Sovrum I Gråtoner (103 Bilder): Inredning I Gråvita, Gråbruna, Grålila Och Gråsvarta Nyanser, Kombination Med Blått Och Gult

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Gråtoner (103 Bilder): Inredning I Gråvita, Gråbruna, Grålila Och Gråsvarta Nyanser, Kombination Med Blått Och Gult

Video: Sovrum I Gråtoner (103 Bilder): Inredning I Gråvita, Gråbruna, Grålila Och Gråsvarta Nyanser, Kombination Med Blått Och Gult
Video: INREDER SOVRUMMET - FÖRE OCH EFTER 2024, April
Sovrum I Gråtoner (103 Bilder): Inredning I Gråvita, Gråbruna, Grålila Och Gråsvarta Nyanser, Kombination Med Blått Och Gult
Sovrum I Gråtoner (103 Bilder): Inredning I Gråvita, Gråbruna, Grålila Och Gråsvarta Nyanser, Kombination Med Blått Och Gult
Anonim

Monokrom inredning av sovrum i den dominerande paletten av otaliga grå nyanser: pärla, silver, aska, stål, rökig, antracit, förlorar inte sin relevans. Hur hände det att det tråkiga och monotona, enligt mångas uppfattning plötsligt visade sig vara i trend och inte ger upp sina positioner flera säsonger i rad. Låt oss ta reda på det. Vi kommer att ta reda på vad som förklarar fenomenet grått och hur man använder 100% av dess möjligheter i utformningen av ditt eget sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgens betydelse och egenskaper

Färgpaletten, på grund av dess egenskaper, på grund av kombinationen av sju nyckelfärger och icke-spektrala nyanser, påverkar vårt känslomässiga tillstånd. De senare anses vara imaginära färger som bildar spektrala och achromatiska toner när de blandas godtyckligt. Vi pratar om lila, bruna och gråa. Inom psykologin har varje färg sin egen egenskap. Neutralitet och till och med en viss gråton tolkas som en oförmåga att framkalla känslomässiga utbrott.

Bild
Bild

Grått är en kantfärg som bildas av initialt kontrasterande, "rivaliserande" svartvita kombination . Därför balanseras de negativa egenskaperna hos denna symbol för sorg, sjukdom, melankoli, trötthet, tillbakadragande, rädsla och depression av positiva - stabilitet, harmoni, realism, förnuft, medvetenhet.

Genom spektrumets prisma uppfattar en person den omgivande verkligheten. En psykofysisk anlag för ett depressivt tillstånd är en anledning att överge den monokroma inredningen i sovrummet. Men för de flesta som i en eller annan grad upplever stressens påverkan (en oundviklig del av det moderna aktiva livet) passar denna design perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gråa möjligheter som en sann neutral:

  • återställa energi;
  • lindra funktionell stress i alla kroppssystem,
  • harmonisera den emotionella bakgrunden;
  • ge lugn och ro.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du slår sovrummet i lugna grå nyanser och observerar färgbalansen, kommer interiören inte bara att vara återhållsam, ädel och elegant, utan också fungera som en generator av positiva känslor och ställa in på rätt våg innan du går och lägger dig. Detta är särskilt viktigt för personer vars yrkesverksamhet kräver mycket nervkostnader i samband med överdriven känslomässig stress.

Bild
Bild

Efterbehandling

Mångsidigheten i grått gör det till en mångsidig bakgrund i det inre av rum med olika stillösningar. Men den obalanserade användningen av den grå paletten kan göra bilden av rummet tråkig, tråkig och rent av dyster. När du inreder ett sovrum i gråtoner är själva färgen sekundär, och det som spelar roll är hur mästerligt designern är i konsten:

  • kombinera texturer;
  • kombinera matta ytor med blank, kristallin lyster med metallic;
  • skapa vinnande kontrasterande kombinationer;
  • använda partnerfärger med olika temperaturer, intensiteter och gradientmottagning;
  • upprätthålla en allmän balans i proportionerna av färgkombinationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Det grå sovrummet kan avslutas med alla material. Det vanligaste alternativet för väggdekoration är tapetsering. Oavsett om det kommer att finnas tapeter med / utan mönster, bör de vara i harmoni med ytan på resten av ytorna - golv och tak. När du väljer tapeter med tryck fungerar områdets yta som en referenspunkt. Om sovrummet är av blygsam storlek, är det lämpligt att föredra små, diskreta prydnader, och stora mönster kommer att se ut i ett rymligt rum.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för väggdekoration är målning. Det är lämpligt att tillgripa en sådan lösning om sovrummets design utesluter mönster. En vägg, oftast i sängens huvud eller med ett fönster eller en dörröppning, accentueras för att skapa en snygg kontrast och dekorera den med en nyans som är flera nyanser mörkare än bakgrunden. Resten av ytorna i rummet lämnas monokromatiska.

Bild
Bild

Tak

Oavsett om sträcktaket är målat eller vitkalkat är dess koloristiska lösning alltid lättare än väggarnas. Det är oacceptabelt att använda djupa grå nyanser för taket, eftersom de visuellt kommer att minska rummets höjd. Ett tak i flera nivåer är lämpligt för rymliga rum, dessutom kan du i detta fall använda den kontrasterande designen av nivåerna. Glänsande sträcktak med strålkastare ser fördelaktigt ut i små sovrum. Glansglans och belysning som förbättrar utstrålningen av den spegelglatta ytan skapar en visuell effekt av volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

När du väljer färg på golvet utgår de också från väggarnas design. En mörkare nyans väljs för golvet, mer mättad än väggarna med åtminstone ett par toner. När det gäller materialen använder de vanligtvis en parkettbräda med ett vackert naturligt trämönster eller laminat. Den trendiga trenden är användningen av porslin av stengods. Grått laminat är extremt populärt.

Bild
Bild

Rikheten i paletten med grå nyanser gör att du kan skapa de mest ädla färglösningarna på golvbeläggningen med hjälp av ljusa, silver- och mörkmättade antracitnyanser. Laminatgolv ser olika ut under olika ljusförhållanden. Det är nödvändigt att välja tonen i laminatet, styrt av den sida av världen, som sovrumsfönstren vetter mot. Om sidan är väster eller söder, kommer golvet att se mer saftigt ut på kvällen än i ett rum med fönster mot den motsatta sidan av lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Grå mångsidighet gör att du kan integrera den i en mängd olika stilar - från klassisk till trendig. Vi kommer att ta reda på vilka tandem av stil och färger som är de mest framgångsrika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest sofistikerade sovrumsinredningslösningarna i gråtoner visar designtrenderna:

  • renässans;
  • barock och rokoko;
  • Engelska klassiker;
  • romantik;
  • palatsstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från moderna trender, de bästa assistenterna för att skapa en originaldesign för ett grått sovrum: urbanistisk, futuristisk, avantgarde. Loft, hi-tech och fusion förtjänar inte mindre uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av möbler

Neutraliteten i grått förenklar valet av möbler i sovrummet, vars design domineras av en grå palett. Lyxiga skrymmande möbler i nästan vilken stil som helst kommer organiskt att passa in i en sådan lösning. Ett harmoniskt par för en grå bakgrundsdekoration kan göras med inredning av svart, snövit, rik chokladfärg.

Vilket som helst av dessa tre alternativ är universellt i sig, och i kombination med grått hjälper de till att uppnå 100% harmoni i interiören. Ädelgrå är en värdig miljö för en exklusiv möbelensemble gjord av dyra träslag. Om du vill att inredningen ska vara sofistikerad, skapa en uppsättning möbler från det minsta antalet föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under lång tid var användningen av grått i utformningen av barnrum inte bara skeptisk, utan också försiktig . I vårt land, helt klart. Vissa föräldrar drog en analogi med en glädjelös och trist tillvaro i ett sådant rum, andra fruktade den negativa påverkan av grått på barnets psykologiska tillstånd, särskilt när det gällde en tonåring. Puberteten åtföljs oundvikligen av hormonella "stormar", mot vilka depressiva störningar ofta utvecklas. Med tiden renoverades den grå färgen helt.

Fem skäl till förmån för en grå inredning för en plantskola

  • Ökar nivån av psykologiskt försvar, skapar en känsla av stabilitet.
  • Stör inte koncentrationen när du gör läxor.
  • En praktisk lösning när det gäller rengöring, eftersom grått är färgfritt.
  • Detta är en unisexfärg. De olika nyanser av grå palett låter dig dekorera ett rum för en tonåring av alla kön.
  • Många tonåringar föredrar nanostilen. Den grå paletten är idealisk för att skapa högteknologiska interiörer. Detsamma gäller klassisk design och retro styling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett barnrum är det bäst att använda en ljus möbelensemble, som kompletteras med tillbehör av en liknande ton. En garderob, soffa eller säng i en rik grå design kommer att balansera en alltför ljus inredning, vilket gör atmosfären mer balanserad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras det med?

Den neutrala gråskalan är en idealisk bas för att skapa mycket vackra färgduetter. Det viktigaste är att observera måttet: ett sovrum är ett territorium för psykologisk komfort och lugn, och din hälsa beror på närvaron, liksom frånvaron av dessa komponenter.

Bild
Bild

Exempel på effekten på uppfattningen av färgpar från grått:

  • Med grönt - främjar avslappning och stressavlastning, låter ögonen vila. Grågröna interiörer är en sällsynt förekomst, men stämningen i ett sådant sovrum kommer definitivt att vara mycket trevlig och inbjudande.
  • Med blått eller blått - harmoniserar känslor, anpassar sig till en filosofisk stämning, neutraliserar konsekvenserna av känslomässig överbelastning. Denna typ av inredning ser cool men uppfriskande ut.
  • Med rött - orsakar spänning, och därför är accentrollen utmärkt för detta par. Även om populariteten för en sådan duo bekräftas av de många snygga och lyxiga interiörerna i art-deco-högteknologisk stil och stiliserad barock-neo-barock, där röda och stålnyanser råder.
  • Med brun - i den tvetydiga föreningen mellan två neutraler kommer harmoni att regera om du spelar på kontraster: en kombination av kall mörkgrå och varm ljusbrun.
  • Med gult - ökar värmen, ger lugn, frigör. Varning: dominant gul kan orsaka depression.
  • Med vitt - har en extremt positiv effekt, "uppdaterar". I detta fall läggs "aptitretande" nyanser av vitt till den naturliga mjuka gråtonen, som kombinerar den med karamell, grädde, mjölkaktig och nyansbrun med en blandning av mjölkvitt, det vill säga kaffe med mjölk.
  • Med svart - en fantastisk tandem som främjar sensualitetens uppvaknande och låter dig känna dig fri. Gråsvarta kombinationer betonar formernas geometri, neutraliserar den överdrivna aggressivitet i designen som orsakas av den överdrivna ljusstyrkan hos de prickiga nyanserna.
  • Med vinrött - om en strikt inre lösning är en prioritet, kan en kombination av en ljusgrå palett och vinröd ge detta, och med den delikatess som finns i gråtoner.
  • Med apelsin - du får en originaldesign, oavsett om det är en grå bakgrund och orange detaljer eller gråa element och orange trim.
  • Med persika - en feminin och aktiv persikapalett balanserad med grått, kommer att ge nåd och uttrycksfullhet till en eklektisk inredning, samtidigt som färgtemperaturen höjs.
  • Med mynta - slappnar av, lugnar, ger en känsla av svalhet. Det myntgrå sovrummet, tack vare känsliga mynttoner, förvärvar egenskapen att inte bli tråkig med tiden.
  • Med lila - irriterande: ett sådant par hjälper absolut inte att slappna av, men det är ganska kapabelt att orsaka obehag. Samtidigt gör lila accenter mot bakgrunden av silver tapeter eller i kombination med satin textilier ett gott intryck.
  • Med turkos - ett grå-turkos elegant klassiskt sovrum, där den grå paletten väljs som grund, kommer att ha en ljus personlighet. Djärvheten, ljusstyrkan och attraktionen hos de uppfriskande turkosa nyanserna av möbler, textilier och inredning är det perfekta komplementet till en grå bakgrund.
  • Med lila - förutsatt att en mellangrå nyans används som neutraliserar de negativa egenskaperna hos lila, liknande lila eller lila, kommer facket att bli framgångsrikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Vi placerar ljusa accenter

Om vi talar om en grå sovrumsinredning kan du inte underskatta vikten av accenter. Så vilka färgkombinationer är perfekta för denna roll.

Grått + rosa - inredningsklassiker . Massiva rosa dekorativa kuddar, ett par lampor, grå tapeter med ett rosa tryck gör atmosfären mer känslig och harmonisk. Kvinnliga pastellrosa är oumbärliga för romantiska interiörer.

Bild
Bild

Glad gul färgschema kan fräscha upp en neutral grå miljö genom att dela solens värme och ljus. Gula accenter garanterar en omedelbar omvandling av den monokroma sovrumsinredningen genom att lägga till dynamik.

Bild
Bild

Varje mättad nyans i den blå paletten kan bli en accentfärg: himmelblå, indigo, kobolt, turkos. Svart eller vitt ger snygga kontrasterande kombinationer för ett sofistikerat utseende. Moderna svartvita interiörer i sovrum används ofta med apelsin- eller salladsaccenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Numera ersätts klassiska ljuskronor alltmer av spektakulär diffus belysning, som används som tillägg till en ljuskrona eller som en oberoende lösning - undertak med monterade strålkastare. Dessa belysningssystem är moderna, funktionella och fantastiskt vackra.

För en romantisk miljö, placera sänglampor med indirekt belysning som skapar visuell symmetri. Utan konkurrens - flerlagda belysningssystem som fokuserar på vissa delar av miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Försumma inte möjligheterna med färgade lampskärmar och färgerna på själva glödlamporna, som kan förändra eller helt ändra rummets design. Mot bakgrund av en svartvit inre lösning, med färgade lampor, kan du skapa otroliga färgaccenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textilelement, gardiner och tillbehör

De rika och rika färgerna i detaljerna kommer att förändra temperaturen på den svala interiören i en dominerande grå design. Det är bra att späda ut gråskalan med lugna pastelltoner: mjukt rosa, mint, mjölkigt, himmelblått, elfenben. Eftersom gråtoner är i harmoni med nästan alla pastellfärger, använd detta tillfälle när du väljer tillbehör av naturligt trä eller sten eller deras imitation.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller gardinerna i sovrummets grå inre är det värt att säga några ord om själva fönstren. Enligt designers är det idealiskt om sovrummet har stora fönsteröppningar, ett burspråk och en loggia, när glasets skönhet betonas av fullständig frånvaro av draperier. Ett annat alternativ: det finns ljusgardiner på fönstren uteslutande som ett funktionellt element. Och i denna situation är det bättre att avstå från alltför ljusa eller brokiga textilier, som kommer att börja motsäga bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet utrymme kan du använda speglarnas kraft för att skapa de optiska effekterna av att öka utrymmet. Dekorativa kuddar av iriserande tyger kommer att vara lämpliga här. Lyxig silverinredning ser fördelaktig ut mot bakgrunden av blanka texturer.

Bild
Bild

Interiörer i gråtoner väljs av självförsörjande individer som har ägt rum både i sitt personliga liv och i karriären. Den ädla grå paletten vittnar om den utmärkta smaken hos ägarna, som styrs av ett praktiskt tillvägagångssätt, föredrar mångsidiga interiörlösningar framför förändrade modetrender som aldrig kommer att förlora sin relevans.

Rekommenderad: