Feng Shui Sovrum (139 Bilder): Regler För Dekoration Av Väggar Med Målningar, Färger Och Arrangemang Av Möbler, Designidéer, är Det Möjligt Att Hålla En Orkidé

Innehållsförteckning:

Video: Feng Shui Sovrum (139 Bilder): Regler För Dekoration Av Väggar Med Målningar, Färger Och Arrangemang Av Möbler, Designidéer, är Det Möjligt Att Hålla En Orkidé

Video: Feng Shui Sovrum (139 Bilder): Regler För Dekoration Av Väggar Med Målningar, Färger Och Arrangemang Av Möbler, Designidéer, är Det Möjligt Att Hålla En Orkidé
Video: Slik steller du orkidéer 2024, Mars
Feng Shui Sovrum (139 Bilder): Regler För Dekoration Av Väggar Med Målningar, Färger Och Arrangemang Av Möbler, Designidéer, är Det Möjligt Att Hålla En Orkidé
Feng Shui Sovrum (139 Bilder): Regler För Dekoration Av Väggar Med Målningar, Färger Och Arrangemang Av Möbler, Designidéer, är Det Möjligt Att Hålla En Orkidé
Anonim

Invånarna i det antika Kina visste att varje rum har sin egen energi och kan påverka en person. Särskild uppmärksamhet ägnas åt sov- och relaxrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det märktes att även i ett vackert och trevligt utseende rum med en skön säng kan en person fortfarande inte få vila och få styrka. För att göra sovrummet lyckligt och fyllt med positiv energi har människor följt och fortsätter att följa Feng Shuis lära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är Feng Shui?

Feng Shui (från det kinesiska "vattnet" och "vinden") är en gammal taoistisk lära om rörelser av strömmar med korrekt Qi -energi i rymden och dess användning till förmån för människor. Apologer till denna doktrin säger att alla föremål och saker har sin egen energi, som i samspel med en person påverkar hans öde och känslomässiga tillstånd. Med hjälp av denna kunskap kan du fördela energi korrekt så att det hjälper människor att skapa en harmonisk atmosfär runt dem. Kunskap om Feng Shui hjälper till att balansera alla aspekter av en persons liv: hälsa, familj, karriär, barn, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets läge

Innan du bestämmer var sovrummet ska vara i huset, bör du först använda en kompass och bestämma kardinalpunkterna, eftersom det här är en av nyckelpunkterna för att ordna saker. Påverkan av Qis fördelaktiga energi på de levande människorna beror på rummets läge.

  • Rummets läge i norr, baserat på husets allmänna riktning, hjälper till att snabbt somna och det blir lugnare . Och för människor som utövar yoga kommer ett sådant sovrum att vara den perfekta platsen för meditation. Denna riktning hjälper till att koppla av, vilket är exakt vad du behöver i sovrummet. Det är dock värt att veta det faktum att det är bättre för ensamma människor att inte välja den norra sektorn, eftersom det kan öka känslan av övergivenhet.
  • Nordostriktningen är inte särskilt bra för sovrummet . Energin i denna sektor är mycket intensiv i sin struktur och kommer att beröva den som bor i den sömn. Denna riktning kommer också att ha en negativ inverkan på hälsan.
  • Själva östra riktningen är fylld med mycket aktiv Qi .… Sovrummet i den östra delen av huset kommer att hjälpa nygifta människor, eller bara unga som har börjat ett självständigt liv, upptäcka nya horisonter, bemästra nya yrken och bygga en karriär.
  • Som regel är sovrummet avsett inte bara för sömn och avkoppling, utan också för kärlek, så den södra platsen kommer bara att gynna älskare . Men det bör förstås att i ett sådant arrangemang kommer detta rum inte att gynna en lugn och djup sömn, utan tvärtom. Passionens energi och varma relationer är koncentrerade i söder.
  • Ett relaxrum i sydöstra delen av huset, lämpligt för kreativa och inspirationssökande människor . Affärsmän rekommenderas också denna riktning, eftersom det kommer att hjälpa till att hitta nya kontakter och användbara bekanta, och också bidrar till avslöjandet av inre potential.
  • Själva sydvästriktningen är instabil och kommer sannolikt inte att främja vilsam och hälsosam sömn . Detta sovrumsarrangemang bör undvikas.
  • Väst är en destination för drömmare och upphöjda människor . Sovrummet i den västra sektorn kommer att ge romantik och vänlighet.
  • Sovrummet på nordvästra sidan är lämpligt för äldre i sin energi . Detta är en sektor av stabilitet och ett lugnt energiflöde. Men denna riktning bör undvikas när du väljer en dagis, eftersom denna energi kommer att göra barnet mer aggressivt och obalanserat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om att välja ett rum för att sova i en lägenhet, måste det mentalt delas in i 2 zoner. Enligt deras energikarakteristika är de väldigt olika. Den första är entréområdet, nämligen den del av lägenheten där entrédörren är placerad, och den andra är baksidan. Den är fylld med aktiv och motiverande energi. De kallar henne Yanskaya. Den andra delen av lägenheten är fylld med Yin -energi. Det är i det som sovrummet ska placeras, eftersom de lugna Yin -energierna gynnar avkoppling, god sömn och återhämtning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för ett sovrum i ett privat hus bör du känna till följande regel: första våningen är fylld med Yang -energi, andra våningen är Yin. En enkel lösning följer av detta: det är bättre att ha ett vilrum på andra våningen.

Barn, som ingen annan, känner energiströmmar, så barnens sovrum ska inte placeras på baksidan av huset. Det finns en risk att barnet kommer att hantera föräldrarnas känslor och känslor som han vill.

Bild
Bild

Idealiska layoutalternativ

Bostadslayout, ur feng shui -lärans synvinkel, påverkar alla aspekter av en persons liv. Det händer så att när du köper en lägenhet eller hyr en lägenhet, står du inför ett sådant problem som fel layout. Men allt detta går att fixa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag bor många människor i "Chrusjtjov". Det speciella med dessa lägenheter är att vardagsrummet och sovrummet är anslutna till ett rum. Ur feng shui synvinkel är detta dåligt, eftersom det finns en blandning av yin- och yang -energier. Zoning med skärmar eller möbelpartitioner hjälper i denna situation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett smalt och litet rum bör du välja möbler efter storlek och lämna så mycket ledigt utrymme i sovrummet som möjligt. Det är bäst om vilarummet bara har en säng med sängbord och det är det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns sådana layouter av rum när en korridor börjar från sovrummet och ingångsdörren till rummet ligger mittemot toaletten. I en sådan situation kan du först inte lägga sängen framför dörren, men om detta inte kan undvikas kan du placera en skärm eller skiljevägg gjord av möbler med dekorativa metallelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av allt som har sagts kan vi dra slutsatsen att det är bäst när ett separat rum tilldelas sovrummet. Det ska vara så lite möbler i det som möjligt så att energiflödet inte möter hinder.

Regler för att dekorera väggar, golv, tak

Väggarna är grunden för rummet, så de måste vara platta, utan defekter .(skalning av tapeter, fläckar, gropar, hål). Väggar kan målas eller papperas. Om du väljer den senare bör du föredra en icke-aggressiv palett, sträva efter mjukare och varmare toner, eftersom sovrummet ska slappna av med färg. Tapeten ska vara andas, utan en stark glans. Fototapeter fungerar inte alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på färgning, är det bättre att föredra gröna nyanser, vilket hjälper till att göra atmosfären bekvämare, ljusgrå, pastellfärger (främjar en snabb insomning).

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd en pensel för att måla över sänggavel, som bambustänger eller häng en riktig stor bambumatta . - det är en källa till helande och uppfriskande energi, som är så nödvändig på morgonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvbeläggningen får inte kaklas, även om det finns ett värmeelement under . Naturmaterial som kork eller trä bör föredras. Det är bättre att täcka utrymmet bredvid sängen med en neutral färgmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taket i sovrummet måste vara plant, utan balkar sticker ut ur det . Du bör inte göra syntetiska sträcktak i sovrummet. De skapar en reflekterande yta som är oacceptabel över en sovplats. Grundregeln för dekoration är att taket måste vara rent, utan strimmig gips etc. Ljusa färger är att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placering av en kaj

Sängen är det heliga i sovrummet, och sömn och vila beror i allmänhet på var den står och vad som omger den. För att känna dig bekväm när du sover bör du följa dessa riktlinjer för att ställa upp din säng.

Sänggaveln ska ligga mot väggen . Således bildas baksidan, vilket skapar en känsla av trygghet och komfort i sinnet. Om sängen av någon anledning inte kan stå med sänggaveln mot väggen, bör någon form av stöd skapas för den. Detta kan vara en vanlig skärm, garderob eller byrå. Lägg inte heller sängens "huvud" vid fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör inte finnas massivt överhängande balkar, ljuskronor eller dekorativa element över sängen . Luftutrymmet ovanför den vilande personen måste vara "rent" så att luftflöden rör sig fritt runt rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte lägga sängen på passagen av Chi -energi . Om rummet är i form av en långsträckt rektangel, och sängen är i mitten, visar det sig att det liksom ligger bland flödet av energi och luftmassor. Denna layout är mycket vanlig. En mångfacetterad kristallkula som hänger vid fönstret eller en blomma på fönsterbrädan (med frodig grönska) kan hjälpa till i den här situationen. Du kan också sätta en skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen ska inte reflekteras i speglar . Man tror att spegeln symboliserar vattenelementet och det mänskliga hjärtat - eld, till följd av vilken en konflikt uppstår.

Bild
Bild

Du ska inte placera sovplatsen på ett sådant sätt att den sovande personens ben ser mot dörren eller toaletten . Detta arrangemang kan påverka hälsan negativt. Om detta inte kan undvikas kan du alltid blockera utrymmet med en skärm.

Bild
Bild

Vassa hörn på de omgivande möblerna ska inte riktas mot sängen .

Bild
Bild

Det ska finnas ledigt utrymme under soffan eller sängen , det ska inte kullas i något fall - detta kommer att bidra till ackumulering av negativ energi.

Bild
Bild

Det får inte finnas några eluttag eller elektriska apparater i närheten av sängen , åtminstone på ett avstånd av 1,5 meter från den sovande personen.

Bild
Bild

Lyckliga färger

Innan du väljer en färgpalett för ett sovrum, rekommenderar Feng Shui -mästare att beräkna ett personligt Ba Tzu -kort - det är individuellt för varje person. Det visar dig vilka färger som är mest lämpliga.

Bild
Bild

I den gamla läran motsvarar varje färg ett av fem element: eld, vatten, metall, trä och jord. Kombinationer av motstridiga element, såsom eld och vatten, bör inte tillåtas. Bästa kombinationer: trä och vatten (grönt och blått), trä och eld (rött och grönt), metall och jord (gult och gråtoner), etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om det inte finns någon önskan att gå djupt så mycket, är det bäst att lita på en inre röst - intuition. Eftersom sovrummet är en plats att koppla av, bör passiva Yin -nyanser råda i färgpaletten, men sängkläder kan vara choklad, rött, lila eller ljusorange.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmar kan väljas beroende på rummets läge. Grönt och dess nyanser passar bäst för södra eller orientaliska sovrum . Denna färg lugnar och väcker en känsla av säkerhet. Denna färg symboliserar också elementträdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

O nyanser av brunt, guld, rött symboliserar eld . De är lämpliga för de södra, sydvästra sektorerna. Du måste vara försiktig med mycket ljusa nyanser av de ovan nämnda färgerna, eftersom de kan påverka sömn och vila negativt, men ett lakan, örngott eller en filt kan mycket väl vara ett ljust element i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenfärger är som regel blues, blues och deras nyanser, det är bättre att välja för norra sovrum. Men den här paletten ska inte vara mycket, eftersom en känsla av ångest eller ångest kan dyka upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lila, lila eller lavendelfärger samt pastellfärger av gult eller orange hjälper till att ge lugn . Små dekorativa element i detta sortiment hjälper dig att slappna av och slappna av helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att inte använda svart när du inreder ett sovrum .… Denna färg intensifieras och skapar en känsla av sorg. Kineserna försöker att inte använda det alls.

Bild
Bild

Rosa, rött, rött eller rött hjälper till att locka kärlek till ensamstående personer, dessa färger är också nödvändiga för nygifta . Det räcker med att sätta röda ljus vid sängen eller köpa skarlakansängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den gyllene regeln när du väljer en feng shui -palett säger att det ska finnas två huvud- och dominerande färger, medan resten av nyanserna du gillar bara ska finnas i små dekorativa element och inget mer. Annars finns det en risk att rummet blir som en clownklädsel, och detta är oacceptabelt i sovsalen.

Vilka blommor ska läggas?

Färska och konstgjorda blommor glädjer alltid själen och skapar en känsla av estetisk komfort. Varje växt och varje blomma är unik i sina egenskaper och aromer, så de bör väljas med omsorg om sovrummet.

Bild
Bild

Den viktigaste regeln för Feng Shui vid val av blommor: de måste leva, det är bättre att inte använda vaser med konstgjorda blommor som inte samlar energi för dekoration . Blommor är bäst placerade i de sektorer i rummet som är mest framgångsrika för personen som bor i det. För att ta reda på denna riktning är det nödvändigt, som redan nämnts tidigare, att beräkna ett personligt feng shui -kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som du vet kan alla blommor delas in i följande kategorier:

  1. Blommor som ger energi - givare.
  2. Plocka upp - blommor är energivampyrer.
  3. Städare (rengör utrymmet för negativ energi).
  4. Skydda (var lugn och frid).
  5. Giftig (blommor som avger giftiga ämnen som kan orsaka allergier eller huvudvärk).
Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusblommor kan också delas in i två grupper beroende på den dominerande Yang- eller Yin -energin i dem. Yinväxter inkluderar citrusfrukter, olika typer av klorofytum, sparris och andra. Blommor med en dominerande Yanskaya -energi är blommor från den violetta familjen, begonia, zamiokulkas och, som folket säger, ett pengaträd.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum är det bättre att ta växter från kategorin amuletter och givare, med en dominerande Yin -energi. Lägg inte för många av dem i pausrummet, eftersom de också förbrukar syre (särskilt dieffenbachia). Dessutom kan aggressiva växter, som kaktus, monstera, inte placeras i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på allt ovanstående bör du välja följande inomhusväxter: Kalanchoe, aloe, begonia, gyllene mustasch. Dessa blommor genererar rätt energi som främjar kvalitetssömn och djup avslappning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller exotiska blommor, till exempel en orkidé, säger feng shui -mästarna enhälligt att denna växt inte är för sovrummet. Det har en negativ effekt på människans energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om de vackra sakura blommorna, då är de helt enkelt skapade för ett vilrum, de kan skapa en atmosfär av kärlek, harmoni och lugn, vilket är så ofta nödvändigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyklippta blommor - rosor, asters, det är bättre att sätta på en kantsten, men inte bredvid sängen. Starka dofter kan störa ljudsömnen. Särskild uppmärksamhet ägnas åt pionen, eftersom den symboliserar kärlek och förståelse för älskare. Den känsliga och känsliga doften av denna blomma kommer att skapa en romantisk atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en ensam ogift tjej vilar i sovrummet, så hjälper nyskuren pioner till att locka en själsfrände. Du kan också hänga upp en bild på dessa underbara blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang

Förbättringen av rummet bör byggas på en sådan princip att det alltid är rent och bekvämt i det. Överskott och trasiga saker måste omedelbart kastas eller repareras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komfort och mysighet ligger i de små sakerna och detaljerna. Därför, om makarna sover på en demonterad soffa, måste den samlas varje morgon i en stationär position. Sängen ska inte placeras framför ytterdörren eller mot fönstret. Energiflöden kommer att flöda för intensivt och detta kan framkalla frekventa konflikter och missförstånd mellan älskare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste regeln för feng shui i sovrummet är att följa den minsta uppsättning nödvändiga tillbehör. Ju mindre möbler desto bättre. Strömmar av positiv Chi kommer att röra sig fritt i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i rummet ska vara diskret och främja vila och i framtiden att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur möblerar man med möbler?

Hjärtat i sovrummet är sängen, så det borde vara den största möbeln i rummet. Det är viktigt att veta att sängen till en man och hustru inte bör bestå av två halvor, detta påverkar förhållandet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att byta ut garderoben mot en liten byrå. Helst kommer det att byggas in i väggen, vilket frigör utrymme. Det ska finnas sängbord nära sängen, alltid på båda sidor. De bör vara under soffans nivå, eftersom de kommer att fördröja flödet av positiv energi. Du kan sätta kompakta och snygga, nonsenslampor på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vassa hörn vid nattduksbord, bord, byråer och andra möbler bör inte riktas mot sängen. Om en spegel behövs i sovrummet, bör den först och främst visa en person i full höjd, och för det andra kan sovande människor inte reflekteras i den. Det finns inte heller plats för en stor och massiv väggklocka i rekreationsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har stora fönster är det bäst att gardinera dem med tjocka men andas gardiner. Detta hjälper till att inte distraheras av främmande ljus från gatan, och en atmosfär av säkerhet kommer också att skapas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

När man möblerar och inreder ett vilrum, bör man vägledas av ordet - gör ingen skada. I sovrummet kan du placera fresker med ett vackert och lugnt landskap, träd, blommor, men det rekommenderas absolut inte att hänga tavlor med vatten, teckningar som visar känslomässiga upplevelser, rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten är ett farligt och oförutsägbart element. Det är kontraindicerat för ett sovrum - att sova i ett sådant rum kommer att vara obekvämt och rastlöst.

Bild
Bild

Akvarier kan inte heller installeras i sovrummet, mästarna varnar för att det kommer att påverka sovande människors hälsa negativt. Massiva keramikfigurer med vilda djur bör också undvikas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att det alltid finns harmoni i fruens och makens liv kan du hänga en bild med ett förälskat par ovanför sängen eller bredvid. Det är bättre att välja en träram för bilden, där fjärilar kan graveras. Dessa insekter är en symbol för kärlek och glädje. Sänglampor kan också ha golvlampor med sin bild eller prydnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegeln i rummet ska vara stor och inte delas upp i bilden av personen som tittar in i den. Det är önskvärt om det är fast, rektangulärt med rundade ändar och täcker hela värdens tillväxt. Och som nämnts ovan bör den inte spegla sängen och människor som vilar på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skyddande feng shui -fläkt kan användas för att dekorera sovrummet. Enligt legenden anses det vara en amulett. En fläkt som läggs ut och hängs på väggen kan skapa ett kraftfullt skydd mot negativ energi och locka till sig positiv Chi -energi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummen i privata hus kan du hitta en öppen spis - en symbol för eldens element, så det är bäst om det är i den södra delen av rummet. En levande eld ger den nödvändiga positiva energin och komforten. Det kommer att vara väldigt bekvämt att sova i en sådan miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de små dekorativa elementen, som figuriner, souvenirer, etc., kommer de att passa in i interiören på sängborden. Det borde inte vara många av dem. Till exempel kan familjefolk sätta en figur av två duvor. De kan vara keramiska eller kristall. Rummets ensemble kompletteras vackert av små röda ljus med ljusstakar, de kommer att ge romantik och kärlekens energi till sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

I feng shuis läror finns det ett stort antal regler och nyanser, varefter sovrummet kommer att bli en riktigt fredlig och underbar plats att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strömmar med positiv Chi -energi ska flöda utan hinder, och negativ energi ska inte ackumuleras. Hur kan detta uppnås?

Ventilera rummet varje morgon och före sänggåendet. Sovrummet kommer först och främst att berikas med syre, och för det andra kommer Qi -flödena att förnyas och ständigt i rörelse. Glöm inte rengöring. När allt kommer omkring, där det luktar rent och gott, kommer en atmosfär av kärlek, vänlighet och framgång alltid att regera.

Bild
Bild

När du städar sovrummet bör du känna till några regler:

  1. Vid sopning, flytta inte skräp in i mitten av rummet från hörnen - det är bättre att sopa dem separat … Med felaktig svepning kan negativ energi bara öka dess effekt på en person och framkalla ett bråk mellan människor som sover här.
  2. Tvätta ur utrymmet under sängen, faktiskt, och hela golvet … Damm och smuts, även om de inte syns, är källor till negativitet och stagnation på alla områden.
  3. Torka av damm oftare från alla ytor .
  4. Det är lämpligt att byta sängkläder var 2-3: e dag .
  5. Rengör inte sovrummet om du är på dåligt humör … Försök att göra allt på ett positivt och glatt humör, så rummet kommer att fyllas med glada känslor och energi.
  6. Fyll ditt sovrum med trevliga dofter . För en hoppig morgon, använd en citrusoljebrännare. Om du behöver koppla av, använd sedan doften av jasmin, lavendel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa inredningsidéer

Dessa exempel hjälper dig att bestämma platsen för sängen i rummet, samt föreslå det grundläggande färgschemat. Du kommer att märka att alla rum har lite möbler och mycket luftutrymme. Färgpaletten är mycket känslig och "mjuk".

Rekommenderad: