Sovrumsdesign 20 Kvm. M (79 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av En Sovrumshall, Layoutfunktioner Och Arrangemangsregler

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsdesign 20 Kvm. M (79 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av En Sovrumshall, Layoutfunktioner Och Arrangemangsregler

Video: Sovrumsdesign 20 Kvm. M (79 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av En Sovrumshall, Layoutfunktioner Och Arrangemangsregler
Video: QEMU / KVM для новичков 2024, April
Sovrumsdesign 20 Kvm. M (79 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av En Sovrumshall, Layoutfunktioner Och Arrangemangsregler
Sovrumsdesign 20 Kvm. M (79 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av En Sovrumshall, Layoutfunktioner Och Arrangemangsregler
Anonim

När du väljer en design för ett sovrum uppstår många frågor: vilket färgschema att använda, hur man ordnar möbler och hur man dekorerar rummet? Hur man utrustar ett modernt sovrum kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i layouten av rummet

Sovrummets layout, som alla andra rum, beror främst på preferenser och krav hos den (eller de) som kommer att bo i det. För det andra, på dess storlek och geometri.

Beroende på önskemål och behov kan detta rum ha flera funktionella områden: en sovplats själv, ett omklädningsrum, ett område med ett toalettbord, en läsplats, en arbetsplats. En yta på 20 kvm. m. är tillräckligt för att rymma allt du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet, som också fungerar som att ta emot gäster, kommer att skilja sig något från den klassiska versionen. Personliga områden som omklädningsrum och omklädningsbord bör vara dolda för nyfikna ögon. Således bör omklädningsrummet separeras med en ogenomskinlig skiljevägg. och toalettbordet kan vara i omklädningsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning och färger

Låt oss överväga frågan om fördelningen av funktionella områden och metoderna för deras separation mer detaljerat.

Låt oss börja med den klassiska versionen av sovrummet, det vill säga det som inte fungerar som vardagsrum. Det är lämpligt att placera ett fullvärdigt omklädningsrum i ett sådant rum. För sitt arrangemang kan du tilldela en tillräcklig yta där allt passar, upp till ytterkläder.

Bild
Bild

Omklädningsrummet kan stängas av med stationära skiljeväggar av gipsskivor, trä, glas eller transparent plast. Det kan också vara icke-stationärt, bestå av mobila moduler på hjul och kan stängas av en skärm eller gardin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummets bredd tillåter, kommer toalettbordet att se harmoniskt ut mot sängen mot den motsatta väggen. Om du också behöver placera en plats för läsning eller arbete, för att spara ledigt utrymme kan det döljas i omklädningsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generellt sett finns det inget brådskande behov av tydlig zonindelning i sovrummet. Detta görs snarare för att skapa en individuell, minnesvärd design. Därför tilldelas som regel en sovplats i detta fall. För att göra detta, använd sådana tekniker som:

  • markera med färg, måla vägg och tak ovanför sänggavel;
  • design med originalbelysning;
  • placera sängen på ett podium eller under en baldakin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oväsentliga möbler, t.ex. ett soffbord, arbetsbord, stolar och fåtöljer, bör inte väcka uppmärksamhet.

Bild
Bild

Om ett rum fungerar som en plats för både sovande och mottagande gäster, har zonering ett mer praktiskt syfte. Som regel är dessa två fundamentalt olika zoner tydligt separerade från varandra

Moderna designtekniker gör det möjligt att placera både en säng och en soffa i ett rum, samtidigt som man behåller estetik och harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av dessa tekniker är partitionen. Det kan vara trä, gipsskivor, tyg etc. Ett bra alternativ skulle vara ett ställ utan bakvägg. Konstruktioner som släpper in ljus å ena sidan avgränsar rummet, å andra sidan skapar de inte en känsla av isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ skulle vara arrangemanget av en pallbädd. Detta skiljer inte bara sitt område utan skapar också ytterligare lagringsutrymme. Lådor eller skåp är vanligtvis placerade på pallen. Om du gör podiet bredare än sängen, passar det ett sängbord eller till och med ett toalettbord, en arbetsplats. Och det är bäst att stänga av hela denna struktur med en gardin.

Bild
Bild

Du kan dela de två zonerna genom att använda olika nyanser av samma färgschema. Till exempel, dekorera gästrummet i brunt, och platsen att sova i beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbaka till den klassiska versionen av sovrummet, kan vi säga att för ett rum på 20 kvm. m det finns inga begränsningar för användning av färg . Detta område är tillräckligt för att inte bara använda ljusa färger för att upprätthålla en känsla av rymlighet. Du kan använda ganska rika och djupa färger som lila, brun, vinröd och till och med svart.

I den här frågan bör du naturligtvis utgå från dina egna smakpreferenser. Men om det finns en önskan att göra en design i ljusa eller mörka färger, bör denna fråga behandlas med särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägg märke till att:

  • blå, lila och svarta färger har en deprimerande effekt på psyket;
  • blå, grön och brun - lugna;
  • gult, orange och rött är upplyftande och energigivande, men kan vara irriterande i stora mängder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Valet av stil för design begränsas inte bara av personliga preferenser, utan också av rummets område.

Området som övervägs är 20 kvm. m är tillräckligt för att dekorera ett rum i vilken stil som helst, även i en av de klassiska stilarna, som kännetecknas av tygdraperier, omfattande inredning och många små föremål.

Historiska stilar , som klassicism, kolonial eller romantik passar dem som älskar stuckatur, utsmyckade ljuskronor och figurer passar

Bild
Bild

Etniska stilar -Engelska, japanska, skandinaviska, Medelhavet, marockanska eller land, alla har starka egenskaper. Ett rum med denna design kommer att vara original och minnesvärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den aktiva utvecklingen av inredning idag har gett upphov till ett stort antal moderna stilar: avantgarde, art deco, kitsch, konstruktivism, loft, minimalism, modern, högteknologisk, fusion och eklekticism. Var och en av dem har sina egna unika egenskaper: loftets tegelväggar, de ovanliga geometriska formerna i jugendstil eller minimalismens enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att ett sovrum är en plats att koppla av på, och dess design i enlighet med alla kanoner i alla rika och ljusa stilar kan vara irriterande. Därför är blandning av stilar en bra lösning. Till exempel kan du ta minimalism som grund och lägga till några utmärkta element till den. Dessa kan vara en romantisk baldakin över sängen, en art deco -ljuskrona eller en eklektisk spegel.

Bild
Bild

Arrangemangsregler

Inredningen av sovrummet beror på tillgängligheten av ytterligare funktioner, till exempel en arbetsplats eller mottagande av gäster.

Om det inte spelar rollen som ett vardagsrum, beror arrangemanget av möbler huvudsakligen på rummets geometri. Du bör sträva efter en jämn fördelning av funktionella områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen lockar mest uppmärksamhet, så den bör placeras i mitten av rummet och resten av möblerna runt omkretsen . Ett toalettbord kan placeras på ena sidan av fönstret och ett skrivbord eller en bekväm lässtol på den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja det mest oansenliga hörnet för skåpet. Oftast är detta en plats nära dörren. I det här fallet kommer han inte att synas när han kommer in. Observera att ju högre skåpet och desto mindre kontrast med väggens färg, desto mindre skapar det en känsla av rörighet.

Bild
Bild

Om rummet också spelar rollen som ett vardagsrum, med hjälp av möbler är det också möjligt att utföra zonering utan att bygga partitioner.

I det här fallet bör området för mottagande av gäster placeras närmare dörren, och dess design bör locka så mycket uppmärksamhet som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan och sängen kan placeras i en rad och sätta ett ställ mellan dem. Observera att den kan vara låg.

Bild
Bild

Om rummets geometri tillåter kan soffan placeras med ryggen mot sängen, eller omvänt, med ansiktet. Det är lämpligt att placera ett nattduksbord med en TV mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoner kan också särskiljas på grund av olika vägg, golv eller tak. Ofta använder de tekniker som ett tak eller golv i tak. I detta fall är taket dessutom markerat med separat belysning eller belysning runt omkretsen. Golvbeläggningar av olika texturer eller färger används också.

Bild
Bild

Belysning

Vanligtvis i sovrummet, utöver taklampan, ordnas en separat belysning för sängen. Dessa kan vara lampor på sängbord eller på väggen. De ger inte bara ljus under läsningen, utan skapar också en mysig atmosfär.

Med hjälp av ytterligare belysningsenheter kan du skapa en unik atmosfär, markera vissa inredningselement eller en del av rummet

Så en sovplats eller en zon med avgränsning av utrymme är dekorerad med dekorativt ljus. I sovrummet-vardagsrummet områden har ofta sin egen oberoende belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Valet av inredning beror främst på den stil som inredningen är inredd i. Men i sovrummet är olika textillösningar mest lämpliga:

  • accent på gardiner med draperi och band;
  • original överkast och kuddar;
  • tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att ta hand om en anständig dekoration av toalettbordet: en intressant vas med torkade blommor eller en vacker blombukett skulle vara en utmärkt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggutrymmet ovanför sängens huvud ger gott om utrymme för kreativitet. Du kan placera många små familjefoton eller en stor flerfärgad panel där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designprojekt

Den första interiören är designad i minimalismens anda med en naturlig accent. Rummet är ovanligt uppdelat i zoner. Toalettbordet och garderoben ligger bakom skiljeväggen, och bara de mest nödvändiga möblerna finns i sovrummet. Det brungröna naturliga utbudet av färger mot en ljus bakgrund lugnar och skapar mysighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande exempel visar hur du kan dekorera ett sovrum i en ganska mörk färg. Tillräcklig belysning av tak och väggar, liksom ljusa möbler, balanserar den mörkbruna färgen.

Bild
Bild

Tänk på ett sovrum i en av de moderna stilarna. Ett överflöd av grått och svart, metall i inredningen, tydliga linjer och rätvinklar är hi-techs karakteristiska drag. Det monotona färgschemat här kompenseras av en nisch med röd bakgrund och fotografier, samt stora bordslampor.

Bild
Bild

Den sista inredningen är ett annat exempel på en original designlösning. Den dekorativa strukturen ovanför sängen lockar all uppmärksamhet. Observera att i detta fall valdes ett ganska lugnt färgschema och endast några ljusa accenter användes.

Rekommenderad: