitten av en stor ljuskrona och prickade golvlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic är otänkbart utan textilier . Det finns ingen anledning att hålla sig till minimalism när man dekorerar en säng: det finns många kuddar i olika storlekar, en filt, överkast. Det är inte nödvändigt att göra dem i ett enda färgschema. Men det allmänna konceptet för stilen är värt att lyssna på: välj tyger i mjuka färger, med blekta blommotryck eller mönster. Kuddarna är placerade vid sängens huvud i flera rader, vilket ger strukturen en luftig effekt.

Sovrumsgardiner är utvalda från bomull, linne, chintz. Ju mer naturligt tyget desto mer färgstarkt ser interiören ut som en helhet.

Textilvarianter är grunden för sovrummet. Du behöver inte köpa dyra material. Huvudkombinationen av texturer - lätta tyger med grov säckväv kommer att skapa en unik accent av antiken och slitage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera väggarna rekommenderas designers att uppmärksamma paneler och vintagefoton. Alla prydnadsföremål och söta små saker med historia är viktiga tillbehör för ett Shabby Chic sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Varje möbel för ett sovrum i stil med "bohemian shabby" kan göras med dina egna händer.

Decoupage är en av de mest populära och prisvärda teknikerna för att dekorera ytor och saker.

För att koppla bort ett litet träbord behöver du ett antal verktyg och material som säljs i många hårdvaru-, bygg- och konstbutiker:

  • sandpapper av olika kornstorlekar, om möjligt - en slipmaskin (med hjälp utförs arbetet snabbare för att förbereda ytan för dekor);
  • borstar av flera storlekar gjorda av konstgjorda borst;
  • akrylfärg (ej emalj) beige;
  • speciellt lim och servetter för decoupage med blommönster som matchar shabby chic;
  • färglös matt lack;
  • spackel och spackel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabellen decoupage -algoritmen innehåller flera steg

  • Den första etappen är förberedande. Ta bort det översta lagret av produkten med grovt sandpapper eller en slipmaskin. Slipning är nödvändig så att den efterföljande dekorationen "griper" fastare med bordets yta. Därefter rengörs saken ordentligt från damm, inspekteras för gropar, sprickor, flis. Om det finns några måste de vara kittade och få torka.
  • Därefter är bordet grundat med akrylfärg, alla element är målade över, det ska inte finnas ett enda målat område. Färgen appliceras i två lager med mellanliggande fullständig torkning.
  • Efter sandpapper bildas repor. För att göra detta måste du gå med papper med tryck på föremålets yta så att lagret av beige färg raderas något och avslöjar den mörka basen.
  • Det andra steget är att dekorera. En speciell servett limmas på de angivna platserna för mönster (ritning) med decoupagelim. Servetten har tre lager. Endast toppskiktet med mönstret är viktigt, det är tunt och kräver noggrannhet. Servetten limmas från mitten till kanten, slätas i samma riktning för att undvika bubblor. Torktiden, för varje lim, anges av tillverkaren på etiketten.
  • Den sista etappen är lackering. Matt lack skyddar produkten från yttre påverkan och ger ett färdigt utseende. Antalet lager är minst tio, varje lager torkas noggrant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte att vara svårt att få liv i en sådan idé - allt material är tillgängligt, och teknikerna är inte svåra även för en nybörjare i kreativitet. Men huvudsaken är att sådana handgjorda saker utgör grunden för en unik och mysig shabby chic.

Rekommenderad: