Turkos Sovrum (68 Bilder): Inredning I Chokladtoner Och Turkosbrunt

Innehållsförteckning:

Video: Turkos Sovrum (68 Bilder): Inredning I Chokladtoner Och Turkosbrunt

Video: Turkos Sovrum (68 Bilder): Inredning I Chokladtoner Och Turkosbrunt
Video: följ med till IKEA + haul || Inredning till mitt rum 2024, April
Turkos Sovrum (68 Bilder): Inredning I Chokladtoner Och Turkosbrunt
Turkos Sovrum (68 Bilder): Inredning I Chokladtoner Och Turkosbrunt
Anonim

Turkos är en trend under de senaste säsongerna, och det gäller inte bara kvinnors garderob utan även inredning . Denna färg är lämplig för att dekorera en mängd olika rum, från köket till badrummet eller vardagsrummet. Turkos sovrum är ett mycket bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Turkos är en av de lugnaste färgerna. Den kombinerar naturliga färger: blått och grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna inställning är idealisk för sovrummet eftersom det är lugnande. Denna miljö bidrar till god vila och hälsosam sömn.

Bild
Bild

Det bör noteras att turkos ser bra ut i kombination med många färger, från ljus till neutral.

Bild
Bild

Turkos är coolt, men det betyder inte att den inte kan kombineras med varma toner. Sådana tandem ser harmoniska och fredliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum i sådana färger är mycket färgglada och orsakar först tvetydiga känslor. Den resulterande kompositionen kan verka lite vågad, men samtidigt är den ganska enkel och lätt. Detta beror på det faktum att turkos liknar färgen på en havsvåg, som kan vara både lugn och rasande, okuvlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan den turkosa färgen är att den är diskret i interiören . Det rekommenderas att kombinera det med andra färger. Den dominerande turkosa i rummet kan kännas för tung.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet kan göras i en mängd olika stilar. Turkos ser bra ut i en mängd olika interiörer, från klassisk till modern. De kan dekorera ett rum för både en vuxen och ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos färg har många attraktiva och trendiga nyanser som ser imponerande ut i interiören . Du kan välja en lämplig ensemble i både ljusa och mörkare färger. Allt beror på personlig preferens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aquafärgen kan också väsentligt ändra dess nyans - beroende på belysning. Dessutom tar han på reflektionerna av tonerna runt honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill utöka utrymmet visuellt och göra det mer rymligt, är det bättre att vända sig till de ljusare och mer uppfriskande nyanserna av turkos. Sådana alternativ är lämpliga även för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi får inte glömma att de turkosa tonerna i sovrummet måste spädas och mjukas upp med neutrala och lugna nyanser, eftersom de är aktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Den uppfriskande turkosa färgen har följande vanliga nyanser som oftast finns i interiören:

  • blå turkos;
  • turkosblå Craiola;
  • akvamarin Craiola;
  • cyan eller aqua;
  • ljus turkos;
  • ljus turkos;
  • måttlig turkos;
  • färgen på trasten (och vandrande trast) ägg;
  • ljusgrönt hav;
  • persiskt grönt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja lämpligt alternativ i enlighet med inredningen i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

Turkos ser bra ut med många nyanser, kompatibiliteten är alltid bra. Så de mest framgångsrika kombinationerna:

Det vanligaste och spektakulära är det turkosvita rummet . Mot bakgrunden av snövit färger visar vattenfärgen all sin rikedom och djup. Detta färgschema ser harmoniskt ut inte bara i modern, utan också i klassiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färska toner av turkos ser bra ut i kombination med beige nyanser . En snygg och iögonfallande ensemble kommer att visa sig om du placerar möbler, dekorativa detaljer och textila element i en turkos nyans mot bakgrunden av grädde eller mjölkiga väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är interiörer dekorerade med en spektakulär kombination av turkos och brunt på mode . Turkos ser särskilt harmonisk ut tillsammans med en sådan nyans som "mörk choklad" eller mer delikat kakao. Oftast väljer designers detta färgschema för att skapa en elegant och lyxig miljö i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du älskar kontraster i inredningen kommer du att älska tandem av turkosa och svarta färger . Det rekommenderas att späda ut detta färgschema med ljusare och mer neutrala detaljer så att rummet inte verkar trångt och dystert. Svarta och turkosa färger kommer att se harmoniska ut i många moderna inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum inredda i turkosrosa toner är inte mindre attraktiva . En sådan palett kan "mjuka upp" ett rum och göra det mjukare och bekvämare. Oftast finns dessa nyanser i franska Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Denna trendiga färg finns ofta i den marina stilen i interiören . För en sådan design väljs och späds oftast mer mättade nyanser av turkos med detaljer om blått, vitt och himmelska färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana miljöer kan du hitta lämpliga inredningselement och tillbehör. Kuddar med lock i en vit och blå väst kommer att se harmoniska ut på sängen, och ett dekorativt ankare kan hängas på den turkosa väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan vända dig till turkos för högteknologisk inredning . I sådana miljöer bör möbler och inredning med metall- och glasdetaljer finnas. Ett sovrum i en sådan modern stil kommer att se väldigt moderiktigt och fräscht ut, särskilt om du väljer en kontrasterande vit färg för att avsluta taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fantastiskt turkos utseende i rokokostil … Sådana sovrum kan ha vackra mönstrade detaljer, graciösa ben på stolar och bord, möbelnejlika i sängens huvud. Den mest harmoniska och effektiva turkos kommer att se ut tillsammans med vitt i Rokoko -interiören.

Bild
Bild

Aquafärgen kommer att se attraktiv ut i sovrummet, gjord i romantisk stil .… I sådana miljöer förekommer oftast mer känslig och ljusare turkos, utspädd med neutrala toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

För ett sovrum i svala toner rekommenderas det inte att köpa för stora och skrymmande möbler, annars kanske en elegant ensemble inte fungerar. Endast en säng kan vara stor i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj möbler i en eller annan färg i enlighet med nyanser av det turkosa sovrummet. Till exempel, mot bakgrunden av ljusa, mättade eller ljusa väggar, kommer föremål med mörka färger att se harmoniska ut - och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en ljus inredning och placera ljusa möbler mot bakgrunden av liknande väggar, bör den spädas med ljusa accenter: inredning och tillbehör.

Belysning

Belysning spelar en mycket viktig roll i ett vattenrum. Idag kan du i butiker hitta lampor som avger ljusvågor som skiljer sig åt i färgtemperatur. Sådana belysningsalternativ kommer att se spektakulära och harmoniska ut i svala sovrum.

Bild
Bild

När du väljer glödlampor till ljuskronor och lampor måste du komma ihåg att för varmt ljus ger turkos en gulgrön nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cool belysning kan framhäva elegansen i turkosa toner.

Bild
Bild

På dagtid rekommenderas att öppna gardinerna så att mycket naturligt ljus rusar in i rummet. Under sådana förhållanden ser turkos ännu mer spektakulär och attraktiv ut.

Inredning och tillbehör

I ett vackert och lugnt turkost sovrum kommer följande dekorativa element och tillbehör att se harmoniska ut:

Turkos gardiner . Det rekommenderas att välja produkter som skiljer sig i färg från väggens ton om de också är turkosa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa kuddar . Dessa delar kan ha olika färger. Till exempel kommer lila eller djuprosa kuddar att se ljusa och originella ut i ett ljust sovrum. Idag är alternativ på modet, dekorerade med geometriska och etniska tryck som kombinerar flera färger som finns i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder . Sängklädernas ton bör matchas med väggarnas färg. Om ytan är ljus kommer tillbehör i rika och mörka färger att se harmoniska ut. Om sovrummet är gjort i mörka turkosa färger, bör sängen kompletteras med ljusa sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte dekorativa detaljer: vaser, blomkrukor, fotoramar, mattor.

Intressanta designlösningar

Det är värt att överväga flera harmoniska och attraktiva sovrum, gjorda i turkosa färger:

Mot bakgrund av svala väggar, ett vitt tak och ett mörkt laminatgolv, kommer en lång grå säng med en vit sänggavel och vita sängkläder med turkosa tryck att se harmoniskt ut . Mittemot den kan du sätta en ljus bänk på snidade ben och placera ett träskåp på sidan. Ensemblen bör kompletteras med en takljuskrona, målningar i gråtoner och en fleecy matta av beige eller ljusbrun.

Bild
Bild

Ett rum i turkosgröna toner kommer att se spektakulärt ut … Sätt en säng med en ljusgrön sänggavel och liknande sängkläder i ett rum med marinväggar, ett blekt turkost tak och beige matta. Fönstren bör kompletteras med vackra gardiner av blå eller tjock turkosfärg, mörka sängbord med vita lampor och en grön-turkos fåtölj.

Bild
Bild

Det turkos-chokladrummet kommer att se vackert och elegant ut … Mot bakgrunden av ett mörkt glansigt golv, brun tapet med vitmönstrade tryck och ett chokladfärgat tak i flera nivåer kommer en beige säng att se harmonisk ut, ett bra alternativ är mörkbruna sängbord. Komplettera sovrummet med turkosa lampor och en liknande hängande ljuskrona, turkosa gardiner och färgkodade sängkläder. Dekorativa vita kuddar med blommiga tryck kan också läggas på sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hög vit säng med en snidad sänggavel kommer att se spektakulär ut mot bakgrund av turkosa väggar, ett vitt tak och ett beige golv . Avrunda ensemblen med pulserande turkosa sängkläder, ett par matchande kuddar och gardiner.

Rekommenderad: