Sovrum I Modern Stil (156 Foton): Designidéer 2021, Inredningen I Ett Vackert Litet Sovrum 12-15 Kvm. M

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Modern Stil (156 Foton): Designidéer 2021, Inredningen I Ett Vackert Litet Sovrum 12-15 Kvm. M

Video: Sovrum I Modern Stil (156 Foton): Designidéer 2021, Inredningen I Ett Vackert Litet Sovrum 12-15 Kvm. M
Video: The Harrogate - Sveriges största villavagn 2024, April
Sovrum I Modern Stil (156 Foton): Designidéer 2021, Inredningen I Ett Vackert Litet Sovrum 12-15 Kvm. M
Sovrum I Modern Stil (156 Foton): Designidéer 2021, Inredningen I Ett Vackert Litet Sovrum 12-15 Kvm. M
Anonim

Beslutet att reparera är ett ansvarsfullt och svårt steg som kräver detaljerad studie och upprättande av ett projekt. Det är särskilt viktigt att korrekt tänka över det inre av sovrummet, eftersom det är i detta rum som en person är mättad med ny styrka och sin avslappning. Professionella designers föredrar en modern stil vid inredning av ett sovrum, och det är inte förvånande: det har ett antal fördelar och funktioner som gör det nästan universellt och lämpligt för alla lägenheter eller hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att göra sovrummet bekvämt och gynnsamt för avkoppling är en viktig uppgift, vars resultat kan vara en betydande förbättring av livskvaliteten, eftersom tillräcklig sömn är mycket viktig för människors hälsa. Den moderna stilen i rumsdesignen erbjuder många möjligheter för genomförandet av de mest originella idéerna som harmoniskt kombineras i ett utrymme och skapar en unik hematmosfär.

Bild
Bild

Denna stil lånade olika funktioner från andra håll, samtidigt som han lyckades kombinera dem på ett kompetent sätt, vilket skapade ett nytt fenomen, väl anpassat till alla familjemedlemmars behov.

Bild
Bild

Den moderna stilen har flera funktioner som kännetecknar dess unika egenskaper:

Lakoniska linjer . I en sådan inredning bör möbler av strikta former väljas utan överdriven inredning. Ett högt men diskret sänggavel, praktiskt icke-märkande stoppning av stolar, rektangulära byråer är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frihet i rymden . En slags asketism välkomnas - ett minimum av inredningsartiklar, möbler och detaljer. Huvudnyansen är rymdens renhet: ofta oavslutade fönster, svartvit tapeter utan mönster eller helt enkelt målade väggar.

Bild
Bild

Neutrala färger . Grundtoner för ett sovrum i denna stil är beige, rökig grå, ljusblå, taupe, sand, fawn. Den fasthållna paletten kan spädas med kontrasterande men inte prickiga färger: gyllene, lila, vinröda, kobolt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativa efterbehandlingsmaterial . Ett särdrag hos en kompetent sovrumsdesign i modern stil är användningen av kvalitetsmaterial. För möbler rekommenderar experter att välja naturligt trä; för gardiner och överkast är ull, siden eller bomull väl lämpade. Taket är lakoniskt vitt, vid uppenbara oegentligheter kan du utrusta en gångjärnsstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Återhållsamhet i inredningen . Fans av alla typer av bokhyllor, figurer och bokhyllor bör dämpa sin glöd. Det är bättre att lämna sovrummet så överskådligt som möjligt. Flera svartvita familjefoton och en golvspegel är acceptabla.

Bild
Bild

Du kan också notera den frekventa användningen av öppen planering, blanka och spegelytor för att visuellt öka utrymmet, liksom alla typer av designmöbler, originallampor och andra accenter som subtilt betonar det unika i interiören.

Genom att inreda ett sovrum med hänsyn till särdragen i en modern stil kan du skapa ett unikt utrymme som inte bara kommer att vara snyggt, utan också mycket mysigt, själfullt och praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Ofta undrar människor som bestämmer sig för att byta inredning i sovrummet och gör reparationer vilken stil de ska föredra, så att det är trevligt att vara i rummet både dag och natt. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara en modern stil. Det främsta kännetecknet för denna trend är avvisandet av att bli överbelastad med olika inredningsartiklar, möbler och ljusa färger.

Bild
Bild

Det finns fyra huvudvarianter i modern stil

Högteknologisk

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna i rummet inte klistras in med traditionella tapeter, utan är täckta med färg eller texturerat gips, förmodligen föredrog designerna just denna stil. Vanligtvis väljs färgen i grå, beige eller sandfärger. Svartvita familjefoton ser väldigt snygga ut och skapar en unik atmosfär av hemkomfort. Detta är en nyans som inte bara kommer att glädja hushållens ögon utan också med fördel diversifierar väggytans monotoni. Istället för de vanliga tjocka gardinerna kan du se de ursprungliga vertikala eller horisontella persiennerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många ägare föredrar att använda infällda lampor för att belysa rummet . Designalternativ för tak i flera nivåer är mycket populära, vilket gör att du kan kombinera flera olika belysningsalternativ i en interiör. Så, förutom den traditionella taklampan som ligger i mitten av rummet, kan en LED -remsa placeras längs takets omkrets och flera halogenlampor kan placeras i valfri ordning. Beroende på tid på dagen och karaktären av tidsfördriv i rummet kan du belysa rummet på olika sätt. Till exempel kommer en LED -remsa att skapa en mjuk skymning i ett rum, strålkastare ovanför sängens huvud låter dig läsa din favoritbok före sängen, och en central lampa kommer att ge stark belysning om ingen ska gå och lägga sig än.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ju mindre du kan störa upp rummet med möbler, desto bättre . Den högteknologiska stilen kännetecknas av enkla former och användningen av övervägande glas och modern plast. Huvudrollen i sovrummet spelas av sängen, den bör väljas särskilt noggrant. Att sova på sängen ska vara bekvämt och säkert, du bör vara uppmärksam på miljövänlighet och allergivänliga material. Nattutrymmet kan upptas med sängbord och en garderob, men lämna det så fritt som möjligt.

Bild
Bild

Minimalism

När du inreder ett rum för att sova i minimalistisk stil måste du noga överväga alla de minsta detaljerna. Som namnet antyder bör det finnas en minsta mängd saker i rummet, så du måste bestämma var sängkläderna och personliga tillhörigheter ska förvaras. Ett idealiskt alternativ i en sådan inredning skulle vara en inbyggd garderob i hela väggen, gjord i en lakonisk form, utan onödiga, iögonfallande detaljer. En intressant designidé kan vara enheten för en koja på ett speciellt podium, som innehåller lådor för förvaring av nödvändiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera väggarna kan du använda tapeter för målning eller vanliga tapeter i pastellfärger; i minimalismens stil är blommiga ornament eller rika ritningar olämpliga. Färgpaletten består av neutrala toner som kan spädas med vita accenter. Möbler bör väljas nära golvets färg. Ljusa målningar, stuckaturer, snidning är oacceptabelt.

Bild
Bild

Klassisk

I den klassiska interiören är väggarna täckta med tapeter eller dekorerade med tyg, strikta geometriska former råder, på golvet finns träparkett. Taket är antingen vanlig vit färg eller utsökt stuckatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest lämpliga materialet för ett klassiskt sovrum är naturligt trä . Ibland dekorerar designers inredningsartiklar med speglar, glasinsatser. I elitinteriörer ser möbler med naturläder och dekorationer av fasader med glasmålningar mycket imponerande ut. Färgpaletten bestäms utifrån lokalernas preferenser, men återhållsamma och strikta nyanser är traditionella för klassikerna: svart, vitt, färgen på mörk choklad, bakad mjölk. De som inte är rädda för kontraster kommer att älska inredningsartiklar av mörkt trä, men med ljusa klädsel, eller tvärtom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Modern

Modern kan kallas den mest mångsidiga stilen för att dekorera ett sovutrymme. Den kombinerar originalitet, funktionalism och skönhet. Riktningen skiljer sig i släta linjer och mjuka övergångar från ett objekt till ett annat, asymmetri välkomnas. Företräde ges till naturmaterial: trä, keramik, glas, tyger, användningen av blommiga ornament är utbredd. Ofta finns det asymmetri i utformningen av ett utrymme i jugendstil, vilket gör inredningen ännu mer intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan du välja vilken stil som helst för att dekorera ett sovrum, det viktigaste är att vara bekväm i rummet.

Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Vägen till en ny, elegant inredning börjar med ett professionellt designprojekt. Hela företagets framgång, hastigheten och kvaliteten på dess implementering beror på hur korrekt ritningarna ritades, visualiseringen utfördes och uppskattningen beräknades. Få kan utföra sådant arbete på egen hand, så det rekommenderas att kontakta en specialist för denna uppgift.

Först måste du bestämma mängden arbete . Oavsett om det kommer att bli en kosmetisk reparation, kommer det att krävas större eller till och med ombyggnationer, vilket kräver samordning med stadens myndigheter. Det är också nödvändigt att förbereda dokument för bostäder och göra kopior av dem. Om du redan har ungefärliga idéer och koncept om vad du skulle vilja få till slut, är det lämpligt att skissa en liten skiss - det hjälper designern att mer exakt bestämma vilken typ av inredning kunderna vill få.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att prata med designern som samordnar alla nödvändiga dokumentpaket. Vissa designföretag är redo att ta sig an denna uppgift, medan andra rekommenderar att du kontaktar specialiserade ingenjörsorganisationer.

I stadiet med att rita upp en skiss av ett nytt rum är det värt att överväga platsen för de funktionella områdena och avgöra om det kommer att bli någon uppdelning av rummet i delar . Men oftast är bara ett funktionellt område organiserat i sovrummet, försöker att inte överbelasta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har några önskemål om den stilistiska designen måste de också diskuteras med designern för att undvika att missnöje uppstår. I vissa människors förståelse bör ett vackert sovrum vara lyxigt, med mycket stuckaturer och förgyllningar, andra förstår fördelarna med en återhållsam stil och följer den.

Innan du skapar ett projekt frågar en professionell designer klienter om deras livsstil, hobbyer och familjens storlek . Ett sådant tillvägagångssätt bör inte överraska eller orsaka avslag, eftersom det indikerar att en person ansvarsfullt närmar sig sin uppgift. Detta är viktigt eftersom det hjälper till att säkerställa användarvänligheten i rummet. Så, om ägarna till lägenheten gillar att läsa, kan en liten bokhylla finnas i sovrummet, om det finns ett litet barn i huset är det lämpligt att placera en babyvagga bredvid sängen och mjuka mattor på golv och hemma-människor kommer att gilla en chic säng på pallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett välskrivet designprojekt skyddar både designern och kunderna från många möjliga problem i framtiden. Så att förstå de exakta måtten på rummet och möblerna hjälper till att exakt beräkna den nödvändiga mängden efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

I projektet ingår:

  • Mätplan av lokalerna . Den sammanställs först efter att befälhavaren har besökt webbplatsen och mätt alla indikatorer.
  • Demonteringsplan och uppförda strukturer . Den upprättas vid ombyggnad och kräver ofta tillstånd från stadens myndigheter. Det bör också åtföljas av en uppskattning med den mängd material som krävs.
  • Planering av möbler .
  • Takplan som visar armaturernas placering .
  • Layout av elektriska nät (om en betydande ändring av kopplingsschemat planeras).
  • Sopa längs väggarna .
  • Visualisering . Tredimensionell bild av den framtida interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På korrekt upparbetade ritningar ska varje element åtföljas av en eller flera måttlinjer. Designare förlitar sig ofta på det faktum att kunderna inte är så väl insatta i scheman och är oärliga om arrangemanget av måttlinjer och själva måtten. Ett halvt tomt utrymme på ritningarna kommer sannolikt att innebära möjliga problem med reparationsarbete i framtiden.

Bild
Bild

Moderna material för dekoration

För att dekorera ett sovrum i en modern stil rekommenderar experter att använda naturmaterial som äkta trä, papperstapeter, ullsängar och sängkläder av hög kvalitet i bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration . Under lång tid har designtekniken för att markera en vägg förblivit relevant. Du kan applicera texturerad färg i kontrastfärg eller gips eller dyr tapet med ett tråkigt mönster på. Dessutom ser dekorationen av en vertikal yta med träplattor mycket imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att visuellt korrigera rummets dimensioner kan du använda välkända tekniker med en remsa. Så, väggar med horisontella ränder applicerade på dem kommer att expandera rymdvolymen, och med vertikala - öka höjden på rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom tapeter kan du använda konstgjord tegel eller stenmur. I det här fallet är det viktigt att välja nyans och utseende på stenen som harmoniskt passar in i det övergripande interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfinish . När du väljer golvbeläggning är det bäst att föredra naturligt trä. Utan tvekan kommer priset på en parkettskiva att vara högre än kostnaden för alternativa material som linoleum eller laminat, men parkettens kvalitet är ojämförligt bättre. Dessutom håller trägolven värmen bättre, och det unika mönstret på träplankor bidrar till en mysig atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak . Utformningen av ett rum i modern stil dikterar minsta mängd reliefer och detaljer, så taket i sådana rum är oftast helt enkelt täckt med vit färg. Det är också möjligt att installera ett klassiskt sträcktak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Hur avkopplande och mysig atmosfären kommer att vara i sovrummet beror på läskunnigheten i valet av färgpalett. Det finns två huvudalternativ för färgschemat. I det första upptar stora områden en neutral färg, vilket betonas av en ljus accent av liten storlek (kontrasterande kuddar, en ovanlig fåtölj). Som accent kan du också använda väggen bakom sänggaveln och täcka den med ovanlig färg eller tapeter som skiljer sig från den allmänna bakgrunden. Det andra alternativet kännetecknas av en harmonisk kombination av två eller tre återhållsamma toner, utan några "flashiga" detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera ett väl upplyst rum kan du använda mörka färger, och om fönstren i rummet vetter mot norr är det bättre att föredra ljusa nyanser . Sådana färgkombinationer ser fördelaktiga ut: vit och grädde, brun och mörk choklad, röd och ljusblå, grön och blå, mjölk och beige. Älskare av ovanliga kombinationer och ljusa accenter kan använda blå-orange paletter eller späda en neutral inredning med gula eller lila färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sovrum i vitt ser väldigt imponerande ut; en atmosfär av renhet och friskhet råder i ett sådant rum. Vita väggar, möbeluppsättningar och mörkt trägolv kommer att gå bra. Dessutom uppfattas ett sovrum i denna färg visuellt som mer rymligt och ljust, så det här är ett utmärkt alternativ för dåligt upplysta små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Oftast nu kan du hitta sovrumsdesignprojekt gjorda i gråtoner . Detta är förståeligt, eftersom det är en universell färg som är bäst lämpad för att vara den huvudsakliga. Absolut vilken palett som helst kan kombineras med den, medan interiören kommer att se solid och harmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av fotopapper eller profilklistermärken i interiören blir allt populärare, vilket kommer att skapa en ljus och ovanlig accent och betona husägarnas individualitet. Så på väggen bakom sängens huvud ser fotomuraler med bilden av en dimmig skog eller en nattstad mycket intressant ut - när du väljer en bild bör du utgå enbart från dina egna preferenser. Experter rekommenderar att dekorera väggen bakom sängen i ljusa färger så att den inte distraherar uppmärksamheten hos en sovande person.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Möbler för ett sovrum, som är utformat i modern stil, måste följa vissa regler som antagits för denna riktning.

Huvudplatsen i sovrummet upptar sängen, därför är det just det som måste väljas så noggrant som möjligt. Det viktigaste är att sova bekvämt på den. Det är bäst att föredra massiva trämöbler - de kommer att hålla längre och kommer att se så imponerande ut som möjligt. Du kan också uppmärksamma elitdesignerkollektionerna. En låg säng passar perfekt in i en sådan interiör, dessutom finns det vanligtvis i sådana sängar en gratis nisch, anpassad för att lagra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängens form kan vara vilken som helst: både traditionellt rektangulär och original rund . Dess dimensioner beror huvudsakligen på rummets storlek, liksom på ägarnas själva preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan en garderob installeras i rummet, helst byggas in i väggen eller göras i en design som liknar väggarna. Detsamma bör göras med hyllorna, om du vill installera dem i sovrummet - möblerna ska ta minst ett utrymme och inte locka uppmärksamhet, så det kan döljas bakom skjutbara paneler i väggarnas färg.

Bild
Bild

Om möjligt är det bäst att placera så lite möbler som möjligt i sovrummet. Om du inte kan vägra några inredningsartiklar kan du ersätta dem med fler miniatyrmotståndare, till exempel sätta en liten byrå istället för ett sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning och tillbehör

Kompetent utvalda tillbehör gör att du kan göra utseendet på rummet komplett och genomarbetat. Det viktigaste i den här verksamheten är att inte överdriva det och inte störa upp utrymmet med onödiga detaljer. Varje möbel ska ha ett slags funktionsvärde och vara användbart, så det är värt att ge upp alla slags dekorativa figurer som bara bidrar till ansamling av damm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara lämpligt att placera en stor golvkruka med en växt i hörnet, som inte bara kommer att komplettera interiören utan också rena luften . Dessutom är ett litet antal familjefotografier på väggar eller hyllor acceptabla. I detta fall bör ramens stil vara i harmoni med rummets allmänna stil. Klassiska målningar med många färgglada detaljer, textilier med massiva draperier och andra tunga inredningsartiklar kommer att se löjliga ut i ett sovrum i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En elegant golvspegel kan placeras i sovrummet. Förutom huvudfunktionen kommer det visuellt att utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer gardiner för fönster bör du föredra lakoniska grekiska gardiner eller vertikala persienner. Många designers vägrar helt och hållet att gardinfönster och lämnar dem otäckta. I denna fråga är det viktigt att ta hänsyn till belysningen av rummet och dess riktning. Självklart ska de söderläge fönstren i rummet täckas med mörkläggningsgardiner, annars kan det vara obehagligt att vara i rummet under dagen. Dessutom kan ogenomskinliga gardiner utföra flera viktigare funktioner: de garanterar bästa ljudisolering, förhindrar drag och har en tillräckligt lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör kan bli de ljusa accenterna som gynnar tonernas övergripande neutralitet . Så på en säng i ett rum i grå eller vita toner kan du kasta en filt av en ljus färgpalett: gul, korall, ultramarin, smaragd. Experter rekommenderar starkt att placera en liten mängd sådana ljusa detaljer i rummet så att interiören inte ser för monoton och tråkig ut.

Bild
Bild

En av de viktigaste aspekterna av inredning är att skapa ett kompetent belysningssystem i ett rum. Nyligen har golvlampor varit mycket populära, vilket ser lämpligt ut även i minimalistiska interiörer. En bra lösning skulle också vara att installera en lampa ovanför sängens huvud, vilket gör att invånarna kan njuta av att läsa en bok innan de går och lägger sig i en mysig miljö med bekväm, men inte för stark belysning. Många designers använder aktivt LED-remsor och inbyggda strålkastare för att skapa ett ovanligt belysningssystem och möjligheten att kombinera flera belysningsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således spelar utvecklingen och noggrann tanke på belysningssystemet, liksom valet av tillbehör, en viktig roll för att skapa ett elegant och modernt utrymme. De hjälper till att skapa en känsla av fullständighet, fullständighet och integritet i interiören.

Bild
Bild

Designidéer för ett litet rum

Att inreda ett litet rum är ofta något svårare än ett rymligt, eftersom du måste passa in allt du behöver i ett litet rum, samtidigt som du inte skapar en känsla av röror. Ändå finns det många designprojekt som är lämpliga för ett litet rum (ett litet område anses i genomsnitt från 11-12 kvm till 15 kvm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med är det värt att bestämma vem detta rum är avsett för . Om det här är ett litet rum för en tonåring, rekommenderas det att välja en säng med ett podium, där du kan placera lådor för förvaring av kläder. Ett ungdomsrum för en tonåring kan inredas i ljusa, rika färger, samtidigt som man inte glömmer att späda dem med neutrala - den överfulla energin borde kunna lugna ner sig i sovrummet. Om rummet för en ung man är smalt, mindre än 12 kvadratmeter stort, kan det visuellt byggas ut med speglar. I ett ganska stort rum (från 14 kvadratmeter) kan du också placera en garderob och ett litet skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en lägenhet med balkong kan du öka det användbara området genom att kombinera ett rum med en loggia. Dessa omvandlingar kan kräva stora finansiella investeringar och dokumentära tillstånd, men resultatet är värt det. Ett sådant förnyat utrymme är perfekt för både en kille och en ung tjej.

Bild
Bild

En separat grupp designprojekt innehåller exempel på inredning av ett sovrum på vinden. Denna lösning leder till helt fantastiska resultat, även om rummet i sig är väldigt litet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att dekorera ett litet sovrum i ljusa färger med spegelbeläggningar - denna teknik kommer visuellt att öka utrymmet. En säng utan ben ökar visuellt höjden på taket. Dessutom är det bättre att placera möbler så att det blir ledigt utrymme mellan ytterdörren och den motsatta väggen. Denna teknik bidrar också till att skapa en känsla av ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en garderob i ett litet rum är det lämpligt att ge garderob företräde. Om rummet kräver sängbord eller byråer rekommenderas det att välja dem så små som möjligt.

Bild
Bild

Rimlig planering gör att du kan designa ett litet rum där utrymmet kommer att se större ut än det är, medan alla nödvändiga möbler kommer att placeras i sovrummet.

Rekommenderad: