Lila Sovrum (68 Bilder): Design I Vit-lila Och Gul-lila Toner, Inredningsidéer Med Svarta Accenter, Färgbetydelse

Innehållsförteckning:

Video: Lila Sovrum (68 Bilder): Design I Vit-lila Och Gul-lila Toner, Inredningsidéer Med Svarta Accenter, Färgbetydelse

Video: Lila Sovrum (68 Bilder): Design I Vit-lila Och Gul-lila Toner, Inredningsidéer Med Svarta Accenter, Färgbetydelse
Video: How To Select The Perfect Colour: How Colours Can Affect Your Mood, Feelings and Emotions! 2024, April
Lila Sovrum (68 Bilder): Design I Vit-lila Och Gul-lila Toner, Inredningsidéer Med Svarta Accenter, Färgbetydelse
Lila Sovrum (68 Bilder): Design I Vit-lila Och Gul-lila Toner, Inredningsidéer Med Svarta Accenter, Färgbetydelse
Anonim

Den moderna interiören i sovrummet skiljer sig från den som var för några år sedan. Idag är fokus på de ljusa och rika tonerna i färgpaletten, upplyftande och ger atmosfären hemkomfort. En av de ovanliga och kontroversiella designlösningarna är det lila sovrummet. Detta färgschema är unikt och har sina egna egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och betydelse av färg

Violett färg i inredningen är ett komplext fenomen, men väldigt vackert. Skuggan är unik i sig, eftersom den består av två starka färger: blått och rött. Han har en unik energi och är full av harmoni av motsättningar. Det är en återhållsam makt, dold eld, en kunglig färg, som vid en tid var populär bland den kungliga adeln och prästerskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen lila anses vara magisk, den ges en särskild betydelse och tror att den kan påverka människor . Inte konstigt att det är han som är älskad av folk i olika länder, det finns till och med i sagor och fantasi. Skuggan talar om hemligheten för känslorna i naturen, i vars själs känslor rasar. Sovrummets lila färg är fylld med passion, styrka och vittnar om en persons kreativa natur. Samtidigt anses det vara avslappningens färg, har en lugnande och avkopplande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen lila är unik genom att den passar perfekt in i stilen för kvinnor, barn och till och med herrrum. Faktum är att dess palett är mycket bredare: på grund av dess dualitet kan den vara annorlunda, vilket skapas av koncentrationen av röda eller blå toner. Till exempel, övervägande av blått talar om maskulinitet och lägger till en känsla av svalhet i stilen. Delikat utspädd nyans med rosa är full av romantik och sensualitet. Den ljusa färgen på lila fyller interiören med vårfräschör och ger glada känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom skuggan är ganska motsägelsefull har den ett antal funktioner:

  • Lila är perfekt för barn och vuxnas sovrum det är dock helt olämpligt för äldre människor (i det här fallet, i stället för att vara på bra humör, kommer det att medföra sorg och depression).
  • Designhumöret förändras med färgmättnad : utrymme expanderar eller dras ihop, rumsbelysning ändras.
  • Lila stimulerar kreativitet , hjälper till att ställa in önskat humör (effekten beror på den valda tonen).
  • Den valda nyansens noggrannhet krävs, annars kan atmosfären bli deprimerande … Ljusa nyanser behövs för ett gott humör. Om det är mycket blått i tonen riskerar rummet att bli oälskat i huset.
  • Denna sovrumsfärg är vald för en specifik person . (Du kan inte kopiera en design du gillar utan anpassning, eftersom alla har olika temperament).
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar och nyanser

Färgen lila är mångfacetterad. Dess typer inkluderar följande nyanser:

  • lavendel;
  • lila;
  • lila (mörk till ljus);
  • fuchsia färg;
  • plommon;
  • violett;
  • aubergine nyans;
  • med uttalad röd;
  • kall violett blå;
  • utspädd med vitt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje ton kan skilja sig åt i olika intensitetsgrader. Alla nyanser av violett förenas av följande: oavsett intensitetsgrad, det finns ingen aggression i dem, eftersom huvudfärgen inte innehåller en skarp underton. Varje nyans är aristokratisk och ädel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen lila är så unik att den bokstavligen passar in i vilken inredning som helst - från minimalism och modern till lyx och glamour. Oavsett rummet, rymligt eller litet, med kunskap om teknikerna hos kreativa designers, kan du göra det ljust och ljust, ge en positiv inställning och skapa en atmosfär av komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilen i det lila sovrummet är varierad (beroende på vald inredning och idé): det kan vara klassiskt, högteknologiskt, art deco, neo-barock, arabiskt motiv. Det är viktigt att inte bara visa färgens unika och ovanliga utan också att förmedla designidén genom den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av fördelarna (och samtidigt funktioner) med lila är möjligheten att kombinera olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att interiören smälter samman till en enda plats måste en mjuk kontrast läggas till huvudlila. Detta kommer att liva upp färgen och framhäva dess sofistikering.

Vägg-, golv- och takdekoration

Lila kan appliceras på två sätt:

  • ordna väggarna åt dem (måla eller limma tapeten);
  • välj accenter (möbler och inredningsartiklar).
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtekniker beror på designern. I det första fallet kan du slå den smidiga kontrastövergången med hjälp av ett mönster eller en tapet i olika färger (för att inte införa tristess och rutin i stilen). En utmärkt designlösning är en ljus accent som definierar sängområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna del av väggen kan anpassas. Du kan göra det ljusare, plocka upp en lila tapet. För att göra kompositionen mjukare kan ljusa tapeter kompletteras med vanliga och ljusa. Ännu mer intressant blir kontrasten mellan vitt eller grädde mellan ljus kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lila stretchmaterial är en ovanlig, men vacker teknik (särskilt om en känslig ton väljs). Om den har en liten ritning kommer en sådan design att vara mer än original, men inte i behov av accenter. I det här fallet räcker det med möbler eller dekorativa kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om accenter väljs, väljs möbler och ytterligare inredningsartiklar i lila . Dessutom är valet av detaljer inte begränsat: sovrumets färg kan skapas med nyanser av sängkläder, pälspuffar, dekorativa kuddar, filtar, capes, målningar, vaser, en bordslampa och till och med färska blommor. Dessutom kan den önskade nyansen hittas i mönstret på inredningsartiklar, vare sig det är tapetslipningen eller mönstret på gardinerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall kan det vara mycket lila i designen. Detta är till exempel den arabiska stilen, som påminner om ett tält, där inte bara väggarna utan även taket är lila. Så att den allmänna bakgrunden inte överbelastas måste du noggrant välja färgen på möbler och ytterligare inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsalternativ

Lila är en speciell färg, men den smälter harmoniskt med olika nyanser av färgpaletten. En av de mest framgångsrika och ljusa tonerna är vit: ett vitlila sovrum är fyllt med luft och ljus, även om huvudtonen är mörk. De perfekta komponenterna för violett är grå, beige och svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets svarta och lila design är unik genom att det ser ljust ut, det gula och lila sovrummet "andas" med solljus och värme. Alternativet med tillägg av gröna och bruna toner fyller rummet med friskhet och ädelhet. Med en violettblå kontrast bör du vara försiktig: det kan fylla rummet med kyla och matthet. Det blir bättre om designen inte bara innehåller blått, utan också en mild ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi ordnar möbler

Arrangemanget av möbler beror på den allmänna idén. Någon gillar standardversionen, när sängen står mot väggen, har sängbord, en lampa och små puffar på sidorna. Andra föredrar att lägga till en fåtölj till denna design, istället för en lampa - vägglampor och ovanför sänggaveln - en bild eller ett accentområde med fototapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett alternativ för att ordna möbler, bör det inte beröva rummet komfort. Även om du vill använda varje centimeter användbart område bör du inte göra det här - istället för att känna utrymmet får du ett totalt rör i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme är det bättre att sätta sängen med sänggavel mot väggen. En stor spegel kan läggas till på ena sidan och ett funktionellt skåp med glashyllor på den andra. Du kan lägga en matta på golvet, sätta ett originellt runt bord, en kista för saker och komplettera interiören med en mjuk låg ottoman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi dekorerar fönster och väljer tillbehör

För att "återuppliva" interiören räcker det inte med bara en möbel, en bild eller en matta. Windows är också mycket viktigt. Du kan hänga gardiner som matchar i ton med pastelltextilier, eller dekorera fönsterbrädor. På en vit bakgrund kommer inte bara lila blommor att se bra ut, men också dekorativa vaser, soffkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mousserande satin anses vara det bästa valet för textilier: sådana kuddar blir ljusa accenter i rummet, särskilt om deras nyanser är olika i intensitet. Golvlampans metalliska reflektion ser också vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överbelasta dock inte rummet med ett överflöd av glans. Mjuka matta färger behövs och en glittrande glans behövs för att visa inte bara den lila palettens variation utan också dess mångsidighet. Dessutom kan ljus i olika lila nyanser vara ett ovanligt tillskott.

Bild
Bild

Inredningsidéer

Utformningen av sovrummet i lila toner följer regeln: ju större rummet, desto ljusare är huvudskärmen. Dessutom kan du använda upp till fyra olika färger (lila ska vara huvudtonen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha mer ljus är det bättre att lämna väggarna och taket vita, plocka upp vita eller ljusa möbler. För lila accenter kan du välja sängkläder och ett mönster på gardinerna. Även en liten accent räcker om den är mättad. För att mildra kontrasten bör beige läggas till duetten av toner: detta kommer att skapa harmoni, balansera den ljusa tonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianten med blommor är en favoritteknik bland designers. Du kan dekorera väggen med ett rosmönster i en ljusgrå ton. För att göra inredningen mer känslig är det bättre att dekorera väggarna i en ljuslila färg. Du kan upprepa det i gardintextilier, sängkläder, dekorativa kuddar och en puff.

Bild
Bild

För att göra inredningen ljusare måste taket, väggen, dörren, gardinerna och en del av möblerna vara gjorda i vitt. Om du vill visa status bör du lägga till lite guld (till exempel i inredningen på ljuskronan, dörren och bordslampan).

Bild
Bild

Designen i lila toner gör idén om en nattstad till verklighet. För att lägga till zest är det bättre att välja en ritning av en natthimlen eller en stjärnklar nebulosa för taket. För kompositionens harmoni på en av väggarna kan du göra en ljus accent med nattstadens motiv.

Bild
Bild

För att slutföra idén återstår det att fylla rummet med interiörartiklar. Du kan sätta ett lila modulsystem av block i rummet eller göra en säng med en original form för ett halvt rum och dekorera det med flerfärgade kuddar. För att stödja designidén kan du istället för lampor belysa rummet med lampor och lampor som liknar avlägsna stjärnor.

Rekommenderad: