Blå Tapeter I Sovrummet (29 Bilder): Inredning I Blå Toner, Gardiner Och Tak

Innehållsförteckning:

Video: Blå Tapeter I Sovrummet (29 Bilder): Inredning I Blå Toner, Gardiner Och Tak

Video: Blå Tapeter I Sovrummet (29 Bilder): Inredning I Blå Toner, Gardiner Och Tak
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, Maj
Blå Tapeter I Sovrummet (29 Bilder): Inredning I Blå Toner, Gardiner Och Tak
Blå Tapeter I Sovrummet (29 Bilder): Inredning I Blå Toner, Gardiner Och Tak
Anonim

När du inreder insidan av ett sovrum är blått särskilt populärt, och av goda skäl. Skuggan av den klara himlen och det azurblå havet väcker trevliga minnen, hjälper till att slappna av, bli av med tunga tankar och depressivt humör, laddar med positiv energi och ger en laddning av munterhet. Blått ser bra ut i en inredning designad i vilken stil som helst. Den smälter harmoniskt med möbler, tillbehör och inredning i en mängd olika färger och mönster. Idag kommer vi att fokusera på blå tapeter i det inre av sovrummet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med blått

Inte varje färg ser perfekt ut i sovrummet. Detta gäller inte blått. Denna djupa, vackra nyans har ett antal fördelar jämfört med sina färgpalettgrannar:

  1. Lugnande och avslappnande effekt på människor.
  2. Visuell expansion av ett litet utrymme. Denna ljusa, luftiga nyans gör rummet ljusare och rymligare.
  3. Blå färg fyller rummet med luft, renhet och friskhet. Detta designalternativ är idealiskt för rum på solsidan. Även på den hetaste dagen kommer morgonkylan att kännas i dem.
  4. Denna färg är perfekt för barnkammare eller tonåringar, för en ung flickas sovrum. Ger inte irritation och känslor av avslag (till skillnad från rosa).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dess nackdel är ganska konventionell: för många saker, förvarade i denna kalla färg, kan göra rummet inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild

Visningar

Blå är en mycket vacker, mångsidig och mångsidig färg. Den innehåller många nyanser: från subtil himmelsk till djup turkos. Tapeter kan presenteras i en mängd olika toner av denna färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är en av de mest populära trenderna inom inredning den svartvita versionen. Sovrummet kan dekoreras med blå tapeter, och möbler, textilier, dekorativa element kommer också att vara i olika nyanser av samma färg. En sådan interiör ser väldigt ovanlig, snygg och vacker ut.

Bild
Bild

Själva tapeten kan vara vanlig eller tryckt . Blått passar bra med guld- eller silvermonogram, lockar, blommor, geometriska ornament och andra mönster. Bilder på tapeten kan ha andra nyanser, mer kontrasterande och ljusa (jämfört med himmelska). Det kan vara grönt, rött, vitt, svart ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de mest ovanliga utskriftsalternativen för sovrummet är det nautiska temat . Men den passar perfekt på en blå bakgrund. Det här är alla slags skal, havsdjur, alger, stjärnor.

Bild
Bild

Tak, inredning, tillbehör

För att maximalt framhäva denna tonas uttrycksfullhet är det nödvändigt att mycket allvarligt närma sig valet av golv- och takfinisher, val av möbler och dekoration av rummet.

Gardiner kan vara i samma intervall med tapeter, ha en mer mättad, ljus nyans av samma färg eller vara kontrasterande . Blå, vita, turkosa gardiner passar bra med azurblå tapeter. De kan vara enkla eller dekorerade med ett litet tryck (blommor, löv, prickar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taket i sovrummet med blå tapeter kan vara snövit eller vilken nyans som helst från samma palett med väggarna. Skarpa kontrasterande övergångar och droppar är oönskade. Ett tak på flera nivåer kan göras i flera nyanser av himmelsk färg och dekoreras med moln, stjärnor, dunkla blomsterarrangemang. Den blanka finishen gör rummet visuellt mer rymligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den turkosa tapeten och taket skapar en ganska cool inredning . Möbler av naturligt trä eller material som imiterar det kommer att hjälpa till att späda ut det, lägga till mys och komfort hemma. Färgschemat ska se så naturligt ut som möjligt (mörkbrunt, beige eller till och med grädde).

Bild
Bild

Vackra interiörer

Den klassiska kombinationen av vita och blå toner uppdaterar varje interiör, gör den ljusare och rymligare. Möbler, inredningselement, textilier väljs i samma design och i samma färgschema. Allt ser väldigt harmoniskt och holistiskt ut.

Bild
Bild

Det finns många färger i ett sovrum, men interiören ser inte alls överbelastad och tung ut . Nyanser av blått och brunt matchas i perfekt proportion till varandra. Tre typer av kompanietapeter i blå toner användes för att dekorera väggarna.

Bild
Bild

Intensiv turkos passar bra med vitt . Ett rymligt sovrum i ett privat hus är utformat i en ganska strikt, återhållsam stil. Ett vackert överkast med blommigtryck och små dekorativa detaljer fungerar som prydnader.

Rekommenderad: