Sovrum I Skandinavisk Stil (74 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Skandinavisk Stil (74 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum

Video: Sovrum I Skandinavisk Stil (74 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum
Video: Inreder sovrummet | Före & Efter | | | Elin Kero 2024, April
Sovrum I Skandinavisk Stil (74 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum
Sovrum I Skandinavisk Stil (74 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum
Anonim

Den skandinaviska stilen i inredningen kännetecknas av återhållsamhet och minimalism från att måla väggar till möbler. Artikeln kommer att diskutera hur man utformar ett sovrum i enlighet med principerna för denna stil.

Bild
Bild

Särdrag

Skandinavisk stil i inredningen kännetecknas av den övervägande användningen av vitt, betoning på naturligt ljus och ljust trä i möbler och dekorationer.

Bild
Bild

Sådana särdrag beror på de naturliga faktorerna i norra länder som Sverige, Danmark, Finland och Norge. Långa, kalla vintrar tvingade människor att ordna sina hem på ett sådant sätt att de släppte in så mycket naturligt ljus som möjligt i rummet. Björkar, tallar, bokar och andra träd med ljust trä som växer på de nordliga breddgraderna bestämmer överflödet av ytbehandlingar från detta material och möblernas färg.

Bild
Bild

Således är de viktigaste kännetecknen för den aktuella stilen:

  • stora fönster, vanligtvis utan gardiner;
  • vita eller mycket ljusa väggar;
  • ljusa trämöbler och möbler med minimalt utförande och naturliga mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan påpekats tenderar den skandinaviska stilen till minimalism. Möbler ska vara funktionella och utan krusiduller. Enkla former, raka linjer och rätvinklar är dess främsta egenskaper.

Bild
Bild

Lite färgglad och ljus inredning är en annan egenskap hos den skandinaviska inredningen. Detta beror också på önskan att behålla så mycket utrymme, luft och ljus i rummet som möjligt. Observera att detta bara är en funktion, inte en hård och snabb regel. Med ett skickligt tillvägagångssätt kan designen vara ganska ljus och varierad, samtidigt som den allmänna "norra andan" bibehålls.

Observera att ovanstående stilfunktioner möter alla moderna designtrender. Därför kommer det skandinaviska sovrummet inte bara att vara otroligt snyggt, utan också modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Att inreda ett sovrum med skandinavisk karaktär kommer att vara en utmärkt lösning för ett litet rum . Vita väggar och tak ökar visuellt utrymmet. Enkla, funktionella och lätta möbler, liksom minimal inredning, kommer inte att skapa en känsla av röror i rummet.

Dessutom, för små budgetlägenheter, kommer en sådan anspråkslös design att hjälpa till att spara pengar och samtidigt förse ditt hem med stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska interiören i vindsvåningen kommer att se väldigt naturlig och harmonisk ut. Träbjälkar under taket och ett golv av trä med en naturlig nyans och textur passar perfekt in i ett sådant rum.

Dessutom har många takutrymmen möjligheten att ha flera takfönster för att släppa in så mycket ljus som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om placeringen av sovområdet är planerad på balkongen, hjälper en sådan enkel design att bevara naturligt ljus och en känsla av frihet. De minsta möbler som det skandinaviska konceptet förutsätter kommer att spara utrymme och bevara stilens estetik.

Bild
Bild

Färglösningar

Designens huvudfärg är vanligtvis vit . Detta gäller inte bara väggar utan även möbler med textilier. Mycket ofta kan du se sovrum där nästan allt är vitt, inklusive sängkläder.

Ett sådant färgschema är naturligtvis en smaksak, och det är absolut inte nödvändigt att dekorera rummet så monokromt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda olika ljusa nyanser av blått, grått, blått, brunt, grönt eller rosa. Trämöbler i naturlig färg diversifierar också interiören. Ganska ljusa accenter är tillåtna. Till exempel flera affischer på väggarna, färgglada sängkläder, färgade kuddar eller vaser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att önskan att släppa in så mycket ljus som möjligt innebär användning av ljus och transparenta gardiner. Och du kan helt utan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hänga färgade nyansgardiner utan ren tyll. De kommer att utvecklas endast när det är nödvändigt, och oftast kommer de att vikas.

Denna teknik hjälper till att behålla den nödvändiga stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av design

Skandinavisk minimalism förutsätter ganska enkla former, många monokromatiska ytor och ett litet antal föremål . Således är väggar och tak vanligtvis ljusa, fasta och målade med färg.

Dekorativt, inte alltför präglat gips används sällan. Men det är osannolikt att tapeten harmoniskt passar in i interiören.

Bild
Bild

Om du vill kan du också dra dig tillbaka från den totala monotonin - dekorera en av väggarna med någon form av målning, lämplig "naturlig fototapet" eller trimma med trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att täcka golvet med parkett, bräda eller laminat. Keramiska plattor, mattor eller linoleum kan störa den övergripande stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av möblerna i sovrummet är det värt att lämna bara de mest nödvändiga föremålen: en säng, sängbord och en garderob.

Om rummet är mer än 20 kvm. m., kan du lägga en byrå och ett toalettbord.

Bild
Bild

När du inreder interiören, låt dig inte rycka med konstgjord belysning. Åtminstone bör belysningsarmaturerna inte vara iögonfallande och locka mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil innebär användning av naturmaterial. Möbler och inredningsartiklar av plast eller metall kommer att kränka dess identitet. Därför rekommenderas, förutom trä, att använda glas, keramik, torkade blommor i vaser, färska blommor i krukor etc.

Textilier med nationella prydnader är väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att huvudplatsen för inredning i ett skandinaviskt sovrum är utrymmet ovanför sängens huvud. Du kan hänga en intressant affisch eller bild, hyllor med böcker, figurer och vaser, eller till och med göra en grafisk målning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörens moderna stil, som har blivit modern och älskad av många, under loftets namn, har tagit ett så intressant element som en tegelvägg till designen. I vitt kommer det att se ganska harmoniskt ut i vår naturliga stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på inredningen

På balkongen

Ett bra exempel på ett sovrum på balkongen. Alla tecken på den skandinaviska stilen är slående: många vita trägolv och fönsterbrädor, maximal funktionalitet. Utrymmet under sängen är reserverat för förvaringsutrymmet, och ganska många böcker får enkelt plats på fönsterbrädan.

Bild
Bild

Den kalla blå nyansen i sängen passar perfekt in i den "norra" interiören i ett annat sovrum på balkongen. Vita väggar och vitkalkade golvbrädor är karakteristiska för den skandinaviska stilen, liksom vikbara gardiner som släpper in mycket ljus.

Och gula kuddar tillför värme och mysighet, som påminner om det magra norrskenet från solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande exempel visar hur urbana element harmoniskt kombineras med skandinavisk enkelhet. Mot bakgrund av en vit tegelvägg ser en enkel grå säng, vanliga kuddar och grönska av inomhusväxter bra ut.

Bild
Bild

På vinden

Tänk sedan på exempel på rum på vindsvåningen. Låt oss börja med en otroligt asketisk inredning: träbjälkar mot en bakgrund av vita väggar, tavelramar och ett bord som matchar dem i färg, en fågelbur gjord av naturmaterial och torkade blommor på väggen skapar en enda naturlig sammansättning av dekor mot bakgrunden vita väggar och en mjölkig säng.

Bild
Bild

Följande design är ett annat exempel på hur du kan kombinera flera riktningar kompetent. I vårt exempel är det etniskt och klassiskt. Ljuskronans böjda linjer och överkastets djupa vinröda färg verkar komma från palatsinteriörerna; de ser väldigt intressanta och originella ut mot väggarnas vita släta bakgrund, liksom taket och golvet i trä.

Bild
Bild

Stilstandarder

Låt oss nu titta på ett exempel på ett vanligt sovrum i skandinavisk stil: vitt tak och väggar, vanligt grå sängkläder, en affisch över sängen, träbjälkar som inredning och ett minimum av andra föremål.

Bild
Bild

Den skandinaviska stilen passar perfekt in i vinden. Du kommer inte att kunna hänga gardiner på fönstren, vilket uppfyller stilkraven. Och möjligheten att få ut det mesta av den vita färgen, expanderar visuellt utrymmet och låter dig utrusta sovrummet även i ett ganska trångt rum.

Bild
Bild

Användningen av trä som dekoration skapar mysighet även i kombination med överkastets kallblå färg och en av väggarna.

Bild
Bild

Den aktuella stilen, med sin återhållsamhet och enkelhet, är perfekt för att inreda en bachelor lägenhet och i synnerhet ett sovrum. För detta är en kombination av vitt med blått och grått lämpligt.

Möjligheten att använda så enkel inredning som möjligt överensstämmer med en stark maskulin karaktär.

Bild
Bild

Nästa interiör är ett exempel på en original designlösning, en kompetent kombination av färger och accenter. Den skandinaviska karaktären är bevarad med ljusa väggar, betoning på möbler i naturligt trä och dekorativa kvistar. Och dess svarta färg, svartvita fotografier och mörkgrå sängkläder ger originalitet och ger rummet en speciell minnesvärd look.

Bild
Bild

I följande interiör vill jag notera inredningen, accentuerad av naturen:

  • nordliga djur på affischer;
  • konstruktion under taket, som påminner om en gren med blommor;
  • en stor grön växt i originalform;
  • en matta med en blå och vit prydnad i samband med den kalla vinterhimlen.

Alla dessa detaljer skapar en känsla av närhet till naturen.

Bild
Bild

En vägg trimmad med trä kan ersätta många dekorativa element och tekniker. Den kontrasterande kombinationen av trä och vita väggar och ljusa accenter på sängen får all uppmärksamhet. Det finns således inget behov av att använda ytterligare möbler eller inredning.

Bild
Bild

En annan design av en maskulin karaktär är lämplig för en tonårs pojkens sovrum: märkbara gulblå accenter ger ut barnkammaren och överflödet av gråbruna toner tyder på att barnet redan är på väg till vuxen ålder.

Också värt att notera är den dekorativa funktionen att kombinera vertikala och horisontella linjer på skåpet och fågelhuset.

Bild
Bild

Ett annat intressant dekorativt element är målningen på väggen i form av träd, i det här fallet - björkstammar. Grönska av inomhusväxter, himmelsblått med soligt gult på kuddar och filtar - allt du behöver för att harmoniskt komplettera bilden på väggen.

Bild
Bild

Följande design visar hur ett sovrum i skandinavisk stil kan vara levande och levande. De vita och blå väggarna och sängen är den perfekta bakgrunden för de ljusröda föremålen, medan det nationella örngott och rävaffischen behåller den nordiska stilen.

Bild
Bild

Slutligen, överväga ett exempel på hur du kan lägga romantik och elegans till en diskret skandinavisk design. Färgen på kaffe med mjölk, sofistikerade golvlampor, bundna gardiner, kant på överkastet, lite stuckaturer i taket och präglade kuddar på bänken dekorerar interiören samtidigt som det övergripande konceptet bibehålls.

Rekommenderad: