Sovrum I Marin Stil (60 Bilder): DIY Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Marin Stil (60 Bilder): DIY Inredning

Video: Sovrum I Marin Stil (60 Bilder): DIY Inredning
Video: РумТур: Стильный ремонт БЮДЖЕТНО и СВОИМИ РУКАМИ!🔥Цветная гостиная и Ванная с Мишками! Твой Интерьер 2024, Mars
Sovrum I Marin Stil (60 Bilder): DIY Inredning
Sovrum I Marin Stil (60 Bilder): DIY Inredning
Anonim

Den marina stilen i inredningen väcker trevliga minnen från sommaren, låter dig drömma om resor och äventyr. Dessutom är det original och mysigt, vilket är så viktigt för utformningen av sovrummet där en person vilar i slutet av dagen. Ett sovrum i nautisk stil är ett mycket intressant alternativ.

Bild
Bild

Särdrag

Marin stil i interiören är ett konventionellt koncept. Detta är inte en separat riktning, utan till och med ett tema där alla andra interiörer kan utföras - klassisk, medelhavs, minimalistisk, country.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna stil är mycket atmosfärisk, eftersom den är mättad med romantiken i havsäventyr och avkoppling . Atmosfären visar sig vara ljus, luftig och mysig, vilket kommer att ha en bra effekt på avkoppling. För barn kan ett sovrum i nautisk stil vara en liten scen för spännande spel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den nautiska designriktningen gör att en person kan förverkliga sin kreativa potential, eftersom den inbjuder dig att reflektera över dina egna drömmar och intressen. De människor som är angelägna om ämnet marinstrider eller resor kan skapa en "kaptenstuga" i rummet. De som drömmer om att bo på en ö med vit sand kommer att försöka återskapa sitt eget paradis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundkonceptet påverkar designen, valet av material för efterbehandling.

Bild
Bild

Färglösningar

Huvudfärgerna i designen ska vara alla nyanser av blått och blått. För strandtema används kombinationer med beige, vit, ljusbrun, pistage, grön. Dessa naturliga färger representerar naturen och elementen. För en design som imiterar ett däck eller en stuga är mer mättade nyanser lämpliga - mörkbrun, grå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röd, korall, orange, svart, gul kan användas som accentfärger. De symboliserar det mest olika - ett rev, färgglada fiskar eller signallampor, varningsskyltar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste alternativet är en kombination av blått eller ljusblått med vitt eller beige . Denna serie är den mest lämpliga, den är universell. Det här alternativet är bra för ett sovrum där en person tar en paus från tillströmningen av information. Du kan använda både mer känsliga nyanser (azurblå, dämpad blå) och ljusare nyanser (turkos, akvamarin, blågrön). I detta fall prioriteras ljusa färger för att rummet ska se fräscht och luftigt ut.

Bild
Bild

I nautisk stil är ett sjömansmönster vanligt. Det är en omväxling av blå och vita ränder i den klassiska presentationen. Det finns andra färgvariationer: vitblå, blåbeige, sandblå mönster. Andra vanliga mönster är våg, sicksack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Naturmaterial används i stor utsträckning i marin design: trä, sten, småsten (oavsett det valda konceptet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvet kan bli både ett däck och en sandstrand eller havsbotten. I det första fallet är det tillräckligt att använda parkett, och i det andra - laminat, matta. Om inredningen är mer strandig, är en luddig matta med sandig färg (eller korg, som påminner om en bungalow på ön) lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om din inredning är minimalistisk kan väggarna målas eller putsas . Foder, laminat och parkettskivor förmedlar det marina temat väl. Du kan välja både naturliga nyanser av trä och klassiska färger i stilen - blå, vit.

Bild
Bild

Tapeterna är relevanta inte bara i vanliga färger, utan också med temateckningar av fartyg och marint liv. Tapeter av jute och bambu skapar naturlig mysighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda väggmålningar är ett av de mest underbara sätten att lägga till en speciell atmosfär i ditt sovrum . De dekorerar huvudväggen, och som bilder väljer de allt som på något sätt är kopplat till havet - fartygens däck, stränder, undervattensvärlden. Ett annat intressant alternativ är att måla. Dessutom kan vissa områden faneras med stenar och småsten, vilket kommer att personifiera klipporna och kusten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är relevant inte bara för efterbehandling av golv och väggar, utan också för taket, som oftast är helt enkelt målat eller täckt med gips. Du kan styla den med träbjälkar. Ett mer intressant sovrum i nautisk stil kommer att göras av fönster och dörrar av samma naturmaterial.

Bild
Bild

Möbler och inredning

Barns sovrum kan vara mer "infantilt", fyllt med intressanta detaljer. Möbler och inredningselement kan göra ett rum till en riktig lekplats. Ett sovrum för vuxna görs bäst i en balanserad och lugnande stil. I det här fallet stöds det marina temat av den allmänna atmosfären och atmosfären, och inte av detaljerna som skriker om det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler ser bäst ut i interiören, särskilt med effekten av åldrande eller styling som bambu. I en mer strandversion är korgstolar och stolar lämpliga. I klassisk stil och lantlig riktning rekommenderas att välja mörka nyanser, och i Medelhavet eller minimalism - ljus (och till och med vit).

Bild
Bild

Butiker och kataloger erbjuder en mängd olika möbelalternativ som är lämpliga för ett nautiskt tema: blå skåp, stolar med blå och vit klädsel, fåtöljer med ett diskret mönster med skal. Deras val bör direkt bero på huvudstilen. Själva den nautiska stilen möjliggör både skrymmande föremål (till exempel äkta träkistor) och lakoniska - rotting soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekreation av den marina atmosfären beror till stor del på inredningen och textilierna. För att fylla sovrummet med en känsla av luftighet och salt bris bör tyll och organza i känsliga ljusa nyanser användas som gardiner. Du kan gömma dig för solen med bomulls- och linnegardiner.

Bild
Bild

I detaljerna är det tillåtet att använda metall, rep, skal, stenar . Du kan till och med göra många dekorativa element med dina egna händer - till exempel kasta färgade stenar i en genomskinlig djup skål. I stranddesignen är musikaliska "vindfångare" vid fönstret, stora skal på piedestaler och hyllor och korallformade lampor lämpliga. En djärv lösning skulle vara ett golvakvarium (eller ett litet på ett bord).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fartygets inre är lite grövre. Rummet kan dekoreras med kartor, rattar, ankare, en jordglob, antika resväskor, rep. För att återskapa effekten av ett porthål räcker det med att använda runda speglar.

Bild
Bild

I nautisk stil är souvenirer, figurer och teckningar av havsfisk, fåglar och växter lämpliga - oavsett huvudtema. Populära affischer och väggmålningar med fotografier eller bilder av havet, yachter.

Rekommenderad: