Storlekar På Sängbord För Sovrummet (41 Bilder): Bredd 30, 35 Och 40 Cm, Standardstorlekar

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Sängbord För Sovrummet (41 Bilder): Bredd 30, 35 Och 40 Cm, Standardstorlekar

Video: Storlekar På Sängbord För Sovrummet (41 Bilder): Bredd 30, 35 Och 40 Cm, Standardstorlekar
Video: Franky Soffbord och Sidobord 2024, April
Storlekar På Sängbord För Sovrummet (41 Bilder): Bredd 30, 35 Och 40 Cm, Standardstorlekar
Storlekar På Sängbord För Sovrummet (41 Bilder): Bredd 30, 35 Och 40 Cm, Standardstorlekar
Anonim

Det är omöjligt att föreställa sig ett sovrum utan en viss uppsättning möbler. Huvudämnet är naturligtvis sängen. En garderob är installerad för att lagra kläder och sängkläder. Men det finns saker som alltid bör finnas till hands, och ett sängbord är mycket lämpligt för deras bekväma läge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Nattbordet är ett litet skåp med lådor och hyllor som kan användas för att placera fina små saker, små prylar och kosmetika. Sängbord har ett antal obestridliga fördelar jämfört med andra typer av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje korrekt utvald kantsten kommer att vara ett utmärkt komplement till inredningen i sovrummet . Dessutom är absolut vilken stil som helst i detta rum helt otänkbar utan ett nattduksbord i miniatyr. Det kompletterar och dekorerar inte bara insidan av sovrummet, utan är också ett mycket funktionellt föremål som gör att du kan placera många saker du behöver för tillfället och samtidigt utan att behöva gå upp ur sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel fungerar ett sängbord för ett sovrum som förvaringsplats för böcker, tidskrifter, mediciner. Och du kan också sätta en vacker lampa på den, sätta en mobiltelefon, handkräm och många andra små saker som du kan behöva när som helst.

Typer och storlekar

Sängbord installerade på en dubbelsäng skiljer sig åt i form, antal hyllor, deras typer och plats, tillverkningsmaterial och storlekar.

Sängbordens form kan vara olika. Det vanligaste är naturligtvis rektangulärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardparametrarna som de flesta tillverkare styrs av ligger inom vissa gränser. Produktens bredd är 50-55 cm och höjden är 55-60 cm. Men om du vill kan du hitta ett stort antal modeller av piedestaler, inte bara med sådana dimensioner, utan också med dimensioner som skiljer sig från vanliga. Det finns exemplar med en bredd på 40, 35 och till och med 30 cm, lämpliga för installation i ett trångt utrymme.

Förutom vanliga rektangulära former finns det fyrkantiga, ovala, rundade och många andra former stiliserade för en specifik inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom former skiljer sig sängborden i antalet lådor, deras placering, förekomst eller frånvaro av nischer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska versionen är ett skåp med två lådor, vilket är känt för sin praktiska, funktionalitet och lakonism. Den största andelen av försäljningen faller på sådana modeller.

Bild
Bild

En kantsten med en gångjärnsdörr, bakom vilken det finns 2-3 vanliga hyllor. Modellen skyddar perfekt saker från damminträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kantsten med en låda som i regel ligger i den övre delen och en nisch, uppdelad i två, ibland i fyra delar. Denna hylla gör det enkelt att komma åt de föremål du vill ha.

Bild
Bild

En intressant typ av sängbord är alternativet med en infällbar skivspelare . Vid behov förvandlas den till önskad position och föremålen på den kan nås utan att gå upp ur sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängbord är som regel gjorda för installation på golvet, men det finns också modeller som förstör alla stereotyper om dessa möbler. Den hängande versionen av sängbordet är fäst på väggen nära sängen och tar väldigt lite plats, medan dess funktionalitet inte är sämre än golvalternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de vanliga klassiska modellerna finns det också designalternativ för piedestaler som lockar ögat och dekorerar interiören.

Material (redigera)

Olika material används för tillverkning av piedestaler. Det dyraste materialet är naturligtvis massivt trä.

  • Sängbord i trä är hållbara och giftfria. Olika typer av träd används för tillverkning: bok, ek, mahogny, tall. På själva produkten är ett trämönster tydligt synligt. Detta alternativ kommer att tilltala älskare av klassikerna. Deras storlek skiljer sig från standarden uppåt.
  • Ett alternativ till naturligt trä är produkter tillverkade av spånskiva, laminerad spånskiva och MDF . de har en trädliknande struktur, är mycket billigare än trämodeller, och när det gäller funktionalitet och estetiskt utseende är de inte på något sätt sämre än modeller av massivt trä.
  • Mindre vanliga sängmaterial - äkta läder och konstläder . Produkter tillverkade av dessa material kommer att tilltala människor vars rumsdesign är gjord i en originalstil. Detta material används endast som klädsel, och själva ramen är gjord av spånskiva. Detta material ser naturligtvis väldigt snyggt ut, men det är inte särskilt praktiskt, särskilt om det finns husdjur i huset.
  • Förutom de listade materialen, vid tillverkning av sängbord glas och metall används också . I regel används dessa material av designers för att översätta sina ursprungliga idéer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt sängbord måste du följa vissa regler.

För ett sovrum med en stor säng köps som regel två sängbord installerade på båda sidor av sängen. En piedestal kommer inte att se bra ut i någon inredning.

Bild
Bild

För att produkterna organiskt ska passa in i sovrummets övergripande stil måste de ha lämpliga dimensioner och former, i harmoni med sovrummet.

Höjden på sängborden bör vara på samma nivå som sängens madrass, eftersom en produkt av denna storlek är mycket bekvämare att använda. Sängbordets bredd väljs vanligtvis baserat på tillgängligt ledigt utrymme. Ett undantag från denna regel är sängbord designade av designers för en viss inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ditt val föll på små sängbord, måste du se till att produktens yta var tillräcklig för att rymma de saker du behöver.

Ett av de viktiga kraven är den köpta produktens ergonomi - maximal funktionalitet med ett minimum av upptagen plats

Bild
Bild

Exempel i interiören

  • För ett högteknologiskt sovrum , sängbord med enkla lakoniska former med rät vinkel och slätt glas eller blanka ytor är lämpliga.
  • Enkelheten och naturligheten i den skandinaviska sovrumsstilen tillhandahåller installation av sängbord inte bara av strikta rektangulära former med öppna hyllor, utan också av ovanliga som har en oval form.
  • För ett sovrum inrett i barockstil , utsmyckade sängbord med ovanliga snidade fronter och vridna ben kommer att göra.
  • Land ger skåp av naturligt trä i enkla former.
  • I sovrummen inredda i modern stil , sängbord i olika former och utföranden kommer att se bra ut.

Rekommenderad: